phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Μπορεί να ξεχάστηκε και να μην αφαίρεσε το προηγούμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 36 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ξυπνησες το πρωι δηλαδη και ειπες... "δεν ριχνω 4 κιλα λαδι στο αμαξι" ? Ειμαι ειλικρινα περιεργος... πως ειναι δυνατον να εκανες κατι τέτοιο? Αν του εριξες 4 κιλα παραπανω, τα εχεις παρει στην μασχάλη! δεν περασε απλα λαδια στον κυλινδρο. Δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ ??? γιατι να ξυπνησεις και να ριξεις 4 κιλα λαδι μεσα στο αμαξι ? Παλι καλά που δεν έβαλε νερό να λες.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piiii Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Εντάξει έχει τύχει στα νιάτα μου να κάνω κάτι σχετικά παρεμφερές(απο τα 2μισι λίτρα λάδια που έπερνε κανονικά, είχε μείνει με μισό λίτρο ίσως και λιγότερο και συμπλήρωσα το υπόλοιπο, ενώ έπρεπε να πάει καρφωτό για αλλαγή) αλλά όχι σε αυτό το σημείο αδερφέ. V8 το έκανες το εργαλείο με τόσο λάδι. Προσευχήσου να μην έγινε χοντρή ζημιά. Αλλά απο περιέργεια και μόνο όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, πως σου ήρθε απλά να βάλεις 4 λίτρα εξτρά λάδι, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Τί περίεργο που έχουν μαζευτεί στο ινσομνια όλοι οι αλάνθαστοι, αυτοί που δεν έχουν αφαιρεθεί ποτέ... 19 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Αλάνθαστοι και απολύτως νόμιμοι στα πάντα τους να προσθέσω. Εδώ ο άλλος ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο (και δεν είναι καθόλου μεμονωμένο περιστατικό). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Αυτό το «άντεξε 7 χλμ, δε πρόλαβα να φτάσω στο συνεργείο» μου θυμίζει εμένα στα νιάτα μου. Μου 'χε σπάσει που λέτε η ντίζα του συμπλέκτη ένα ωραίο πρωινό στον ΒΟΑΚ, και τι κάνω ο θεούλης; Αντί να μπω στη ΛΕΑ και να καλέσω οδική, ή έστω το συνεργείο μου να το τακτοποιήσει εκείνος και να στείλει ένα γερανό, αποφασίζω να πάω μόνος 25+ χλμ μέχρι το συνεργείο, χωρίς συμπλέκτη, περνώντας από εθνική οδό, επαρχικές οδούς, πόλη, και στενά. Στην αρχή πήγαινε καλά με τις καρφωτές, έπαιζα και με τις στροφές του κινητήρα ώστε να μπαίνουν πιο γλυκά, αλλά μετά από ελάχιστη ώρα βαρέθηκα και τις κούμπωνα ΧΡΑΑΑΚ. Φτάνοντας στο συνεργείο, το κιβώτιο προφανώς είχε γίνει ρημαδιό και δεν έβγαινε καν η ταχύτητα. Το έσβησα και ο λεβιές δε κούναγε χιλιοστό. Μπαίνω μέσα και του λέω περήφανα «του γ@μeeσα τη μάνα»! Με ρώτησε αν θέλω να το λύσει, ή να βάλουμε κατευθείαν άλλο, γιατί μάλλον το 'κανα... βίδες. Του λέω κι εγώ λύσ'το (ναι, είχα ελπίδες). Το λύνει, ε και πως επιπλέουν τα κρουτόν στη σούπα; Κάτι τέτοιο είδαμε μέσα. Δε παίζει να 'χε μείνει κάτι άθικτο. Τα μισά συγχρονιζέ είχαν καταλήξει χρυσόσκονη, και πρέπει να μάζεψε καμιά χούφτα μικρά κομματάκια μετάλλου που 'χε σκορπίσει γύρω - γύρω. Μη συνεχίζω, άλλαξα κιβώτιο. Feel proud! Οπότε αδερφέ, κι εσύ όταν πήρες χαμπάρι τη μ@λακία που έκανες, έπρεπε να σταματήσεις και να καλέσεις οδική, ή το συνεργείο σου να σου στείλει γερανό. Αλλά έκανες κι εσύ τα δικά μου κατορθώματα. Περιμένουμε ενημέρωση να δούμε το «κοστούμι», κι ας είσαι τυχερός να 'ναι μικρότερο από το δικό μου. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Έχω διαβάσει και χειρότερα, υγρό υαλοκαθαριστήρων στην τάπα του λαδιού αντί για το παγούρι. Ανοίξανε καπάκι και ήταν σαν προφιτερόλ μέσα 😁 ΟΡ δεν πειράζει, τώρα έμαθες και δεν θα το ξανακάνεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 13 hours ago, Jungleyes said: Καλησπέρα! Σήμερα από λάθος έβαλα 4 λίτρα λάδι 10, 40 σε Polo 1,4 μοντέλο του 2000! Ύστερα απο μερικά χιλιόμετρα το αμάξι με άφησε στο δρόμο και δεν έπαιρνε μπρος! Με την οδική βοήθεια το πήγα στο συνεργείο μου όπου αυτή αρχικά έβγαλαν το παραπανισιο λάδι και μετά είδα ότι είχε περάσει λάδι και μέσα στα μπουζια! Το άφησα να το κοιτάξουν παραπέρα διότι και πάλι δεν έπαιρνε μπρος! Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί άλλο να έχει γίνει? Μπορεί να έχει πάθει σοβαρή ζημιά η με ένα καλό ψάξιμο και καθάρισμα να ξαναπάρει εμπρός! Υ.Γ. Το αμάξι δεν είχε κανένα θέμα με λαμπάκια λαδιού κλπ! Απλά ήθελα να συμπληρώσω και από βλακεία έβαλα 4 λίτρα πράγμα υπερβολικό! Ευχαριστώ ! μη δινεις βαση σε ποστ για κραξιμο. Οτι εγινε εγινε και ειμαι σιγουρος οτι τοσο η οδικη οσο και στο συνεργειο στο ειπαν. Επειδη μιλαμε για σχετικα παλιο αυτοκινητακι, αν σου βγαλει κοστοβορα ζημια (εκτος απο κινητηρα εχεις ζημια και σε καταλυτη) μην ασχοληθεις. Δωστο για παλιοσιδερα αφου αφαιρεσεις τιποτα εξτρα (ραδιο/τροχους κτλ) και μαζευε κανενα φραγκο να παρεις αλλο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ απλά θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό, του "συμπληρώνω 4λ λάδι, σε κινητήρα που ήδη έχει λάδι". Από περιέργεια απλά. Αυτό έχει ουσία απο το θέμα. Να δούμε τη διαφορετική οπτική του καθενός. --------------------------------------------------- Αν πάντως έχετε αμάξι κ σέβεστε το αμάξι σας, καλό θα ήταν να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα. Όπως : Πόσα λίτρα παίρνει απο min έως max Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε λάδια. Η σύντομη απάντηση είναι το μέγιστο ανά έτος ή Χ χιλιόμετρα (όπου Χ εγώ λέω 7500χμ. Οι εταιρείες λένε 15.000+ αλλά είναι άλλο θέμα αυτό και δεν θα το αναλύσουμε εδώ μέσα.) Τι ιξώδες λαδιού να βάζετε (πχ 5-30). Αν δεν ξέρετε αυτα τα βασικά, αργά ή γρήγορα θα κοστίσουν αρκετά ακριβά. Και ναι πληρωνουμε τα συνεργεία να κάνουν σωστά τη δουλεια τους, αλλά τελικά δεν την κάνουν κ τόσο καλά για διάφορους λόγους. *Στο στρατό είχε "μηχανικό" από σχολή - όχι τυχάρπαστο που τον βάφτισαν μηχανικό δηλαδή, που άλλαξε λάδια σε καναδέζα. Εβαλε λοιπόν λάδια, πρόσωπο μέχρι την τάπα, τέρμα πάνω!!!! Ούτε 20 μέτρα δεν έκανε, τα πέταξε απο παντού!!!!! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2023 από sphinxgr 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγώ απλά θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό, του "συμπληρώνω 4λ λάδι, σε κινητήρα που ήδη έχει λάδι". Από περιέργεια απλά. 1. Κοκομπλόκο του εγκεφάλου, απλά 2. Άγνοια για το ότι έχει σημασία πόσο λάδι πρέπει να έχει ένα μοτέρ (δε θα μου φαινόταν παράξενο να υπάρχει κόσμος που επειδή έχει ακούσει "μη μείνει από λάδι ο κινητήρας" να νομίζει ότι όσο περισσότερο τόσο καλύτερο Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιο σκεπτικό πίσω από μία χαζομάρα, πολλοί απλά τις κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε γιατί τις κάνουμε. Εδώ τα συνεργεία όπως λες πολλές φορές δεν κάνουν σωστά απλές δουλειές. Πόσες φορές δεν έχω πετύχει εγώ μηχανικό να βάζει λάδι, να τσεκάρει με τη βελόνα, να συμπληρώνει λίγο ακόμα με το μάτι και μετά να βιδώνει την τάπα χωρίς να έχει τσεκάρει πάλι τη στάθμη; Τον κλωτσάς ή δεν τον κλωτσάς αυτόν που τον πληρώνεις κιόλας; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2023 από phanispal 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Εδώ τα συνεργεία όπως λες πολλές φορές δεν κάνουν σωστά απλές δουλειές. Πόσες φορές δεν έχω πετύχει εγώ μηχανικό να βάζει λάδι, να τσεκάρει με τη βελόνα, να συμπληρώνει λίγο ακόμα με το μάτι και μετά να βιδώνει την τάπα χωρίς να έχει τσεκάρει πάλι τη στάθμη; Τον κλωτσάς ή δεν τον κλωτσάς αυτόν που τον πληρώνεις κιόλας; Τα ίδια κ εγω. Την άλλη φορά πέτυχα τον μηχανικό να μην βάζει φίλτρο λαδιού (έβαλε κ κουμπωσε μόνο το καπάκι). Του το λεω κ απαντάει "ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι". Μετά απο αυτό τα κάνω μόνος μου για να έχω το μυαλο μου ήσυχο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Εν τω μεταξύ μου τη σπάει που κανείς δεν ασχολείται να δει πόσο λάδι βγαίνει για να έχουν μια εικόνα αν καίει φυσιολογικό λάδι ή κάτι παίζει. Και να τους πεις να δουν, σε γράφουν στα παπάρια τους, το πολύ να σου πουν "εντάξει είναι", πάλι με το μάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Μου θυμιζει ιστορια που μου ειπε φιλος μηχανικος αυτοκινητων ,που στο στρατο ηταν επισης μηχανικος. Βαζει βοηθο να αλλαξει λαδια σε σταγιερ και του ερχεται μετα απο λιγο και γίνεται ο εξης διαλογος: -Ενταξει το γεμισα -Τι εννοεις το γεμισες; -Εβαλα λαδια μεχρι πανω! Παει ανοιγει ο φιλος τη ταπα του λαδιου και βλεπει να ναι το λαδι μεχρι πανω. Ειχε αδειασει ενα ολοκληρο βαρελι λαδι μεσα στο κινητηρα του σταγιερ 🤣 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, liakjim said: Τί περίεργο που έχουν μαζευτεί στο ινσομνια όλοι οι αλάνθαστοι, αυτοί που δεν έχουν αφαιρεθεί ποτέ... Μαλακίες μικρές ή μεγάλες όλοι μας έχουμε κάνει, ακόμα και στα συνεργεία γίνονται, αλλά το να θες να συμπληρώσεις λάδι παρόλο που δεν έχει ανάψει λαμπάκι (άρα δεν χρειάζεται) και να ρίξεις μέσα ολόκληρο τετράκιλο παραείναι χοντρό. Άσε το άλλο, που από ότι έγραψε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά προτίμησε να το πάει οδηγώντας μέχρι το συνεργείο για να βγάλουν το περίσσευμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Ξυπνησες το πρωι δηλαδη και ειπες... "δεν ριχνω 4 κιλα λαδι στο αμαξι" ? Ειμαι ειλικρινα περιεργος... πως ειναι δυνατον να εκανες κατι τέτοιο? Αν του εριξες 4 κιλα παραπανω, τα εχεις παρει στην μασχάλη! δεν περασε απλα λαδια στον κυλινδρο. Δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ ??? γιατι να ξυπνησεις και να ριξεις 4 κιλα λαδι μεσα στο αμαξι ? Γιατι ηταν βραδυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις