Προς το περιεχόμενο

Παραπάνω λάδι στο αυτοκινητο έβγαλε προβλημα

Jungleyes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

πριν κλειδωσει:

εδω η ξαδελφη μου (λογιστρια) σε golf σχεδον εκαψε κινητηρα γιατι δεν ηξερε οτι το αμαξι θελει συμπληρωμα ψυκτικο (ή εστω νερο).

Εαν ηθελε συμπληρωμα αντιψυκτικου καποιο προβλημα η διαρροη  ειχε.

Υπαρχει στην οικογενεια αμαξι 15ετιας και δεν εχει συμπληρωθει ποτε μα ποτε ψυκτικο, ποτε δεν επεσε η σταθμη.

Μονο αλλαγες σε καινουργιο αντιψυκτικο εχουν γινει στα ετη που οριζει ο κατασκευαστης κατα την προβλεπομενη συντηρηση, ποτε συμπληρωμα

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ανάλογα το αυτοκίνητο και τον κατασκευαστή.

Δηλαδη υπαρχει αυτοκινητο που ο καταστκευαστης λεει οτι ανα Χ χιλιομετρα πρπει να συμπηρωνεις αντιψυκτικο στο ψυγειο γιατι πεφτει η σταθμη και ειναι φυσιολογικο?

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 4

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου το είπα πιο πολύ, απ' την άποψη ότι για κάποιες εταιρείες είναι τόσο κοινό να χρειάζεται συμπλήρωμα μετά από καιρό, που από πρόβλημα μετατρέπεται σε feature.

Εν τω μεταξύ συνήθως ο κατασκευαστής ορίζει ότι ανά περίπου δύο χρόνια πρέπει να γίνεται αντικατάσταση του ψυκτικού υγρού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, phanispal said:

Ανάλογα το αυτοκίνητο και τον κατασκευαστή.

το κυκλωμα ειναι κλειστο, δεν χρειάζεται συμπλήρωμα σε κανένα όχημα. Ειχε διαρροή και για αυτό ήθελε συμπλήρωμα

6 minutes ago, phanispal said:

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου το είπα πιο πολύ, απ' την άποψη ότι για κάποιες εταιρείες είναι τόσο κοινό να χρειάζεται συμπλήρωμα μετά από καιρό, που από πρόβλημα μετατρέπεται σε feature.

Εν τω μεταξύ συνήθως ο κατασκευαστής ορίζει ότι ανά περίπου δύο χρόνια πρέπει να γίνεται αντικατάσταση του ψυκτικού υγρού.

κανενας κατασκευαστης δεν ζητάει αντικατάσταση ψυκτικού υγρού στα δυο χρονια

Παρακαλώ σταματήστε να γράφετε παπάτζες

Επεξ/σία από cyberguy
  • Like 3

1 ώρα πριν, Jungleyes είπε

Καλημέρα! 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Κάποιες με πλήγωσαν εφόσον αρχίσατε να κοροϊδεύετε ασυστολα, κάποιοι άλλοι απαντήσατε συνετα και χωρίς να προσβαλετε! Ξέρω ότι εκανα μ@λ@κι@ για αυτό και αμέσως ξεκίνησα για συνεργείο! Το πάθημα έγινε μάθημα! Τουλάχιστον μπήκατε σε κόπο να απαντήσετε αρκετοί! Δεν πειραχτηκε τιποτα σοβαρό στο αμάξι! 120 ευρώ τα εργατικά μόνο θα πληρώσω! Η αλήθεια είναι ότι πολλοί με αγχωσατε αλλά τελικά αυτά τα εφτά χιλιόμετρα φαίνεται δεν ήταν αρκετά να μου διαλύσουν το αμάξι!

Εγω τωρα διαβασα το νημα και αυτο ηθελα να γραψω. Τι ζημια μπορει να παθει σε σχεση με το αν δεν εχει καθολου λαδι μεσα ή απο υψηλες θερμοκρασιες!  Εκτος αμα απο τις πιεσεις χαλαγε η αντλια λαδιου..

Θεωρω οτι πηρε πολλα..  Τωρα αμα δεν ησουν παρων πολλα μπορει να σου πει οτι εκανε για να δικαιολογησει το ποσό.

Οκ. Βλακιες γίνονται.

Ότι έγινε έγινε. Ότι και να πούμε δεν έχει νόημα. Εικασίες.

Ο μάστορας θα μας πει.

Αλλά η απορία μου είναι πως κατάφερε ο φίλος να βάλει επιπλέον 4 λίτρα λάδι! Πρακτικά μου φαίνεται αδύνατο. Μπορεί και να κάνω λάθος (μαλλον όπως φαίνεται γίνεται).

Tip: για να ελέγξεις την σταθμη στα λάδια πρέπει να είναι σε ακινησία το αυτοκίνητο για αρκετά λεπτά για να έχουν προλάβει τα λάδια να καθησουν στο Κάρτερ. Κοιτάζω τα λάδια στην στάση για βενζίνη θα οδηγήσει σε υπερπληρωση.

4 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εγω τωρα διαβασα το νημα και αυτο ηθελα να γραψω. Τι ζημια μπορει να παθει σε σχεση με το αν δεν εχει καθολου λαδι μεσα ή απο υψηλες θερμοκρασιες!  Εκτος αμα απο τις πιεσεις χαλαγε η αντλια λαδιου..

Θεωρω οτι πηρε πολλα..  Τωρα αμα δεν ησουν παρων πολλα μπορει να σου πει οτι εκανε για να δικαιολογησει το ποσό.

Διάβασε το παρακάτω.

https://totalenergies.id/en/article/tips-advice/what-happens-when-you-overfill-your-engine-with-oil

1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Οκ. Βλακιες γίνονται.

Ότι έγινε έγινε. Ότι και να πούμε δεν έχει νόημα. Εικασίες.

Ο μάστορας θα μας πει.

Αλλά η απορία μου είναι πως κατάφερε ο φίλος να βάλει επιπλέον 4 λίτρα λάδι! Πρακτικά μου φαίνεται αδύνατο. Μπορεί και να κάνω λάθος (μαλλον όπως φαίνεται γίνεται).

Tip: για να ελέγξεις την σταθμη στα λάδια πρέπει να είναι σε ακινησία το αυτοκίνητο για αρκετά λεπτά για να έχουν προλάβει τα λάδια να καθησουν στο Κάρτερ. Κοιτάζω τα λάδια στην στάση για βενζίνη θα οδηγήσει σε υπερπληρωση.

Μπαινουν αφου μου ειχε πει και μηχανικος μεχρι και 1 λιτρο παραπανω να βαλεις δεν θα συμβει κατι!

''Χομπιστες'' που δεν γνωριζουν μολις βαλουν 200-300μλ παραπανω κανουν σαν τρελοι να το βγαλουν γιατι πιστευουν οτι θα προκαλεσουν μεγαλη ζημια!  Οπως και το αλλο μολις δουν ενδειξη στο μισο να συμπληρωσουν αμεσα μην και δεν λιπαινεται σωστα ο κινητηρας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Pwpwpw said:

Υπαρχει στην οικογενεια αμαξι 15ετιας και δεν εχει συμπληρωθει ποτε μα ποτε ψυκτικο, ποτε δεν επεσε η σταθμη.

Αν δεν ειχε αλλαξει ποτε υγρο (δυσκολο, δεν το ξεκαθαριζεις), τοτε μετα απο 15 χρονια δεν ειχε ψυκτικο ......

43 minutes ago, cyberguy said:

το κυκλωμα ειναι κλειστο, δεν χρειάζεται συμπλήρωμα σε κανένα όχημα. Ειχε διαρροή και για αυτό ήθελε συμπλήρωμα

κανενας κατασκευαστης δεν ζητάει αντικατάσταση ψυκτικού υγρού στα δυο χρονια

Παρακαλώ σταματήστε να γράφετε παπάτζες

Φιλε  ΙΣΩΣ ΝΑΙ, αλλα μετα 3-4 χρόνια σε αυτοκινητα λιγο παλιοτερα, το υγρο εχει γεμίσει με διάφορα ......

Αρα καλό είναι κάθε 3-4 χρόνια να τα αλλαζεις. Επίσης κάθε 3-4 η 4-5 χρόνια αλλάζεις ιμάντ εκκ./αντλια, οπότε υποχρεωτικά αλλάζεις και υγρά.

Οπότε μην γράφεις για "παπάτζες" pls.

Επεξ/σία από endeavour

3 λεπτά πριν, kalmik είπε

Tέτοια διαβάζει κάποιος και δεν θέλει να αγοράσει μτχ. με τίποτε....

Αν το μοτερ τραβαει σωστα με καθαρο κυκλωμα ψυξης τι εχεις να φοβηθεις?  Αντε βαλτου και μια καμερα μεσα να δεις την κατασταση των κυλινδρων-εμβολων.

Απο κει και περα το σωστο ειναι να συνοδευεται απο αναλυτικο βιβλιο service γιατι μεσα απο κει θα καταλαβεις και ποσο τυπικος ηταν ο αλλος..

1 hour ago, Pwpwpw said:

Δηλαδη υπαρχει αυτοκινητο που ο καταστκευαστης λεει οτι ανα Χ χιλιομετρα πρπει να συμπηρωνεις αντιψυκτικο στο ψυγειο γιατι πεφτει η σταθμη και ειναι φυσιολογικο?

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.

υπαρχει μαθημα σε πανεπιστημιο που λεει σχετικα με αντοχη υλικων

γκουγκλαρε κανενα βιβλιο ή βιντεακι.

Τα εξαρτηματα του συστηματος ψυξης ενος οχηματος διαστελονται και συστελονται και υπαρχουν απώλειες ετσι και αλλιως. Γιαυτο και αν διαβασεις το βιβλιαρακι απο το οχημα σου ο κατασκευαστης σιγουρα αναφερει:

ελεγξτε το δεικτη πληρωσης ή τη σχετικη ενδειξη (αλλιως αν δεν ειχε απωλειες δε θα το αναφεραν καν)

σε αλλου ειδους υλικα και "οχηματα" οπως αεροσκάφη εκει δε χρειαζεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, endeavour είπε

Αν δεν ειχε αλλαξει ποτε υγρο (δυσκολο, δεν το ξεκαθαριζεις), τοτε μετα απο 15 χρονια δεν ειχε ψυκτικο ......

Προφανως και το ξεκαθαρισα.

Εγραψα οτι εχει γινει αντικατασταση ψυκτικου με καινουργιο συμφωνα με τις οδηγιες προβλεπομενης συντηρησης κατασκευαστη. Ποτε δεν χρειαστηκε συμπληρωμα ολα αυτα τα χρονια.Ακομη και οταν αλαχθηκαν τα υγρα ηταν στο max σημειο, χρειαζονται αλλαγη γιατι χανουν τις αντιψυκτικες ιδιοτητες που εχουν με τα χρονια, οχι επειδη αδειαζει το υγρο.

9 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Γιαυτο και αν διαβασεις το βιβλιαρακι απο το οχημα σου ο κατασκευαστης σιγουρα αναφερει:

ελεγξτε το δεικτη πληρωσης ή τη σχετικη ενδειξη (αλλιως αν δεν ειχε απωλειες δε θα το αναφεραν καν)

σε αλλου ειδους υλικα και "οχηματα" οπως αεροσκάφη εκει δε χρειαζεται

Αναφερει για ελεγχο για να βεβαιωθεις οτι ολα ειναι οκ, αν δεν ειναι και χρειαζεται τακτικα συμπληωμα πρπει να πας συνεργειο να βρεις το προβλημα και που πανε τα υγρα.

Το "ελεγξε το δεικτη πληρωσης" ειναι διαφορετικο απο το "συμπληρωσε ψυκτικο ανα Χ χιλιομετρα/χρονικο διαστημα γιατι εξαφανιζονται" που συζηταμε εμεις. Το δευτερο δεν εχω δει κανενα βιβλιο κατασκευαστη αυτοκινητου να το γραφει ποτε.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...