Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 26 minutes ago, mary said: Καταθέσεων με 8% επιτόκιο αυτή τη στιγμή έχει η Nationwide. Αυτό δεν έχει και πολύ σχέση με καταθετικό λογαριασμό, για να πετύχεις το επιτόκιο αυτό πρέπει για ένα έτος να καταθέτεις ένα ποσό κάθε μήνα και να μην κάνεις πάνω από 3 αναλήψεις, αλλιώς πέφτει στο 2,15%. Σίγουρα τα επιτόκια που δίνουν εκεί είναι μεγαλύτερα, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο χαώδης όσο την περιγράφεις.
kostasbm Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, mary said: Ποιος είναι όλος ο κόσμος; uk βρίσκομαι, έχω λογαριασμό σε 2 τράπεζες και τραβάω μετρητά από οποιοδήποτε ΑΤΜ χωρίς χρέωση. Καταθέσεων με 8% επιτόκιο αυτή τη στιγμή έχει η Nationwide. Αυστραλία..όλη η απώ Ανατολή , Αφρική και Αμερική όπου έχω δουλέψει παίρνουν προμήθειες ...η Αγγλία είναι η εξαιρεση βλέπω ότι έχει και overdraft η καρτα flex που ειναι και free και εχει 39,9% τοκο. ουτε οι τοκογλυφοι δε παιρνουν τοσο το επιτόκιο που λες είναι απλά κράχτης ..αφού ισχύουν όροι και προυποθεσεις 5.4 παίρνω το 6μηνο άφορολογητο Αυστραλία. ..στεγαστικό μέχρι 7.....
bilya Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, kostasbm said: Αυστραλία..όλη η απώ Ανατολή , Αφρική και Αμερική όπου έχω δουλέψει παίρνουν προμήθειες ...η Αγγλία είναι η εξαιρεση βλέπω ότι έχει και overdraft η καρτα flex που ειναι και free και εχει 39,9% τοκο. ουτε οι τοκογλυφοι δε παιρνουν τοσο το επιτόκιο που λες είναι απλά κράχτης ..αφού ισχύουν όροι και προυποθεσεις 5.4 παίρνω το 6μηνο άφορολογητο Αυστραλία. ..στεγαστικό μέχρι 7..... Λόγο πληθωρισμού η νόρμα στους savings accounts στο ΗΒ είναι γύρω στο 4-5%. Οσο για τις προμήθειες, το πιο παράλογο στην Ελλάδα για μενα είναι οτι η μισθοδοσία, που είναι υποχρεωτική να γίνεται μέσω τραπέζης, επιβαρύνει τον εργαζόμενο ή τον εργοδότη αν γίνεται από διαφορετική τράπεζα.
mary Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, kostasbm είπε Αυστραλία..όλη η απώ Ανατολή , Αφρική και Αμερική όπου έχω δουλέψει παίρνουν προμήθειες ...η Αγγλία είναι η εξαιρεση βλέπω ότι έχει και overdraft η καρτα flex που ειναι και free και εχει 39,9% τοκο. ουτε οι τοκογλυφοι δε παιρνουν τοσο το επιτόκιο που λες είναι απλά κράχτης ..αφού ισχύουν όροι και προυποθεσεις 5.4 παίρνω το 6μηνο άφορολογητο Αυστραλία. ..στεγαστικό μέχρι 7..... Για πόσα χρόνια πριν μιλάς ότι έπαιρναν προμήθειες; Τώρα μένεις Ελλάδα ή Αυστραλία και μπορείς να παίρνεις επιτόκιο 5.4; Ποιος κάνει overdraft από τρεχούμενο λογαριασμό; 🤣
andreaspA Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, kostasbm είπε αυτο δε γινεται με τιποτα.....δεν μπορει να σε βγαλει εξω απο τη στιγμη που εισαι μεσα στο καταστημα......εχω τυχειπολλες φορες σε κλεισιμο πορτας...οσοι ειναι μεσα θα τελειωσουν τις συναλλαγες και θα φυγουν...αν ετυχε σε σενα επρεπε να κανεις σαματα....πρωτη φορα το ακουω αυτο...ιστορικο γεγονος .....Αθηνα η επαρχια??? Σου εχουν ξεφυγει τα τελευταια νεα. Δεν λειτουργουν ταμειο ολες τις ωρες λειτουργιας του καταστηματος. 9-11 σου λεει. Μετα κλεινει και αυτο το ενα ταμειο που ειχε απομείνει!
kostasbm Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 41 minutes ago, mary said: Για πόσα χρόνια πριν μιλάς ότι έπαιρναν προμήθειες; Τώρα μένεις Ελλάδα ή Αυστραλία και μπορείς να παίρνεις επιτόκιο 5.4; Ποιος κάνει overdraft από τρεχούμενο λογαριασμό; 🤣 εκει ειναι το μαντρι μου καθε 6 μηνες ειμαι εδω και κει.......ξερω τι παιζει 5.4 ειπα 6μηνο, προθεσμιακη καταθεση γιατι σε ταμιευτηριου ουτε 1 .... ειπανε οτι θα ανεβουν λιγο μεχρι τελος του χρονου το ρεζουμε ειναι οτι παντου στα παιρνουν με τον εναα η τον αλλο τροπο...απλα εμεις πρεπει να βρισκουμε πως ληρωνουμε τα λιγοτερα 31 minutes ago, andreaspA said: Σου εχουν ξεφυγει τα τελευταια νεα. Δεν λειτουργουν ταμειο ολες τις ωρες λειτουργιας του καταστηματος. 9-11 σου λεει. Μετα κλεινει και αυτο το ενα ταμειο που ειχε απομείνει! μπορει γιατι δεν ειμαι τακτικος επαρχια ειμαι, προχτες ημουν μεσα στην ΕΤΕ δεν ειδα κατι τετοιο.....αυτο με τα ραντεβου ειναι μια παπαρια που κανουν αλλα το προσπερναω με αλλο τροπο..θα χαζεψω μια απο τις επομενες μερες να δω γιατι ειναι και εμποροι που πανε με χρηματα ...τι τους λενε ,φερτα αυριο?? αυτο να δω και την αντιδραση του πελατη 1 hour ago, bilya said: Λόγο πληθωρισμού η νόρμα στους savings accounts στο ΗΒ είναι γύρω στο 4-5%. Οσο για τις προμήθειες, το πιο παράλογο στην Ελλάδα για μενα είναι οτι η μισθοδοσία, που είναι υποχρεωτική να γίνεται μέσω τραπέζης, επιβαρύνει τον εργαζόμενο ή τον εργοδότη αν γίνεται από διαφορετική τράπεζα. εννοοεις οτι ο εργοδοτη ςεχει ΕΤΕ και συ θελεις Πειραιως...και χρεωνουν τη μεταφορα.....νομιζω οτι το ειχαν κανει σε συναδελφους και τελικα τη χρεωση τη πληρωσε ο εργοδοτης
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 18 ώρες πριν, bilya είπε Λόγο πληθωρισμού η νόρμα στους savings accounts στο ΗΒ είναι γύρω στο 4-5%. Οσο για τις προμήθειες, το πιο παράλογο στην Ελλάδα για μενα είναι οτι η μισθοδοσία, που είναι υποχρεωτική να γίνεται μέσω τραπέζης, επιβαρύνει τον εργαζόμενο ή τον εργοδότη αν γίνεται από διαφορετική τράπεζα. Στον ιδιωτικό τομέα η πλειοψηφία των εργαζομένων απλά έχει λογαριασμό στην τράπεζα του εργοδότη για αυτό ακριβώς το λόγο. Πρακτικά μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επιλογή τράπεζας για τη μισθοδοσία τους...
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 18 hours ago, bilya said: Οσο για τις προμήθειες, το πιο παράλογο στην Ελλάδα για μενα είναι οτι η μισθοδοσία, που είναι υποχρεωτική να γίνεται μέσω τραπέζης, επιβαρύνει τον εργαζόμενο ή τον εργοδότη αν γίνεται από διαφορετική τράπεζα. Βασικά το υποχρεωτικό είναι η μισθοδοσία να γίνεται μέσω τραπέζης, όχι να γίνεται από διαφορετική τράπεζα, αν το κάνουν από διαφορετική τράπεζα είναι δική τους επιλογή οπότε ορθώς επιβαρύνονται αυτοί με τα κόστη εμβασμάτων.
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Στις 17/10/2023 στις 9:55 ΠΜ, nikos010101 είπε καλημέρα. Η χρωστική μου κάρτα λήγει στις 1/24 . σήμερα μου ήρθε μήνυμα που γράφει. "Η χρεωστική κάρτα λήγει σύντομα. για να ανανεωθεί αυτόματα πραγματοποιήστε συναλλαγή έως 15/12/2023". Τι πρέπει να κάνω; Αν για πχ βγάλω ένα ποσό από το ΑΤΜ με την χρεωστική θα μετράει για συναλλαγή; και μετά; θα μου στείλουν άλλη;. εγώ ήξερα παλιά ότι 3 μήνες περίπου πριν λήξει σου έστελναν άλλη χωρίς να στέλνουν μηνύματα Προσεχε γιατι περα απο τα 6ευρω βαζουν ακουσια και χρεωση ασφαλιση καρτας με κοστος 50-60ευρω. Τα τραβανε μεσα απο τον λογαριασμο! Την χρεωση την βλεπεις τις επομενες μερες και οχι εκεινη την στιγμη.. Και μετα? Πας στην τραπεζα,τους ξεχεζεις και σου επιστρεφουν τα χρηματα! Αυτο να τους το αναφερεις για να μην μπεις μετα σε αυτη την διαδικασια..
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 22 minutes ago, PLACEBO_89 said: Προσεχε γιατι περα απο τα 6ευρω βαζουν ακουσια και χρεωση ασφαλιση καρτας με κοστος 50-60ευρω. Τα τραβανε μεσα απο τον λογαριασμο! Την χρεωση την βλεπεις τις επομενες μερες και οχι εκεινη την στιγμη.. Και μετα? Πας στην τραπεζα,τους ξεχεζεις και σου επιστρεφουν τα χρηματα! Αυτο να τους το αναφερεις για να μην μπεις μετα σε αυτη την διαδικασια.. Αυτό που περιέγραψες δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση του φίλου (αυτόματη αντικατάσταση λόγω λήξης), γίνεται μόνο αν υπογράψεις το συμβόλαιο ασφάλισης σε κατάστημα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που περιέγραψες δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση του φίλου (αυτόματη αντικατάσταση λόγω λήξης), γίνεται μόνο αν υπογράψεις το συμβόλαιο ασφάλισης σε κατάστημα. Οχι δεν εχω μπερδεψει κατι.. Αυτο που γραφω ισχυει γι αυτο τονιζω το ακουσια!
1comment Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Ήρθε νέα χρεωστική (για ανανέωση παλιάς) της μάνας μου. Την ενεργοποίησα καθώς η επιστολή έλεγε ότι από 20-2-24 η παλιά πάπαλα και είδα ότι η νέα κάρτα έχει ίδια ημερομηνία λήξης με την παλιά! 10ος του 2025. Και έρχονται οι απορίες. Εφόσον έληγε η παλιά 10ο του 25, γιατί ήρθε τώρα νέα κάρτα και η παλιά θα έπαυε να ισχύει αρχές του 24 και όχι ας πούμε στα μέσα του 25; Η νέα κάρτα γιατί να έχει τόσο μικρή λήξη; Να πω ότι προς το παρόν δεν βλέπω χρέωση. Εννοείται στείλαμε μεηλ στην τράπεζα και αναμένουμε απάντηση. Έχει τύχει σε κανέναν;
ioankav Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, 1comment είπε Ήρθε νέα χρεωστική (για ανανέωση παλιάς) της μάνας μου. Την ενεργοποίησα καθώς η επιστολή έλεγε ότι από 20-2-24 η παλιά πάπαλα και είδα ότι η νέα κάρτα έχει ίδια ημερομηνία λήξης με την παλιά! 10ος του 2025. Και έρχονται οι απορίες. Εφόσον έληγε η παλιά 10ο του 25, γιατί ήρθε τώρα νέα κάρτα και η παλιά θα έπαυε να ισχύει αρχές του 24 και όχι ας πούμε στα μέσα του 25; Η νέα κάρτα γιατί να έχει τόσο μικρή λήξη; Να πω ότι προς το παρόν δεν βλέπω χρέωση. Εννοείται στείλαμε μεηλ στην τράπεζα και αναμένουμε απάντηση. Έχει τύχει σε κανέναν; Αντικατάσταση χρεωστικών καρτών κάνει η Πειραιώς, από Mastercard σε Visa λόγω νέας συνεργασίας. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/campaigns/apokleistiki-sunergasia-tis-trapezas-piraeus-me-ti-visa 1
1comment Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, ioankav είπε Αντικατάσταση χρεωστικών καρτών κάνει η Πειραιώς, από Mastercard σε Visa λόγω νέας συνεργασίας. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/campaigns/apokleistiki-sunergasia-tis-trapezas-piraeus-me-ti-visa Α καλά. Κρίμα τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης που θα διαβάσουν ένα ωραιότατο email.... 🤣
IoannisSM Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Ξερει κανενας τροπο για ανοιγμα καταθετικου online στη Γερμανια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα