Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, MikeKata said:

Το "γιατί" έχει τεκμηριωθεί ποικιλοτρόπως από όλους όσους "μισούμε" τα Windows (11), μερικοί εκ των οποίων ήδη είναι σε σχόλια στο post. Καταλαβαίνω, βέβαια σχόλια του στυλ "τζιχαντιστές" έχουν την ευκολία ότι παρακάμπτουν την ανάγκη να διαβάσουμε τα αντίθετα επιχειρήματα πριν γράψουμε.

Οι υπόλοιποι που δε γράφουμε από κάποια προηγούμενη έκδοση των Windows, έχουμε δικαίωμα στην αποψη ή πρέπει να παραδώσουμε το αποδεικτικό πίστης στην MS στην είσοδο;

μην το παιρνεις προσωπικα εσυ αλλωστε ανηκεις στο 1,5% ο ορος τζιχαντιστες ηταν υπερβολικος, γελωτοποιοι που σε καθε τοπικ με Windows αναβιωνουν σαν τη μερα της μαρμοτας ειναι το σωστο

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 minutes ago, Odyss3us said:

μην το παιρνεις προσωπικα εσυ αλλωστε ανηκεις στο 1,5% ο ορος τζιχαντιστες ηταν υπερβολικος, γελωτοποιοι που σε καθε τοπικ με Windows αναβιωνουν σαν τη μερα της μαρμοτας ειναι το σωστο

Κρίνοντας από το πώς μπήκες να υπερασπιστείς μια πολυεθνικη, χωρίς να έχεις οικονομικό συμφέρον και, φυσικά, χωρίς να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα, χρησιμοποιώντας λέξεις επιπέδου νηπιαγωγείου (άντε, το "γελωτοποιοί" ήθελε και λίγες γνώσεις δημοτικού), ο γελωτοποιός στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμφανέστατα είναι άλλος. Πιο συγκεκριμένα, αυτός που δε γνωρίζει να χρησιμοποιεί αλλά μέσα/συστήματα, οπότε προσπαθεί να γελοιοποιήσει όλους τους υπόλοιπους για να αισθανθεί μια ηθική ανάταση.

Υ.Γ. Φυσικά, μην το παίρνεις προσωπικά.

Δημοσ.
6 minutes ago, MikeKata said:

Κρίνοντας από το πώς μπήκες να υπερασπιστείς μια πολυεθνικη, χωρίς να έχεις οικονομικό συμφέρον και, φυσικά, χωρίς να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα, χρησιμοποιώντας λέξεις επιπέδου νηπιαγωγείου (άντε, το "γελωτοποιοί" ήθελε και λίγες γνώσεις δημοτικού), ο γελωτοποιός στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμφανέστατα είναι άλλος. Πιο συγκεκριμένα, αυτός που δε γνωρίζει να χρησιμοποιεί αλλά μέσα/συστήματα, οπότε προσπαθεί να γελοιοποιήσει όλους τους υπόλοιπους για να αισθανθεί μια ηθική ανάταση.

Υ.Γ. Φυσικά, μην το παίρνεις προσωπικά.

φιλαρακο επειδη βλεπω μπηκες απο αριστερα με το οπλο παρα ποδας για να το κανεις flame war εγω προσωπικα χρησιμοποιω δεκαετιες τα μεσα/συστηματα που σπουδασα και μου παρεχει το εργασιακο μου περιβαλλον, και η πιατσα γενικοτερα,

ολοι αυτοι που μπηκαν εδω μεσα για να γραψουν το κοντο και το μακρυ τους χρηστες Windows ειναι, μαδανε τη μαργαριτα μονα-ζυγα μπας και τους βγει το σωστο νουμερο και τα εγκαταστησουν, αυτα ειναι τα επιχειρηματα που διαβαζω εδω μεσα, τωρα εσυ αν ειδες τεκμηριωμενα επιστημονικα επιχειρηματα μαλλον αντι για τζιχαντιστες βλεπεις χρησιμους ηλιθιους για να βγαλεις κανα λαγο, αλλα δεν..

Δημοσ.
36 minutes ago, Odyss3us said:

επειδη βλεπω μπηκες απο αριστερα με το οπλο παρα ποδας για να το κανεις flame war

"Από αριστερά με το όπλο παρά πόδας για να το κάνει flamewar" μπήκε αυτός που σε άρθρο σε τεχνολογικό site μπήκε μιλώντας για "τζιχαντιστές" και "γελωτοποιούς" επειδή δεν είχε κάτι να αντιπαραθέσει ο ίδιος. Μην προσπαθείς να γυρίσεις σε μένα τα δικά σου σχόλια. Και, απορώ δηλαδή, πώς οι moderators επέτρεψαν να περάσουν τέτοια σχόλια. Φαντάζομαι θα είναι η ώρα, δεν εξηγείται αλλιώς.

37 minutes ago, Odyss3us said:

αυτα ειναι τα επιχειρηματα που διαβαζω εδω μεσα,

Το ότι εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος εδώ μέσα αναφέρεται σε διάφορα θέματα των Windows 11 όπως τα requirements, η καθυστέρηση και το περιεχόμενο του δεξιού κλικ, το taskbar grouping, η θέση του taskbar, η αφαίρεση power menus και χίλια δυο ακόμα ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ παρεμβάσεις που επηρεάζουν αρνητικά το workflow ενός power user χάριν της "απλότητας", δείχνει ότι, εκτός από αδυναμία κατανόησης κειμένου, υπάρχει και μια τυφλή υποστήριξη προς οτιδήποτε στραβό κάνει μια εταιρεία, απλά και μόνο επειδή δεν έχεις γνωρίσει τίποτα άλλο Ή επειδή είσαι τόσο "απλός" χρήστης που η αφαίρεση χρήσιμων features χάριν του "dumbing down" των Windows σε βοηθάει να χρησιμοποιήσεις το σύστημα.

Κάτι τέτοιοι χρήστες που κατεβάζουν "αμασητο" ο,τι τους παρέχει η κάθε εταιρεία και λένε κι ευχαριστώ, είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο των αντικαταναλωτικων πρακτικών.

Άσε λοιπόν άλλους να έχουμε την ευελιξία να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ο,τι εργαλείο είναι καλύτερο για την εκάστοτε δουλειά επειδή έχουμε μια ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων και εσύ κάτσε να "σε μεγαλώνει" ο Ναντελας, ο απόγονος του Μπιλακου.

46 minutes ago, Odyss3us said:

βλεπεις χρησιμους ηλιθιους

Συμφωνώ με την πρόταση, αλλά όχι όπως το εννοείς εσύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, MikeKata said:

Το ότι εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος εδώ μέσα αναφέρεται σε διάφορα θέματα των Windows 11 όπως τα requirements, η καθυστέρηση και το περιεχόμενο του δεξιού κλικ, το taskbar grouping, η θέση του taskbar, η αφαίρεση power menus και χίλια δυο ακόμα ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ παρεμβάσεις που επηρεάζουν αρνητικά το workflow ενός power user χάριν της "απλότητας", δείχνει ότι, εκτός από αδυναμία κατανόησης κειμένου, υπάρχει και μια τυφλή υποστήριξη προς οτιδήποτε στραβό κάνει μια εταιρεία, απλά και μόνο επειδή δεν έχεις γνωρίσει τίποτα άλλο Ή επειδή είσαι τόσο "απλός" χρήστης που η αφαίρεση χρήσιμων features χάριν του "dumbing down" των Windows σε βοηθάει να χρησιμοποιήσεις το σύστημα.

ο κοσμος παει μπροστα ειτε με μικρα βηματακια ειτε μεγαλυτερα, αν κοιταξει καποιος σημερα το UI των XP ή των W7 τα εικονιδια και το text scaling που κανουν σε 4Κ, 5Κ & 8Κ αναλυσεις θα βαλει τα γελια, τα ιδια θα λενε και σε 10-15 χρονια για τα 11-12 αλιμονο σε αυτους που θελουν να μεινουν παντα στα ιδια!

Υγ. ο power user χρησιμοποιει key shortcuts, powertoys και σιγουρα οχι το δεξι κλικ,
και ποια requirements ? που με μια εντολη 2 λεξεων κανεις skip το TPM?

1 hour ago, MikeKata said:

Κάτι τέτοιοι χρήστες που κατεβάζουν "αμασητο" ο,τι τους παρέχει η κάθε εταιρεία και λένε κι ευχαριστώ, είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο των αντικαταναλωτικων πρακτικών.

Άσε λοιπόν άλλους να έχουμε την ευελιξία να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ο,τι εργαλείο είναι καλύτερο για την εκάστοτε δουλειά επειδή έχουμε μια ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων και εσύ κάτσε να "σε μεγαλώνει" ο Ναντελας, ο απόγονος του Μπιλακου.

σε ενα νημα που η αρχικη ειδηση ειναι οτι ξεπεραστηκαν οι 400 εκ ενεργοι χρηστες WIndows 11 επετρεψε μου να κρινω εγω αν θα παραθεσω εδω τις οποιες ενστασεις μου για τα Windows, σε αντιθεση με το καθε πικραμενο τρολ,
εσυ και ο καθενας βεβαια μπορει να γραφει οτι μυθοπλασια του αρεσει οπως η παραπανω αναλογα με το ονειρο που ειδε, επιβεβαιωνοντας τα προηγουμενα μου ποστ

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
1 hour ago, Odyss3us said:

ο κοσμος παει μπροστα ειτε με μικρα βηματακια ειτε μεγαλυτερα, αν κοιταξει καποιος σημερα το UI των XP ή των W7 τα εικονιδια και το text scaling που κανουν σε 4Κ, 5Κ & 8Κ αναλυσεις θα βαλει τα γελια, τα ιδια θα λενε και σε 10-15 χρονια για τα 11-12 αλιμονο σε αυτους που θελουν να μεινουν παντα στα ιδια!

Δε μίλησε κανένας για το UI scaling, αλλά τι λέω; Εδώ δε διάβασες το δικό μου σχόλιο, στο οποίο σου έκανα μια μικρή σούμα, περιμένω να διαβάσεις (ή κατανοήσεις) τα σχόλια 6 σελίδες πριν;

σε ενα νημα που η αρχικη ειδηση ειναι οτι ξεπεραστηκαν οι 400 εκ ενεργοι χρηστες WIndows 11 επετρεψε μου να κρινω εγω αν θα παραθεσω εδω τις οποιες ενστασεις μου για τα Windows, σε αντιθεση με το καθε πικραμενο τρολ,

Θα επαναλάβω. Δεν παρέθεσες κάποια ένσταση. Βρήκες την εύκολη διέξοδο της (αποτυχημένης) γελοιοποίησης, και σε αυτή, σαλάτα τα έκανες.

Μέχρι τώρα τα σχόλια σου (ιδιαιτέρως το αρχικό) έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό από άποψη περιεχομένου, καθώς δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στην κουβέντα. Μέχρι και τα (λίγα) που προσπάθησες να κραυγασεις, τα έγραψες ως υστερόγραφο.

Υγ. ο power user χρησιμοποιει key shortcuts, powertoys και σιγουρα οχι το δεξι κλικ,

Άλλη μια ένδειξη ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλας. Ο power user χρησιμοποιεί key shortcuts, σε συνδυασμό με 50 προγράμματα ανοιχτά (βλέπεις, δεν έχουμε όλοι να κάνουμε ΕΝΑ πράγμα τη φορά στο PC μας, μην κρίνεις εξ'ιδιων), custom tiling, automation κλπ, που, στα Windows είναι, στην καλύτερη μέτρια, στα Windows 11, δε, οικτρά, η πλειονότητα εξ'αυτων. Το Power toys μπορεί να φαίνεται εξωγήινη τεχνολογία για τους point and click φίλους μας, αλλά, όπως είπα, μην κρίνεις εξ'ιδιων.

και ποια requirements ? που με μια εντολη 2 λεξεων κανεις skip το TPM?

Τα requirements που χρειάζεσαι να βάλεις εντολή "2 λέξεων" για να παρακάμψεις το αχρειαστο TPM (όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί το TPM, γελάει με την απαίτηση της MS για δήθεν "ασφάλεια"), τα 2GB παραπάνω RAM που απαιτούνται (καταλαβαίνω ότι εσύ νομίζεις πως ένα λειτουργικό μπαίνει μόνο σε PC, αλλά στον πραγματικό κόσμο δεν είναι έτσι), τη μείωση του responsiveness του συστήματος κλπ, κλπ, κλπ.

Καταλαβαίνω ότι μερικοί είστε αναγκασμένοι να ζείτε εξαρτημένοι από τις ορέξεις της μαμάς MS και ο,τι περιορισμούς σας βάζει, αλλά το να προσπαθείτε να τα δικαιολογησετε κιόλας, είναι ο ορισμός του συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Υ.Γ. Μιας και είπαμε ότι "ο κόσμος πάει μπροστά". Ακριβώς. Μάντεψε σε τι τρέχουν όλες οι υπηρεσιες που χρησιμοποιείς καθημερινά στο Windows PC σου για να "πας μπροστά". Πάντως όχι σε Windows. Ε, μερικοί, αυτή τη σταθερότητα και την ευελιξία την έχουμε σε όλες εκφάνσεις της υπολογιστικής μας ζωής. Που θα πούμε και ότι τα Windows είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Γελάει ο κόσμος...

• Like 2
Δημοσ.
17 minutes ago, MikeKata said:

Υ.Γ. Μιας και είπαμε ότι "ο κόσμος πάει μπροστά". Ακριβώς. Μάντεψε σε τι τρέχουν όλες οι υπηρεσιες που χρησιμοποιείς καθημερινά στο Windows PC σου για να "πας μπροστά". Πάντως όχι σε Windows. Ε, μερικοί, αυτή τη σταθερότητα και την ευελιξία την έχουμε σε όλες εκφάνσεις της υπολογιστικής μας ζωής. Που θα πούμε και ότι τα Windows είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Γελάει ο κόσμος...

δυνατο τρολλ!!!! 😄

Δημοσ.
On 21/10/2023 at 00:09, whoever81 said:

Γενικά πολύ καλά αλλά φτιάξτε το γ@μημένο δεξί κλικ στον explorer! Show more options και μλκς.

Αν κρατάς και το Shift δείχνει την κλασσική επιλογή. 
Αλλά ναι, η νέα την θεωρώ μεχ.

On 21/10/2023 at 11:02, uniquegr said:

Το linux ( σε οποιαδήποτε distro ) χάνει χρήστες για δύο λόγους: λόγω των εφαρμογών που παρέχονται αποκλειστικά στα άλλα δύο λειτουργικά συστήματα ( windows, macOS ) και επειδή επικρατεί η άποψη ότι δεν υπάρχει υποστήριξη απο το linux ως προς το hardware, το software και επειδή επικρατεί η στρεβλή άποψη ότι η παραμετροποίηση και διαχείρηση του linux είναι δύσκολη και απαιτεί να περάσει κάποιος πολύ χρόνο στο terminal ( άρα και να ψαχτεί περισσότερο για να στήσει το σύστημά του ). 

Διανομές όπως το ubuntu και το mint είναι πανεύκολα τόσο στο στήσιμο, όσο και στη συντήρησή τους. 

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης, προσηλυτισμού ή μείωσης των windows & macOS, απλά ως χρήστης κυρίως linux και windows, τολμώ να πω ότι το linux πέραν των επαγγελματικών εφαρμογών και ίσως του gaming ( αν και αυτό εξελίσσεται σιγά σιγά ), δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν.

Επίσης μην ξεχνάμε να πούμε καλή τύχη σε όποιον έχει AMD σύστημα και τρέχει Linux. Έτρωγα τόσα φριζαρίσματα, που ήθελα να πετάξω το λάπτοπ από το παράθυρο. 
Χώρια ότι για gaming δυστυχώς τα Windows είναι μονόδρομος. Θες από Steam, εξομοιωτές; Έχουν δυστυχώς τα πάντα.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Επίσης μην ξεχνάμε να πούμε καλή τύχη σε όποιον έχει AMD σύστημα και τρέχει Linux. Έτρωγα τόσα φριζαρίσματα, που ήθελα να πετάξω το λάπτοπ από το παράθυρο. 
Χώρια ότι για gaming δυστυχώς τα Windows είναι μονόδρομος. Θες από Steam, εξομοιωτές; Έχουν δυστυχώς τα πάντα.

Στα Fujitsu futro μου πάντως που έχουν ένα μικρό και παλιό AMD GX415, ουδέποτε είχα freezes, ενώ το ένα εκ των αυτών τρέχει και Gentoo, παραμετροποιημένο απο εμένα ( όντας νέος χρήστης του Gentoo, όχι κανένας μπασμένος στα κόλπα ). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνετε στα συστήματά σας και κρασάρουν, εγώ πάντως ουδέποτε είχα πρόβλημα, ενώ έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και υλικού.

Όσο για τα games, αυτό που βλέπω είναι ότι γίνεται προσπάθεια απο το Steam και σε γενικές γραμμές λέγεται ότι αποδίδει. Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη ως προς το gaming όμως, μιας που δεν ασχολούμαι καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 22/10/2023 at 11:09, Dorian said:

Οι πιο πολλοι δεν εχουν 5 μηχανήματα να δοκιμάζουν. Έχουν 1 λαπτοπ και 1 ή κανένα desktop . Στο λαπτοπ είναι προβληματικά τα λινουξ, σε δεσκτοπ θέλει dual boot που μπορείς να πα΄ρεις στο χέρι τα αρχεία σου. 

Σε ένα Honor laptop που έχω πάντως και έβαλα Linux για ένα μεταπτυχιακό μια χαρά δούλεψαν όλα χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα έξτρα. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, uniquegr said:

Στα Fujitsu futro μου πάντως που έχουν ένα μικρό και παλιό AMD GX415, ουδέποτε είχα freezes, ενώ το ένα εκ των αυτών τρέχει και Gentoo, παραμετροποιημένο απο εμένα ( όντας νέος χρήστης του Gentoo, όχι κανένας μπασμένος στα κόλπα ). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνετε στα συστήματά σας και κρασάρουν, εγώ πάντως ουδέποτε είχα πρόβλημα, ενώ έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και υλικού.

Όσο για τα games, αυτό που βλέπω είναι ότι γίνεται προσπάθεια απο το Steam και σε γενικές γραμμές λέγεται ότι αποδίδει. Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη ως προς το gaming όμως, μιας που δεν ασχολούμαι καθόλου.

Έλλειψη drivers από την Linux. Γενικά, στην πρώην εταιρεία που ήμουν, ήταν γενική παραδοχή μην πάρεις μηχάνημα με AMD αν του περάσεις Linux. Σε μηχανήματα με Intel/Nvidia δεν το έιχα ποτέ αυτό. Μάλλον ήσουν από τους τυχερούς που είχαν drivers.

Προσπάθεια γίνεται, αλλά για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Οπότε, απλά πας σε Windows και ησυχάζεις. Που πλέον, για αυτό τα θέλουμε.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/10/2023 στις 1:05 ΠΜ, MikeGR7 είπε

Τα Windows 11 εχουν παλιωσει για μενα.

Οπως και τα windows 10 πριν απο αυτα, τα ειχα εγκαταστησει στο pc απο την πρωτη κιόλας μερα που εγιναν διαθέσιμα στο κοινο.

Ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα μαζι τους και τωρα ανυπομονω να βγουν τα 12 να δουμε κατι φρεσκο! 😊

Για μενα το καινουργιο λογισμικο ειναι κατι που μου προκαλει ενθουσιασμό εξισου με το καινουργιο Hardware!

Ακομα και καποιο Bug να βρουμε (προσωπικα δε μου εχει συμβει) και τι εγινε?

Προτιμω να εχω ενα σύγχρονο μενου με ολα τα τελευταία καλουδια παρα να βλεπω την αρχαιολογια για λογους "σταθερότητας" λες και τρεχω server απο πυρηνικό σταθμο η για λογους "εξοικείωσης με τα παλια μενου" λες και είμαι υπερηλικιωμένος Αγγλος και δε μπορω να μαθω πεντε διαφορετικα κουτακια που αλλαξαν θεση...😒

BONUS: Σχετικα με τα Bug που εγραψα παραπανω ηθελα να προσθεσω οτι μας εχουν "εκπαιδεύσει" οταν βγαινουν νεα παιχνιδια 40 - 70€, να ειναι τα Bug ενας οχετός σαν την πληγη των Ακριδων στην αρχαια Αίγυπτο, να ειμαστε κουλ και να λεμε "οκ μωρε ενα patchaki θελει."🤟

Αμα στα windows που πήραμε κλειδι με 1.5€ κολλήσει κανας εκτυπωτης για κανα δυο μερες μεχρι το επομενο update, παθαινουμε ομαδικη παρακρουση.

Καιμε τα ρουχα μας, καταριόμαστε πεντε γενιες μπροστα και πεντε γενιες πισω την MS και αλλα τετοια 🤣

Πολυ ωραια οσα ειπες εκτος απ το τελευταιο κομμαρι κατ εμε.

Και γω ετσι νιωθω με τα καινουργια λειτουργικα. Αυτος ειναι και ενας λογος που εχω αγορασει ενα σωρο προιοντα της apple. Καθε φθινοπωρο ξερεις πως θα εχεις καινουργια λειτουργικα για ολες τις συσκευες apple που αγορασες τα 5 τελευταια χρονια. 

Οσον αφορα το τελευταιο κομματι, εχω ασχημη εμπειρια. Οχι με bug, αλλα με μια αλλαγη στον τροπο που γινεται η αναβαθμιση τπυ λειτουργικου. Αγορασα ενα υβριδικο tablet - laptop με windows 11 και στις ρυθμισεις δεν εχει επιλογη να επιλεγω χειροκινητα ποτε θα κανει αναβαθμιση. Δινει μονο μια επιλογη να αναβαλλω την αναβαθμιση για 5 βδομαδες. Οταν κανω αναβαθμιση, θα μπορω να αναβαλλω ξανα την επομενη αναβαθμιση για αλλους 5 μηνες κοκ. Αυτο ειναι απαραδεκτο. Μια μερα εκανε αναβαθμιση οταν εκανα shutdown το μηχανημα, και ενω νομιζα πως ειχε κλεισει, αυτο δουλευε για ποση ωρα χωρις να ξερω, μεχρι που εφαγε ολη τη μπαταρια. Πηγα να το ανοιξω οταν το χρειαστηκα και δεν ανοιγε. Δεν πηγε το μυαλο μου να το βαλω για φορτιση επειδη ηξερα πως οταν το εκλεισα ειχε αρκετη μπαταρια. Εψαχνα στο youtube να δω τι μπορει να φταιει, και μετα απο αρκετη ωρα εμαθα απο ενα τυπο που εξηγουσε αρνητικα των windows 11 laptops. Ετυχε να μαι στο σπιτι και να εχω και το χρονο (και την υπομονη) ν ασχοληθω. Σκεφτειτε να το επαιρνα εξω, να χρειαζομουν να κανω κατι σε excel και να εμενα με το... στο χερι. 

Σε καμια παλιοτερη εκδοση των windows δε συνεβαινε αυτο, ουτε σε mac και linux ubuntu συμβαινει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2023 στις 12:02 ΜΜ, uniquegr είπε

Το linux ( σε οποιαδήποτε distro ) χάνει χρήστες για δύο λόγους: λόγω των εφαρμογών που παρέχονται αποκλειστικά στα άλλα δύο λειτουργικά συστήματα ( windows, macOS ) και επειδή επικρατεί η άποψη ότι δεν υπάρχει υποστήριξη απο το linux ως προς το hardware, το software και επειδή επικρατεί η στρεβλή άποψη ότι η παραμετροποίηση και διαχείρηση του linux είναι δύσκολη και απαιτεί να περάσει κάποιος πολύ χρόνο στο terminal ( άρα και να ψαχτεί περισσότερο για να στήσει το σύστημά του ). 

Διανομές όπως το ubuntu και το mint είναι πανεύκολα τόσο στο στήσιμο, όσο και στη συντήρησή τους. 

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης, προσηλυτισμού ή μείωσης των windows & macOS, απλά ως χρήστης κυρίως linux και windows, τολμώ να πω ότι το linux πέραν των επαγγελματικών εφαρμογών και ίσως του gaming ( αν και αυτό εξελίσσεται σιγά σιγά ), δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν.

Παντως τελευταια φορα που εβαλα ubuntu πριν περιπου 10 χρονια,  τυραννηθηκα μεχρι να βρω drivers αλλα και να τους εγκαταστησω. Επισης σιγουρα χρειαστηκε αρκετα το terminal σε διαφορες περιπτωσεις. Θυμαμαι πως οταν ξαναεγκατεστησα τα windows ειχα ξενοιασει. Μακαρι να τα εκαναν πιο ευκολα επειδη το pc πηγαινε σφαιρα σε συγκριση με τα windows

Επεξ/σία από chrsiou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chrsiou είπε

Παντως τελευταια φορα που εβαλα ubuntu πριν περιπου 10 χρονια,  τυραννηθηκα μεχρι να βρω drivers αλλα και να τους εγκαταστησω. Επισης σιγουρα χρειαστηκε αρκετα το terminal σε διαφορες περιπτωσεις. Θυμαμαι πως οταν ξαναεγκατεστησα τα windows ειχα ξενοιασει. Μακαρι να τα εκαναν πιο ευκολα επειδη το pc πηγαινε σφαιρα σε συγκριση με τα windows

Ακριβώς την ίδια εμπειρία είχα κι εγώ πριν 10 χρόνια με το ubuntu και ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκα με το linux όσο καλά λόγια και αν άκουγα ( συν το γεγονός ότι ήδη χρησιμοποιούσα το illustrator για επαγγελματικούς λόγους ).. Επιπλέον, δεν καταλάβαινα τίποτα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης και απεγκατάστασης εφαρμογών στο linux.

Όλα αυτά μέχρι πριν δύο χρόνια που λόγω χαμηλών επιδόσεων του laptop είπα να δώσω μια ακόμη ευκαιρία στο linux ( με ubuntu ) και πράγματι ήταν πολύ πιο γρήγορο απο τα windows 11. Μετά εγκατέστησα ssd ( είχε hdd ), οπότε επανήλθα στα Windows, μέχρι που πέρυσι δοκίμασα το mint, ενώ παράλληλα άρχισα να ασχολούμαι και με bare metal hypervisor ( proxmox ), οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το terminal, κατάλαβα λοιπόν πως λειτουργεί και έκτοτε όπου μπορώ βάζω linux. Κοντά στο Πάσχα σε μια συζήτηση σε ένα forum κάποιος αναφέρθηκε στο Arch και το Gentoo, οπότε μόλις διάβασα λίγο παραπάνω γι'αυτά, έφαγα σκάλωμα. Μέσα στη Μ. Εβδομάδα λοιπόν, έκατσα και έστησα Gentoo, το οποίο όπως έχω ξαναπεί, πηγαίνει ΣΦΑΙΡΑ. 

Όλα αυτά δεν τα λέω για να ρίξω νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης μεταξύ Windows & Linux, αλλά για να τονίσω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο το linux όσο λέγεται, το αντίθετο, είναι ένα πολύ εύκολο λειτουργικό, στις απλές διανομές ( ubuntu, mint ), είναι πανεύκολο στο στήσιμό του και κρίνω ότι συγχωρεί και περισσότερο απο τα Windows. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τα Windows και έκανα επανεγκατάσταση, ενώ με το Linux στη χειρότερη περίπτωση, θα κάτσω να διαβασω και θα βρω μια τουλάχιστον λύση ( το terminal να είναι καλά! ). Και με αυτά που έχω μάθει σχετικά με το linux, εύχομαι είτε να μην είχα ακούσει τις φήμες ότι δήθεν πρόκειται για ένα δύσκολο λειτουργικό με λίγες εφαρμογές και προβληματικούς οδηγούς για τις συσκευές ή να είχα αποφασίσει νωρίτερα να έκανα τη δοκιμή μου. 

Φυσικά και κρατάω σε χρήση τα Windows λόγω της σουίτας της Adobe, αλλά για καθημερινή χρήση πλέον δηλώνω λινουξάκιας!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...