Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hellghan είπε Σωστά το Tom's guide περιμένει η Samsung να μάθει για το iphone 😂😂😂 Μαζί σου. Η Samsung το ήξερε πριν από το Tom's guide και το ενσωμάτωσε στη σχεδιαστική της φιλοσοφία. Συμφωνούμε. 1 ώρα πριν, hellghan είπε 1) πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Apple αντιμετωπίζει καλύτερα από την Google; 2)είναι καθαρά θέμα γούστου σου γιατί από τεχνικής άποψης τα λειτουργικά είναι μέρα νύχτα. Συνολικά το iOS προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης ΑΝ δεχτείς τους περιορισμούς του. Αυτός είναι και ο λόγος που πουλάει. Ένας βασικός λόγος είναι η ασφάλεια: https://uk.norton.com/blog/mobile/android-vs-ios-which-is-more-secure#:~:text=If we’re talking purely about the level of,than iOS%2C the software than runs Apple’s devices. https://nordvpn.com/blog/ios-vs-android-security/ Καλώς ή κακώς για πολλούς η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από κάθε άλλο feature, ειδικά στην πιο προσωποποιημένη συσκευή που υπάρχει σήμερα: το κινητό τηλέφωνο. Θες κι άλλα; Πάμε: 1) έχει γενικότερα πιο smooth εμπειρία από το Android 2) Έχει καλύτερες και πιο γρήγορες αναβαθμίσεις που καλύπτουν ΟΛΑ τα μοντέλα. 3) Είναι πολύ απλό στη χρήση με λιγότερες πιθανότητες ο χρήστης να κάνει κάτι λάθος. 4) Μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. 5) To Car play δουλεύει καλύτερα από το Android auto, αν και ο Google assistant δουλεύει καλύτερα από τη Siri. 6) To Apple pay δουλεύει καλύτερα και έχει καλύτερη υποστήριξη από το Google pay. 7) Καλύτερη ποιότητα εφαρμογών, λιγότερες διαφημίσεις, καλύτερο privacy γενικότερα. 8) πιο ενοποιημένο οικοσύστημα συσκευών που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους. και άλλα... Έχει και τις αδυναμίες του, αλλά το θέμα δε θέλω να γίνει vs. ο λόγος που γράφω τα δυνατά του σημεία είναι για να δείξω ότι υπάρχουν σημεία που κάποιοι εκτιμούν περισσότερο πχ από το αν μπορείς να εγκαταστήσεις ελεύθερα σπασμένα παιχνίδια ή torrent downloader. Για άλλους είναι πιο σημαντική η παραμετροποίηση και η μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών που προσφέρει το Android. Το ότι είναι θέμα γούστου το δέχομαι. Το άλλο είναι δική σου γνώμη. Σεβαστή, αλλά λάθος. Ξεκάθαρα λάθος. Όχι υποκειμενικά, αλλά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ λάθος. Το κάθε ένα από τα 2 λειτουργικά έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Το θέμα είναι τί θεωρεί ο καθένας σημαντικότερο. Βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά και των 2 και αποφασίζεις. Το ότι για εσένα είναι καλύτερο το Android δε σημαίνει ότι είναι και για εμένα. Είναι θέμα γούστου. Προσωπικά το αγαπημένο μου λειτουργικό είναι το AOSP (ή LineageOS, /e/OS κτλ) και το λιγότερο αγαπημένο μου το Google Android. Το μόνο που με κρατάει είναι ότι το AOSP έχει θέματα με τράπεζες και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιώ αναγκαστικά και δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το iOS είναι middle ground και με βολεύει στη δουλειά μου. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Tlykog 3
Chris_BMW Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, nikosgnr είπε Έχω φάει το iOS με το κούταλι συνεχόμενα απο το 2009. Το χάλι των τελευταιων χρόνων δεν έχει υπάρξει ξανά. Το ίδιο και εγώ εν μέρη συμφωνώ με αυτά που γράφεις ΧΩΡΙΣ όμως να έχω αντιμετωπίσει κάποια από αυτά στο 16. Το παράπονο μου με το 14 pro max ήταν η θερμοκρασία (και είναι ακόμα μέχρι να έρθει το 15 pro max ) Στην έκδοση 17.0.3 όπως προανέφερα έχω πρόβλημα στο ότι το τηλέφωνο επανεκκινεί πολλές φορές όταν ανοίγω το Apple Music για κάποιο λόγο και μια φορά μου το έκανε και μέσα στη νύχτα . Στο safari όταν πάω να επιλέξω μια σελίδα στο multitasking δεν ανταποκρίνεται η αφή και η μπαταρία εκτός του ότι από 97 πήγε 94 στο health (οκ ξέρω πως δεν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω ) είναι για κλάματα 2
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Το ίδιο και εγώ εν μέρη συμφωνώ με αυτά που γράφεις ΧΩΡΙΣ όμως να έχω αντιμετωπίσει κάποια από αυτά στο 16. Το παράπονο μου με το 14 pro max ήταν η θερμοκρασία (και είναι ακόμα μέχρι να έρθει το 15 pro max ) Στην έκδοση 17.0.3 όπως προανέφερα έχω πρόβλημα στο ότι το τηλέφωνο επανεκκινεί πολλές φορές όταν ανοίγω το Apple Music για κάποιο λόγο και μια φορά μου το έκανε και μέσα στη νύχτα . Στο safari όταν πάω να επιλέξω μια σελίδα στο multitasking δεν ανταποκρίνεται η αφή και η μπαταρία εκτός του ότι από 97 πήγε 94 στο health (οκ ξέρω πως δεν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω ) είναι για κλάματα Το 17 είναι καινούριο και έχει θέματα. Παρόμοια κατάσταση ήταν και στις πρώτες εκδόσεις του 16. Είχε άλλα θέματα. Το ζήτημα είναι ότι δουλεύουν και βγάζουν γρήγορα ενημερώσεις. Με το απλό 15 δεν αντιμετωπίζω κανένα θέμα. Ούτε υπερθέρμανση, ούτε κάποιο bug. Όλα δουλεύουν όπως θέλω. Ούτε επανεκκινήσεις, ούτε τίποτα. Το music το χρησιμοποιώ συχνά και δε μου έχει βγάλει κάποιο θέμα. Δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου, απλά αναφέρω τη δική μου. 19 ώρες πριν, poulinos είπε και μενα το ericsson gh768. απλα του αλλαζω μπαταρια καθε 2-3 χρονια. Ξέγνοιασες μπαγάσα. Ο administrator ξέρει... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Tlykog 2
Chris_BMW Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Πάντα στους πρώτους δυο μήνες υπάρχουν μικρά προβλήματα που ΟΜΩΣ δεν τα αντιμετωπίζουν όλοι για την ακρίβεια τα αντιμετωπίζουν ένα ελάχιστο ποσοστό όμως υπάρχουν . Έτσι και εγώ τα προηγούμενα χρόνια ΔΕΝ είχα αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό θέμα εε έφτασε η ώρα να το αντιμετωπίσω και εγώ με το 14 pro max γιατί την επανεκκίνηση τη θεωρώ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα καθότι σε κρεμάει σε ανύποπτο χρόνο . Από την άλλη όπως προ είπα στο αρχικό μου σχόλιο ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα I phone μαθαίνονται ενώ για το τι γίνεται στις άλλες συσκευές και λειτουργικά δεν ξέρουμε τίποτα το καλό είναι πως διορθώνονται άμεσα και εδώ η apple είναι αιώνες μπροστά . Ίσως βοηθάει και ο ντόρος που γίνετε 3
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Πάντα στους πρώτους δυο μήνες υπάρχουν μικρά προβλήματα που ΟΜΩΣ δεν τα αντιμετωπίζουν όλοι για την ακρίβεια τα αντιμετωπίζουν ένα ελάχιστο ποσοστό όμως υπάρχουν . Έτσι και εγώ τα προηγούμενα χρόνια ΔΕΝ είχα αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό θέμα εε έφτασε η ώρα να το αντιμετωπίσω και εγώ με το 14 pro max γιατί την επανεκκίνηση τη θεωρώ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα καθότι σε κρεμάει σε ανύποπτο χρόνο . Από την άλλη όπως προ είπα στο αρχικό μου σχόλιο ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα I phone μαθαίνονται ενώ για το τι γίνεται στις άλλες συσκευές και λειτουργικά δεν ξέρουμε τίποτα το καλό είναι πως διορθώνονται άμεσα και εδώ η apple είναι αιώνες μπροστά . Ίσως βοηθάει και ο ντόρος που γίνετε Βοηθάει και το ότι πουλάει ακριβώς αυτό: καλύτερη εμπειρία χρήσης από τον ανταγωνισμό. Δεν ξέρω τί έγινε φέτος. Και η Google ανακοίνωσε beta 5 στο Android 14, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα είναι 4 beta εκδόσεις. Μέχρι τώρα το Android 14 μετά από τόσες beta και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε daily driver κινητό. Να σου πω: δεν κάνεις ένα backup, να τα σβήσεις όλα και να τα ξαναπεράσεις; Μπορεί να δεις διαφορά. Μπορεί να είναι προβλήματα από συνδυασμό κάποιων προγραμμάτων. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Tlykog
Chris_BMW Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Να σου πω: δεν κάνεις ένα backup, να τα σβήσεις όλα και να τα ξαναπεράσεις; Μπορεί να δεις διαφορά. Μπορεί να είναι προβλήματα από συνδυασμό κάποιων προγραμμάτων. Όχι φίλε το ξέρω πως ίσως να αλλάξει κάτι με αυτό αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο παίρνω I phone ! Δεν έχω και χρόνο να κάνω τέτοια να σου πω την αλήθεια .. Ούτως η άλλως περιμένω το 15 pro max .. αν ποτέ έρθει με έχει κουράσει και αυτό το θέμα κάθε χρόνο 1
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Chris_BMW είπε Όχι φίλε το ξέρω πως ίσως να αλλάξει κάτι με αυτό αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο παίρνω I phone ! Δεν έχω και χρόνο να κάνω τέτοια να σου πω την αλήθεια .. Ούτως η άλλως περιμένω το 15 pro max .. αν ποτέ έρθει με έχει κουράσει και αυτό το θέμα κάθε χρόνο Με έναν υπολογιστή και το itunes είναι εύκολο. Παρόλα αυτά το καταλαβαίνω αν δε θέλεις να ασχοληθείς.
atheatos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα συνιστούσα στους κατόχους μη iPhone 15 ,να μην αναβαθμίσουν σε ios 17 πριν περάσει κανένα εξάμηνο. Είναι οφθαλμοφανες ότι προσπαθούν να ελέγξουν την νέα gpu των iPhone 15 pro , προσπαθώντας να παραμείνουν συμβατοί παράλληλα με τα προηγούμενα iPhone. Στην προσπάθεια τους να φτιάξουν το 15pro δημιουργούν προβλήματα στα προηγούμενα μοντέλα. Θα πάρει καιρός μέχρι να στρώσει το ios 17 για όλα τα iPhone. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από atheatos 1
somt Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, nikosgnr είπε Εκτός του οτι εχω να ασχοληθώ με JB απο εποχής iOS 15 λόγω αλλαγής συσκευής κάθε χρόνο που δεν υποστηρίζονται πλέον, καταλαβαίνω απο την απάντηση σου πως δεν έχεις καμία ιδέα για το τι είναι αυτό το ρημάδι. Το JB δε σου "ανακαλυπτει" προβλήματα, το αντίθετο. Υπήρχαν παλαιότερα Tweaks που διόρθωναν Bugs του λειτουργικού μέχρι να βγεί η επόμενη έκδοση. Μιλάς με έναν άνθρωπο που είναι μέσα στο iOS απο το iPh 3G και το iOS 3 χωρίς να έχει αλλάξει στρατόπεδο ποτέ και να βλέπει την εξέλιξη (ειτε καλή, είτε κακή) όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπειρία χρήσης κανείς δεν είπε οτί δεν είναι καλύτερη σε σχέση με άλλα OS. Δεν αναιρεί όμως το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ποιότητα και η σταθερότητα του iOS έχει πέσει και αλλάξει προς τα κάτω. Παιδιάστικα Bugs, προχειρότητα κ.ο.κ. Μπορώ να καταλάβω κάποιον που δεν δίνει σημασία γιατί πολύ απλά το μόνο που τον απασχολεί είναι "να βγάζει μέρα το τηλ και να έχει καλή μπαταρία" αλλά δε θα μας βγάλετε και τρελούς εδώ πέρα.. Δεν ψαρεύω τίποτα. Δεν το εχω ανάγκη Σου είπα και πιο πάνω πως δε χρειάζεται και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Με αυτούς που μπορώ να συζητήσω, το κάνω χρόνια τώρα μέσω του iPhoneHellas. Όσοι ασχολούνται με τη συσκευή σοβαρά χωρίς να τους νοιάζει μόνο "απο μπαταρία πως πάει?" τα έχει δει όλα αυτά που αναφέρω και ακόμα περισσότερα. Εσύ μπορεί να μην τα είχες και μπράβο σου, ήμασταν και 'μεις που κλαίγαμε μήνες. Έχω φάει το iOS με το κούταλι συνεχόμενα απο το 2009. Το χάλι των τελευταιων χρόνων δεν έχει υπάρξει ξανά. Μην ασχολεισαι, καποιοι απλα εχουν χαμηλα standards Έχει και ελλείψεις το iOS εκτός από bugs, πχ η εφαρμογή για να παιρνεις τηλεφωνο δεν εχει επιλογη να εμφανιζεται η φατσα της επαφής στη λίστα των επαφών. Ή δε μπορείς να δεις ιστορικό κλήσεων σε μια επαφή, σου δείχνει μόνο τις 2 τελευταίες Και η συνεργασία με το macOS σε επίπεδο κλήσεων όταν έχεις 2 sim είναι κλάφτα 1 1 1
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, somt είπε Μην ασχολεισαι, καποιοι απλα εχουν χαμηλα standards Έχει και ελλείψεις το iOS εκτός από bugs, πχ η εφαρμογή για να παιρνεις τηλεφωνο δεν εχει επιλογη να εμφανιζεται η φατσα της επαφής στη λίστα των επαφών. Ή δε μπορείς να δεις ιστορικό κλήσεων σε μια επαφή, σου δείχνει μόνο τις 2 τελευταίες Και η συνεργασία με το macOS σε επίπεδο κλήσεων όταν έχεις 2 sim είναι κλάφτα Πρώτα απ΄όλα: Γιατί να βλέπεις φάτσα σην λίστα των επαφών; Για να σκρολάρεις με τις ώρες; Μόνο αν έχεις χρόνο για χάσιμο. Κάποιοι δεν έχουν. Αν μπείς στην επαφή στη λίστα των επαφών φαίνονται μια χαρά το πρόσωπο. Μια χαρά σου δείχνει ΟΛΕΣ τις κλήσεις σε μία επαφή στο ιστορικό. Με το MacOS το πρόβλημα με dual sim που το διάβασες; 1
vagosd Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 51 λεπτά πριν, atheatos είπε Θα συνιστούσα στους κατόχους μη iPhone 15 ,να μην αναβαθμίσουν σε ios 17 πριν περάσει κανένα εξάμηνο. Είναι οφθαλμοφανες ότι προσπαθούν να ελέγξουν την νέα gpu των iPhone 15 pro , προσπαθώντας να παραμείνουν συμβατοί παράλληλα με τα προηγούμενα iPhone. Στην προσπάθεια τους να φτιάξουν το 15pro δημιουργούν προβλήματα στα προηγούμενα μοντέλα. Θα πάρει καιρός μέχρι να στρώσει το ios 17 για όλα τα iPhone. Καλά το ξεκίνησες αλλά μετά … τι να φτιάξουν το ένα χαλάσουν το άλλο είναι αυτά ; Την ίδια rom πιστεύεις πως έχουν διαφορετικά μοντέλα ; Απλα κάθε φορά που αλλάζει iOS πρέπει να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση για να παραμετροποιηθει σωστά και επαναφορά δεδομένων. Αυτό φυσικά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα
somt Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Tlykog είπε Πρώτα απ΄όλα: Γιατί να βλέπεις φάτσα σην λίστα των επαφών; Για να σκρολάρεις με τις ώρες; Μόνο αν έχεις χρόνο για χάσιμο. Κάποιοι δεν έχουν. Αν μπείς στην επαφή στη λίστα των επαφών φαίνονται μια χαρά το πρόσωπο. Μια χαρά σου δείχνει ΟΛΕΣ τις κλήσεις σε μία επαφή στο ιστορικό. Με το MacOS το πρόβλημα με dual sim που το διάβασες; τα 'χεις μπερδεψει λίγο εννοώ αυτό που γίνεται μόνο στα αγαπημένα και όχι στην κανονική λιστα επαφών. τι σκρολ λες τωρα δεν καταλαβαίνω. Θα χαρώ να μου πεις πως γίνεται να πατήσω σε μια επαφή και να δω πότε μιλήσαμε εκτός από τις 2 τελευταίες φορές. macOS + dual sim δεν το διάβασα, το επαθα
atheatos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, vagosd είπε Καλά το ξεκίνησες αλλά μετά … τι να φτιάξουν το ένα χαλάσουν το άλλο είναι αυτά ; Την ίδια rom πιστεύεις πως έχουν διαφορετικά μοντέλα ; Απλα κάθε φορά που αλλάζει iOS πρέπει να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση για να παραμετροποιηθει σωστά και επαναφορά δεδομένων. Αυτό φυσικά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα Το iOS 17 προσπαθεί να εκμεταλευτει τις δυνατότητες της νέας gpu. Κάποια παράμετρος που δουλεύει σε iPhone 15 pro , μπορεί να μην δουλεύει το ίδιο στις προηγούμενες gpu. Οσο για rom που γράφεις είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα και δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει απρόσκοπτα με οποιαδήποτε αλλαγή που γίνεται στο iOS.
vagosd Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Το iOS 17 προσπαθεί να εκμεταλευτει τις δυνατότητες της νέας gpu. Κάποια παράμετρος που δουλεύει σε iPhone 15 pro , μπορεί να μην δουλεύει το ίδιο στις προηγούμενες gpu. Οσο για rom που γράφεις είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα και δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει απρόσκοπτα με οποιαδήποτε αλλαγή που γίνεται στο iOS. Το iOS γνωρίζει σε τι συσκευή τρέχει κάθε φορά και τι δυνατότητες φέρει η κάθε μια . Ούτε μπερδεύεται ούτε ψάχνει κάτι . Αν χαλάει κάτι μόνο σε παλιά συσκευή κατά πάσα πιθανότατα δεν «έκατσε» καλά στην υπάρχουσα εγκατάσταση . Με μια καθαρή εγκατάσταση στρώνει τις περισσότερες φορές .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα