Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στο εξωτερικό κάποιες τράπεζες ήδη χρεώνουν για διατήρηση λογαριασμού, θέμα χρόνου είναι να έρθει και εδώ.

Κατά τα άλλα δεν ξέρω τι θα φέρει το ψηφιακό ευρώ, αλλά οι κάρτες (και οι τράπεζες γενικότερα) ήδη μας διευκολύνουν τη ζωή.

Και των τραπεζών τη ζωή μια χαρά την έφτιαξε. Μόνιμες προμήθειες απο τους πάντες. Βγάζουν χρήματα με κάθε συναλλαγή μικρή μεγάλη.

Οπότε και για πιο λόγο να ασχολούνται με δάνεια κλπ? Ξεκούραστο χρήμα να πέφτει --- το 1-2% επι τζίρου που κρατάνε μόνο μικρό δεν είναι αν σκεφτούμε πως πολλοί επαγγελματίες ούτε 10% καθαρό περιθώριο κέρδους δεν τους μένει... 

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ετσι ακριβως.. οταν κρατανε γυρω στο 1% απο καθε συνναλαγη σε pos γεμιζουν τα ταμεια γρηγορα.

δεν αυξησαν τα επιτοκια καταθεσεων αλλά των δανειων αυξηθηκαν αμέσως.

οταν ακουτε υπουργους να λενε οτι θα τους "μαλωσουν" να σκεφτεστε "τι ψηφισαμε τα προβατα"

Δημοσ.
7 minutes ago, yiannis2002s said:

Και των τραπεζών τη ζωή μια χαρά την έφτιαξε. Μόνιμες προμήθειες απο τους πάντες. Βγάζουν χρήματα με κάθε συναλλαγή μικρή μεγάλη.

Οπότε και για πιο λόγο να ασχολούνται με δάνεια κλπ? Ξεκούραστο χρήμα να πέφτει --- το 1-2% επι τζίρου που κρατάνε μόνο μικρό δεν είναι αν σκεφτούμε πως πολλοί επαγγελματίες ούτε 10% καθαρό περιθώριο κέρδους δεν τους μένει... 

η τραπεζα έχει έσοδα αλλά έχει και έξοδα για να μην ξεχνιόμαστε..... 

αν ήταν δικό σου το μαγαζί υποθέτω θα  είχες δωρεάν υποθέτω όλες τις συναλλαγές......

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

σε 7 χρονια θα έχουμε διπλασιαστει ?????

Δεν προλαβαινουμε ρε φιλε! πρεπει να τις γκαστρωνουμε ολες απο 18 μεχρι 55, καθε χρονο μεχρι το 2030 και παλι δεν βγαινουν τα νουμερα! Ουτε οι γατες δεν μπορουν αν διπλασιαστουν σε 7 χρονια.

ρε φιλε εσυ μπορει να μην προλαβαινεις ουτε να κανεις τα στοιχειωδη εδω στο Ελλαδισταν που ζεις ....αλλα το θεμα ειναι οτι η παγκοσμια οικονομια και η ταση και στα Χρηματοπιστωτικα συστημα δεν καθοριζεται απο την Ελλαδα που ειναι ουραγος σε ολα!

Σε τριτες χωρες που ...$$##@ και δερνουν σε 10 χρονια θα εχουν φτασει σε τετοιους αριθμους που ουτε θα φτανουν οι τροφες τα φραγκα οι δουλειες για ολους! Οποτε η χρεωση συναλλαγων - Καρτων πρμηθειες και νταβατζιλικια που λεω εγω.....ειναι δεδομενος !

Οταν υπαρχει κατι σε εξαρση και σε ζητηση αυτο αυξανει τις τιμες ! Αν υπηρχε μειωση του ενδιαφεροντος θα σου ελεγα οτι θα μας εδιναν και δωρεαν τις Καρτες ψηλα τα επιτοκια και ευκολο χρημα προκειμενου να καλυψουμε τις αναγκες!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

η τραπεζα έχει έσοδα αλλά έχει και έξοδα για να μην ξεχνιόμαστε..... 

αν ήταν δικό σου το μαγαζί υποθέτω θα  είχες δωρεάν υποθέτω όλες τις συναλλαγές......

Εννοείται ότι πρέπει να έχει έσοδα αλλά σε επίπεδο ληστείας και κοροιδίας.

Στα πάντα χρεώσεις. Να πας στο ταμείο πληρώνεις - να πας στο ΑΤΜ πληρώνεις (την κάρτα που παλιά ήταν free) - να πας σε ΑΤΜ άλλης τράπεζα πληρώνεις (στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτή η χρέωση) - τα καταναλωτικά και οι κάρτες 100 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο απο το επιτόκιο καταθέσεων...

Και όποτε υπάρχει πρόβλημα - βλέπε ανακεφαλαιώσεις με λεφτά των Ελλήνων πολιτών.... Αν σου φαίνεται δίκαιο όλο αυτό...

Δημοσ.

Βοηθήστε τον πτωχό

Καθαρά κέρδη ύψους 1,8 δισ. ευρώ πέτυχαν οι τέσσερις συστηματικές τράπεζες στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα συνολικά κέρδη του 2023 αναμένεται να διαμορφωθούν έως και στα 3,8 δισ. ευρώ. Το 2022 η κερδοφορία του κλάδου έφτασε τα 3,6 δισ.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, yiannis2002s said:

Εννοείται ότι πρέπει να έχει έσοδα αλλά σε επίπεδο ληστείας και κοροιδίας.

Στα πάντα χρεώσεις. Να πας στο ταμείο πληρώνεις - να πας στο ΑΤΜ πληρώνεις (την κάρτα που παλιά ήταν free) - να πας σε ΑΤΜ άλλης τράπεζα πληρώνεις (στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτή η χρέωση) - τα καταναλωτικά και οι κάρτες 100 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο απο το επιτόκιο καταθέσεων...

Και όποτε υπάρχει πρόβλημα - βλέπε ανακεφαλαιώσεις με λεφτά των Ελλήνων πολιτών.... Αν σου φαίνεται δίκαιο όλο αυτό...

στο τελευταίο μαζί σου  μεγάλο φάουλ το κόλπο με τις μετοχές κυριως με την αύξηση μετ κεφαλαίου με την ΕΤΕ μπροστά

χρεώσεις έχουν σίγουρα αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί.... ...μη ξεχνάμε ότι απασχολούν και καμπόσο κόσμο άσχετα αν προσπαθούν να απαλλαγούν τώρα από υπαλλήλους .....και 'γώ για να  γλυτωνω έξοδα κάνω αλχημείες  ...και ποτέ δε κάνω ανάληψη από άλλης τράπεζας ΑΤΜ

στο εξωτερικό δεν είναι όλα μέλι γάλα  και κει φωναζουν.. και κει οι τραπεζες κλείνουν μικρά καταστήματα για να μειώσουν τα έξοδα τους

το επιτόκιο καταθέσεων ήταν παντα μικροτερο από του δανείου...και παλιά που είχε 25% ο δανεισμός ήταν από 32 και πάνω....βέβαια παλιά μπορούσαμε να κάνουμε και μια μικρή αποταμίευση ξέροντας ότι θα πάρουμε κάτι πο τόκους.......

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/10/2023 στις 4:16 ΜΜ, kostasbm είπε

(....)

στο εξωτερικό δεν είναι όλα μέλι γάλα  και κει φωναζουν.. και κει οι τραπεζες κλείνουν μικρά καταστήματα για να μειώσουν τα έξοδα τους

το επιτόκιο καταθέσεων ήταν παντα μικροτερο από του δανείου...και παλιά που είχε 25% ο δανεισμός ήταν από 32 και πάνω....βέβαια παλιά μπορούσαμε να κάνουμε και μια μικρή αποταμίευση ξέροντας ότι θα πάρουμε κάτι πο τόκους.......

Εννοείται ότι κλείνουν υποκαταστηματα για τον απλό λόγο ότι έχουν πολύ καλό ebanking και σωστή εξυπηρέτηση πελατών είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της εφαρμογής.

Στην Ελλάδα τα πάντα γύρω από τις τράπεζες είναι κατά των καταναλωτών. Πλήρωσε για την ανανέωση της κάρτας 🙄πλήρωσε αν τραβήξεις λεφτά από atm άλλης τράπεζας 🙄πλήρωσε για να εξοφλησεις ηλεκτρονικα έναν λογαριασμό ρεύματος /τηλεφωνου /κλπ🙄 πλήρωσε για να σεταρεις πάγια εντολή (;)

Τα επιτόκια δανεισμού πρώτης κατοικίας πόσο είναι;

Τα επιτόκια καταθέσεων; εδώ μέχρι και 8% με προϋποθέσεις.

Τράπεζες και κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα είναι ένα καρτέλ με ληστρικες χρεώσεις. Απαράδεκτες για τον μέσο μισθωτό.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/10/2023 στις 10:45 ΠΜ, kostasbm είπε

αν ηταν δικο μου το μαγαζι, θα κοιταγα να αγοραζω και να πουλαω χρημα. Να κανω την δουλεια μου δηλαδη. Όχι να χρεώνω τον πελατη για την είσοδο στο μαγαζι μου, και γιατι ανέπνευσε.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ξεκάθαροι κλέφτες. Η εθνική η χειρότερη χρεώνει 6ευρω την κάρτα χωρίς να σε ρωτήσει η οποία κρατάει μόλις 3 χρόνια χρεώνει 2.5 το μήνα για εμπορικο λογαριασμό και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα έχει τις χειρότερες προμήθειες. Οι Πειραιώς κάπως έστρωσε τα τελευταία χρόνια. Γενικά βρήκαν και η εκμετάλλευση είναι τεράστια στο πως μας κλέβουν με το έτσι θέλω. Μαυριστε τις χειρότερες τράπεζες όσο μπορείτε τα κέρδη που βγάζουν εις βάρος μας κάθε χρόνο είναι τεράστια από προμήθειες και νταβατζιλικια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το χειροτερο απο ολα ειναι να χρειαζεσαι Χρηματα ρευστο για καποιο λογο μου εχει τυχει πολυ προσφατα και αν μη σε εξυπηρετουν γιατι εχουν σταματησει οι ωρες εξυπηρετησης κοινου και να σου λενε πηγαινε στο ΑΤΜ!!!!!!

Να μη μπορεις να παρεις τα χρηματα σου απο το καταστημα στο οποιο βρισκεσαι μεσα!!!! 

Τζαμπα μαγκες με χρηματα αλλων Η μαφια του 2000 ειναι ειτε θελουμε να το δεχτουμε ειτε οχι! 

Επεξ/σία από PedroG
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, andreaspA said:

αν ηταν δικο μου το μαγαζι, θα κοιταγα να αγοραζω και να πουλαω χρημα. Να κανω την δουλεια μου δηλαδη. Όχι να χρεώνω τον πελατη για την είσοδο στο μαγαζι μου, και γιατι ανέπνευσε.

συμφωνω αλλα που να πουλησει το χρημα ??αφου δεν εχει πελατες ??? και αφου περασε η μπορα που επαιρναν ολοι δανειο με πλαστες μισθοδοσιες και δεν παιρνουν τα χρηματα που εδωσαν απο καπου αλλου θα τα παρουν (εμας)

8 hours ago, mary said:

Εννοείται ότι κλείνουν υποκαταστηματα για τον απλό λόγο ότι έχουν πολύ καλό ebanking και σωστή εξυπηρέτηση πελατών είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της εφαρμογής.

Στην Ελλάδα τα πάντα γύρω από τις τράπεζες είναι κατά των καταναλωτών. Πλήρωσε για την ανανέωση της κάρτας 🙄πλήρωσε αν τραβήξεις λεφτά από atm άλλης τράπεζας 🙄πλήρωσε για να εξοφλησεις ηλεκτρονικα έναν λογαριασμό ρεύματος /τηλεφωνου /κλπ🙄 πλήρωσε για να σεταρεις πάγια εντολή (;)

Τα επιτόκια δανεισμού πρώτης κατοικίας πόσο είναι;

Τα επιτόκια καταθέσεων; εδώ μέχρι και 8% με προϋποθέσεις.

Τράπεζες και κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα είναι ένα καρτέλ με ληστρικες χρεώσεις. Απαράδεκτες για τον μέσο μισθωτό.

ρευμα αν πληρωσεις με τη χρεωστικη καρτα καμμια προμηθεια(ΔΙΑΣ) εφορια το ιδιο νερο επισης....μη μου πεις οτι δεν το ξερεις

οι προμηθειες των ΑΤΜ για αναληψη με καρτα αλλης τραπεζας ισχυουν σε ολο το κοσμο......κανε 2 λογαριασμους σε διαφορετικες τραπεζες ...υπαρχουν τροποι να αποφευγουμε αρκετα εξοδα 

επιτοκιο στεγαστικο μεχρι 5-5,8 μαξ ..   καταθεσεων η στεγαστικο εννοεις  8% δεν εχω δει..πες μου και μενα ποια το εχει

1 hour ago, PedroG said:

το χειροτερο απο ολα ειναι να χρειαζεσαι Χρηματα ρευστο για καποιο λογο μου εχει τυχει πολυ προσφατα και αν μη σε εξυπηρετουν γιατι εχουν σταματησει οι ωρες εξυπηρετησης κοινου και να σου λενε πηγαινε στο ΑΤΜ!!!!!!

Να μη μπορεις να παρεις τα χρηματα σου απο το καταστημα στο οποιο βρισκεσαι μεσα!!!! 

Τζαμπα μαγκες με χρηματα αλλων Η μαφια του 2000 ειναι ειτε θελουμε να το δεχτουμε ειτε οχι! 

αυτο δε γινεται με τιποτα.....δεν μπορει να σε βγαλει εξω απο τη στιγμη που εισαι μεσα στο καταστημα......εχω τυχειπολλες φορες σε κλεισιμο πορτας...οσοι ειναι μεσα θα τελειωσουν τις συναλλαγες και θα φυγουν...αν ετυχε σε σενα επρεπε να κανεις σαματα....πρωτη φορα το ακουω αυτο...ιστορικο γεγονος .....Αθηνα η επαρχια???

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

ρευμα αν πληρωσεις με τη χρεωστικη καρτα καμμια προμηθεια(ΔΙΑΣ) εφορια το ιδιο νερο επισης....μη μου πεις οτι δεν το ξερεις

οι προμηθειες των ΑΤΜ για αναληψη με καρτα αλλης τραπεζας ισχυουν σε ολο το κοσμο......κανε 2 λογαριασμους σε διαφορετικες τραπεζες ...υπαρχουν τροποι να αποφευγουμε αρκετα εξοδα 

επιτοκιο στεγαστικο μεχρι 5-5,8 μαξ ..   καταθεσεων η στεγαστικο εννοεις  8% δεν εχω δει..πες μου και μενα ποια το εχει

Ποιος είναι όλος ο κόσμος; uk βρίσκομαι, έχω λογαριασμό σε 2 τράπεζες και τραβάω μετρητά από οποιοδήποτε ΑΤΜ χωρίς χρέωση.

Καταθέσεων με 8% επιτόκιο αυτή τη στιγμή έχει η Nationwide.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mary είπε

Καταθέσεων με 8% επιτόκιο

και εμεις 1% χωρις του φορους!!! ναι ναι ξαναγυριστε πισω οσοι φυγατε

ουτε να το διανοηθειτε, οποιος μπορει να φυγει, να φυγει 

Δημοσ.
Στις 17/10/2023 στις 10:44 ΠΜ, nikos010101 είπε

ευχαριστώ. ναι έχω καιρό να την χρησιμοποιήσω. ίσως γιαυτό

Και με μενα το ίδιο είχε γίνει. Ειχα πολύ καιρό να τη χρησιμοποιήσω επειδή την είχα μόνο για το alliexpres και τότε η υπήρχε η αναμπουμπούλα με του δασμούς. Τελικά έκανα μια κατάθεση αν θυμαμαι και μου ηρθε η καινούργια. Δε συμφέρει γιατί κρατάνε 1 ευρω να τη φορτίσεις με 100 αλλα το εκανα για χρήση στο ali ή αγορά από τίποτε ύποπτα σαιτ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...