Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Dinos1973 said:

Μια χαρα χαλανε απο την χρηση ειδικα με την πλειονοτητα που ηταν φθηνα και εισαγομενα απο βαλκανια!

Σαφώς και χαλάνε αν είναι σκάρτα, αλλά όχι όλα μαζί ξαφνικά, στο τέλος της τριετίας, με... πρόγραμμα. Δε τον πήρε να του πει «ξεχαρβάλωσε το τάδε παράθυρο». Του είπε «να πληρώσει για νέα πατζουροπαράθυρα γιατί χάλασαν». Είναι τρομερά πιθανό ότι παίζει κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση μαζί με τεχνικό είναι απαραίτητη. 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να χάλασαν όλα μαζι προφανώς και δεν παίζει.

Άρα ή χάλασε ένα και δεν καταλάβαμε καλά ή χάλασε ένα και σου λέει ο ενοικιαστής φτιάξε και τα άλλα να τελειώνεις ή έγινε κάποια κουβέντα για αύξηση στο μίσθωμα και θυμήθηκε ο ενοικιαστής οτι είναι προβληματικά.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Haldol είπε

αφώς και χαλάνε αν είναι σκάρτα, αλλά όχι όλα μαζί ξαφνικά, στο τέλος της τριετίας, με... πρόγραμμα

Η απλα χαλασαν διαδοχικα και το αναφερει τωρα.
Οπως στο σπιτι που μενω,που μπηκα και οι σιτες ειχαν ΟΛΕΣ  ηδη φθορες,οταν μετα απο 2 χρονια τους ειπα να μου πληρωσουν τα υλικα για να τις αλλαξω ο ιδιος,γιατι "εχουν χαλασει ολες" ( οπως ειπε και ο φιλος ) , μου ειπε η γρια οτι θα το κρινει αυτη και οτι μπορει να τις χαλασαν τα γατια.
Αλλη ιστορια αυτη με τη γρια βεβαια,οι σιτες απλα ηταν ετοιμες να κοπουν και οι βρωμιαριδες δε σεβονται καν το γεγονος οτι τα φτιαχνω ολα εγω και γλυτωνουν και τα μεροκαματα των μαστορων.

17 ώρες πριν, Nikcv είπε

Να ρωτήσω και εγώ  με τη σειρά μου ,νικοιζω ένα και έχουν περάσει πάνω από 3 χρονια και μου λέει να του πληρώσω  για νέα παραθυροπάτζουρα που όπως υποστηρίζει "χάλασαν" και αυτό  ..μετά απ 3 + χρόνια, πως γίνετε να του παραδόθηκε χωρίς προβλήματα  όταν μπήκε  και να πρέπει ΕΓΩ να του τα πληρώσω ΜΕΤΑ απο 3 +ΧΡΟΝΙΑ...

Ειχαν μπει καινουργια;
Αν οχι,πολυ ανετα χαλασαν με τον καιρο,δε σημαινει οτι τα κανιβαλισε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ειχαν μπει καινουργια;
Αν οχι,πολυ ανετα χαλασαν με τον καιρο,δε σημαινει οτι τα κανιβαλισε.

Τι εννοεις να ειχαν μπει καινουργια? Δηλαδη καθε 3 χρονια πρεπει να τα αλλαζουμε για να βρισκει ο αλλος καινουργια κουφωματα? Ακομα και συρομενα σε ενοικιαζομενα, μια χαρα εχουν αντεξει αρκετα χρονια σε παραθαλλασιο μερος με την οποια χρηση τους κανουν. 

Δημοσ.
17 minutes ago, StamTheMan said:

Η απλα χαλασαν διαδοχικα και το αναφερει τωρα.
Οπως στο σπιτι που μενω,που μπηκα και οι σιτες ειχαν ΟΛΕΣ  ηδη φθορες,οταν μετα απο 2 χρονια τους ειπα να μου πληρωσουν τα υλικα για να τις αλλαξω ο ιδιος,γιατι "εχουν χαλασει ολες" ( οπως ειπε και ο φιλος ) , μου ειπε η γρια οτι θα το κρινει αυτη και οτι μπορει να τις χαλασαν τα γατια.

Μα και το "διαδοχικά" περίεργο θα'ταν. Τα πατζουροπαράθυρα δεν είναι κάτι που χαλάει γρήγορα, προβλέψιμα, ή σε βάθος μόλις 3 ετών (ενώ πριν ήταν οκ). Γι' αυτό μου βρωμάει το σενάριο. Δε μιλάμε για σπίτι που είναι μισθωμένο 10-15 χρόνια. Ακόμα και 25 ετών να ήταν τα κουφώματα όταν μπήκε, εφόσον ήταν καλά, δε στέκει να χάλασαν ΟΛΑ μέσα σε 3 χρόνια.

Κάτι άλλο παίζει. Εφόσον στο τέλος της 3-ετίας (της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης πρώτης κατοικίας) του ξεφούρνισε ότι είναι χαλασμένα όλα... δίνω 99% να παίζει κάτι άλλο, και τα ρέστα να έγινε όντως κάτι τέτοιο.

Φυσικά δε το αποκλείω, αλλά νομίζω είναι αρκετά σαφές ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. 

• Moderators
Δημοσ.

Δεν παίζει να χάλασαν τα παντζούρια όλα μαζί σχεδόν ταυτόχρονα και δεν παίζει το ενδεχόμενο κακής χρήσης (τι θα έκανε δηλαδή ο μισθωτής, θα πήρε ένα σφυρί και θα τα κοπάνησε όλα;).

Προφανώς για να λέει ότι «χάλασαν» και να ζητάει νέα (αντί να λέει να επιδιορθωθούν τα παλιά), τότε εικάζω ότι θα έχει τίποτα ξύλινα 30ετίας και θέλει να ψήσει τον ιδιοκτήτη να βάλει αλουμινίου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Τι εννοεις να ειχαν μπει καινουργια? Δηλαδη καθε 3 χρονια πρεπει να τα αλλαζουμε για να βρισκει ο αλλος καινουργια κουφωματα?

Αυτο καταλαβες;
Εννοω αν εχει γινει ανακαινιση,ή αν εχουν τιποτα ξυλινα.

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Μα και το "διαδοχικά" περίεργο θα'ταν. Τα πατζουροπαράθυρα δεν είναι κάτι που χαλάει γρήγορα

Μπορει να ηταν ηδη παλια και να σαπισαν εντελως

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτο καταλαβες;
Εννοω αν εχει γινει ανακαινιση,ή αν εχουν τιποτα ξυλινα.

Άρα μας ενδιαφέρει αν ήταν σε καλή κατάσταση, όχι ξύλινα, συρόμενα ή αλουμινίου 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τα παράθυρα ειναι αυτού του τύπου αλλά πιο μεγάλα  σε μέγεθος που είτε τραβάς το χερούλι  σε άλλη κατεύθυνση για  να ανοίξει το μισό η άπλα για να το συρεις40-PVC-TY%CE%A0OY-%CE%9E%CE%A5%CE%9B%CE%

τα ίδια έχω και εγώ στο σπίτι μου   χωρίς κανένα πρόβλημα ,τώρα δεν ξέρω αν παίχτηκε τσαπατσουλιά(λάθος χρήση) από μέρους του , εγώ θα σταθώ στο θέμα πως ειναι δυνατόν να πρέπει να πληρώσω εγώ για οποιαδήποτε βλάβη η αντικατάσταση  αυτών αφού δεν τα χειριζόμουν εγώ όλο αυτό το καιρό.

Επεξ/σία από Nikcv
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Nikcv είπε

εγώ θα σταθώ στο θέμα πως ειναι δυνατόν να πρέπει να πληρώσω εγώ για οποιαδήποτε βλάβη η αντικατάσταση  αυτών αφού δεν τα χειριζόμουν εγώ όλο αυτό το καιρό.

Ναι θα πρεπει. Αυτα επρεπε να τα περιμενεις ως ιδιοκτητης. Ομως, οπως σου ειπαν και οι αλλοι, πας και τα βλεπεις απο κοντα. Αν υπαρχει κακη χρηση, φαινεται. Επισης, ισως να καταλαβες και λαθος ως προς την ποσοτητα που χαλασαν. 

Δημοσ.
7 hours ago, Nikcv said:

εγώ θα σταθώ στο θέμα πως ειναι δυνατόν να πρέπει να πληρώσω εγώ για οποιαδήποτε βλάβη η αντικατάσταση  αυτών αφού δεν τα χειριζόμουν εγώ όλο αυτό το καιρό

Το ποιος τα "χειριζόταν" δεν έχει σημασία. Τα πατζουροπαράθυρα ανήκουν στον πάγιο εξοπλισμό του σπιτιού, και δεν είναι καν "αναλώσιμα". Ό,τι βλάβη και να εμφανίσουν, αν δεν προέρχεται από κακή χρήση, είναι ευθύνη σου. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ικανοποιήσεις την οποιαδήποτε απαίτηση αυτού που νοικιάζει, λογική ή παράλογη. Γι' αυτό και έγραψα όλα αυτά πριν. Πήγαινε κάνε αυτοψία μαζί με τεχνικό, και βλέπεις πως θα κινηθείς (και ΑΝ υπάρχει όντως ζημιά). 

Δημοσ.
8 hours ago, Nikcv said:

δεν ξέρω αν παίχτηκε τσαπατσουλιά(λάθος χρήση) από μέρους του , εγώ θα σταθώ στο θέμα πως ειναι δυνατόν να πρέπει να πληρώσω εγώ για οποιαδήποτε βλάβη η αντικατάσταση  αυτών αφού δεν τα χειριζόμουν εγώ όλο αυτό το καιρό.

Για σένα μπορεί να μην έχει σημασία αν υπήρξε κακή χρήση, έχει όμως για τη νομοθεσία, στο άρθρο 592 του ΑΚ ορίζει πως "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.", με απλά λόγια ο ενοικιαστής σου είναι υπεύθυνος για τις ζημιές/φθορές μόνο στην περίπτωση που τις προκάλεσε αυτός λόγω κακής χρήσης.

Εκτός βέβαια και αν στο μισθωτήριο έχει οριστεί κάτι διαφορετικό, αν όχι υπερισχύει η νομοθεσία.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πώς αποδεικνύεται η κακή/ορθή χρήση.

Ο ενοικιαστής μπορεί να τα κοπάναγε και να ισχυρίζεται ότι τα άλειφε με Προδέρμ.

Ο ιδιοκτήτης να φαντάζεται ότι ο ενοικιαστής είναι ατσούμπαλος και ότι δε σέβεται την ξένη περιουσία και τελικά να ήταν αστοχία υλικού.

Σε τέτοια ζητήματα πώς βγαίνει άκρη;

Δημοσ.
11 minutes ago, phanispal said:

Το θέμα είναι πώς αποδεικνύεται η κακή/ορθή χρήση.

Ο ενοικιαστής μπορεί να τα κοπάναγε και να ισχυρίζεται ότι τα άλειφε με Προδέρμ.

Ο ιδιοκτήτης να φαντάζεται ότι ο ενοικιαστής είναι ατσούμπαλος και ότι δε σέβεται την ξένη περιουσία και τελικά να ήταν αστοχία υλικού.

Σε τέτοια ζητήματα πώς βγαίνει άκρη;

Σε τέτοιες περιπτώσεις άκρη βγαίνει μόνο στα δικαστήρια, και φυσικά αυτός που έχει την απαίτηση έχει και το βάρος της απόδειξης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...