Προς το περιεχόμενο

irc server για windows xp

yian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτο μου post στο forum και καταρχάς θα ήθελα να χαιρετήσω όλους όσους συμμετέχουν με τις απαντήσεις τους σε αυτή την πολύ αξιόλογη προσπάθεια αυτής της σελίδας.

Στο θέμα μας τώρα....

Μπορεί κανείς να μου προτείνει ενα irc server software για ΧΡ που θα τρέχει σε lan δίκτυο?

Σκοπός μου είναι να φέρω σε επικοινωνία :lol: τα pc του lan δικτύου μέσω ενός irc client (βλ. mIRC δηλαδή), όπου όλοι θα βλέπουν τον server που θα σηκωθεί στο δικό μου (π.χ.) υπολογιστή.

Thanks!

Δημοσ.

Φίλε billpeppas ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου έδωσες....έκανα setup το wIRCd Server και φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Το Lan δίκτυο όμως δεν έχει στηθεί ακόμα και έτσι έχω μια απορία... Ο server θα πάρει αυτόματα την ip του lan interface (που θα είναι στατική) ή θα πρέπει να την ορίσω μέσω του config file? (και αν ναι, πώς ?)

p.s. Φαντάζομαι ότι θα την πάρει αυτόματα γιατί όταν συνδέομαι internet, αυτόματα ο server παίρνει την ip που μου δίνει ο provider ... αν όμως γνωρίζεις κάτι παραπάνω, please tell me about

Thanks και πάλι :wink:

Δημοσ.

Πιθανότατα θέλει να είναι "ανοικτός" και στο Internet.

Για το αν παίρνει αυτόματα την IP δεν θυμάμαι ( αλλά θα το κοιτάξω το απογευματάκι ).

Αν όμως θέλεις κάποιο Chat System για LAN Chatting μόνο , προτείνω:

Vypress Messenger

WinMessenger

Δημοσ.

Ο λόγος που ζήτησα έναν irc server είναι γιατί ο πιο διαδεδομένος irc client είναι το mIRC (που είναι στημένο σχεδόν σε κάθε pc :wink: ) και δεν θα χρειαστεί να περαστεί νέο software στα pc του δικτύου. Όσο για τα chat software μέσω LAN δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ και ίσως να αξίζει να ασχολείθω μαζί τους...Ένας ακόμα λόγος που ήθελα IRC server ήταν απλά για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου στον τρόπο που στήνονται :D (τελικά δεν και τίποτα δύσκολο, αρκεί να βρεις το κατάλληλο προγραμματάκι ) :wink:

Δημοσ.

Συνηθως ολοι οι IRC Servers ειναι προρυθμισμένοι να ακούν σε όλα τα Network Interfaces που διαθέτει ο server.

Περιλαμβάνονται κάρτες δικτύου οσο και μόντεμ, ασύρματο LAN...τα παντα. Αρα κατα 99% δεν θα πειράξεις τίποτα.

Λίγο προσοχή θέλει μόνο στο στήσιμο του configuration (ircd.conf) το οποίο δεν είναι κατι τρομερο βεβαια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...