Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όσα έδειξες υπάλληλος με μηνιαίο μισθό είσαι 

980 μεικτά... καθαρά εγώ τα βγαζω 806 και κάτι ψιλά με 5,88 το ωρομισθιο 

Αμα πραγματικά δούλευεις 8 με 4 το μεσημέρι χωρις Κυριακή... Είναι μια συνήθης τακτική της εργοδοσίας να σου τρώει ένα μέρος των χρημάτων..ο λόγος είναι για να βγάλει οποία χασούρα προκύψει αμα σε απολυσει αύριο μεθαύριο... 

Στο τέλος της ημέρας ο εργοδοτης είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός και όχι μια φιλανθρωπική οργάνωση.... 

• Confused 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Exodia The Forbidden One said:

Καλησπέρα παιδιά μπήκα στην Εργάνη να δω κάτι και παρατήρησα ότι με έχει ότι περνώ την ώρα 5.8 , είμαι μισθωτός δουλεύω 8 ώρες την μέρα και 25 μέρες το μήνα όπως το υπολόγισα βγαίνουν μεικτα 1160 .

Το θέμα είναι ότι εγώ στο χέρι παίρνω 750 ευρώ και μεικτά 960 , τι γίνεται με κλέβουνε ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.

Ο τρόπος που τα υπολογίζεις είναι λάθος, δες το παρακάτω από την επιθεώρηση εργασίας:

"Για την αναγωγή του μισθού σε ωρομίσθιο διαιρούνται τα 6/25 του μηνιαίου μισθού με τις 40 ώρες του ισχύοντος συμβατικού ωραρίου ή λιγότερες, εφόσον ισχύει μικρότερο ωράριο (μισθός : 25 x 6 : 40)."

https://www.hli.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/amoivi/misthos/apodoches-anagogi-misthou-se-imeromisthio-oromisthio/

960 / 25 * 6 / 40 = 5,76€

Το λάθος σου είναι πως υπολογίζεις 25 ημέρες το μήνα ενώ στην πραγματικότητα δουλεύεις λιγότερο, 25 θα ήταν αν δούλευες 6 ημέρες την εβδομάδα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

980 γράφει η σύμβαση σου το μήνα 

Άρα 980 πρέπει να παίρνεις καθε μήνα 

Αμα σε βάζουν να δούλευεις λιγότερο είναι κακό δικό τους λάθος τους και πρόβλημα τους 

Εσυ στο τέλος του μήνα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΠΡΈΠΕΙ να πληρωθείς όσα έχετε υπογράψει δηλαδή 980 

Αμα θέλεις καταγγελία στην επιθεώρηση και τους εξηγείς το όνειρο οπότε και αν το αποφασίσεις 

Δεν μπορούν να σου πουν μα και μου αυτά υπογράψατε

Δημοσ.
19 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

Δεν ειμαι σε ιδωτικο τομεα ειμαι σε δημοσιο με προγραμμα του οαεδ με πληρωνει ο εργοδοτης και παιρνουν 90 τα εκατο του μισθολογικου κοστους επιδοτηση.

Κανονικα πρεπει να παιρνω μισθο ΤΕ μηχανικου χωρις προυπηρεσια.

Αρα βαζουν οτι δουλευω λιγοτερο αρα με κλεβουν γιατι δουλευω 8 ωρο

Τι αλλο θελεις να ξερεις

Καταγραφή2.PNG

αφού δουλεύεις Δημόσιο μπες στην ενιαία αρχή πληρωμών και δες την μισθοδοσία σου όπου θα φαίνονται και οι κρατήσεις σου.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο τρόπος που τα υπολογίζεις είναι λάθος, δες το παρακάτω από την επιθεώρηση εργασίας:

"Για την αναγωγή του μισθού σε ωρομίσθιο διαιρούνται τα 6/25 του μηνιαίου μισθού με τις 40 ώρες του ισχύοντος συμβατικού ωραρίου ή λιγότερες, εφόσον ισχύει μικρότερο ωράριο (μισθός : 25 x 6 : 40)."

https://www.hli.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/amoivi/misthos/apodoches-anagogi-misthou-se-imeromisthio-oromisthio/

960 / 25 * 6 / 40 = 5,76€

Το λάθος σου είναι πως υπολογίζεις 25 ημέρες το μήνα ενώ στην πραγματικότητα δουλεύεις λιγότερο, 25 θα ήταν αν δούλευες 6 ημέρες την εβδομάδα.

αυτο μου λες δεν ισχυει γιατι στο ικα εχω 25 ενσημα το μηνα

20 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε

980 γράφει η σύμβαση σου το μήνα 

Άρα 980 πρέπει να παίρνεις καθε μήνα 

Αμα σε βάζουν να δούλευεις λιγότερο είναι κακό δικό τους λάθος τους και πρόβλημα τους 

Εσυ στο τέλος του μήνα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΠΡΈΠΕΙ να πληρωθείς όσα έχετε υπογράψει δηλαδή 980 

Αμα θέλεις καταγγελία στην επιθεώρηση και τους εξηγείς το όνειρο οπότε και αν το αποφασίσεις 

Δεν μπορούν να σου πουν μα και μου αυτά υπογράψατε

980 καθαρα ?

Δημοσ.
Just now, Exodia The Forbidden One said:

To ότι έχεις 25 ένσημα δεν σημαίνει ντε και καλά ότι δουλεύεις 25 ημέρες. Κάθε πλήρης μήνας για τον ΕΦΚΑ (δεν υπάρχει ΙΚΑ) αντιστοιχεί σε 25 ένσημα. Ακόμα και τον Φλεβαρη που έχει 28 ημέρες.

Δημοσ.

5,8×8×25=1160 τοσο κοστιζεις στην επιχειρηση για να παρει πισω το 90% εγω ετσι το καταλαβαινω τι 6 και 40, 25 ενσημα κολουνται το μηνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

Έχεις 25 ένσημα το μήνα επειδή τόσα ακριβώς προβλέπεται, 25 ένσημα θα είχες και στην περίπτωση που θα δούλευες 6 ώρες και 40 λεπτά επί 6 ημέρες.

Το ωρομίσθιο δεν αλλάζει άσχετα αν δουλεύεις 8 ή 6 και 40 ώρες την ημέρα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Πάρε χαρτί που να δείχνει τις καταθέσεις του εργοδότη σου στην τράπεζα μαζί με τη σύμβαση εργασίας σου 

Πηγαίνε για στη επιθεώρηση εργασίας και κλείσε ραντεβού να συναντήθητε για καφέ και απόλαυσε τα πυροτεχνήματα 

Αμα θες να διεκδικήσεις φυσικά τα δεδουλευμένα σου 

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Έχεις 25 ένσημα το μήνα επειδή τόσα ακριβώς προβλέπεται, 25 ένσημα θα είχες και στην περίπτωση που θα δούλευες 6 ώρες και 40 λεπτά επί 6 ημέρες.

Νομιζω εχεις λαθος σε 6ημερη εργασια αλλαζουν τα ενσημα

Δημοσ.
1 minute ago, elgol said:

Ενσημα = μεροκαματα

Σαφώς, και μεροκάματο = 6 ώρες και 40 λεπτά.

1 minute ago, elgol said:

Νομιζω εχεις λαθος σε 6ημερη εργασια αλλαζουν τα ενσημα

Το link από την επιθεώρηση εργασίας που παρέθεσα παραπάνω δείχνει το πως γίνονται οι υπολογισμοί.

Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Σαφώς, και μεροκάματο = 6 ώρες και 40 λεπτά.

25 ενσημα για 8ωρο

Τα ειπα πιο πανω 5,8 επι 8 επι 25 = 1160 τοσο ειναι το κοστος στην επιχειρηση

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ωρομίσθιο δεν αλλάζει άσχετα αν δουλεύεις 8 ή 6 και 40 ώρες την ημέρα.

Μόνο που άμα είδες το ηλεκτρονικό πρόγραμμα εργασίας δουλευω 8ωρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...