Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, G.K90 said:

Δεν μπορούσα να διευθετήσω αυτά τα θέματα πριν την αποχώρηση από το ακίνητο λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης ήταν εκτός Αθηνών και θα επέστρεφε μετά από καιρό. Επίσης δεν άφησα απλήρωτα 1-2 τελευταία ενοίκια λόγω του ότι ήθελα να ήμουν συνεπής. Οκ καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώσω για την επισκευή απλά το να προσπαθεί να μου κρατήσει 1000e και κάτι είναι υπερβολή για αυτό ήθελα να ρωτήσω. Ελπίζω να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη 

Γιατί το να επισκευάσεις τους καναπέδες και το να αλλάξεις κουρτίνες προϋποθέτει ο ιδιοκτήτης να είναι εντός Αθηνών;

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, G.K90 said:

Οκ καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώσω για την επισκευή απλά το να προσπαθεί να μου κρατήσει 1000e και κάτι είναι υπερβολή για αυτό ήθελα να ρωτήσω. Ελπίζω να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όπως σου είπε άλλο μέλος, είναι να μιλήσεις και ο ίδιος με κάποιον ταπετσέρη, ώστε να γνωρίζεις τις τιμές γι' αυτή την εργασία. Μετά θα μιλήσει και αυτός. Στο τέλος θα τα βρείτε με το να σου κρατήσει από την εγγύηση το ποσό που αντιστοιχεί σ' αυτή την εργασία. Ναι μεν δεν ακουμπάει 1.000€ η αλλαγή υφάσματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι «μικρό» το κόστος. 

Ευελπιστώ πάντως ότι θα βγάλετε άκρη, διότι εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται κανένας από τους δύο σας να προσπαθεί να "φάει" τον άλλο. Σαφώς και υπάρχει η... "ξινίλα", αλλά με τα γύρω - γύρω που λες πιστεύω ότι είστε συνεννοήσιμοι και οι δύο.

Δημοσ.

Λίγο που κοίταξα τιμές για επισκευή, πχ στο site sanfos.gr βλέπω 130e επισκευή για διθέσιο καναπέ που μου φαίνεται λογικό.

Μου είχε πει ότι θέλει να το κοιτάξει και να επικοινωνήσουμε ξανά από βδομάδα όποτε ήθελα πριν ξαναμιλήσουμε να έχω κάποια καλύτερη ιδέα.Ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Και 500€ να του κρατήσει για καναπέ και κουρτίνες (αν τις χρεωθεί κι αυτές ο ενοικιαστής), είναι σχεδόν άλλα τόσα να πάρει πίσω.

Δημοσ.

Επειδή άρχισαν και οι ιδιοκτήτες πλέον να βγαίνουν να λένε ότι οι ενοικιαστές είμαστε κακοί κλπ, υπάρχει μία μόνο λογική οδός, Είτε παραδίδεις το σπίτι στη κατάσταση που το παρέλαβες και παίρνεις πίσω την εγγύηση, είτε τους χαρίζεις την εγγύηση λόγω φθορών και φεύγεις. Αν πιστεύεις ότι τα 2 ενοίκια εγγύηση είναι παραπάνω από το κόστος του καναπέ και των κουρτινών, πας και αγοράζεις νέα πράγματα που χάλασαν ή τα επισκευάζεις, και στην ουσία αφήνεις το σπίτι όχι σε ίδια, αλλά ίσως σε καλύτερη κατάσταση από πριν, οπότε θα πρέπει να σου γυρίσει την εγγύηση. Εννοείται πάντα σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ από αυτό κρατάω πως είναι παγίδα να νοικιάσεις ένα σπίτι επιπλωμένο και επειδή ήμουν αυτό το διάστημα σε αναζήτηση σπιτιού παρατήρησα πως πολλά πλέον είναι επιπλωμένα.

Δεν είναι perk για τον ενοικιαστή αλλά για τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.

Ηθικα ειναι αλλο θεμα νομικα ομως δε νομιζω να μπορει να κρατησει την εγγυηση αφου δεν μπορει να αποδειξει την προτερη κατασταση

Δηλαδη αν ο καναπες ηταν ενα τσακ πριν το σπασιμο και 20ετιας πρεπει να παρω καινουργιο αν την πρωτη μερα κατσω και σπασει; Τωρα αν τα επιπλα ηταν ολοκαινουργια ή αριστα αλλο πραγμα

Το καλυτερο ηταν να μην πληρωσει τους 2 μηνες πριν φυγει και μετα να τα βρουν

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Εγώ από αυτό κρατάω πως είναι παγίδα να νοικιάσεις ένα σπίτι επιπλωμένο και επειδή ήμουν αυτό το διάστημα σε αναζήτηση σπιτιού παρατήρησα πως πολλά πλέον είναι επιπλωμένα.

Δεν είναι perk για τον ενοικιαστή αλλά για τον ιδιοκτήτη.

Αυτό γίνεται κυρίως λόγω Airbnb.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, G.K90 είπε

Καλησπερα, μετά από 5 χρόνια έφυγα από το σπίτι που ενοικίαζα. Δεν υπάρχει κανενας απληρωτος λογαριασμος ή αλλες υποχρεωσεις. Για εγγύηση είχα δώσει 2 ενοίκια. Ζημιές στο ακίνητο δεν υπάρχουν εκτός του οτι οι κουρτίνες είναι για πέταμα και υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές στο μπράτσο του καναπέ(το σπίτι ήταν επιπλωμένο και οι ζημιές έγιναν από τη γάτα που έχω αν και είχα βάλει κάλυμμα στον καναπέ για να το προστατέψω). Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μου φάει όλη την εγγύηση για αυτές τις ζημιές. Για τις κουρτίνες όντως καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση αλλά μου φαίνεται παράλογο να περιμένει να πληρώσω σχεδόν όλη την αξία του καναπέ(2 διθέσιοι καναπέδες και οι φθορές είναι μόνο στο μπράτσο). Σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να αξίζει τον κόπο; Ευχαριστω 

Αρχικά έχεις κάποια φωτογραφία από τις ζημιές στους καναπέδες; Διότι εσύ μπορεί να θεωρείς ότι δεν ήταν μεγάλες ζημιές ή ότι οι καναπέδες είναι παλιοί αλλά προφανώς δεν γνωρίζεις την αξία τους. Το ότι είναι παλιό δεν σημαίνει ότι είναι και φθηνό.

Φαντάζομαι αν γινόταν ζημιά στο πλυντήριο π.χ. πάλι δεν θα δεχόταν την επιδιόρθωση, διότι σου λέει με την επιδιόρθωση μπορεί να ξαναχαλάσει σε λίγο καιρό. Φαντάζομαι ότι ίσως να μην δεχτεί την επιδιόρθωση του καναπέ διότι αν σε λίγο καιρό αρχίζει και χαλάει το ύφασμα ή κρεμάει τι θα κάνει; Θα ψάχνει εσένα ή τον μάστορα;

Δημοσ.

Αν του πάρει καινούργιο αντίστοιχης αξίας και δεν κρατήσει επειδή πλέον τα φτιάχνουν ψεύτικα, συν ότι έχουν ακριβύνει όλα, τι θα γίνει;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, stef157 είπε

Αρχικά έχεις κάποια φωτογραφία από τις ζημιές στους καναπέδες; Διότι εσύ μπορεί να θεωρείς ότι δεν ήταν μεγάλες ζημιές ή ότι οι καναπέδες είναι παλιοί αλλά προφανώς δεν γνωρίζεις την αξία τους. Το ότι είναι παλιό δεν σημαίνει ότι είναι και φθηνό.

Φαντάζομαι αν γινόταν ζημιά στο πλυντήριο π.χ. πάλι δεν θα δεχόταν την επιδιόρθωση, διότι σου λέει με την επιδιόρθωση μπορεί να ξαναχαλάσει σε λίγο καιρό. Φαντάζομαι ότι ίσως να μην δεχτεί την επιδιόρθωση του καναπέ διότι αν σε λίγο καιρό αρχίζει και χαλάει το ύφασμα ή κρεμάει τι θα κάνει; Θα ψάχνει εσένα ή τον μάστορα;

Με το σκεπτικό αυτό όμως θα κάνει αντικατάσταση σε ότι χαλάει η είναι έτοιμο να χαλάσει πράγμα που δεν θα δεχτεί κανένας ενοικιαστής... όταν είναι το σπίτι με εξοπλισμό κλπ πρέπει να υπάρχει μια λογική και στους δύο ώστε να μην υπάρξουν υπερβολές

Δημοσ.

To σωστό θα ήταν να επισκευάσει τον καναπέ φέρνοντάς τον σε κατάσταση καινούργιου αφού ο γάτος είχε κάνει τη δουλειά (δεν του είχε πάρει ονυχοδρόμιο να ακονίζει τα νυχάκια του, τι να κάνει το ζωντανό....). Έτσι θα ήταν σε θέση να απαιτήσει την επιστροφή της εγγύησης. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο τυπος απλα δε γουσταρει να επιστρεψει 1000 ευρω.
Για αυτο γινεται ολο αυτο,οπως γινεται παντα δλδ.
Η συνηθισμενη ιστορια ειναι ειτε ο ενοικιαστης να μην πληρωνει τους 2 τελευταιους μηνες ( παρανομα αλλα εχει επικρατησει μεσα στο χαος ) , ειτε ο ιδιοκτητης να μη θελει να δωσει ζεστα 2 ενοικια,επειδη το σπιτι εχει φθορες-ζημιες.

Η αληθεια ειναι φυσικα καπου αναμεσα.

Ας ανεβασει ο TS μια φωτο απο τον καναπε,τα υπολοιπα ειναι απλα υποθεσεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

Με το σκεπτικό αυτό όμως θα κάνει αντικατάσταση σε ότι χαλάει η είναι έτοιμο να χαλάσει πράγμα που δεν θα δεχτεί κανένας ενοικιαστής... όταν είναι το σπίτι με εξοπλισμό κλπ πρέπει να υπάρχει μια λογική και στους δύο ώστε να μην υπάρξουν υπερβολές

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν να χαλάσει. Χάλασε με υπαιτιότητα του γάτου. Εντάξει δεν χάλασε προφανώς όλος ο καναπές αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Οπότε ο γάτος να τα πληρώσει, έτσι να το ελαφρύνουμε και λίγο.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...