megapaixtaras Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου φυσικα με την ορολογια που χρησιμοππιεις δεν ειχα καμμια επαφη,ομως μπηκα και εμαθα. σου ειναι ευκολο να μου διαλεξεις απο εδω μια καμερα που να τηρει τις προδιαγραφες που λες και τα πρωτοκολλα? νομιζω οτι ολες ειναι με POE. επισης μερικα POE Switch που να ειναι συμβατο με την καμερα και τελος καποιο καλωδιο . να μου κανεις μια συμθεση δλδ. ωστε να εχω μια ιδεα κοστους και εξοπλισμου που χρειαζομαι ωστε να αρχισω να ψαχνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 3 ώρες πριν, megapaixtaras είπε φυσικα με την ορολογια που χρησιμοππιεις δεν ειχα καμμια επαφη,ομως μπηκα και εμαθα. σου ειναι ευκολο να μου διαλεξεις απο εδω μια καμερα που να τηρει τις προδιαγραφες που λες και τα πρωτοκολλα? νομιζω οτι ολες ειναι με POE. επισης μερικα POE Switch που να ειναι συμβατο με την καμερα και τελος καποιο καλωδιο . να μου κανεις μια συμθεση δλδ. ωστε να εχω μια ιδεα κοστους και εξοπλισμου που χρειαζομαι ωστε να αρχισω να ψαχνω. Όσον αφορά το καλώδιο του POE ( Power over ethernet) είναι φτιαγμένο να λειτουργεί με το κλασικό ethernet καλώδιο που γνωρίζεις ήδη. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που γίνεται πρακτικά είναι η χρήση δύο καλωδίων για να μεταφερθεί το ρεύμα. Διάφορα προτώκολα που υπάρχουν είναι τα 802.3af, 802.3bt, 802.3at. Ένα switch μπορεί να υποστηρίζει παραπάνω από ένα συνήθως όμως μια κάμερα υποστηρίζει μόνο ένα. Αυτό που πρέπει να δεις και δυστηχώς δεν έχω χρόνο να κάνω αυτή την στιγμή για εσένα είναι απλώς να τσεκάρεις ότι το POE switch και η κάμερα υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα προτώκολα. Φυσικά αν βρεις τον εξοπλισμό που σου ταιριάζει μπορώ να ρίξω μια ματιά για το ζητήματα συμβατότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 26 Ιουνίου Share Δημοσ. 26 Ιουνίου εχεις καποια προτιμηση ,μαρκα, σε switch? ειναι καποια ποιο καλα? αρα για να καταλαβω,χρειαζομαι μια καμερα ΡΟΕ που να υποστηριζει ενα απο τα πρωτοκολλα , ενα καλωδιο ΡΟΕ και ενα ΡΟΕ switch συμβατο με την καμερα και το πρωτοκολλο της. για καταγραφη ,ξερεις καποιο οικονομικο-καλο cloud? η' καθε εταιρεια καμερας συνεργαζεται με καποιο ? δεν εχω ιδεα απο cloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 26/6/2024 στις 7:04 ΠΜ, megapaixtaras είπε εχεις καποια προτιμηση ,μαρκα, σε switch? ειναι καποια ποιο καλα? αρα για να καταλαβω,χρειαζομαι μια καμερα ΡΟΕ που να υποστηριζει ενα απο τα πρωτοκολλα , ενα καλωδιο ΡΟΕ και ενα ΡΟΕ switch συμβατο με την καμερα και το πρωτοκολλο της. για καταγραφη ,ξερεις καποιο οικονομικο-καλο cloud? η' καθε εταιρεια καμερας συνεργαζεται με καποιο ? δεν εχω ιδεα απο cloud Sorry για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά .... περιορισμένος χρόνος. Καλώδιο χρειάζεσαι απλώς ένα κανονικό UTP που για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες στις άκρες θα πρέπει να έχει και τα 4 ζευγάρια(8 μικρότερα καλώδια). Όσον αφορά τις κάμερες θα πρότεινα Hikvision. Switch επίσης μπορείς να πάρεις Hikvsion αν και δεν τα έχω δοκιμάσει. Προσοχή μόνο να έχει αρκετές θύρες POE Για καταγραφή σε cloud δεν ξέρω και πολλά. H hikvsion έχει λύση για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες αλλά για ιδιώτες όπως εσένα δεν γνωρίζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου ευχαριστω για την απαντηση σου και τον χρονο.δεν πειραζει,οποτε θες και εχεις χρονο απαντας. σε ενα καταστημα μου ειπαν οτι αυτες οι καμερες εχουν και δικα τους καταγραφικα αν χρειαστει.θα παω μια μερα να δω απο κοντα και τα υλικα και την συνδεσμολογια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε ευχαριστω για την απαντηση σου και τον χρονο.δεν πειραζει,οποτε θες και εχεις χρονο απαντας. σε ενα καταστημα μου ειπαν οτι αυτες οι καμερες εχουν και δικα τους καταγραφικα αν χρειαστει.θα παω μια μερα να δω απο κοντα και τα υλικα και την συνδεσμολογια. Φυσικά η Hikvision βγάζει και καταγραφικά. Μπορείς επίσης να δεις και κάποιες πιο All in One λύσεις που το καταγραφικό έχει πάνω το POE switch όπως είναι τα: HIKVISION-DS-7608NXI-K1-8P ή HIKVISION-DS-7608NXI-K1-4P για 8 και 4 IP κάμερες αντίστοιχα(με κλειστές κάποιες AI δυνατότητες). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 3 Ιουλίου Share Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, manolis940 είπε Φυσικά η Hikvision βγάζει και καταγραφικά. Μπορείς επίσης να δεις και κάποιες πιο All in One λύσεις που το καταγραφικό έχει πάνω το POE switch όπως είναι τα: HIKVISION-DS-7608NXI-K1-8P ή HIKVISION-DS-7608NXI-K1-4P για 8 και 4 IP κάμερες αντίστοιχα(με κλειστές κάποιες AI δυνατότητες). α ωραια,αυτο εννοουσαν οπως μου ειπαν,ευχαριστω ξανα! Επεξ/σία 3 Ιουλίου από megapaixtaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου μηπως γνωριζει καποιος ποσο ρευμα καιει μια τετοια καμερα τον μηνα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 7 ώρες πριν, megapaixtaras είπε μηπως γνωριζει καποιος ποσο ρευμα καιει μια τετοια καμερα τον μηνα? Δες το manual της πχ μία τυχαία η DS-2CE76D0T-LMFS καταναλώνει 3.3W Maximum. Ας πούμε για χάριν ευκολίας ότι δουλεύει όλη την ώρα στο maximum κάτι που δεν ισχύει αλλά θα μας δώσει το worst case scenario που σημαίνει ότι την μέρα καταναλώνει 3.3W x 24h = 79,2W και τον μήνα 79,2W x 30d =2,4KW 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lvasilis22 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/6/2024 στις 1:27 ΜΜ, harris78 είπε https://www.bestprice.gr/cat/3169/kameres-parakoloythisis/f/1_8417/foscam.html 6 τέτοιες έχω. Καταγραφή κάνω σε δικό μου synology nas, αλλά έχουν και δικό τους σχετικά φτηνό cloud ή εγγραφή σε κάρτα sd. Επίσης ειδοποιήσεις μέσω e-mail με εικόνα και δικό τους καλό mobile app με Push ειδοποιήσεις, ΑΙ ανίχνευση προσώπου, αυτοκινήτου κλπ. Πολύ ευκολη αγκατάσταση Foscam και HikVision θεωρώ τις καλύτερες σε αυτή την κατηγορία Synology για NAS εγγύηση και παράλληλα μπορείς να κάνεις ένα σορό άλλα πράγματα χωρίς να δώσεις έξτρα λεφτά (VPN server, Plex, File server κτλ) + τις ειδοποίσεις σε mail με attached screenshot από την κίνηση που εντώπισε. Για κάμερες αντί Hikvision θα πήγαινα σε Dahua 5 η 6 Μegapixel με build in microphone για να καταγράφεις και ήχο. Τελέυταία φορά που είχα αγοράσει έπαιζαν σε aliexpress στο 60ρικο. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από lvasilis22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, lvasilis22 είπε Synology για NAS εγγύηση και παράλληλα μπορείς να κάνεις ένα σορό άλλα πράγματα χωρίς να δώσεις έξτρα λεφτά (VPN server, Plex, File server κτλ) + τις ειδοποίσεις σε mail με attached screenshot από την κίνηση που εντώπισε. Για κάμερες αντί Hikvision θα πήγαινα σε Dahua 5 η 6 Μegapixel με build in microphone για να καταγράφεις και ήχο. Τελέυταία φορά που είχα αγοράσει έπαιζαν σε aliexpress στο 60ρικο. Αν και δεν παίζουν μόνο τα megapixel ρόλο αλλά και άλλες τεχνολογίες ανάλογα και τον χώρο τοποθέτησης όπως για παράδειγμα το WDR, το DNR κτλ που πολλές φορές βέβαια μόνο στο πεδίο μπορείς να τα δεις αλλά ο κανόνας λέει ότι όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό. Από κει και πέρα ενδεικτικά το screenshot είναι από Ελληνικό κατάστημα με μία 5Mp Hikvision με μικρόφωνο στα λιγότερο από 30€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lvasilis22 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν και δεν παίζουν μόνο τα megapixel ρόλο αλλά και άλλες τεχνολογίες ανάλογα και τον χώρο τοποθέτησης όπως για παράδειγμα το WDR, το DNR κτλ που πολλές φορές βέβαια μόνο στο πεδίο μπορείς να τα δεις αλλά ο κανόνας λέει ότι όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό. Από κει και πέρα ενδεικτικά το screenshot είναι από Ελληνικό κατάστημα με μία 5Mp Hikvision με μικρόφωνο στα λιγότερο από 30€ Θα πήγαινα σε POE με ONVIF πρωτόκολλο, με ένα καλώδιο ethernet τα περνάς όλα και ξεμπέρδεψες (data και ρεύμα). Η συγκεκριμένη δε βλέπω να τα διαθέτει αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, lvasilis22 είπε Θα πήγαινα σε POE με ONVIF πρωτόκολλο, με ένα καλώδιο ethernet τα περνάς όλα και ξεμπέρδεψες (data και ρεύμα). Η συγκεκριμένη δε βλέπω να τα διαθέτει αυτά. Ένα καλώδιο είναι και των ομοαξονικών καθώς έχει μέσα και το ρεύμα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι αντί να κουμπώσεις σε τροφοδοτικό και καταγραφικό θα κουμπώσεις ένα poe switch. Άμα τα βάλεις κάτω έχει αρκετά παραπάνω κόστος καθώς και το poe switch έχουν υψηλό κόστος αλλά και οι κάμερες στα ίδια χαρακτηριστικά είναι ακριβότερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lvasilis22 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, manolis940 είπε Ένα καλώδιο είναι και των ομοαξονικών καθώς έχει μέσα και το ρεύμα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι αντί να κουμπώσεις σε τροφοδοτικό και καταγραφικό θα κουμπώσεις ένα poe switch. Άμα τα βάλεις κάτω έχει αρκετά παραπάνω κόστος καθώς και το poe switch έχουν υψηλό κόστος αλλά και οι κάμερες στα ίδια χαρακτηριστικά είναι ακριβότερες. Με Ethernet έχεις εικόνα σε οποιαδήποτε συσκευή στο δίκτυο του σπιτιού σου, από android tv box, pc μέχρι οπουδήποτε άλλου θελήσεις. Ακόμη και το καταγραφικό το κουμπώνεις όπου θέλεις. Όσο για Poe switch αν κάποιος θέλει να μειώσει το κόστος υπάρχουν και τα πολύ φθηνά Poe injectors. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Στις 6/9/2024 στις 10:53 ΜΜ, lvasilis22 είπε Με Ethernet έχεις εικόνα σε οποιαδήποτε συσκευή στο δίκτυο του σπιτιού σου, από android tv box, pc μέχρι οπουδήποτε άλλου θελήσεις. Ακόμη και το καταγραφικό το κουμπώνεις όπου θέλεις. Όσο για Poe switch αν κάποιος θέλει να μειώσει το κόστος υπάρχουν και τα πολύ φθηνά Poe injectors. Ναι ισχύει μέσω RSTP ότι μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο αλλά και πάλι είναι κάτι που μέσω του app του καταγραφικού σου ή του αντίστοιχου software στο PC σου θα το πάρεις. Επίσης κάτι βασικό. Είναι σημαντικό να είναι σωστά στημένο για να υπάρχει σταθερότητα στην καταγραφή. Έχεις περισσότερα πλέον πράγματα να κάνεις όταν βάλεις μια κάμερα στο δίκτυο καθώς κάθε άλλο είναι παρά plug and play. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα