Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέλη Σεπτέμβρη βάλαμε το παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο σε ψηφιακή ακινησία, έπειτα από φλάντζα μηχανής που προκάλεσε βλάβη στον κινητήρα, εξετάζοντας τις λύσεις της επισκευής ή αγοράς μεταχειρισμένου.

Το αυτοκίνητο είχε πληρωμένη τέλη 2023 & ενεργή ασφάλιση.

Βρέθηκε τελικά αξιόπιστο συνεργείο κ καλή μηχανή για αλλαγή και εφόσον ήταν να πάει το αυτοκίνητο στο συνεργείο - κι αναμένοντας να μπει κανονικά σε κίνηση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα-Τρίτη - πήγα να κάνω άρση ακινησίας...

...αλλά μού έβγαλε ένα παλούκι 500€!!, δηλαδή τα τέλη 2 ετών, ώστε να αρθεί η ακινησία...

Ομολογώ δεν έχω διαβάσει την νομοθεσία, αλλα νόμιζα πως θα ήταν κάτι πολύ απλό, βάσει άρθρων όπως αυτό
 https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/arsi-akinisias-pos-mporo-na-kano-gia-to-aytokinito-moy/

Μήπως μπερδεύεται κάπου το σύστημα, επειδή δεν έκλεισε μήνα η ψηφιακή ακινησία; Γνωρίζει κανείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, definitio είπε

Τέλη Σεπτέμβρη βάλαμε το παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο σε ψηφιακή ακινησία, έπειτα από φλάντζα μηχανής που προκάλεσε βλάβη στον κινητήρα, εξετάζοντας τις λύσεις της επισκευής ή αγοράς μεταχειρισμένου.

Το αυτοκίνητο είχε πληρωμένη τέλη 2023 & ενεργή ασφάλιση.

Βρέθηκε τελικά αξιόπιστο συνεργείο κ καλή μηχανή για αλλαγή και εφόσον ήταν να πάει το αυτοκίνητο στο συνεργείο - κι αναμένοντας να μπει κανονικά σε κίνηση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα-Τρίτη - πήγα να κάνω άρση ακινησίας...

...αλλά μού έβγαλε ένα παλούκι 500€!!, δηλαδή τα τέλη 2 ετών, ώστε να αρθεί η ακινησία...

Ομολογώ δεν έχω διαβάσει την νομοθεσία, αλλα νόμιζα πως θα ήταν κάτι πολύ απλό, βάσει άρθρων όπως αυτό
 https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/arsi-akinisias-pos-mporo-na-kano-gia-to-aytokinito-moy/

Μήπως μπερδεύεται κάπου το σύστημα, επειδή δεν έκλεισε μήνα η ψηφιακή ακινησία; Γνωρίζει κανείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

μία ειναι η ερώτηση,χρωστάς τέλη;Αν ναι φυσικό ειναι να στα ζητάει.

Αφού ηταν όλα πληρωμένα,τελη 2023 και ασφάλεια, κακώς κάνατε ακινησία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Ukforthemoment said:

μία ειναι η ερώτηση,χρωστάς τέλη;Αν ναι φυσικό ειναι να στα ζητάει.

Αφού ηταν όλα πληρωμένα,τελη 2023 και ασφάλεια, κακώς κάνατε ακινησία.

To έγραψα παραπάνω.

Το αυτοκίνητο δεν χρωστάει τέλη, πληρωμένα του 2023 & το αυτοκινητο είναι ασφαλισμένο.

Αν ήταν κάτι τέτοιο, δεν θα άνοιγα νήμα ζητώντας εμπειρίες / πιθανές εξηγήσεις.

Για κάποιο λόγο ζητάει διπλά τέλη...θέμα συστήματος; Χρειάζεται να πάει ο πατέρας μου με την απόδειξη πληρωμής τελών σε υπηρεσία και να διορθωθεί εκεί;

Δεν γνωρίζω

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, definitio είπε

To έγραψα παραπάνω.

Το αυτοκίνητο δεν χρωστάει τέλη, πληρωμένα του 2023 & το αυτοκινητο είναι ασφαλισμένο.

Για κάποιο λόγο ζητάει διπλά τέλη...θέμα συστήματος; Χρειάζεται να πάει ο πατέρας μου με την απόδειξη πληρωμής τελών σε υπηρεσία και να διορθωθεί εκεί;

Δεν γνωρίζω

Αν πας να βγάλεις βεβαιωση απο το https://www1.aade.gr/saadeapps3/myCAR/#!/arxiki θα δεις στα σίγουρα τι γίνεται.

Δημοσ.
Στις 20/10/2023 στις 10:18 ΜΜ, definitio είπε

To έγραψα παραπάνω.

Δεν γνωρίζω

Ναι για το 2023 ειναι πληρωμενα οκ . Τα προηγουμενα χρονια ειναι πληρωμενα ολα κανονικα ?

Δημοσ.
Στις 20/10/2023 στις 10:18 ΜΜ, definitio είπε

Για κάποιο λόγο ζητάει διπλά τέλη...θέμα συστήματος;

δεν νομιζω οτι ζηταει διπλά τέλη. Απλα΄το αυτοκινητο χρωσταει τελη κυκλοφοριας.

Δημοσ.

Τα οποια για το ετος που ηταν απληρωτα,διπλασιαστηκαν.
Μια χρονια ξεχαστηκαν,το εχω παθει και εγω, και στη μεταβιβαση ζητουσε διπλα.

Αν πατησει ο TS το λινκ που εβαλε παραπανω ο UK και τα ψαξει ενα ενα,θα φανει αν χρωσταει.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν απλήρωτα τέλη, ούτε για το τρέχον έτος ούτε για τα προηγούμενα.

Δεν θα χρειαζόμουν συμβουλές αν ήταν κάτι τέτοιο.

Το αυτοκίνητο ήταν πάντα σε κίνηση, δεν είχε ακινητοποιηθεί ποτέ, δεν χρωστούσε ποτέ τέλη...υπάρχει το αποδεικτικό πληρωμής των τελών του 2023 σίγουρα...
...υποθέτω, αν χρωστούσε ποτέ τέλη, δεν θα τα ζητούσε κατά τη πληρωμή των τελών του 2023;

Ας μην εισάγουμε δεδομένα στην ερώτηση κι ας μην εικάζουμε, έγραψα εδώ ακριβώς επειδή είναι κουφό...

Τα πράγματα έχουν ως εξής

• Κυκλοφορούσε κανονικά το 2023, χωρίς χρέη, ασφαλισμένο
  • > μπαίνει σε ψηφιακή ακινησία κατόπιν φλάντζας/ζημιάς το καλοκαίρι κ απόφασης απόσυρσης στα τέλη Σεπτέμβρη
  • > βρέθηκε τελικά (κ λίγο πριν το τέλος) αξιόπιστο συνεργείο κ καλή φτηνή μηχανή και θα κυκλοφορεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας
  • > στην προσπάθεια άρσης ακινησίας ~μέσα Οκτώβρη - Πριν περάσει μήνας από την ψηφιακή ακινησία - βγάζει 500€ σε τέλη - που είναι ακριβώς το διπλό των 250€ που πληρώνει ετησίως.

Αυτά μόνο, δεν υπάρχουν χρωστούμενα τρέχοντος ή παλαιότερου έτους...

Εγώ υποθέτω ότι έχει να κάνει με το σύστημα και την προσπάθεια άρσης της ακινησίας σε λιγότερο από 1 μήνα αφότου τέθηκε σε ακινησία, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει εύλογη εξήγηση όπως αυτές που γράφετε παραπάνω, κι ήθελα να μάθω αν έχει συναντήσει κανείς ξανά κάτι παρόμοιο.

Μάλλον θα πρέπει να λυθεί με επίσκεψη σε κάποια αρμόδια υπηρεσία, δεν ξέρω τί να πω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, definitio είπε

Το αυτοκίνητο ήταν πάντα σε κίνηση, δεν είχε ακινητοποιηθεί ποτέ, δεν χρωστούσε ποτέ τέλη...υπάρχει το αποδεικτικό πληρωμής των τελών του 2023 σίγουρα...
...υποθέτω, αν χρωστούσε ποτέ τέλη, δεν θα τα ζητούσε κατά τη πληρωμή των τελών του 2023;

Υποθέτεις λάθος.Μπορείς να πληρώσεις τα τρέχοντα τέλη και ας χρωστάς τα 4 προηγούμενα.

Σου έβαλα λινκ να δεις τι γίνεται.Αν όλα ειναι οκ απο εκεί τοτε επικοινώνησε με εφορία να βγάλεις άκρη.

Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Υποθέτεις λάθος.Μπορείς να πληρώσεις τα τρέχοντα τέλη και ας χρωστάς τα 4 προηγούμενα.

Σου έβαλα λινκ να δεις τι γίνεται.Αν όλα ειναι οκ απο εκεί τοτε επικοινώνησε με εφορία να βγάλεις άκρη.

Το παράδοξο που σου λέω.

Από 2018 μέχρι 2022 βγάζει τα τέλη ως καταβληθέντα.

Για 2023 βγάζει 500€, ενώ υπάρχει απόδειξη καταβολής για το 2023...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, definitio είπε

Το παράδοξο που σου λέω.

Από 2018 μέχρι 2022 βγάζει τα τέλη ως καταβληθέντα.

Για 2023 βγάζει 500€, ενώ υπάρχει απόδειξη καταβολής για το 2023...

Μιλα με εφορία τότε.

Τα τελη κανονικά ειναι 250€ + 250€ το πρόστιμο?

Πως πληρώθηκαν;Μηπως απο εκεί έχει γίνει κάτι λάθος.

Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

Μιλα με εφορία τότε.

Τα τελη κανονικά ειναι 250€ + 250€ το πρόστιμο?

Πως πληρώθηκαν;Μηπως απο εκεί έχει γίνει κάτι λάθος.

Είχαν πληρωθεί ηλεκτρονικά, όπως και τις άλλες χρονιές.

Για τα τέλη του 2023 εμφανίζει αυτό το μήνυμα κάτω από την ημερομηνία εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου

-.jpg.b6bd3ca4bdd650d77deb2f68216fd196.jpg

Μήπως αυτό το "εμπρόθεσμα" έχει κάποια σχέση; Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο, κάποια προθεσμία που αγνοούμε;

Δημοσ.

Aν πας στο https://www1.aade.gr/saadeapps3/myCAR/#!/roadtax και ζητήσεις να βγάλεις ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας για φέτος;Εγω το έκανα και στην εκτυπωση βγάζει τα τέλη έχουν καταβληθεί.

τωρα ειδα το τελευταίο σου ποστ.Δεν ξέρω τι να πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...