endeavour Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 13 minutes ago, phanispal said: Σύστημα αυτοκαταστροφής έχουν. (VAG) Βασικά, μετα από 19 χρόνια κάψιμο λαδιού, μηδέν πρόβλημα στην μηχανή και στον καταλύτη (στον καταλύτη λογικα πάνε επιπλεον καμμένα λάδια νομιζω). Οπότε δεν έχουν συστημα αυτοκαταστροφής απλα έχουν πρόβλημα στον έλεγχο ποιότητας. Το ίδιο και τα πλαστικά τους μέσα στο αυτοκίνητο. Κατά τα άλλα διαμάντι. 8 hours ago, liakjim said: Τί περίεργο που έχουν μαζευτεί στο ινσομνια όλοι οι αλάνθαστοι, αυτοί που δεν έχουν αφαιρεθεί ποτέ... Σωστό. Κανένας μας πχ δεν έχει βάλει στο ψυγείο κατά λαθος κατι .....
Klausx Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 21 ώρες πριν, Jungleyes είπε Καλησπέρα! Σήμερα από λάθος έβαλα 4 λίτρα λάδι 10, 40 σε Polo 1,4 μοντέλο του 2000! Ύστερα απο μερικά χιλιόμετρα το αμάξι με άφησε στο δρόμο και δεν έπαιρνε μπρος! Με την οδική βοήθεια το πήγα στο συνεργείο μου όπου αυτή αρχικά έβγαλαν το παραπανισιο λάδι και μετά είδα ότι είχε περάσει λάδι και μέσα στα μπουζια! Το άφησα να το κοιτάξουν παραπέρα διότι και πάλι δεν έπαιρνε μπρος! Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί άλλο να έχει γίνει? Μπορεί να έχει πάθει σοβαρή ζημιά η με ένα καλό ψάξιμο και καθάρισμα να ξαναπάρει εμπρός! Υ.Γ. Το αμάξι δεν είχε κανένα θέμα με λαμπάκια λαδιού κλπ! Απλά ήθελα να συμπληρώσω και από βλακεία έβαλα 4 λίτρα πράγμα υπερβολικό! Ευχαριστώ ! Όλα καλά, εδώ οι μηχανικοί πάντα βάζουν 500 με 1 λίτρο παραπάνω από τύχη... Γιαυτό πρέπει πάντα να τους πηγαίνεις εσύ τα λάδια. Μετά από αυτά που έχω περάσει τους πάω το δοχείο ακριβώς με λίτρα που παίρνει να το ρίξουν όλο μέσα να τελειώνουμε. 4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε πριν κλειδωσει: εδω η ξαδελφη μου (λογιστρια) σε golf σχεδον εκαψε κινητηρα γιατι δεν ηξερε οτι το αμαξι θελει συμπληρωμα ψυκτικο (ή εστω νερο). 3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε υπαρχει μαθημα σε πανεπιστημιο που λεει σχετικα με αντοχη υλικων γκουγκλαρε κανενα βιβλιο ή βιντεακι. Τα εξαρτηματα του συστηματος ψυξης ενος οχηματος διαστελονται και συστελονται και υπαρχουν απώλειες ετσι και αλλιως. Γιαυτο και αν διαβασεις το βιβλιαρακι απο το οχημα σου ο κατασκευαστης σιγουρα αναφερει: ελεγξτε το δεικτη πληρωσης ή τη σχετικη ενδειξη (αλλιως αν δεν ειχε απωλειες δε θα το αναφεραν καν) σε αλλου ειδους υλικα και "οχηματα" οπως αεροσκάφη εκει δε χρειαζεται 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε μηχανικος αυτοκινητου left the chat Σε όλα τα παλιά αυτοκίνητα θέλει έλεγχο συχνά αλλά δεν πρέπει να χάνει αλλιώς υπάρχει διαρροή. Το VW έχει ηχητικό και λαμπάκι κάποια μλκια έκανε και δεν το λέει.
for4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, endeavour είπε Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός μια και αν βάλω 200-300 ml παραπάνω στο 2004 Golf4/16v μου, σε λίγα χιλιόμετρα (500-1000) θα το έχει κάψει, οποτε ολα καλα. Ευχαριστώ την VW που με προστατεύει, μια και λέει στο manual του αυτοκινήτου που μου πούλησαν ότι μέχρι 1 lt / 1.000 km κάψιμο είναι απόλυτα φυσιολογικό (ξέχασαν να συμπληρώσουν σε Alfa Romeo). και το 2010 toyota yaris μου είχε τέτοιο σύστημα αυτοπροστασίας του κινητήρα. Ήμουν μικρός και δεν το εκτίμησα και το σκότωσα.
cyberguy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 4 hours ago, Maurikycli said: Κι όμως υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται αυτή τη στιγμή και έχουν ανοιχτό Μέχρι πριν κάποια χρόνια το VAG ζητούσε αλλαγή ψυκτικού υγρού ανά διετία και στα εξουσιοδοτημένα την έκαναν. Αυτά βρες επισημο link που να αναφερει ανα 2 χρονια αλλαγη ψυκτικου υγρου σε καινουργιο αμαξι για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου Αυτά
endeavour Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, cyberguy said: βρες επισημο link που να αναφερει ανα 2 χρονια αλλαγη ψυκτικου υγρου σε καινουργιο αμαξι για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου Υπάρχουν τέτοια links. Υπάρχουν και πολυ περισσότερα για 30.000 μιλια. Αλλα έχει σημασία ; Αλλάζεις υποχρεωτικά σε κάθε αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου & αντλίας νερού δηλαδή κάθε 4-5 χρόνια.
sphinxgr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, for4 είπε και το 2010 toyota yaris μου είχε τέτοιο σύστημα αυτοπροστασίας του κινητήρα. Ήμουν μικρός και δεν το εκτίμησα και το σκότωσα. 1.33 1nr-fe. Έχουμε βρει δοκιμασμένο fix που διορθώνει το πρόβλημα σε αυτό το μοτέρ φτηνά κ αξιόπιστα κ δοκιμασμένα. Όντως δεν το εκτιμήσες οπότε!
Maurikycli Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 36 λεπτά πριν, cyberguy είπε βρες επισημο link που να αναφερει ανα 2 χρονια αλλαγη ψυκτικου υγρου σε καινουργιο αμαξι για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου Αυτά Τώρα τα γυρνάς Πόσο νέα αυτοκίνητο θες να είναι ; Με κλειστό κύκλωμα; Υπάρχουν από το '90 Εκφράζεσαι απόλυτα. Απόδειξέ μου ότι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι με κλειστό κύκλωμα.
cyberguy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 16 minutes ago, Maurikycli said: Τώρα τα γυρνάς Πόσο νέα αυτοκίνητο θες να είναι ; Με κλειστό κύκλωμα; Υπάρχουν από το '90 Εκφράζεσαι απόλυτα. Απόδειξέ μου ότι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι με κλειστό κύκλωμα. δεν γυρναω τιποτα, η κουβεντα ξεκίνησε οτι σε καινούργια αυτοκίνητα ο κατασκευαστής ζητάει αλλαγή ψυκτικού υγρού ανα 2 χρόνια. /discuss
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα σε καινούργια μόνο.
liakinen Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Τα υγρά φρένων που είναι επίσης σε κλειστό κύκλωμα δεν τα αλλάζετε με κάθε αλλαγή σε τακάκια κτλ; δεν χάνουν τις ιδιότητες τους; 😎
toyo73 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε 1.33 1nr-fe. Έχουμε βρει δοκιμασμένο fix που διορθώνει το πρόβλημα σε αυτό το μοτέρ φτηνά κ αξιόπιστα κ δοκιμασμένα. Όντως δεν το εκτιμήσες οπότε! Για πες!!!! 46 λεπτά πριν, cyberguy είπε δεν γυρναω τιποτα, η κουβεντα ξεκίνησε οτι σε καινούργια αυτοκίνητα ο κατασκευαστής ζητάει αλλαγή ψυκτικού υγρού ανα 2 χρόνια. /discuss Σε εμενα το Ελληνικο και τονιζω Ελληνικο, toyotaδικο μανουαλι, ελεγε καθε 20.000 αλλαγη ψυκτικου.Οπως ελεγε το ιδιο παλι, αλλαγη λαδιωνε καθε 10000(οδηγια αντιπροσωποιας καθε 5.000).Οποτε εγω στις αρχες και στις παχιες αγελαδες, που το χρημα ετρεχε και που η βενζινακατος ειχε κατω απο ευρω να κανω συχνο σεξ με το μηχανικο τις αντιπροσωποιας, καθως καποιες χρονιες ξεπερνοσα τις 30.000 ετησιως.Τοτε το ιντερνετ ηταν αγνωστο και οι εισαγωγεις γλενταγαν. Ο αλλοδαπος toyotas θελει αλλαγη λαδιων καθε 15.000 και ψυκτικου καθε 60.000. 1
cyberguy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 24 minutes ago, toyo73 said: Για πες!!!! Σε εμενα το Ελληνικο και τονιζω Ελληνικο, toyotaδικο μανουαλι, ελεγε καθε 20.000 αλλαγη ψυκτικου.Οπως ελεγε το ιδιο παλι, αλλαγη λαδιωνε καθε 10000(οδηγια αντιπροσωποιας καθε 5.000).Οποτε εγω στις αρχες και στις παχιες αγελαδες, που το χρημα ετρεχε και που η βενζινακατος ειχε κατω απο ευρω να κανω συχνο σεξ με το μηχανικο τις αντιπροσωποιας, καθως καποιες χρονιες ξεπερνοσα τις 30.000 ετησιως.Τοτε το ιντερνετ ηταν αγνωστο και οι εισαγωγεις γλενταγαν. Ο αλλοδαπος toyotas θελει αλλαγη λαδιων καθε 15.000 και ψυκτικου καθε 60.000. Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία στο σιτε της δινει αντιψυκτικό κάθε 150.000χλμ στο 1.33, ουτε καν στα 60.000. Επισης επειδή έχω το 1.4 NLP και σε εμένα το ελληνικό manual δινει 150.000χλμ
Maurikycli Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, cyberguy είπε το κυκλωμα ειναι κλειστο, δεν χρειάζεται συμπλήρωμα σε κανένα όχημα. Ειχε διαρροή και για αυτό ήθελε συμπλήρωμα κανενας κατασκευαστης δεν ζητάει αντικατάσταση ψυκτικού υγρού στα δυο χρονια Παρακαλώ σταματήστε να γράφετε παπάτζες Εδώ είσαι απόλυτος εκτός και μιλάμε άλλη γλώσσα. 2 ώρες πριν, cyberguy είπε δεν γυρναω τιποτα, η κουβεντα ξεκίνησε οτι σε καινούργια αυτοκίνητα ο κατασκευαστής ζητάει αλλαγή ψυκτικού υγρού ανα 2 χρόνια. /discuss άλλα λες εδώ γι'αυτό και "τα γυρνάς"
mak3don Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cyberguy είπε Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία στο σιτε της δινει αντιψυκτικό κάθε 150.000χλμ στο 1.33, ουτε καν στα 60.000. Επισης επειδή έχω το 1.4 NLP και σε εμένα το ελληνικό manual δινει 150.000χλμ Το σύνηθες είναι ανά 3 με 4 χρόνια και κάποιες εταιρείες λένε 50.000 με 100.000 χιλιόμετρα Επίσης αυτό πού δείχνεις γράφει σέρβις 150.000 χιλιομέτρων η 10 χρόνια Πόσο σίγουρος είσαι πως σε κάποιο ενδιάμεσο σέρβις δεν απαιτείται αλλαγή ψυκτικού? Μπορεί να είναι και έτσι όπως το δείχνεις δεν είναι όμως και το σύνηθες Επίσης το ότι δεν θέλει συχνή αλλαγή δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται ποτέ συμπλήρωμα Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από mak3don
Nabuko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Kάποιοι ψάχνουν στο google απαντήσεις και όντως οι κατασκευαστές προτείνουν αλλαγή στα 2 χρόνια......αλλά σε μηχανάκια. Στα αυτοκίνητα "κάποιοι μηχανικοί" προτείνουν ανά 3 Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από Nabuko
Προτεινόμενες αναρτήσεις