Προς το περιεχόμενο

Παραπάνω λάδι στο αυτοκινητο έβγαλε προβλημα

Jungleyes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! 

Σήμερα από λάθος έβαλα 4 λίτρα λάδι 10, 40 σε Polo 1,4 μοντέλο του 2000! Ύστερα απο μερικά χιλιόμετρα το αμάξι με άφησε στο δρόμο και δεν έπαιρνε μπρος!

Με την οδική βοήθεια το πήγα στο συνεργείο μου όπου αυτή αρχικά έβγαλαν το παραπανισιο λάδι και μετά είδα ότι είχε περάσει λάδι και μέσα στα μπουζια! Το άφησα να το κοιτάξουν παραπέρα διότι και πάλι δεν έπαιρνε μπρος!

Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί άλλο να έχει γίνει?

Μπορεί να έχει πάθει σοβαρή ζημιά η με ένα καλό ψάξιμο και καθάρισμα να ξαναπάρει εμπρός!

Υ.Γ. Το αμάξι δεν είχε κανένα θέμα με λαμπάκια λαδιού κλπ! Απλά ήθελα να συμπληρώσω και από βλακεία έβαλα 4 λίτρα πράγμα υπερβολικό!

Ευχαριστώ !

• Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλε μου δηλαδή το αμάξι είχε κανονικα λάδι μέσα κ εσύ του έβαλες επιπλέον 4 λίτρα; 

Το καλύτερο σενάριο είναι να σου πέρασε λόγω πίεσης στα μπουζι κ να έσβησε.

Το κακο είναι να έχει κάνει τρύπα στον κινητήρα...

Μπορεί και να έχει πάθει σοβαρή ζημιά, το παραπανήσιο λάδι αυξάνει την πίεση λαδιού το οποίο ασκεί μεγαλύτερη πίεση τις τσιμούχες και τις φλάτζες, υπάρχει λόγος που οι κινητήρες έχουν βελόνα λαδιού με min και max.

Υπομονή μέχρι να το δουν καλύτερα στο συνεργείο.

1 minute ago, bill999r said:

Φίλε μου δηλαδή το αμάξι είχε κανονικα λάδι μέσα κ εσύ του έβαλες επιπλέον 4 λίτρα; 

Λίγο απίθανο, μάλλον του έβαλε συνολικά 4 λίτρα αντί για 3,2 (3,2 με φίλτρο, χωρίς δεν ξέρω πόσο παίρνει).

• Like 1

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Λίγο απίθανο, μάλλον του έβαλε συνολικά 4 λίτρα αντί για 3,2 (3,2 με φίλτρο, χωρίς δεν ξέρω πόσο παίρνει

Μάλλον αυτό συνέβη στον φίλο...

Too much oil in the engine can also cause the pressure on the crankshaft to increase, causing oil to enter the exhaust pipe from the crankshaft into the combustion chamber, blocking the combustion chamber hole with oil and eventually clogging the engine. Wet spark plug; excess oil will also flood the spark plug wel

Λίγο παραπάνω λάδι τ' αυτοκίνητο το «φτύνει» (:mellow:) στις αναθυμιάσεις. Αλλά εσύ μάλλον το παράκανες. Όσο για την πιθανή ζημιά, θα σου πουν στο συνεργείο, αλλά μπορεί να 'χεις πάθει αρκετά πράγματα. Από φλάτζες, έως καταλύτη, έως ό,τι άλλο θες. Τυχερός να 'σαι να 'χεις πάθει τα λιγότερα.

Άλλη φορά αν θέλει συμπλήρωμα βάζεις λίγο - λίγο και ελέγχεις τακτικά με τη βέργα, δεν αδειάζεις ολόκληρο μπουκάλι σε κινητήρα που έχει ήδη μέσα λάδι.

1 ώρα πριν, Jungleyes είπε

Καλησπέρα! 

Σήμερα από λάθος έβαλα 4 λίτρα λάδι 10, 40 σε Polo 1,4 μοντέλο του 2000! Ύστερα απο μερικά χιλιόμετρα το αμάξι με άφησε στο δρόμο και δεν έπαιρνε μπρος!

Με την οδική βοήθεια το πήγα στο συνεργείο μου όπου αυτή αρχικά έβγαλαν το παραπανισιο λάδι και μετά είδα ότι είχε περάσει λάδι και μέσα στα μπουζια! Το άφησα να το κοιτάξουν παραπέρα διότι και πάλι δεν έπαιρνε μπρος!

Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί άλλο να έχει γίνει?

Μπορεί να έχει πάθει σοβαρή ζημιά η με ένα καλό ψάξιμο και καθάρισμα να ξαναπάρει εμπρός!

Υ.Γ. Το αμάξι δεν είχε κανένα θέμα με λαμπάκια λαδιού κλπ! Απλά ήθελα να συμπληρώσω και από βλακεία έβαλα 4 λίτρα πράγμα υπερβολικό!

Ευχαριστώ !

Συμπλήρωσες 4 λίτρα παραπάνω;Τα βλέπουμε στο ΦΒ και γελάμε αλλά .........τι να πεις;

Ναι ,μπορεί πανευκολα να έκανε υδραυλική πίεση,αφού βρίσκουν λάδι στα μπουζί, και να τα στράβωσες όλα.

20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μπορεί και να έχει πάθει σοβαρή ζημιά, το παραπανήσιο λάδι αυξάνει την πίεση λαδιού το οποίο ασκεί μεγαλύτερη πίεση τις τσιμούχες και τις φλάτζες, υπάρχει λόγος που οι κινητήρες έχουν βελόνα λαδιού με min και max.

Υπομονή μέχρι να το δουν καλύτερα στο συνεργείο.

Λίγο απίθανο, μάλλον του έβαλε συνολικά 4 λίτρα αντί για 3,2 (3,2 με φίλτρο, χωρίς δεν ξέρω πόσο παίρνει).

Αναφορά σε κείμενο

Δεν μου κάνει για σύνολο 4 λίτρα αλλά για επιπλέον 4 λίτρα.

7 minutes ago, Ukforthemoment said:

Δεν μου κάνει για σύνολο 4 λίτρα αλλά για επιπλέον 4 λίτρα.

Ooops, το ΥΓ μου ξέφυγε.

Τέλος πάντων, η νεκροψία θα δείξει.

9 minutes ago, Ukforthemoment said:

Τα βλέπουμε στο ΦΒ και γελάμε

https://www.facebook.com/watch/?v=895378317220960

το αμαξι παιρνει αν δεν κάνω λάθος 3,6 λίτρα με φίλτρο (αν δεν κάνω λάθος δες το manual) αν εβαλες μισό λίτρο παραπάνω (Δεν το λες και λίγο αλλα ουτε και και εξωπραγματικό ) μπορει να έβρεξε μπουζί μπορει να σου χαλούσε κάναν λάμδα... (και αυτό πάλι δεν θα έπρεπε να κάνει γιατι μισό λίτρο δεν ειναι κάτι το εξωπραγματικό για τον κινητήρα αυτο

τώρα αν είχες λάδι και εβαλες άλλα 4 λιτρα.......... μια καλή τρυπα στον κινητηρα πηθανον να απέκτησες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτασε το λάδι μέχρι κυλίνδρους κ μετα μπουζι κ προφανως έσβησε...

Καποια αυτοκινητα εχουν αισθητήρα που αν βαλεις πάνω από μερικά λίτρα δεν σε αφήνει καν να βάλεις μπροστά.. 

Επεξ/σία από kage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς έβαλα 4 λίτρα επιπλέον! Το ξέρω απερισκεψία αλλά τι να κάνουμε!

Το αμάξι σταμάτησε μετά από 7 χιλιόμετρα, δεν πρόλαβα να πάω μεχρι  το συνεργείο να το βγάλω!

Επεξ/σία από Jungleyes
  • Confused 1
  • Sad 1

Αν δεν είχες κάποιο σοβαρό θέμα στο κεφάλι σου εκείνη την στιγμή (οικογένεια, θέμα υγείας κτλ) τότε αυτό που έκανες μαλ@κία λέγεται (με το συμπάθιο). 

Ότι σου πει ο μηχανικός που θα το πας. Μπορεί να σώθηκε αν έσβησε νωρίς, μπορεί και να τίναξε τα πέταλα. 

Να ήσουν πιτσιρικάς ή κοπελίτσα που πρώτη φορά πιάνουν τιμόνι να το δικαιολογήσω σε κάποιο βαθμό. 

Τέλος πάντων εσύ να είσαι καλά και άλλη φορά προσοχή. 

• Like 2
  • Thanks 1

Η ζημιά πιθανότατα θα είναι μεγάλη. Δυστυχώς μερικοί πρέπει να την πάθουν για να μάθουν. Το manual του αυτοκινήτου το έχεις διαβάσει ποτέ? Άντε και έβαλες 4 λίτρα λάδι, στοίχημα πως ούτε το ίδιο λάδι με αυτό που είχε ήδη μέσα δεν έβαλες. 

• Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Jungleyes είπε

Δυστυχώς έβαλα 4 λίτρα επιπλέον! Το ξέρω απερισκεψία αλλά τι να κάνουμε!

Ξυπνησες το πρωι δηλαδη και ειπες... "δεν ριχνω 4 κιλα λαδι στο αμαξι" ? 
Ειμαι ειλικρινα περιεργος... πως ειναι δυνατον να εκανες κατι τέτοιο?
Αν του εριξες 4 κιλα παραπανω, τα εχεις παρει στην μασχάλη! δεν περασε απλα λαδια στον κυλινδρο.

2 λεπτά πριν, spooker είπε

Η ζημιά πιθανότατα θα είναι μεγάλη. Δυστυχώς μερικοί πρέπει να την πάθουν για να μάθουν. Το manual του αυτοκινήτου το έχεις διαβάσει ποτέ? Άντε και έβαλες 4 λίτρα λάδι, στοίχημα πως ούτε το ίδιο λάδι με αυτό που είχε ήδη μέσα δεν έβαλες. 

Δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ ??? γιατι να ξυπνησεις και να ριξεις 4 κιλα λαδι μεσα στο αμαξι ?

Επεξ/σία από andreaspA

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...