burnin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 καλησπερα. θα μου σπασει τα νευρα ο ιδιοκτητης οποτε ειπα να ρωτησω εδω μπαςκαι εχει κανενας πιο καλη απαντηση. ειμαι 6 χροναι σε σπιτι που ειναι 23 ετων. χαλασε ο απορροφητηρας. ο οποιος ειναι παλιος και φαινεται πως ειναι απο τη μερα που φτιαχτηκε το σπιτι. ο ιδιοκτητηςεχει το θρασος να μου πει πωςειναι δικο μουεξοδο. και πως μιλησε και με δικηγορο και του ειπε πως μετα τα 2 χρονια ειναι δικο μου εξοδο. εγω γνωριζω πως ειναι μουφες ολααυτα. κατι επισημο αν του το τριψω στη μουρη εχουμε? καποιοφεκ κτλ? γιατι τα μονα που βρηκα που λενε πως οι φυσιολογικες φθορες (θερμοσιφωνες καζανακια καζανακια κτλ) ειναι του ιδιοκτητη ειναι σαιτ του στυλ σπιτογατος κτλ. εχουμε κατι πουθα δουλεψει καλυτερασαν αποδεικτικο? εννοειται δε θα του πληρωσω τιποτα και αν τα πληρωσω εγω θα φυγουν απο το επομενο ενοικιο και ασε τον να κουρευεται 2
dimitris_sal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Χωρίς εγω να κρίνω ποιος είναι υπεύθυνος για την αλλαγή του απορροφητήρα, εσυ πως γνωρίζεις οτι είναι μούφες ολα αυτά εφόσον ζητάς απο εμάς "κατι επισημο να του το τριψεις στη μουρη"; Εσυ τα γνωρίζεις αλλα δεν έχεις κάτι επίσημο; 4
greengr21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάρε ένα καινούργιο και άμα φύγεις πάρτον μαζί σου,ο απορροφητήρας είναι σχετικά μικρό έξοδο ανάλογα,παρά να κάθεσαι να κόβεις από ενοίκια μόνος σου και άλλες τέτοιες ιδέες που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από greengr21 4
burnin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 βρε φιλε ολα τα σαιτ, ολα τα παρομοια θρεντ και εδω, το ιδιο λενε. ειναι ολοι χαζοι? θες να αρχισω να παραθετω θρεντ και ποστ και σελιδες? το θεμα ειναι να μην πω στον ιδιοκτητη "κοιτα τι λεει ο σπιτογατος το polikatoikia.gr και ο μπαμπης απο το ινσομνια" αλλα να του πω πως βαση τουθ ταδε φεκ ειναι δικο σου. υπαρχει κατι τετοιο? κανεις το δικηγορο του διαβολου απλα για να τον κανεις... 3
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, burnin said: καλησπερα. θα μου σπασει τα νευρα ο ιδιοκτητης οποτε ειπα να ρωτησω εδω μπαςκαι εχει κανενας πιο καλη απαντηση. ειμαι 6 χροναι σε σπιτι που ειναι 23 ετων. χαλασε ο απορροφητηρας. ο οποιος ειναι παλιος και φαινεται πως ειναι απο τη μερα που φτιαχτηκε το σπιτι. ο ιδιοκτητηςεχει το θρασος να μου πει πωςειναι δικο μουεξοδο. και πως μιλησε και με δικηγορο και του ειπε πως μετα τα 2 χρονια ειναι δικο μου εξοδο. εγω γνωριζω πως ειναι μουφες ολααυτα. κατι επισημο αν του το τριψω στη μουρη εχουμε? καποιοφεκ κτλ? γιατι τα μονα που βρηκα που λενε πως οι φυσιολογικες φθορες (θερμοσιφωνες καζανακια καζανακια κτλ) ειναι του ιδιοκτητη ειναι σαιτ του στυλ σπιτογατος κτλ. εχουμε κατι πουθα δουλεψει καλυτερασαν αποδεικτικο? εννοειται δε θα του πληρωσω τιποτα και αν τα πληρωσω εγω θα φυγουν απο το επομενο ενοικιο και ασε τον να κουρευεται Καλημέρα Δεν ξέρω τι είναι αυτό που περιμένεις να βρεις, αλλά το μόνο "επίσημο" που υπάρχει είναι αυτό που έχεις ήδη διαβάσει στα "σαιτ του στυλ σπιτογατος κτλ". https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-592-astikos-kodikas-fthores-i-metavoles Και φυσικά το παραπάνω ισχύει μόνο αν δεν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό στο μισθωτήριο. Επίσης η κατάθεση μειωμένου ενοικίου αποτελεί αιτία για "έξωση εξπρές", μπορεί να καταλήξεις εσύ να κουρεύεσαι, σκέψου το καλά πριν το κάνεις. 3
burnin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα Δεν ξέρω τι είναι αυτό που περιμένεις να βρεις, αλλά το μόνο "επίσημο" που υπάρχει είναι αυτό που έχεις ήδη διαβάσει στα "σαιτ του στυλ σπιτογατος κτλ". https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-592-astikos-kodikas-fthores-i-metavoles Και φυσικά το παραπάνω ισχύει μόνο αν δεν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό στο μισθωτήριο. Επίσης η κατάθεση μειωμένου ενοικίου αποτελεί αιτία για "έξωση εξπρές", μπορεί να καταλήξεις εσύ να κουρεύεσαι, σκέψου το καλά πριν το κάνεις. σε ευχαριστω φιλε. μιλουσα εν θερμω. αυτο εψαχνα. το αρθρο αυτο ειναι σαφεστατα καλτερο οπλο για να μιλησω με τον ιδιοκτητη. να εισαι καλα
Narayan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 39 λεπτά πριν, burnin είπε καλησπερα. θα μου σπασει τα νευρα ο ιδιοκτητης οποτε ειπα να ρωτησω εδω μπαςκαι εχει κανενας πιο καλη απαντηση. ειμαι 6 χροναι σε σπιτι που ειναι 23 ετων. χαλασε ο απορροφητηρας. ο οποιος ειναι παλιος και φαινεται πως ειναι απο τη μερα που φτιαχτηκε το σπιτι. ο ιδιοκτητηςεχει το θρασος να μου πει πωςειναι δικο μουεξοδο. και πως μιλησε και με δικηγορο και του ειπε πως μετα τα 2 χρονια ειναι δικο μου εξοδο. εγω γνωριζω πως ειναι μουφες ολααυτα. κατι επισημο αν του το τριψω στη μουρη εχουμε? καποιοφεκ κτλ? γιατι τα μονα που βρηκα που λενε πως οι φυσιολογικες φθορες (θερμοσιφωνες καζανακια καζανακια κτλ) ειναι του ιδιοκτητη ειναι σαιτ του στυλ σπιτογατος κτλ. εχουμε κατι πουθα δουλεψει καλυτερασαν αποδεικτικο? εννοειται δε θα του πληρωσω τιποτα και αν τα πληρωσω εγω θα φυγουν απο το επομενο ενοικιο και ασε τον να κουρευεται Ακούγεσαι πάντως σαν ήρεμο, μορφωμένο και συννενοήσιμο άτομο, θα χαιρόμουν να σε έχω ενοικιαστή για να κάνουμε τέτοιες φιλοσοφικές συζητήσεις όποτε είχε κάποιο πρόβλημα το μίσθιο 😏 2 2 1
Nabuko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 34 λεπτά πριν, burnin είπε και ασε τον να κουρευεται Nαι δικό του είναι αλλά καμιά φορά πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα. Είσαι 6 χρόνια οπότε αφού έχει λήξει η αρχική 3ετία, πιθανολογώ ότι δεν έχεις κάνει νέο συμβόλαιο, οπότε αν τσαντιστεί μπορεί να σου πει να σηκωθείς να φύγεις και βλέπω εσένα "να κουρεύεσαι". Και αν πληρώνεις φυσιολογικό ενοίκιο για την εποχή, τότε ίσως είναι πιο σώφρον να πληρώσεις εσύ και να βάλεις έναν απορροφητήρα των 100-120 ευρώ. Πιο φθηνά θα σου βγει μακροπρόθεσμα. 43 λεπτά πριν, burnin είπε και πως μιλησε και με δικηγορο και του ειπε πως μετα τα 2 χρονια ειναι δικο μου εξοδο. Πρέπει να δεις σε τι έχεις συμφωνήσει και υπογράψει 9 1
elgol Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 20 minutes ago, Nabuko said: Nαι δικό του είναι αλλά καμιά φορά πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα. Είσαι 6 χρόνια οπότε αφού έχει λήξει η αρχική 3ετία, πιθανολογώ ότι δεν έχεις κάνει νέο συμβόλαιο, οπότε αν τσαντιστεί μπορεί να σου πει να σηκωθείς να φύγεις και βλέπω εσένα "να κουρεύεσαι". Και αν πληρώνεις φυσιολογικό ενοίκιο για την εποχή, τότε ίσως είναι πιο σώφρον να πληρώσεις εσύ και να βάλεις έναν απορροφητήρα των 100-120 ευρώ. Πιο φθηνά θα σου βγει μακροπρόθεσμα. Σοφη συμβουλη 4
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Ζήτα να σου δώσει αυτός κάτι επίσημο αφού είναι σίγουρος και έχει μιλήσει και με δικηγόρο. (Τα δύο χρόνια που αναφέρει το είναι; εγγύηση δίνει και μετά λήγει;; ). 1
Narayan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Πρέπει να δεις σε τι έχεις συμφωνήσει και υπογράψει +1 Αν το μισθωτήριο δεν απαριθμεί τις συσκευές και τα έπιπλα που είχε μέσα το μίσθιο όταν συντάχθηκε, ο ενοικιαστής είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει πως ήταν ήδη εγκατεστημένος όταν μπήκε για κατοίκηση. Επιπλέον, ακόμα κι αν το καταφέρε αυτό πρέπει να αποδείξει πως η ζημιά προήλθε μετά απο φυσιολογική χρήση. Στην περίπτωση του απορροφητήρα, θα έπρεπε να δείξει αποδείξεις αγοράς φίλτρων απορροφητήρα σε διάφορα χρονικά σημεία μέσα στην 6ετία, ώστε να φαίνεται πως τα άλλαζε όταν γέμιζαν λάδια και δεν πήγαιναν όλα στο μοτέρ. Αν μου έρχοταν ενοικιαστής με τέτοιο υφάκι, θα του ζητούσα όλα αυτά πρώτα, και θα βλέπαμε μετά ποιός θα "κουρευεται" (sic) 4
greengr21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, Narayan είπε +1 Αν το μισθωτήριο δεν απαριθμεί τις συσκευές και τα έπιπλα που είχε μέσα το μίσθιο όταν συντάχθηκε, ο ενοικιαστής είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει πως ήταν ήδη εγκατεστημένος όταν μπήκε για κατοίκηση. Επιπλέον, ακόμα κι αν το καταφέρε αυτό πρέπει να αποδείξει πως η ζημιά προήλθε μετά απο φυσιολογική χρήση. Στην περίπτωση του απορροφητήρα, θα έπρεπε να δείξει αποδείξεις αγοράς φίλτρων απορροφητήρα σε διάφορα χρονικά σημεία μέσα στην 6ετία, ώστε να φαίνεται πως τα άλλαζε όταν γέμιζαν λάδια και δεν πήγαιναν όλα στο μοτέρ. Αν μου έρχοταν ενοικιαστής με τέτοιο υφάκι, θα του ζητούσα όλα αυτά πρώτα, και θα βλέπαμε μετά ποιός θα "κουρευεται" (sic) Ολα αυτα αν εχει κανει φυσικα συμβολαιο και οχι το κλασσικο μισθωτηριο στο ταξις αλλιως κανουμε θεωρητικη συζητηση για το ποιος εχεις δικιο,αδικο κτλπ 2
SabotazNic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 52 λεπτά πριν, Narayan είπε +1 Αν το μισθωτήριο δεν απαριθμεί τις συσκευές και τα έπιπλα που είχε μέσα το μίσθιο όταν συντάχθηκε, ο ενοικιαστής είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει πως ήταν ήδη εγκατεστημένος όταν μπήκε για κατοίκηση. Επιπλέον, ακόμα κι αν το καταφέρε αυτό πρέπει να αποδείξει πως η ζημιά προήλθε μετά απο φυσιολογική χρήση. Στην περίπτωση του απορροφητήρα, θα έπρεπε να δείξει αποδείξεις αγοράς φίλτρων απορροφητήρα σε διάφορα χρονικά σημεία μέσα στην 6ετία, ώστε να φαίνεται πως τα άλλαζε όταν γέμιζαν λάδια και δεν πήγαιναν όλα στο μοτέρ. Αν μου έρχοταν ενοικιαστής με τέτοιο υφάκι, θα του ζητούσα όλα αυτά πρώτα, και θα βλέπαμε μετά ποιός θα "κουρευεται" (sic) Ειναι το κλασικό πάτημα και σε αλλαγές θερμοσίφωνα, ηλιακού ή ac. Οι συντηρήσεις αυτών είναι δουλειά του ενοικιαστή και ο ιδιοκτήτης άνετα ρίχνει το φταίξιμο χωρίς σχετικές αποδείξεις, έστω και "μαύρες"
Maurikycli Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, burnin είπε χαλασε ο απορροφητηρας. Μη σου φανεί παράξενο ότι ο απορροφητήρας δεν είναι στις στοιχειώδης υποδομές που πρέπει να διαθέτει ένα σπίτι που ενοικιάζεται όπως π.χ. ο θερμοσίφωνας. Θεωρείται ως ηλεκτρική συσευή όπως οι άλλες π.χ. το πλυντήριο. Αν δεν υπάρχει αναφορά στο συμβόλαιο δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να στον επισκευάσει ούτε να τον επισκευάσεις. Η πιο ψύχραιμη λύση είναι να πάρεις έναν δικό σου και φεύγοντας να τον πάρεις αφού πρώτα ξαναβάλεις τον χαλασμένο στη θέση του. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα