Προς το περιεχόμενο

The Fall of the House of Usher - Netflix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gbras είπε

Για τα δικα μου γουστα δεν βλεπεται παντως..

Και ‘γώ δεν άντεξα να δω ούτε ένα game of thrones! 😛 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ήταν καλή παραγωγή. 

• Thanks 1
  • Sad 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εμένα πάλι, ως παλιό λάτρη του Πόε, με ικανοποίησαν οι συνεχείς αναφορές στο έργο του. Επίσης ήταν εξαιρετική παραγωγή.

Ένα 8αράκι το τσίμπησε.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειχα ιδεα για την συγκεκριμένη σειρά και ομολογώ οτι έπαθα πλάκα,μου άρεσε πάρα πολύ...Πολύ προσεγμένη παραγωγή,άνετα 8 και απο εμένα

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ωραία σε σκηνοθεσία, δεν την συναντάς συχνά. Επίσης και ο πρωταγωνιστής παίζει τρομερά τον ρόλο του.

Αξίζει σίγουρα κάποιος να την ξεκινήσει τουλάχιστον.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Fall Of The House Of Usher

Screenshot-1.png

https://www.imdb.com/title/tt15567174

Τον Mike Flanagan τον γνωρισαμε κυριως απο την εξαιρετικη σειρα τρομου The Haunting of Hill House και επειτα με τις ταινιες Doctor Sleep αλλα και την αρκετα underrated σειρα Bly Minor. Η πτωση του οικου των Usher ειναι κατι αρκετα εκμοντερνισμενο στα προτυπα του horror αλλα και του μεταφυσικου. Αν και χτιζει μυστηριο απο την αρχη στο τελος βλεπουμε οτι ειναι κατι απλο αλλα η περιτεχνη σκηνοθεσια του Flanagan ανεβαζει το συνολικο επιπεδο. Το σκηνικο στο δευτερο επεισοδιο στο τελος ηταν το peak οσον αφορα γενικα σαν σκηνη τρομου αρκετα φρικιαστικη και λες τι θα δω παρακατω. Καθε επεισοδιο πεφτει και απο ενα πιονι απο την οικογενεια Usher με τη θεαρα Carla Gugino να μην ξερεις μεχρι το τελευταιο επεισοδιο τι ακριβως ρολο εχει και ποιες ειναι οι προθεσεις της. Ωραια δομημενο με τα flashbacks και τους 2 βασικους χαρακτηρες με τους μικροτερους της οικογενειας καπως απαθης δηλαδη δεν σε ενοιαζε για οτι παθαιναν. Mini series προφανως οποτε δεν μπορεις και να νιωσεις κατι για χαρακτηρες που γνωρισες μεσα σε 1 επεισοδιο αλλα ηθελα λιγο παραπανω συναισθημα λειπει αρκετα. Απο εκει και περα ειναι ενα επιπεδο πανω απο τη μετριοτητα του netflix των τελευταιων χρονων και ως τρομου ο Flanagan το εχει ξερει πως να χτισει την κορυφωση σε καθε επεισοδιο και το κανει σχεδον μαεστρικα. Αξιζει τη θεαση της εχει τις στιγμες της επικρατει και το αισθημα τρομου σε καθε επεισοδιο με καποια τιμια jump scares και το τελευταιο επεισοδιο ξεκαθαριζει τα παντα ωστε να μπει ενα οριστικο closure. Δεν ειναι Hill House και Bly Manor αλλα εχει οτι χρειαζεται μια mini σειρα τρομου για να τη νιωσεις ολοκληρωμενη. 8.1/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...