Klausx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Με τα ανακυκλωμένα αλουμίνια κτλ που βάζουν πλέον στους κινητήρες δεν είναι να τα αφήνεις και πολύ. Η Ελλάδα στο θέμα ανακύκλωσης τέτοιων υγρών είναι σαν ιθαγενής με το κόκκαλο στο κεφάλι. Δεν έχω δει κανέναν μηχανικό να μαζεύει το αντιψυκτικό. Μόνο τα λάδια που τα περνάνε από φίλτρα(κάποια καλά συνεργεία) και τα ξανά πουλάνε στους τύπους που νομίζουν ότι αλλάζουν λάδια κάθε 5,000 χλμ χωρίς να τους πάνε σφραγισμένη συσκευασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
listerstorm Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Σε αυτοκίνητο 10 ετών που δεν είχε αλλάξει ποτέ υγρά φρένων είχαν αλλοιωθεί τόσο πολύ που άρχισαν να τρώνε τα μαρκούτσια από μέσα, είχε φύγει ολόκληρη φλούδα η οποία το είχε φράξει (το μαρκούτσι) με αποτέλεσμα ο ένας πίσω τροχός να μην φρενάρει σχεδόν καθόλου. Μην ακούτε τον κάθε άσχετο ξερόλα που λέει ότι τα υγρά φρένων την ακούνε μόνο από τα διανυθέντα χλμ και όχι από το χρόνο, κάτι παραπάνω ξέρουν οι κατασκευαστές που ορίζουν να αλλάζονται κάθε 2 3 ή 4 έτη ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με ατύχημα που μπορεί να συμβεί λόγω αστοχίας φρένων που την προκάλεσε η ελλιπής συντήρηση. Πολύ σωστά. Για τον ίδιο λόγο που ελαστικά 3 ετών χρειάζονται αλλαγή, ακόμη και με 10κ χιλιόμετρα. Ακούς εκεί 3 ετών υγρά φρένων δεν έχουν λόγο αλλαγής αν δεν γράφει χιλιόμετρα το αυτοκίνητο. Ότι "η υγρασία δεν μαζέυεται γενικά και αόριστα". Αν μπαίνει υγρασία στο σπίτι σου με εξωτικά κουφώματα και τοίχους φαντάσου σε έναν κύλινδρο τι μπαίνει. Είναι οι ίδιοι τύποι που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτοκίνητο σε ακινησία = πρόβλημα. Το βάζουν μπρος μετά απο κάνα τρίμηνο και αναρωτιούνται που πήγε το λάδι από την κυλινδροκεφαλή, γιατί άρχισαν οι διαρροές κλπ. 10 ευρώ κάνει το συννημένο. 1 λεπτό πριν, Klausx είπε Μόνο τα λάδια που τα περνάνε από φίλτρα(κάποια καλά συνεργεία) και τα ξανά πουλάνε στους τύπους που νομίζουν ότι αλλάζουν λάδια κάθε 5,000 χλμ χωρίς να τους πάνε σφραγισμένη συσκευασία. Μετά ενοχλεί το λάδι του Λίντλ. Το τι λάδι σου πασάρουν ως καινούργιο και στο χρεώνουν κ όλας δεν λέγεται. Και δικά σου λάδια να πας κανείς δεν εγγυάται ότι όντως τα άλλαξε και δεν τα κράτησε για το δικό του αμάξι. Ό,τι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αν εννοείς τα λύματα τότε αυτά καταλήγουν στις επεξεργασίες λυμάτων, αν εννοείς τα όμβρια τότε στο περιβάλλον. Πάντως ακόμα και τα λύματα δεν έχουν καμία σχέση με τα αντιψυκτικά αυτοκινήτων που είναι ιδιαίτερα τοξικά και θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα. Για πείτε ρε παιδιά που είναι το ιδανικό να τα πετάμε; Θεωρούσα ότι έκανα το σωστό πετώντας τα στα λύματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, andreaspA said: Τα υγρα φρενων γνωριζω πολυ καλα γιατι τα αλλαζουμε. Αλλα δεν "μαζευουν υγρασια" ετσι γενικα και αόριστα. Μια αλλαγη τακακια σε 3 χρονια κανει ο ανθρωπος. Αυτο σημαινει οτι δεν κανει χιλιομετρα και οταν κανει δεν παταει φρενο πουθενα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ δεν εχουν τα υγρα φρενων σε 3 χρονια με μια αλλαγη τακακια. Αν ετυχε σε αυτα τα λιγα χιλιομετρα να εκανε καμια καταβαση βουνου με τα μπουνια, θα το ήξερε. Αυτό στα bold είναι το μόνο στο οποίο έχεις ένα δίκιο, όντως δεν μαζεύουν υγρασία έτσι γενικά και αόριστα. Για να ακριβολογούμε μαζεύουν υγρασία από τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, πρακτικά από τη στιγμή που ξεσφραγίζεις τη συσκευασία τους, ασχέτως αν αλλάζεις ένα σετ τακάκια κάθε 3 χρόνια ή κάθε 1 μήνα. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συστήνουν να αλλάζονται κάθε δύο χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων επειδή θεωρούν ότι τόσο είναι το χρονικό διάστημα που διατηρούν τις ιδιότητες τους. 1 minute ago, liakinen said: Για πείτε ρε παιδιά που είναι το ιδανικό να τα πετάμε; Θεωρούσα ότι έκανα το σωστό πετώντας τα στα λύματα. Τα συνεργεία και τα βενζινάδικα έχουν ειδικές δεξαμενές που τα συλλέγουν, και όταν γεμίζουν τα παραλαμβάνουν από τις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 @Joshua21 Ναι αυτό το ξέρω για τις δεξαμενές. Να που δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό να τα μαζέυω σε ένα δοχείο και να τα πάω σε ένα συνεργείο (έχω γνωστούς σε αρκετά) τόσα χρόνια 😟 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εν το μεταξύ επειδη πιάσατε κουβέντα για τα υγρά φρενων πήγα σήμερα στο πατρικό και από περιεργεια κοίταξα το βιβλίο σερβις και ειδα αναλυτικά τις εργασίες που έχουν γίνει σε όλα τα σέρβις στο αμάξι του πατέρα μου. Όλα εχουν αλλαχθεί επιμελως σύμφωνα με το βιβλίο του κατασκευαστη εκτος από τα υγρά φρενών που συζητάτε.Προς έκπληξη μου δεν ειδα πουθενά και σε κανένα σέρβις να γράφει στο βιβλίο οτι έγινε αντικατάσταση τους. Έχει γούστο να μην του έχουν αλλάξει ποτε υγρά φρενών και να είναι 15 χρόνια με τα εργοστασιακά υγρά. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εν το μεταξύ επειδη πιάσατε κουβέντα για τα υγρά φρενων πήγα σήμερα στο πατρικό και από περιεργεια κοίταξα το βιβλίο σερβις και ειδα αναλυτικά τις εργασίες που έχουν γίνει σε όλα τα σέρβις στο αμάξι του πατέρα μου. Όλα εχουν αλλαχθεί επιμελως σύμφωνα με το βιβλίο του κατασκευαστη εκτος από τα υγρά φρενών που συζητάτε.Προς έκπληξη μου δεν ειδα πουθενά και σε κανένα σέρβις να γράφει στο βιβλίο οτι έγινε αντικατάσταση τους. Έχει γούστο να μην του έχουν αλλάξει ποτε υγρά φρενών και να είναι 15 χρόνια με τα εργοστασιακά υγρά. Ειναι δυστυχως το πρωτο που δεν αλλαζεται συχνα εως και καθολου.Δευτερο ειναι οι Βαλβολινες σασμαν και τριτο το ψυκτικο.Και εγω να πω την αληθεια, σε ολα ειμαι υπερ τυπικος και στο υγρα λιγο πλημμελης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, toyo73 είπε Ειναι δυστυχως το πρωτο που δεν αλλαζεται συχνα εως και καθολου.Δευτερο ειναι οι Βαλβολινες σασμαν και τριτο το ψυκτικο.Και εγω να πω την αληθεια, σε ολα ειμαι υπερ τυπικος και στο υγρα λιγο πλημμελης. Βαλβολίνες υγρά ψυγείου(προσφατα μάλιστα) μπουζί φίλτρα όλα ειδα πτι αλλάχθηκαν στην ωρα τους. Τα υγρά φρενών παίζει όντως να έχουν 15 χρόνια μέσα και να μην έχουν αλλαχθεί ποτε, δεν γράφει να έγινε τέτοια εργασία ποτε. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Βαλβολίνες υγρά ψυγείου(προσφατα μάλιστα) μπουζί φίλτρα όλα ειδα πτι αλλάχθηκαν στην ωρα τους. Τα υγρά φρενών παίζει όντως να έχουν 15 χρόνια μέσα και να μην έχουν αλλαχθεί ποτε, δεν γράφει να έγινε τέτοια εργασία ποτε. Παιζει και η κουνιαδα μου στο yaris να μην τα αλλαξε ποτε.15+ χρονια.Το θεμα ειναι ο μαστορας να ειναι μερακλης και σωστος και οχι λαμογιο και σου αλλαξει μονο τα υγρα του δοχειου και αντε 3-4 φορες το πενταλ σε καθε τροχο. Θυμηθηκα και κατι αλλο που δεν αλλαζεται ποτε.Τα υγρα υδραυλικου τιμονιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, liakinen είπε Απλά όπως έγραψα είναι κόστος μικρό για να κάθομαι να κοιτάω χρώμα κτλ σε όλα τα υγρά που ανέφερα παραπάνω. ATE υγρά πχ που είναι "σοβαρά" τα βρίσκεις 11€ - 13€ το λίτρο. Στα 3 χρόνια το θεωρείς σοβαρό ποσό για να μην τα αλλάξω; το ότι μπορεί να μην έχουν τίποτα το γνωρίζω Τσαμπα στα αλλαζουν? εργασια δεν πληρωνεις ? 1 ώρα πριν, listerstorm είπε Μετά ενοχλεί το λάδι του Λίντλ. Το τι λάδι σου πασάρουν ως καινούργιο και στο χρεώνουν κ όλας δεν λέγεται. Και δικά σου λάδια να πας κανείς δεν εγγυάται ότι όντως τα άλλαξε και δεν τα κράτησε για το δικό του αμάξι. Ό,τι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. αυτα τα λενε κατι αλλοι "τυποι" που νομιζουν οτι μονο αυτοι ειναι οι ηθικοι ανθρωποι στην κοινωνια και ολοι ειναι απατεωνες ή ειναι οι ίδιοι απατεωνες οπότε μπορούν να σκέφτονται τέτοιες αρρωστημενες καταστασεις. Ειναι αστειο να λες οτι υπαρχει συνεργειο που ξαναβαζει σε αμαξι λαδια που εβγαλε απο αλλο αμαξι! Τα λαδια πανε ολα για ανακυκλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε Τσαμπα στα αλλαζουν? εργασια δεν πληρωνεις ? 10€ επιπλέον της εργασίας που κάνει για τα τακάκια. @Pwpwpw Δεν νομίζω να μην έχουν αλλαχθεί. Μπορεί να μην το έχουν γράψει. Δες αύριο χωρίς να ανοίξεις βέβαια το παγούρι με τα υγρά τι χρώμα έχουν. Αν είναι διαφανές το χρώμα σαν του νερού ας πούμε τότε είναι αλλαγμένα το πιθανότερο. Αν είναι μαύρα έως κατάμαυρα πας για αλλαγή σύντομα. Δεν σημαίνει ότι με νορμάλ οδήγηση κινδυνεύεις με την καμία. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν καμία διαφορά μετά από αλλαγή υγρών. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, liakinen είπε 10€ επιπλέον της εργασίας που κάνει για τα τακάκια. δεν ξερω τι αμαξι εχεις και που το πας, αλλα εγω στο δικο μου δεν εχω συνεργειο να αλλαξω υγρα φρενων με 10€. 10€ ειναι πουρμπουαρ στον μικρο που σε εξυπηρετησε. Οχι κοστος εργατικων σε συνεργείο. 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Έχει γούστο να μην του έχουν αλλάξει ποτε υγρά φρενών και να είναι 15 χρόνια με τα εργοστασιακά υγρά. αν πραγματι δεν εχει αλλαξει 15χρονια τωρα υγρα φρενων (κανοντας χλμ ε? οχι να το κοιταει στο γκαραζ) , αν θα πας εσυ σαν καλος γιος τωρα να του αλλαξεις υγρα, ετοιμασου και για τρομπα φρένων. Κάποια τσιμούχα θα σκάσει και θα χάνει υγρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 @andreaspA Πάμε ξανά, Τακάκια ATE (πάντα) Καθάρισμα ταμπούρα και αν χρειάζεται αλλαγή κυλινδράκια (επίσης ATE) Είναι το κόστος πχ 80€ με τα εργατικά. Ε με αλλαγή υγρών ATE με χρεώνει 15€ τα υγρά + 10€ έξτρα για τα εργατικά. Επαρχία σε φρενάδικο και το αυτοκίνητο (δεν είναι ένα) δεν έχει σημασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakinen είπε @Pwpwpw Δεν νομίζω να μην έχουν αλλαχθεί. Μπορεί να μην το έχουν γράψει. Δες αύριο χωρίς να ανοίξεις βέβαια το παγούρι με τα υγρά τι χρώμα έχουν. Αν είναι διαφανές το χρώμα σαν του νερού ας πούμε τότε είναι αλλαγμένα το πιθανότερο. Αν είναι μαύρα έως κατάμαυρα πας για αλλαγή σύντομα. Δεν σημαίνει ότι με νορμάλ οδήγηση κινδυνεύεις με την καμία. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν καμία διαφορά μετά από αλλαγή υγρών. Θα κοιτάξω αύριο το χρώμα τον υγρών που είπες. Δεν πρπει να τα έχουν αλλάξει ποτε γιατί όλες τις εργασίες τις γράφει αναλυτικά στο βιβλία. Για τα φρένα μόνο έλεγχος φρενών γράφει και τα τακάκια όταν αλλάχθηκαν. Το αμάξι είναι του 2007 με 190κ χιλιόμετρα και πιθανότατα ειναι με τά εργοσταςιακα υγρά φρενών 😂 Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 15 minutes ago, Pwpwpw said: Θα κοιτάξω αύριο το χρώμα τον υγρών που είπες. Δεν πρπει να τα έχουν αλλάξει ποτε γιατί όλες τις εργασίες τις γράφει αναλυτικά στο βιβλία. Για τα φρένα μόνο έλεγχος φρενών γράφει και τα τακάκια όταν αλλάχθηκαν. Το αμάξι είναι του 2007 με 190κ χιλιόμετρα και πιθανότατα ειναι με τά εργοσταςιακα υγρά φρενών 😂 Δεν πρόκειται να δεις κάτι, αυτά στο παγουράκι καθαρά θα είναι μια και δεν κυκλοφορούν παντού όπως τα λάδια, μόνο αν βγάλεις μια ποσότητα από τους εξαεριωτήρες που είναι πάνω στις δαγκάνες θα μπορέσεις να καταλάβεις κάτι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις