Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Goulam είπε

Και γαμώ τα windows 11.
Έπρεπε να περάσουν 15 major updates για να προσθέσουν το "experimental" feature που να κάνει never combine τα παράθυρα στο taskbar. Πως γίνεται ένα feature που υπήρχε προ αμνημονεύτων χρόνων να έχουν τέτοια δυσκολία να το προσθέσουν ή γιατί το έβγαλαν;

Για να μην αναφέρω ότι όχι μόνο δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι settings menu θα κρατήσουν (έχουν μέσα παράθυρα ρυθμίσεων από 7,8,10,11), αλλά τώρα είπαν να εφαρμόσουν και αυτή την αναποφασιστικότητα στο right click context menu που πλεον βάλαν και καινούργιο για κάποιο λόγο.

Μπορεί να μην είναι και τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς, αλλά δεν φαίνεται σαν επαγγελματική δουλειά. Με το να έχεις παράθυρα από 4 διαφορετικές εκδόσεις, το κάνεις να φαίνεται σαν μια δουλεία που έγινε αρπακόλλα. Είναι πραγματικά λες και βάλαν μια ομάδα άβγαλτων designer και σχεδιάσαν ένα λειτουργικό από την αρχή και τους είπαν χώστε και λίγο από το παλιό μέσα και έκαναν μια σαλάτα.

Καλά νομίζεις ότι δεν το είχαν βάλει γιατί δεν μπορούσαν; Θέλουν να ξεφορτωθούν αυτό τον τρόπο χρήσης του taskbar. Για πολλούς λόγους. Γιατί η taskbar θέλουν να έχει κι άλλα χαρακτηριστικά από το να δείχνει μόνο εφαρμογές. Να έχει ένα μεγάλο κουμπί search, να είναι το Capilot (πριν ήθελαν τη Cortana) εκεί σε περίοπτη θέση. Αυτός ο τρόπος χρήσης τρώει πολύ χώρο στη taskbar. Ο έξυπνος τρόπος για να ξεσυνηθίσουν οι παλιοί χρήστες αυτό το τρόπο και που βαριούνται τις αλλαγές είναι να ξεφορτωθούν το τρόπο αυτό και να ...αναγκαστούν να δοκιμάζουν το τρόπο του combine. Και μετά... να τον βάλουν και το παλιό τρόπο. Τουλάχιστον οι μισοί θα παραμείνουν με το combine γιατί θα το έχουν συνηθίσει πια και οι σκληροπυρηνικοί θα το χρησιμοποιήσουν ξανά.

Όσον αφορά το context menu... δεν υπάρχει αναποφασιστικότητα. Σκοπός είναι η χρήση του καινούργιου και έχουν δίκιο σε αυτό γιατί ο παλιός τρόπος είναι παμπάλιος και προβληματικός. Το να μπει κάτι εκεί και το να βγει είναι μια προβληματική κατάσταση που απαιτεί να κλείσει ο explorer είτε ο uninstaller να σου ζητάει αναγκαστικά επανεκκίνηση του υπολογιστή αν είναι σωστός uninstaller και τα αφαιρεί όλα όσα έβαλε στον υπολογιστή. Ο τρόπος που δουλεύει το νέο context menu ναι μεν είναι πιο αργός, ειδικά σε παλιά μηχανήματα, αλλά δεν έχει τα προβλήματα που έχει το παλιό context menu. Το ότι δεν έχουν ξηλώσει το παλιό τρόπο εντελώς είναι για λόγους συμβατότητας με διάφορα προγράμματα. Δίνουν χρόνο σε όποιο πρόγραμμα θέλει να πάει στο καινούργιο.Και για αυτό και τον έχουν θάψει σε υπομενού. Γιατί κάποια στιγμή θα φάει σουτ. Όποιο πρόγραμμα αρνείται να πάει στο νέο, πρόβλημα του, το χρόνο για να κάνει τη μετάβαση θα του το έχουν δώσει.

Και για τα settings, σκοπός είναι να πάνε όλα εκεί και να φτάσουν κάποια στιγμή να ξηλώσουν εντελώς το control panel. Τώρα γιατί δεν το έχουν τελειώσει όλο αυτό... τι να σου πω, θα έπρεπε να το είχαν τελειώσει όλο αυτό ήδη. Τώρα γιατί δεν το έχουν τελειώσει...

Από άποψης εμφάνισης το στέμμα για το πιο άρπα κόλα λειτουργικού πάει στα 10. Το έχουν βελτιώσει στα 11 αυτό, όχι τα πάντα αλλά από τα 10 είναι σε καλύτερη κατάσταση στο κομμάτι αυτό.

Ένα παράδειγμα από τα πολλά.

cKp1ZRH.png

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aypnia είπε

Δεν βλέπω πως κάποιος πχ λογιστής που πρέπει να έχει ανοιχτά 10 excel και 5 word μπορει να συνηθίσει το combine. Είναι απλά θέμα λειτουργικότητας. Αν το θέμα ήταν ο χώρος για το taskbar θα μπορούσαν να είχαν το combine when full από προεπιλογή.
Αλλά υπάρχει γενικά μια τάση για κακά design choices ή πολύ πειραματισμός και μπρός πίσω. Πχ και το κουμπί τερματισμού παλαιότερα το πατούσα με δυο κλικ και τώρα θέλει τρία. Μικρή διαφορά αλλά υπαρκτή και φανερώνει διαφορά στην κατεύθυνση της φιλοσοφίας του design τους κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να θέλουν και εκεί να αλλάξουν τη φιλοσοφία στο να αφήνεις το laptop σε sleep mode αντί να το κλείνεις, κτλ αλλά αυτό δεν σημαίνει να χαντακώνεις τις άλλες λειτουργικότητες.

Όσον αφορά το context menu δεν είχα παρατηρήσει τα προβλήματα που λες. Θυμάμαι ότι έμπαιναν και έβγαιναν πράγματα χωρίς κάποιο restart. Μάλιστα παλαιότερα είχα και ένα προγραμματάκι για να βάζω custom πράγματα και να βγάζω ότι θέλω χωρίς κάποιο restart.
Και το άλλο που λες ότι είναι πιο αργό είναι κάτι που με ενοχλεί και συμβαίνει γενικά στα windows όσο προχωράνε αλλά προσπαθώ να το προσπεράσω γιατί είναι κάτι που συμβαίνει γενικά στον χώρο των software.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Goulam είπε

Δεν βλέπω πως κάποιος πχ λογιστής που πρέπει να έχει ανοιχτά 10 excel και 5 word μπορει να συνηθίσει το combine. Είναι απλά θέμα λειτουργικότητας. Αν το θέμα ήταν ο χώρος για το taskbar θα μπορούσαν να είχαν το combine when full από προεπιλογή.
Αλλά υπάρχει γενικά μια τάση για κακά design choices ή πολύ πειραματισμός και μπρός πίσω. Πχ και το κουμπί τερματισμού παλαιότερα το πατούσα με δυο κλικ και τώρα θέλει τρία. Μικρή διαφορά αλλά υπαρκτή

έχεις δίκιο

Πρέπει να υπάρχουν επιλογές για να καλύπτονται τα συγκεκριμένα workflows του καθενός. Το παράδειγμα με τα πολλά excel ειναι χαρακτηρηστικό. Το combine απαιτεί παραπάνω κλικ (χρόνο) για να φτάσεις στο έγγραφο που θες. Αν το κάνεις 100αδες φορές την ημέρα μπορεί τελικά να σε καθυστερεί.

Πάντως εγώ ελείψει των labels τόσο καιρό αναγκαστικά δούλευα combined. Όταν ήρθαν ξανά τα labels με το τελευταίο update τα ενεργοποίησα χαρούμενος... για να διαπιστώσω ότι πλεον συνήθισα το combined 😛 (επίσης δεν χωράνε τα labels σε 13αρι laptop)

αλλά ναι, δώστε επιλογές

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ.

Ένα έχω να πω  ότι  προγράμματα που έτρεχα στα XP   εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν άψογα  στα widows 11 ( Edius της Canopus procooder )

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yianos είπε

Ένα έχω να πω  ότι  προγράμματα που έτρεχα στα XP   εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν άψογα  στα widows 11 ( Edius της Canopus procooder )

Αυτο ακριβως. Καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν τι απαιτειται για να διατηρηθει το compatibility μεταξυ των εκδοσεων του OS. Η Microsoft εχει βαλει εδω και 10ετιες ολο το βαρος σε αυτο και δεν ειναι καθολου ευκολο.
Το τιμημα ειναι ενα OS που αναγκαστικα πρεπει να ειναι και λιγο βαρυτερο απ'τα αλλα, γιατι περιλαμβανει και πολυ παλαιοτερες τεχνολογιες οπως και κωδικα για edge-cases, για να στηριξει τις παλαιοτερες εφαρμογες.

Καποιοι το βρισκουν κακο αυτο. Προσωπικα, ειναι ο κυριοτερος λογος που με κραταει στα Windows.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι μόνο αυτό αλλά τα Windows είναι ένα λειτουργικό που κατεβάζοντας ένα ISO παίζει σε όλους τους υπολογιστές του κόσμου υποστηρίζοντας ό,τι hardware τραβάει η όρεξη σου (και τους άπειρους συνδυασμούς τους).

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Filip Katund είπε

Οταν βγηκαν τα 11 ειχαν πολλαπλα προβληματα. Τα εβαλα και εγω οταν βγηκαν και μετα ξαναγυρισα στα 10. Μετα απο κανα 6-7 μηνες εβαλα τα 11 παλι. Και ολα τα προβληματα που υπηρχαν εχουν πλεον fixed. Κατα τα τη γνωμη μου τα 11 εχουν ξεπερασει τα 10 πλεον. Ειναι γρηγρορα οσο τα δεκα και εχουν πιο πολλα features που σε βοηθουν στην καθημερινη χρηση και ειναι πιο λογικα στυμμενα. Σε φαση που οταν γυρναω στα 10 νιωθω χαομενος μεσα στον ατελειωτο αχταρμα. 

Αν αυτό μου το παρουσίαζες σαν προσωπική οπτική δεν θα είχα λόγο να διαφωνήσω ότι κατά την δική σου χρήση τα 11 είναι καταλληλότερα. Μην ξεχνάμε ότι ένα λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείται από χιλιάδες διαφορετικές ομάδες χρηστών και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες πάνω σε αυτό.

Να σου δώσω εγώ ένα παράδειγμα της προσωπικής μου χρήσης προσπαθώντας να μείνω στα πιο γενικά και όχι στα εξειδικευμένα σημεία, για τα οποία μετά από 6 μήνες χρήσης δεν μπόρεσα άλλο και είπα "μέχρι εδώ".

• Taskbar. Ότι πιο χάλια έχω δει.
    • Έχει 3 διαφορετικά μεγέθη μόνο.
    • Δεν μπορεί να πάει στα πάει στην επιθυμητή πλευρά που θέλει ο χρήστης
    • Η μισή έναρξη έχει προτεινόμενο bloatware. Η άλλη μισή είναι χωρίς οργάνωση χύμα και τσουβαλάτα, κάτι που τα tiles των windows 10 επιτέλους έλυσαν το πρόβλημα που υπήρχε και στα windows 7.
  • Δεξί κλικ. Αυτά τα "περισσότερα" είναι μαχαίρι στην καρδιά.
8 ώρες πριν, Le Perv είπε

Aσε τα πολιτικα στην ακρη.

Δεν εδωσες νουμερα.
Αρα εισαι φαουλ.
Επομενη απαντηση να ειναι με στοιχεια.
Θα ειναι?

ξαναδες το προηγ ποστ μου που απαντησες.
Εκανα 2 ερωτησεις.

Πολύ σοβαρός είσαι ρε αδερφέ.

https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide

28 λεπτά πριν, somt είπε

όχι μόνο αυτό αλλά τα Windows είναι ένα λειτουργικό που κατεβάζοντας ένα ISO παίζει σε όλους τους υπολογιστές του κόσμου υποστηρίζοντας ό,τι hardware τραβάει η όρεξη σου (και τους άπειρους συνδυασμούς τους).

Ειδικά τα 11 που έχουν αποκλείσει επεξεργαστές 7 ετών και άνω . . . . .

1 ώρα πριν, yianos είπε

Πήρες το εκτελέσιμο των xp ή το κατέβασες ξανά το πρόγραμμα, διότι το edius για παράδειγμα υποστηρίζει και επίσημα windows 11.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, manolis940 είπε

ναι εννοώ από τα minimum requirements και πάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Αν αυτό μου το παρουσίαζες σαν προσωπική οπτική δεν θα είχα λόγο να διαφωνήσω ότι κατά την δική σου χρήση τα 11 είναι καταλληλότερα. Μην ξεχνάμε ότι ένα λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείται από χιλιάδες διαφορετικές ομάδες χρηστών και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες πάνω σε αυτό.

Να σου δώσω εγώ ένα παράδειγμα της προσωπικής μου χρήσης προσπαθώντας να μείνω στα πιο γενικά και όχι στα εξειδικευμένα σημεία, για τα οποία μετά από 6 μήνες χρήσης δεν μπόρεσα άλλο και είπα "μέχρι εδώ".

• Η μισή έναρξη έχει προτεινόμενο bloatware. Η άλλη μισή είναι χωρίς οργάνωση χύμα και τσουβαλάτα, κάτι που τα tiles των windows 10 επιτέλους έλυσαν το πρόβλημα που υπήρχε και στα windows 7.

Πήρες το εκτελέσιμο των xp ή το κατέβασες ξανά το πρόγραμμα, διότι το edius για παράδειγμα υποστηρίζει και επίσημα windows 11.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Πήρα το εκτελέσιμο των xp ( γνήσιο πρόγραμμα Εdius 5) , το μόνο πρόβλημα που είχα με τους drivers του hasp key  αλλά κατέβασα τους

Sentinel_LDK_MSI_Run-time_Install_API    και ετσι  το έλυσα.

Η νεότερη έκδοση 10 την οποια έχω τρέχει στα 10αρια, για 11 θέλει Edius 11  εγώ έκανα τη δουλειά μου με το  Εdius 5  των  xp.

Επεξ/σία από yianos
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτο που δεν βρηκα στα 11 οσο τα ειχα ειναι ο λόγος που θα με εκανε να αφησω τα 10αρια.Ειλικρινά δεν βρηκα κατι που το κανουν καλυτερα απο τα 10 οσο και να προσπαθησα.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, immortalx είπε

Τι πλασματικο ρε φιλε; 1,5% με το ζορι εχουν τα 7 και 37% τα 11. Δεν μιλαμε για 1-2 μοναδες διαφορα.

exit poll δινεις??

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 20/10/2023 στις 9:45 ΜΜ, immortalx είπε

Τι πλασματικο ρε φιλε; 1,5% με το ζορι εχουν τα 7 και 37% τα 11. Δεν μιλαμε για 1-2 μοναδες διαφορα.

Μόνο εγώ κατάλαβα τον σαρκασμό στα post;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να χαρω εγω τους ριζοσπαστικοποιημενους τζιχαντιστες του καναπε που εξεθρεψε ο μπιλακος και μισουν τα Windows 11  γραφοντας απο καποια προηγουμενη εκδοση Windows 😄 (χωρις να τεκμηριωνουν το γιατι, προφανως γιατι η Microsoft απο πισω ειναι πολυεθνικη δισεκατομμυριων και αρα ευκαιρια για τζαμπα κραξιμο)

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πλεον στα Windows εχουν κανει δουλιτσα και ειναι παρα πολυ ελαφρια, εχω δοκιμασει Windows 11 tiny εκδοσεις εχω φτιαξει και δικα μου iso με stripped services με μολις 100 processes στο startup αλλα δεν εχουν καμια διαφορα σε ταχυτητα, αποκριση, καταναλωση ακομα και σε διπυρηνους με 4Gb ram 15ετιας που στους μικρους φαινεται η διαφορα, κατα τα αλλα ναχαμε να λεγαμε..

μπορουν να τρεξουν ταχυτατα καθαρα Windows ακομη κι απο ενα usb stick τα οποια διαβαζουν το hardware του εκαστοτε μηχανηματος χωρις να χρειαζεται πλεον να φορτωνουν τζαμπα virtual machines

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...