medidia Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχθές διαπίστωσα ότι έχω πρόβλημα με το Time Machine σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ενώ η διαδικασία ξεκινά κανονικά σε ακαθόριστα σημεία τερματίζει τη διαδικασία χωρίς να βγάζει σφάλμα. Οταν το τρέχω μέσω τερματικού μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: ***@sambb ~ % tmutil startbackup --block tmutil: XPC error for connection com.apple.backupd.xpc: Connection interrupted Το First aid δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα στο δίσκο του macbook, έσβησα όλα τα local snapshop, έκανα τη διαδικασία σε safe mode, δοκίμασα νέο εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν έβγαλα άκρη. Έχω ventura 13.6 (22G120) σε MacBook Pro 2018. Αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Μπορείτε να μου προτείνετε εναλλακτική λύση του Time Machine. Σκέφτομαι να αγοράσω το CCCloner https://bombich.com Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από medidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, medidia είπε Εχθές διαπίστωσα ότι έχω πρόβλημα με το Time Machine σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ενώ η διαδικασία ξεκινά κανονικά σε ακαθόριστα σημεία τερματίζει τη διαδικασία χωρίς να βγάζει σφάλμα. Οταν το τρέχω μέσω τερματικού μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: ***@sambb ~ % tmutil startbackup --block tmutil: XPC error for connection com.apple.backupd.xpc: Connection interrupted Το First aid δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα στο δίσκο του macbook, έσβησα όλα τα local snapshop, έκανα τη διαδικασία σε safe mode, δοκίμασα νέο εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν έβγαλα άκρη. Έχω ventura 13.6 (22G120) σε MacBook Pro 2018. Αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Μπορείτε να μου προτείνετε εναλλακτική λύση του Time Machine. Σκέφτομαι να αγοράσω το CCCloner https://bombich.com Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα φόρτισης ? Το timemacine backup διακόπτεται συνήθως όταν δεν υπάρχει φόρτιση για να προστατέψει το snapshot από τυχαια διακοπή ενέργειας. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από atheatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Πιθανόν να έχει αλλοιωθεί το Time Machine Preference File και προκαλεί το θέμα. Θα κάνουμε λοιπόν full reset της διάταξης του TM και το θέμα αναμένεται να εκλείψει. 1. Κλείσε το ΤΜ. Πήγαινε > System Settings > General > Time Machine > Options > Back up frequency / Manually. 2. Πήγαινε στη διπλανή στήλη του Finder > Macintosh HD > Library > Preferences και σύρε στον κάδο το αρχείο com.apple.TimeMachine.plist. 3. Άνοιξε το Time Machine επιλέγοντας από το backup frequency μια συχνότητα, οπότε το αρχείο θα αναδημιουργηθεί. 4. Σύνδεσε τον δίσκο και ξεκίνα τα backup. Επισημαίνεται ότι δεν θίγονται τα υφιστάμενα backups, ενώ το backup που θα προκύψει μετά το reset προστίθεται σαν σύνηθες backup σε συνέχεια των υφιστάμενων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση medidia Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Λύση Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το έλυσα το πρόβλημα. Κατέβασα το CCCloner και έκανα backup σε άλλο σκληρό. Το CCCloner μου έκανε την κλωνοποίηση αλλά με warning 1 αρχείο. Το συγκεκριμένο πρέπει να είχε δημιουργηθεί από το οnedrive. Τα έσβησα το αρχείο και το timemachine τώρα συνεχίζει χωρίς πρόβλημα. Παρόλα αυτά Σκέφτομαι να αγοράσω το CCCloner να κάνω και σε αυτό backup. Το περίεργο είναι ότι σε κάποια φάση ειχα κάνει exclude όλο το φάκελο users που μέσα του ήταν το προβληματικό αρχείο αλλά δεν έφτιαξε. @atheatosΔεν ήταν πρόβλημα τροφοδοσίας. Ακόμα και στο timemachine δεν εμφάνιζε το κόκκινο που εμφανίζει όταν αποσυνδέεις το δίσκο. Τερματιζε χωρίς error. @epinki Ενδιαφέρουσα η πρόταση σου. Δεν νομίζω να έφτιαχνε γιατί το πρόβλημα το δημιουργούσε το αρχείο που είπα πάνω. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από medidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα