Pwpwpw Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δεν πρόκειται να δεις κάτι, αυτά στο παγουράκι καθαρά θα είναι μια και δεν κυκλοφορούν παντού όπως τα λάδια, μόνο αν βγάλεις μια ποσότητα από τους εξαεριωτήρες που είναι πάνω στις δαγκάνες θα μπορέσεις να καταλάβεις κάτι. Βασικά όπως και να είναι θα κάνω το συντομότερο μια αλλαγη σε φρέσκα υγρά να ειμαι σίγουρος. 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, liakinen είπε @Joshua21 Ναι αυτό το ξέρω για τις δεξαμενές. Να που δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό να τα μαζέυω σε ένα δοχείο και να τα πάω σε ένα συνεργείο (έχω γνωστούς σε αρκετά) τόσα χρόνια 😟 Δυστυχώς στη χώρα μας η κατάσταση είναι τραγική. Σε έναν καλό ηλεκτρολόγο που πάω , όταν είναι να αλλάξει τα ψυκτικά υγρά, αδειάζει τα παλιά στην αποχέτευση. Επίσης ένας φρεναδόρος έκανε το ίδιο με τα υγρά φρένων. Δυστυχώς η διαχείριση τους είναι ακριβή και πρέπει να πληρώσουν την εταιρία ανακύκλωσης για να τους τα πάρει. Αντίθετα για τα λάδια παίρνουν κάτι ψιλολόγια γιατί ανακυκλώνονται και έχουν κίνητρο να τα μαζεύουν. Το πιθανότερο είναι ότι αν πας σε συνεργείο για να τους δώσεις χρησιμοποιημένα ψυκτικά υγρά να στραβώσουν, να σε κράξουν ή να τα πετάξουν κι αυτοί στην αποχέτευση
liakinen Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 @Maurikycli Είμαι και επαρχία οπότε αμφιβάλλω αν στα συνεργεία εδώ γίνεται σωστά η διαχείριση τους.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 11 ώρες πριν, liakinen είπε 10€ επιπλέον της εργασίας που κάνει για τα τακάκια. @Pwpwpw Δεν νομίζω να μην έχουν αλλαχθεί. Μπορεί να μην το έχουν γράψει. Δες αύριο χωρίς να ανοίξεις βέβαια το παγούρι με τα υγρά τι χρώμα έχουν. Αν είναι διαφανές το χρώμα σαν του νερού ας πούμε τότε είναι αλλαγμένα το πιθανότερο. Αν είναι μαύρα έως κατάμαυρα πας για αλλαγή σύντομα. Δεν σημαίνει ότι με νορμάλ οδήγηση κινδυνεύεις με την καμία. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν καμία διαφορά μετά από αλλαγή υγρών. 9 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν πρόκειται να δεις κάτι, αυτά στο παγουράκι καθαρά θα είναι μια και δεν κυκλοφορούν παντού όπως τα λάδια, μόνο αν βγάλεις μια ποσότητα από τους εξαεριωτήρες που είναι πάνω στις δαγκάνες θα μπορέσεις να καταλάβεις κάτι. Δυστυχώς πολυ σκούρο χρώμα παιδια, περίπου χρώμα όπως βγαίνει το χρησιμοπποιημενο λαδι μηχανής. Το ίδιο χρώμα ακριβώς είχαν και στο δοχείο του συμπλέκτη (το ίδιο υγρό παίρνει και εκεί από ότι διάβασα). Δεν έχουν αλλαχθεί ποτε παιδιά, πάω για αλλαγή το συντομότερο δυνατό. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 18 minutes ago, Pwpwpw said: Δυστυχώς πολυ σκούρο χρώμα παιδια, περίπου χρώμα όπως βγαίνει το χρησιμοπποιημενο λαδι μηχανής. Το ίδιο χρώμα ακριβώς είχαν και στο δοχείο του συμπλέκτη (το ίδιο υγρό παίρνει και εκεί από ότι διάβασα). Δεν έχουν αλλαχθεί ποτε παιδιά, πάω για αλλαγή το συντομότερο δυνατό. Αν είναι έτσι στα παγουράκια, φαντάσου πως θα είναι κοντά στα κυλινδράκια... 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Αν είναι έτσι στα παγουράκια, φαντάσου πως θα είναι κοντά στα κυλινδράκια... Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Εάν όντως δεν αλλαχθηκαν ποτε μιλάμε για αμάξι του 07 με 190κ τι να μην είναι μαύρα.
sphinxgr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 14 ώρες πριν, andreaspA είπε Τα υγρα φρενων γνωριζω πολυ καλα γιατι τα αλλαζουμε. Αλλα δεν "μαζευουν υγρασια" ετσι γενικα και αόριστα. Μια αλλαγη τακακια σε 3 χρονια κανει ο ανθρωπος. Αυτο σημαινει οτι δεν κανει χιλιομετρα και οταν κανει δεν παταει φρενο πουθενα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ δεν εχουν τα υγρα φρενων σε 3 χρονια με μια αλλαγη τακακια. Αν ετυχε σε αυτα τα λιγα χιλιομετρα να εκανε καμια καταβαση βουνου με τα μπουνια, θα το ήξερε. Καλά αυτό δεν έχει τόση βάση. Παίζουν ρόλο πολλές παράμετροι. Εγω αλλάζω τακάκια κάθε 10 χρόνια. Δεν θα αλλάζω υγρά φρένων τόσα χρόνια? Επίσης πόσο πιο συχνά να αλλάζει τακάκια?! 3 χρόνια δεν ειναι κ πολλα. 13 ώρες πριν, liakinen είπε Για πείτε ρε παιδιά που είναι το ιδανικό να τα πετάμε; Θεωρούσα ότι έκανα το σωστό πετώντας τα στα λύματα. Σωστό απόλυτα δεν ειναι. Φαντάσου 3.000.000 οχήματα στην Ελλάδα ή ποσα ειναι τελος πάντων να πετάνε το αντιψυκτικό στην αποχέτευση. Ευτυχώς που όπως φαίνεται, δεν αλλάζουν αντιψυκτικό αρκετοί!!!! Μεταξύ μας, δεν ειναι σωστό, αλλά μπορείς αν είσαι σε κανά χωρίο , αυτά τα 2 λίτρα να τα αραιώσεις και να τα ρίξεις σε καμια τρύπα σε κάνα χωράφι. κλπ κλπ 12 ώρες πριν, toyo73 είπε Ειναι δυστυχως το πρωτο που δεν αλλαζεται συχνα εως και καθολου.Δευτερο ειναι οι Βαλβολινες σασμαν και τριτο το ψυκτικο.Και εγω να πω την αληθεια, σε ολα ειμαι υπερ τυπικος και στο υγρα λιγο πλημμελης. Απολυτως σωστά. Και σε πολλά συνεργεία δεν στα αλλάζουν αν δεν τους πεις εσυ
liakinen Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @Pwpwpw Αν έχουν αυτό το χρώμα στο παγούρι όπως σου είπα σημαίνει ότι όντως δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ ή έχουν πάρα πολλά χρόνια να αλλαχθούν. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Όταν ευκαιρείς πάνε για αλλαγή και έναν σοβαρό έλεγχο σε μαρκούτσια, κυλινδράκια κτλ. Με οδήγηση "νορμάλ" δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. Σκέψου ότι αν δεν το έψαχνες με αφορμή το παρόν thread δεν θα είχες καταλάβει τίποτα. Θα τους πεις όμως να κάνουν έλεγχο της προκοπής όταν πας. @sphinxgr Χίλιες φορές στα λύματα παρά σε χωράφι θεωρώ (επαρχία είμαι και έχω και χωράφια). Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από liakinen 4
dtzgr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε αυτά τα 2 λίτρα να τα αραιώσεις και να τα ρίξεις σε καμια τρύπα σε κάνα χωράφι. κλπ κλπ Και από εκεί που πάνε; Απλά εξαφανίζονται; Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι. 2
Dantε Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Εάν όντως δεν αλλαχθηκαν ποτε μιλάμε για αμάξι του 07 με 190κ τι να μην είναι μαύρα. Και καθαρισμα τα εμβολα, αρκετα πιθανο να μην εχουν κανει ποτε.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, liakinen είπε @Pwpwpw Αν έχουν αυτό το χρώμα στο παγούρι όπως σου είπα σημαίνει ότι όντως δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ ή έχουν πάρα πολλά χρόνια να αλλαχθούν. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Όταν ευκαιρείς πάνε για αλλαγή και έναν σοβαρό έλεγχο σε μαρκούτσια, κυλινδράκια κτλ. Με οδήγηση "νορμάλ" δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. Σκέψου ότι αν δεν το έψαχνες με αφορμή το παρόν thread δεν θα είχες καταλάβει τίποτα. Θα τους πεις όμως να κάνουν έλεγχο της προκοπής όταν πας. \ 8 λεπτά πριν, Dantε είπε Και καθαρισμα τα εμβολα, αρκετα πιθανο να μην εχουν κανει ποτε. Φανταζομαι εστω ενα τυπικο καθαρισμο στα εμβολα θα εχει γινει ανα τα χρονια με τις αλλαγες στα τακακια. Ρωτησα των πατερα μου αν θυμαται ποτε να του ειπαν οτι εγινε τετοια εργασια(αλλαγη υγρων) και μου λεει οχι ποτε, και οταν του ειπα "καλα τοσα χρονια ειναι δυνατον να μην τα αλλαξες" μου απαντησε -και σωστα ο αθρωπος- εγω οταν ερθει η ωρα για σερβις παω εκει και ζηταω να γινει η οποια συντηρηση χρειαζεται, το τι συντηρηση χρειαζεται δεν ειμαι εγω μ,ηχανικος να το γνωριζω. Απο βδομαδα που θα το παω εγω για αλλαγη θα τα ακουσει και ο μηχανικος ενα χερακι. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, Pwpwpw said: Φανταζομαι εστω ενα τυπικο καθαρισμο στα εμβολα θα εχει γινε ανα τα χρονια με τις αλλαγες στα τακακια. Δεν υπάρχει "τυπικός" καθαρισμός στα έμβολα, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο να γίνει χωρίς λόγο ούτε είναι τόσο απλό, πρέπει να αποσυναρμολογηθούν οι δαγκάνες και φυσικά να αλλαχτούν όλα τα τσιμουχάκια (θα το είχες δει σίγουρα στις εργασίες). Και φυσικά αν γίνει κάτι τέτοιο θα χαθεί σεβαστή ποσότητα υγρών φρένων, δε παίζει να έγινε τέτοια επισκευή και να μην αλλάχτηκαν. Εκτός και αν εννοείτε το καθάρισμα με καθαριστικό φρένων, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα έμβολα.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Εκτός και αν εννοείτε το καθάρισμα με καθαριστικό φρένων, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα έμβολα. Aυτο ειχα στο μυαλο μου εγω οταν ελεγα ενα τυπικο καθαρισμο οταν εγιναν οι αλλαγες στα τακακια.
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, Pwpwpw said: Aυτο ειχα στο μυαλο μου εγω οταν ελεγα ενα τυπικο καθαρισμο οταν εγιναν οι αλλαγες στα τακακια. Μα δεν είπες για τυπικό καθαρισμό, είπες για τυπικό καθαρισμό στα έμβολα. Ο τυπικός καθαρισμός των φρένων δεν έχει να κάνει με τα έμβολα, όπως ακριβώς όταν καθαρίζεται εξωτερικά ο κινητήρας δεν καθαρίζονται τα πιστόνια
Pwpwpw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Μα δεν είπες για τυπικό καθαρισμό, είπες για τυπικό καθαρισμό στα έμβολα. Ο τυπικός καθαρισμός των φρένων δεν έχει να κάνει με τα έμβολα, όπως ακριβώς όταν καθαρίζεται εξωτερικά ο κινητήρας δεν καθαρίζονται τα πιστόνια Εχεις απολυτο δικαιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις