Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσεχε μη πας για μαλλί (απορροφητήρα) και βγεις κουρεμένος (χωρίς σπίτι). Μένεις 6 χρόνια, άρα δε σε καλύπτει η 3-ετία της πρώτης κατοικίας. Πιθανότατα να μην έχετε καν ανανέωση (άσε που οι πιο πολλοί κάνουν για +1 χρόνο), αλλά να συνεχίζετε τη μίσθωση σιωπηρά. Και πριν 6 χρόνια οι τιμές των ενοικιών ήταν σημαντικά χαμηλότερες από ότι τώρα. 

Η «διπλή» μου ιδιότητα (και ως ενοικιαστής, και ως ιδιοκτήτης που νοικιάζει) μου επέτρεψε να συνειδητοποιήσω ότι η μίσθωση είναι μία αμιγώς επαγγελματική σχέση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο καθένας κοιτάει (και πρέπει να κοιτάει) αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον τον. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Με άλλα λόγια; Πες ότι έχεις δίκιο. Ήταν ο απορροφητήρας παλιός, και απλώς «ήρθε η ώρα του» - εσύ τον συντηρούσες και τον καθάριζες σχολαστικά, όπως είσαι υποχρεωμένος να κάνεις με κάνει κομμάτι της οικοσκευής. Ένας απορροφητήρας της σειράς έχει 100€. Ένας λίγο πιο καλός 150€. Εσύ αν δίνεις π.χ. 350€ και εξαιτίας του «καβγά» σας αποφασίσει να σε τζάσει, σε άλλο αντίστοιχο σπίτι αυτή την εποχή θα πας στα 500€. Το μήνα. Ήτοι, σε ένα χρόνο θα δώσεις επιπλέον 1.800€. Συγχαρητήρια, γλίτωσες τα 100 - 150 ευρώ του απορροφητήρα. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις έναν απορροφητήρα, και φεύγοντας όταν έρθει η ώρα, απλά βάλε ξανά πίσω τον δικό του, όπως είπε κι ένα άλλο μέλος.

• Like 9
  • Thanks 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. το πιο πιθανο ειναι να παρω νεο απορροφητηρα και οταν φυγω να τον παρω πισω. να ειστε καλα

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, burnin είπε

σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. το πιο πιθανο ειναι να παρω νεο απορροφητηρα και οταν φυγω να τον παρω πισω. να ειστε καλα

Θα πρέπει να βάλεις τον παλιό στην θέση του όταν φύγεις αφου θα πάρεις τον καινούργιο μαζι σου.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, burnin είπε

Σωστος ....

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω και εγώ θέμα καινούργιο, έχω το εξής θέμα με την ιδιοκτήτρια. Είχαμε συμφωνήσει σε χαμηλό μίσθωμα, λόγω που το σπίτι της ήταν παλιό. Είχε πει ότι θα άλλαζε τα παράθυρα και θα έβαζε ατομικό λέβητα αερίου και τέντα στο μπαλκόνι. Έχουν περάσει τρία χρόνια και δεν έχει κάνει κάτι από τα παραπάνω, παρόλα αυτά θέλει να αυξήσει το ενοίκιο, καθώς λέει είναι πολύ χαμηλό. Να αναφέρω ότι το χαμηλό ενοίκιο είναι η τσίχλα που χρησιμοποιεί ότι και να χρειαστεί να επιδιορθωθει στο σπίτι. Από το ηλεκτρολογικό σχέδιο, καθώς ούτε ρελέ δεν είχε έως και τη ζημιά στα υδραυλικά που προκλήθηκε από το Δήμο λόγω αλλαγής των ρολογιών. Πλήρωσε εσύ γιατί που αλλού θα βρεις τόσο φθηνά. Δεν ρωτάει καν το κόστος, αλλά μιλάει με τη γειτόνισσα (σόι) να δει αν όντως λέω αλήθεια.

Ο μόνος λόγος που μένω είναι γιατί στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες για ενοικίαση. Αλλιώς θα είχα φύγει χθες.

Τώρα μένει να μου πει την αύξηση που θέλει, για να δω αν θα γελάσουμε. Ειλικρινά δε ξέρω πως να κινηθώ με τη συγκεκριμένη.

Δημοσ.
4 minutes ago, Gogo-36 said:

Για να μην ανοίξω και εγώ θέμα καινούργιο, έχω το εξής θέμα με την ιδιοκτήτρια. Είχαμε συμφωνήσει σε χαμηλό μίσθωμα, λόγω που το σπίτι της ήταν παλιό. Είχε πει ότι θα άλλαζε τα παράθυρα και θα έβαζε ατομικό λέβητα αερίου και τέντα στο μπαλκόνι. Έχουν περάσει τρία χρόνια και δεν έχει κάνει κάτι από τα παραπάνω, παρόλα αυτά θέλει να αυξήσει το ενοίκιο, καθώς λέει είναι πολύ χαμηλό. Να αναφέρω ότι το χαμηλό ενοίκιο είναι η τσίχλα που χρησιμοποιεί ότι και να χρειαστεί να επιδιορθωθει στο σπίτι. Από το ηλεκτρολογικό σχέδιο, καθώς ούτε ρελέ δεν είχε έως και τη ζημιά στα υδραυλικά που προκλήθηκε από το Δήμο λόγω αλλαγής των ρολογιών. Πλήρωσε εσύ γιατί που αλλού θα βρεις τόσο φθηνά. Δεν ρωτάει καν το κόστος, αλλά μιλάει με τη γειτόνισσα (σόι) να δει αν όντως λέω αλήθεια.

Ο μόνος λόγος που μένω είναι γιατί στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες για ενοικίαση. Αλλιώς θα είχα φύγει χθες.

Τώρα μένει να μου πει την αύξηση που θέλει, για να δω αν θα γελάσουμε. Ειλικρινά δε ξέρω πως να κινηθώ με τη συγκεκριμένη.

Με το παραπάνω που αναφέρεις από μόνο σου έχεις αυτοεγκλωβιστει. Εάν δεν βρίσκεις τίποτα καλύτερο, καλυτέρα να δεχτείς την αύξηση, και να μην έχεις και απαιτήσεις. Η αγορά πλέον καθορίζετε από τον ιδιοκτήτη όχι από τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τον τρόπο που το θέτεις, αλλά το βρίσκω παράλογο να μη θέλεις να πληρώσεις ζημιές και πράγματα που κανονικά επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, με τη δικαιολογία ότι έχω χαμηλό ενοίκιο. Δεν το συμφώνησα το ποσό μόνος μου. Κι αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο από όλα και όχι τόσο η αύξηση που ζητάει η κοπέλα. Βέβαια πρέπει να ακούσω πρώτα το ποσό της αύξησης για να δω αν θα πάθω κανένα ταρακουλο.

Δημοσ.

Όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι το δέχεσαι "as-is". Έπρεπε πρώτα να την κάνεις να περάσει λέβητα και τέντες και να αλλάξει τα παράθυρα και μετά να το κλείσεις και να μπεις μέσα. Κατόπιν εορτής κανένας δεν θα σου το κάνει παλάτι. Εκτός αν υπάρχει ειδικός όρος στο συμφωνητικό που υπογράψατε (αν υπάρχει συμφωνητικό...)

ΥΔΕ έπρεπε να είχε εκδοθεί ΠΡΙΝ μπεις.

Δημοσ.

Στις 9/1/2024 στις 3:47 ΜΜ, Gogo-36 είπε

Αν δεν το είχατε γράψει στο συμφωνητικό τίποτα δεν τη δεσμεύει (τα γραπτά μένουν...τα λόγια τα παίρνει ο αέρας).

Φρόντισε την επόμενη φορά που θα σου ζητήσει αύξηση να βάλετε τις εργασίες στο συμβόλαιο (μαζί με το νέο μίσθωμα-εκτός αν είναι μαύρα).

Αλλιώς άρχισε να ψάχνεις εναλλακτικές.

Δημοσ.
3 hours ago, Gogo-36 said:

Έχουν περάσει τρία χρόνια

Άρα δεν σε καλύπτει η νομοθεσία που ορίζει ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης τα 3 έτη.

3 hours ago, Gogo-36 said:

Να υποθέσω πως λήγει η συμφωνημένη διάρκεια μίσθωσης; Αν ναι τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εφόσον όπως λες δεν υπάρχουν άλλες κατοικίες για ενοικίαση στην περιοχή και δεν θες να πας αλλού θα δεχτείς και όσους όρους θα σου θέσει και όση αύξηση σου ζητήσει.

Επίσης φαντάζομαι πως έχεις εμπεδώσει πλέον πως οποιαδήποτε προφορική συμφωνία δεν έχει καμία απολύτως ισχύ.

Δημοσ.
5 hours ago, Gogo-36 said:

Υπάρχει κάτι από αυτά γραπτώς; Αν όχι, ξέχνα τα. Μιλάμε για τροποποιήσεις με αρκετές χιλιάδες ευρώ κόστος, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τις κάνει χωρίς να έχει όφελος από αυτές, εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση να τις κάνει (δεν αναγράφονται στο συμβόλαιο). Νέα παραθυροπάτζουρα = 2-3 χιλιάρικα (στην καλύτερη). Ατομικός λέβητας αερίου = 1+ χιλιάρικο. Τέντα = 500+ ευρώ. Αν τα έκανε αυτά, είναι δεδομένο ότι θ' αύξανε (πολύ) το ενοίκιο, διότι αλλιώς δεν έχει λόγο να τα κάνει. Γιατί να δώσει 5 χιλιάρικα αν από αυτά δεν βγάλει περισσότερα χρήματα από το σπίτι; 

Όσο λοιπόν περιμένεις να σου πει την πρότασή της, κάνε μία γύρα στην περιοχή και δες ακίνητα, ώστε να συγκρίνεις τιμές + παροχές. Το «δεν υπάρχουν ακίνητα» δεν είναι ποτέ κυριολεκτικό. Πάντα σημαίνει «δεν υπάρχουν ακίνητα που να με ικανοποιούν στα χρήματα που δίνω». Συνειδητοποιείς φυσικά, ότι αν θέλει να κάνει αύξηση, εξ' ορισμού πλέον παίζεις και σ' άλλη κατηγορία τιμών / ακινήτων και "ξεκλειδώνεις" σπίτια που μέχρι προχτές είχε απορρίψει.

Εγώ πιθανολογώ ότι δε θα κάνει όντως αύξηση, κι απλά ρίχνει κούφιες για να δει μέχρι πόσο «σηκώνει» το ακίνητό της. Γι' αυτό και η πρότασή μου να ψάξεις γύρω - γύρω για να ξέρεις και αν αυτά που δίνεις τώρα, ή αυτά που μπορεί να ζητήσει αργότερα, ανταποκρίνονται στο σπίτι. Αν όχι, είτε θα πας σε καλύτερο σπίτι, ή θα διαπραγματευτείς για το συγκεκριμένο.

Καλές οι αυξήσεις στ' ακίνητα, αλλά δε τις αξίζουν ΟΛΑ τα σπίτια (και εν τέλη δε τις "πετυχαίνουν" όλα τα σπίτια). Πολλοί όμως ευελπιστούν ν' αυξήσουν το ενοίκιο που εισπράτουν από ένα... χρέπι, επειδή «τ' ακίνητα ανεβαίνουν»...

Επ' ευκαιρίας, το ζήτημα με το ρελέ διαρροής και την απουσία ΥΔΕ είναι πιο σοβαρό απ' ότι ακούγεται. Εάν προχωρήσεις σε νέα μίσθωση στο συγκεκριμένο σπίτι, φρόντισε (τουλάχιστον) τα ηλεκτρολογικά να τακτοποιηθούν. Αλλά τα υπόλοιπα θα 'λεγα ξέχνα τα, κυρίως πατζούρια + λέβητα. Δε σε συμφέρει να σου τα βάλει.

Δημοσ.

Δεν περιμένω να φτιάξει κάτι. Είμαι στο ψάξιμο αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο να βρω κάτι εδώ κοντά. Είμαι στην επαρχία και τα σπίτια είναι ελάχιστα και συνήθως με το που ακούσεις ότι νοικιάζεται κάτι, είναι ήδη πιασμένο από κάποιο γνωστό από αυτόν που φεύγει.Ελπίζω η αύξηση που θα ζητήσει να είναι σε λογικά πλαίσια, και θα της ζητήσω τουλάχιστον να αναλάβει να πληρώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τρίτους και όχι από μένα. Εννοείται υπάρχει μισθωτηριο, αλλά δυστυχώς αρκέστηκαν στα λόγια.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ  με τη σειρά μου ,νικοιζω ένα και έχουν περάσει πάνω από 3 χρονια και μου λέει να του πληρώσω  για νέα παραθυροπάτζουρα που όπως υποστηρίζει "χάλασαν" και αυτό  ..μετά απ 3 + χρόνια, πως γίνετε να του παραδόθηκε χωρίς προβλήματα  όταν μπήκε  και να πρέπει ΕΓΩ να του τα πληρώσω ΜΕΤΑ απο 3 +ΧΡΟΝΙΑ...

Δημοσ.
9 hours ago, Nikcv said:

Να ρωτήσω και εγώ  με τη σειρά μου ,νικοιζω ένα και έχουν περάσει πάνω από 3 χρονια και μου λέει να του πληρώσω  για νέα παραθυροπάτζουρα που όπως υποστηρίζει "χάλασαν" και αυτό  ..μετά απ 3 + χρόνια, πως γίνετε να του παραδόθηκε χωρίς προβλήματα  όταν μπήκε  και να πρέπει ΕΓΩ να του τα πληρώσω ΜΕΤΑ απο 3 +ΧΡΟΝΙΑ...

Παίζουν 3 σενάρια...

Πήγαινε να δεις τι έγινε με τα πατζουροπαράθυρα, ιδανικά μαζί με άτομο του χώρου (τεχνίτη), διότι δε χαλάνε "έτσι" τα πατζούρια, ξαφνικά, και χωρίς λόγο και αιτία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην έχουν πάθει απολύτως τίποτα, κι απλά είτε (α) να θέλει νέα (γι' αναβάθμιση), ή (β) να "βγάζει" μόνος του ανύπαρκτα έξοδα, απλά για να σ' επιβαρύνει (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι... ΠΟΛΛΟΙ!). Αν παίζει κάποιο σενάριο από αυτά, του λες απλώς ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, κι αν δεν είναι πλέον ικανοποιημένος από το σπίτι... το συμβόλαιό του έχει λήξει (και ο δρόμος είναι ανοιχτός).

Στο δεύτερο σενάριο που ΟΝΤΩΣ έχουν ζημιά, πιθανότατα είναι από κακή χρήση ή από... φθορά με δόλο. Για τον ίδιο λόγο με πριν: δε χαλάνε "έτσι" τα πατζούρια. Αυτό όμως το ξέρεις μόνο εσύ, με βάση το πως ήταν το σπίτι πριν το δώσεις. Σ' αυτή την περίπτωση, το #1 μέλημά σου είναι να τον ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ, διότι στην πορεία θα σου κάνει κι άλλα. Συνήθως είτε δεν αξίζει, ή δε μπορείς καν να κυνηγήσεις κάτι δικαστικά, αλλά όπως και να 'χει, για κανένα λόγο δε τον αφήνεις στο σπίτι...

Στο τελευταίο (και καταιδρωμένο) σενάριο που υπάρχει ζημιά που είναι όντως είτε από ελαττωματικό υλικό ή κατασκευή, ή από παλαιότητα, εκεί αλλάζει η κατάσταση και κοιτάς να δεις πως θα τα επαναφέρεις. Αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό δεν έχει ούτε 5% πιθανότητα. Όμως σε κάθε περίπτωση, κρίνε (και) με βάση το αν σου έχει κάνει "νούμερα" στο παρελθόν. Οι κακοί ενοικιαστές είναι πολύ πιο μεγάλο πρόβλημα απ' ότι φαίνεται σε πρώτη φάση. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Haldol said:

Παίζουν 3 σενάρια...

Πήγαινε να δεις τι έγινε με τα πατζουροπαράθυρα, ιδανικά μαζί με άτομο του χώρου (τεχνίτη), διότι δε χαλάνε "έτσι" τα πατζούρια, ξαφνικά, και χωρίς λόγο και αιτία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην έχουν πάθει απολύτως τίποτα, κι απλά είτε (α) να θέλει νέα (γι' αναβάθμιση), ή (β) να "βγάζει" μόνος του ανύπαρκτα έξοδα, απλά για να σ' επιβαρύνει (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι... ΠΟΛΛΟΙ!). Αν παίζει κάποιο σενάριο από αυτά, του λες απλώς ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, κι αν δεν είναι πλέον ικανοποιημένος από το σπίτι... το συμβόλαιό του έχει λήξει (και ο δρόμος είναι ανοιχτός).

Στο δεύτερο σενάριο που ΟΝΤΩΣ έχουν ζημιά, πιθανότατα είναι από κακή χρήση ή από... φθορά με δόλο. Για τον ίδιο λόγο με πριν: δε χαλάνε "έτσι" τα πατζούρια. Αυτό όμως το ξέρεις μόνο εσύ, με βάση το πως ήταν το σπίτι πριν το δώσεις. Σ' αυτή την περίπτωση, το #1 μέλημά σου είναι να τον ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ, διότι στην πορεία θα σου κάνει κι άλλα. Συνήθως είτε δεν αξίζει, ή δε μπορείς καν να κυνηγήσεις κάτι δικαστικά, αλλά όπως και να 'χει, για κανένα λόγο δε τον αφήνεις στο σπίτι...

Στο τελευταίο (και καταιδρωμένο) σενάριο που υπάρχει ζημιά που είναι όντως είτε από ελαττωματικό υλικό ή κατασκευή, ή από παλαιότητα, εκεί αλλάζει η κατάσταση και κοιτάς να δεις πως θα τα επαναφέρεις. Αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό δεν έχει ούτε 5% πιθανότητα. Όμως σε κάθε περίπτωση, κρίνε (και) με βάση το αν σου έχει κάνει "νούμερα" στο παρελθόν. Οι κακοί ενοικιαστές είναι πολύ πιο μεγάλο πρόβλημα απ' ότι φαίνεται σε πρώτη φάση. 

Μια χαρα χαλανε απο την χρηση ειδικα με την πλειονοτητα που ηταν φθηνα και εισαγομενα απο βαλκανια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...