G.K90 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Καλησπερα, μετά από 5 χρόνια έφυγα από το σπίτι που ενοικίαζα. Δεν υπάρχει κανενας απληρωτος λογαριασμος ή αλλες υποχρεωσεις. Για εγγύηση είχα δώσει 2 ενοίκια. Ζημιές στο ακίνητο δεν υπάρχουν εκτός του οτι οι κουρτίνες είναι για πέταμα και υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές στο μπράτσο του καναπέ(το σπίτι ήταν επιπλωμένο και οι ζημιές έγιναν από τη γάτα που έχω αν και είχα βάλει κάλυμμα στον καναπέ για να το προστατέψω). Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μου φάει όλη την εγγύηση για αυτές τις ζημιές. Για τις κουρτίνες όντως καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση αλλά μου φαίνεται παράλογο να περιμένει να πληρώσω σχεδόν όλη την αξία του καναπέ(2 διθέσιοι καναπέδες και οι φθορές είναι μόνο στο μπράτσο). Σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να αξίζει τον κόπο; Ευχαριστω 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, G.K90 είπε Καλησπερα, μετά από 5 χρόνια έφυγα από το σπίτι που ενοικίαζα. Δεν υπάρχει κανενας απληρωτος λογαριασμος ή αλλες υποχρεωσεις. Για εγγύηση είχα δώσει 2 ενοίκια. Ζημιές στο ακίνητο δεν υπάρχουν εκτός του οτι οι κουρτίνες είναι για πέταμα και υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές στο μπράτσο του καναπέ(το σπίτι ήταν επιπλωμένο και οι ζημιές έγιναν από τη γάτα που έχω αν και είχα βάλει κάλυμμα στον καναπέ για να το προστατέψω). Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μου φάει όλη την εγγύηση για αυτές τις ζημιές. Για τις κουρτίνες όντως καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση αλλά μου φαίνεται παράλογο να περιμένει να πληρώσω σχεδόν όλη την αξία του καναπέ(2 διθέσιοι καναπέδες και οι φθορές είναι μόνο στο μπράτσο). Σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να αξίζει τον κόπο; Ευχαριστω Αν δεν αλλάζει το μπράτσο η βγαίνει για να επισκευαστεί (αρκετά δύσκολο και η επισκευή βέβαια) τότε εφόσον οι ζημιές δεν είναι στα όρια της φυσιολογικής φθοράς (το οποίο παραδέχεσαι και εσύ) τότε ναι θα σου χρεώσει το καναπέ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις αποδείξεις για ότι βάλει (κουρτίνες καναπές κτλ) ώστε να δεις αν έχει να σου επιστρέψει κάτι 3
G.K90 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Να αναφέρω ότι οι καναπέδες ήταν αρκετά παλιοί (σε καλή κατάσταση βέβαια)
korakios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, G.K90 είπε Να αναφέρω ότι οι καναπέδες ήταν αρκετά παλιοί (σε καλή κατάσταση βέβαια) βρίσκεις επιπλοποιό και τον στέλνεις να το φτιάξει (αν φτιάχνεται)
StamTheMan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Αν πληρωσεις καναπε,κοιτα να παρεις τον χαλασμενο. 4
Haldol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Το κόστος είναι στον καναπέ, όχι στις κουρτίνες. Εκτός και αν ήταν καλές ποιοτικά (που δε νομίζω, διότι κανείς δε βάζει καλά υλικά σε επιπλωμένο νοικιάρικο). Οι κουρτίνες της σειράς μπορεί να 'ναι 20-30 ευρώ το κομμάτι. Πάμε στον καναπέ; Το ύφασμα δε γίνεται να φτιαχτεί τοπικά. Πρέπει να το αλλάξει όλο ο ταπετσέρης. Αν φυσικά δεν υπάρχει ίδιο ύφασμα, μάλλον θα τ' αλλάξει και στους δύο, δε μπορεί να 'χει δίπλα - δίπλα έναν έτσι κι έναν αλλιώς, δεν είναι... έκθεση επίπλων. Τώρα τα υφάσματα για έπιπλα ξεκινάνε από 10-15 ευρώ το μέτρο (για ύφασμα της κακιάς ώρας), έως 20-25 για «τίμιο», έως όσο τραβάει η ψυχή σου. Ένας διθέσιος μπορεί να θέλει 10-15 μέτρα στα πιο πολλά σχέδια (εκτός και αν είναι όλος ξύλο, που εκεί θέλει σαφώς λιγότερο). Οπότε δεν είναι τόσο φθηνή η επισκευή όσο πιστεύεις. Εκτός και αν θεωρείς λογικό να βάλει... «μπάλωμα» στον καναπέ.
Narayan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Επειδή ξέρω τι σημαίνει γάτα + καναπές, κι εμένα μου φαίνεται λογικό. Το ότι ήταν παλιός ο καναπές δεν λέει κάτι. 1
LawyerS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Το θέμα δεν είναι το ύφασμα του καναπέ η ο μαραγκός. Το θέμα είναι νομικό. Όποια φθορά ανάγεται σε συνηθισμένη χρήση δεν οφείλεις να αποζημιώσεις. Απ' ότι κατάλαβα οι κουρτίνες είχαν φάει τα ψωμιά τους επομένως δεν έχει δικαίωμα. Τώρα για τον καναπέ έχει όλα τα δίκαια με το μέρος του. Είσαι υποχρεωμένος να τον αποζημιώσεις. Αναλαμβάνεις την ευθύνη του κατοικιδίου σου.
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 8 hours ago, G.K90 said: Καλησπερα, μετά από 5 χρόνια έφυγα από το σπίτι που ενοικίαζα. Δεν υπάρχει κανενας απληρωτος λογαριασμος ή αλλες υποχρεωσεις. Για εγγύηση είχα δώσει 2 ενοίκια. Ζημιές στο ακίνητο δεν υπάρχουν εκτός του οτι οι κουρτίνες είναι για πέταμα και υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές στο μπράτσο του καναπέ(το σπίτι ήταν επιπλωμένο και οι ζημιές έγιναν από τη γάτα που έχω αν και είχα βάλει κάλυμμα στον καναπέ για να το προστατέψω). Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μου φάει όλη την εγγύηση για αυτές τις ζημιές. Για τις κουρτίνες όντως καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση αλλά μου φαίνεται παράλογο να περιμένει να πληρώσω σχεδόν όλη την αξία του καναπέ(2 διθέσιοι καναπέδες και οι φθορές είναι μόνο στο μπράτσο). Σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να αξίζει τον κόπο; Ευχαριστω Εφόσον πιστεύεις ότι ο ιδιοκτήτης θα προσπαθήσει να σε φάει στο θέμα των ζημιών, τότε μια χαρά μπορείς να τις αποκαταστήσεις μόνος σου πριν το παραδώσεις ώστε να πάρεις πίσω ολόκληρη την εγγύηση.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, G.K90 είπε Καλησπερα, μετά από 5 χρόνια έφυγα από το σπίτι που ενοικίαζα. Δεν υπάρχει κανενας απληρωτος λογαριασμος ή αλλες υποχρεωσεις. Για εγγύηση είχα δώσει 2 ενοίκια. Ζημιές στο ακίνητο δεν υπάρχουν εκτός του οτι οι κουρτίνες είναι για πέταμα και υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές στο μπράτσο του καναπέ(το σπίτι ήταν επιπλωμένο και οι ζημιές έγιναν από τη γάτα που έχω αν και είχα βάλει κάλυμμα στον καναπέ για να το προστατέψω). Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μου φάει όλη την εγγύηση για αυτές τις ζημιές. Για τις κουρτίνες όντως καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση αλλά μου φαίνεται παράλογο να περιμένει να πληρώσω σχεδόν όλη την αξία του καναπέ(2 διθέσιοι καναπέδες και οι φθορές είναι μόνο στο μπράτσο). Σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να αξίζει τον κόπο; Ευχαριστω Πολύ κακώς έφυγες χωρίς να έχετε διευθετήσει αυτά τα θέματα. Το οτι οι φθορές είναι στο μπράτσο μόνο επίσης δε λέει κάτι. Ή θα βρεις εσύ να επισκευάσεις τον καναπέ ή θα τα βρείτε σε κάποια αποζημίωση (βοηθάει να έχεις πάρει κάποια προσφορά ώστε να του πεις "κοίτα, 150 ευρώ θέλει ο Χ μάστορας για αυτό"). Να στην επιστρέψει πάντως ολόκληρη απο τη στιγμή που το κατοικίδιο σου έχει προκαλέσει εξόφθαλμη φθορά, το βρίσκω απίθανο...
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Πόσο είναι το μίσθωμα όμως; Επίσης μιλάει για εγγύηση δύο μηνών, όχι ενός.
LawyerS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εφόσον πιστεύεις ότι ο ιδιοκτήτης θα προσπαθήσει να σε φάει στο θέμα των ζημιών, τότε μια χαρά μπορείς να τις αποκαταστήσεις μόνος σου πριν το παραδώσεις ώστε να πάρεις πίσω ολόκληρη την εγγύηση. Μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις πως θα την έπαινρε πίσω ακριβώς; Εστώ ότι τον επισκεύαζε τον καναπέ και τον έκανε καλύτερο από πριν. Πως θα πάρει πίσω την εγγύηση;
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1. Άμεσα, ζητώντας την από τον ιδιοκτήτη 2. Έμμεσα, μη πληρώνοντας τα δύο τελευταία μισθώματα
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Just now, LawyerS said: Μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις πως θα την έπαινρε πίσω ακριβώς; Εστώ ότι τον επισκεύαζε τον καναπέ και τον έκανε καλύτερο από πριν. Πως θα πάρει πίσω την εγγύηση; Με μετρητά ή με τραπεζική κατάθεση, εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο οπότε διευκρίνησε.
G.K90 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δεν μπορούσα να διευθετήσω αυτά τα θέματα πριν την αποχώρηση από το ακίνητο λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης ήταν εκτός Αθηνών και θα επέστρεφε μετά από καιρό. Επίσης δεν άφησα απλήρωτα 1-2 τελευταία ενοίκια λόγω του ότι ήθελα να ήμουν συνεπής. Οκ καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώσω για την επισκευή απλά το να προσπαθεί να μου κρατήσει 1000e και κάτι είναι υπερβολή για αυτό ήθελα να ρωτήσω. Ελπίζω να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις