panosena Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Έχω ένα ακίνητο (γραφείο, επαγγελματικός χώρος) που μοιράζεται κοινό ρολόι νερού με διπλανό γραφείο. Όμως θα κάνω αίτηση για να πάρω ρολόι νερού στο όνομά μου για το γραφείο μου (επειδή το νοίκιασα σε κάποιον). (τώρα ανακάλυψα ότι δεν έχω ρολόι, τέσπα) Το θέμα είναι πώς θα προστατευτώ σε περίπτωση που ο νοικάρης δεν πληρώνει το νερό; Στο ρεύμα ξέρουμε ότι το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του (εν προκειμένω του νοικάρη). Στο νερό όμως το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Υπάρχει τρόπος (στην νέα παροχή που θα φτιάξω στην ΕΥΔΑΠ) να εξασφαλιστώ για την καθόλου απίθανη περίπτωση ο νοικάρης να μην πληρώνει την ΕΥΔΑΠ;
iordanis78 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δεν μπορείς το ρολόι είναι του ιδιοκτήτη
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Το νερό έτσι κι αλλιώς είναι φθηνό, πόσο μάλλον σε γραφείο που δεν εχει κατανάλωση απο πλυντήρια, μπάνια κλπ. Απλά έχε το νου σου να το παρακολουθεις μια φορά το εξάμηνο π.χ. να δεις αν εχει αφήσει φέσια.
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 21 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Το νερό έτσι κι αλλιώς είναι φθηνό, πόσο μάλλον σε γραφείο που δεν εχει κατανάλωση απο πλυντήρια, μπάνια κλπ. Απλά έχε το νου σου να το παρακολουθεις μια φορά το εξάμηνο π.χ. να δεις αν εχει αφήσει φέσια. Άντε και το κοιτάξει και διαπιστώσει ότι ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει, δεν μπορεί να κάνει κάτι...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Καλά ναι δε μπορει να κάνει κάτι, απλά αν ο ενοικιαστής δεν είναι πιστολέρο, τουλάχιστον να του το θυμίσει, να τον πιέσει λιγο κλπ.
gokuthelegend Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Ερώτηση. Φαντάζομαι ότι η μίσθωση του χώρου θα δηλωθεί κανονικά στην εφορία και στο taxisnet. Με βάση το μισθωτήριο ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κυνηγήσει τον ενοικιαστή σε περίπτωση που αφήσει χρέος;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Να κυνηγήσει για να πάρει τι; Τα 20 ευρώ που θα έχουν μείνει φέσι στην ΕΥΔΑΠ και θα ειναι και στο δικό του ΑΦΜ;
gokuthelegend Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Να κυνηγήσει για να πάρει τι; Τα 20 ευρώ που θα έχουν μείνει φέσι στην ΕΥΔΑΠ και θα ειναι και στο δικό του ΑΦΜ; Και τόσα να είναι, για κάποιον τα 20 ευρώ μπορεί να του λείψουν, δεν ξέρεις τις οικονομικές δυνατότητες του καθένα.
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Να κυνηγήσει για να πάρει τι; Τα 20 ευρώ που θα έχουν μείνει φέσι στην ΕΥΔΑΠ και θα ειναι και στο δικό του ΑΦΜ; Τόσο χώμα είναι οι χρεώσεις της ΕΥΔΑΠ? Ρωτάω γιατί η τοπική ΔΕΥΑ χρεώνει μόνο για πάγιο 15€ το δίμηνο. 7 minutes ago, gokuthelegend said: Και τόσα να είναι, για κάποιον τα 20 ευρώ μπορεί να του λείψουν, δεν ξέρεις τις οικονομικές δυνατότητες του καθένα. Αν του λείψουν 20€ τότε όχι μόνο δεν μπορεί να κυνηγήσει δικαστικά τον ενοικιαστή, αλλά ούτε καν να κάνει μια ερώτηση σε δικηγόρο.
panosena Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Το νερό έτσι κι αλλιώς είναι φθηνό, πόσο μάλλον σε γραφείο που δεν εχει κατανάλωση απο πλυντήρια, μπάνια κλπ. Απλά έχε το νου σου να το παρακολουθεις μια φορά το εξάμηνο π.χ. να δεις αν εχει αφήσει φέσια. Νοικιάστηκε ως ινστιτούτο αισθητικής, οπότε πλέον θα έχει σεβαστή κατανάλωση. Γι αυτό μου ζητήθηκε ο διαχωρισμός των ρολογιών νερού (που, περιέργως, δεν ενοχλούσε όταν το είχα για ένα χρόνο ξενοίκιαστο (=μηδενική κατανάλωση νερού) αλλά πλήρωνα κανονικά νερό (με τα κοινόχρηστα).) Με λίγα λόγια: εγώ αγόρασα πριν χρόνια το ακίνητο μη γνωρίζοντας ότι δεν έχει δικό του ρολόι νερού (το πλήρωνα με τα κοινόχρηστα και δεν είχα δώσει ποτέ σημασία, θεώρησα αυτονόητο ότι έχει δικό του ρολόι, δεν το 'ψαξα καν). Πριν μερικές μέρες μου ζήτησε το λαμόγιο - διαχειριστής (ξέρω, κλασική ιστορία ) (αυτός που μου πούλησε το ακίνητο) να πάρω...δικό μου ρολόι!! Κι έτσι ανακάλυψα (!!!) ότι δεν έχω ρολόι νερού!! Ήθελε να τα πληρώσουμε μισά - μισά, του λέω θα σου δώσω 100 ευρώ, κανονικά εσύ έπρεπε να τα πληρώσεις όλα. Τέλος πάντων, κακώς δίνω και τα 100 ευρώ (610 κάνει συνολικά απ' ότι μου 'πε). Άρα απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστώ. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από panosena
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα