Προς το περιεχόμενο

:: DVD-9 --> DVD-5 :: Ποια είναι η προτίμησή σας;

drX5pAce

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά αξιόθηκα και εγώ ένα DVD recorder (κάλιο αργά παρά ΟΤΕ που λέμε) όμως τα έχω βρεί σκούρα με τη ιστορία της αντιγραφής των DVD του εμπορίου (συνήθως dual-layer DVD-9) σε εγγράψιμα DVD (DVD-5). Θα ήθελα την βοήθειά λοιπόν σε ένα-δυο πράγματα.

1. Τελικά ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για την διαδικασία της μετατροπής αυτής. Έχω δοκιμάσει ορισμένα αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. Για την ιστορία να πω ότι έχω παίξει με το DvdShrink, το DVD2One, το CloneDVD2 και τελευταία με το Intervideo DVDCopy2. Το τελευταίο μάλιστα κάπου διάβασα ότι κάνει την καλύτερη συμπίεση. Έως τώρα χρησιμοποιούσα το CloneDVD2 καθώς από ένα συγκριτικό τεστ που έκανα με το DVDShrink στο LOTR μου είχε δώσει καλύτερη ποιότητα.

2. Τελικά ποιοι δίσκοι DVD παίζουν σε επιτραπέζιους players; -R, +R, 2x, 4x, 8x κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή ότι να είναι; Το DVD recorder που έχω είναι της NEC το ND-2500A με firmware v.1.07 καλό είναι αλήθεια; και τι παίζεται με τα firmware γιατί κάπου είδα ότι υπάρχει ένα unofficial που υποστηρίζει dual-layer...

Αυτά... νομίζω πως έγινα κουραστικός

Thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ χρησιμοποιώ το DVDShrink ή το CloneDVD ή το Pinnacle InstantCopy ή (συνήθως) το DVD Rebuilder.

Στα καινούρια επιτραπέζια players παίζουν όλα τα dvd, και + και - (σε παλιότερα players δεν παίζουν πολλές φορές τα +). Οι επώνυμες μάρκες (TDK, Taiyo Yuden, Verbatim) είναι αναμενόμενο ότι θα παίζουν με λιγότερα προβλήματα απ' ότι τα no name δισκάκια.

Loipon egw hrisimopoiw to dvdshrink.Den ehw dokimasei talla.Oso gia dvd formats to poio kalo kai poy paizei sigoura pantoy einai to -R.Oso gia to firmware den nomizw na isxyei afto dioti sini8ws paizei rolo kai to optical gia to grapsimo twn dvd's.Single layer grafetai apo sinlge recorder dual & single apo

dual layer.Swsta?

Elpizw na boi8isa.

:roll:

Τελικά αξιόθηκα και εγώ ένα DVD recorder (κάλιο αργά παρά ΟΤΕ που λέμε) όμως τα έχω βρεί σκούρα με τη ιστορία της αντιγραφής των DVD του εμπορίου (συνήθως dual-layer DVD-9) σε εγγράψιμα DVD (DVD-5). Θα ήθελα την βοήθειά λοιπόν σε ένα-δυο πράγματα.

1. Τελικά ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για την διαδικασία της μετατροπής αυτής. Έχω δοκιμάσει ορισμένα αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. Για την ιστορία να πω ότι έχω παίξει με το DvdShrink' date=' το DVD2One, το CloneDVD2 και τελευταία με το Intervideo DVDCopy2. Το τελευταίο μάλιστα κάπου διάβασα ότι κάνει την καλύτερη συμπίεση. Έως τώρα χρησιμοποιούσα το CloneDVD2 καθώς από ένα συγκριτικό τεστ που έκανα με το DVDShrink στο LOTR μου είχε δώσει καλύτερη ποιότητα.

2. Τελικά ποιοι δίσκοι DVD παίζουν σε επιτραπέζιους players; -R, +R, 2x, 4x, 8x κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή ότι να είναι; Το DVD recorder που έχω είναι της NEC το ND-2500A με firmware v.1.07 καλό είναι αλήθεια; και τι παίζεται με τα firmware γιατί κάπου είδα ότι υπάρχει ένα unofficial που υποστηρίζει dual-layer...

Αυτά... νομίζω πως έγινα κουραστικός

Tnhx[/quote']

Καλησπέρα.

1. Κατέβασμα του έργου στον HD με DVD decrypter και τα υπόλοιπα με το Nero Recode ( αυτό κάνω εγώ μετά απο πολλές δοκιμές προγραμμάτων ) .

2. Κοίτα εδώ http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=25904 ενα τεστ για το ΝΕC ( dual layer ).

και εδώ http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=23 για τυχόν αναβάθμιση Firmware.

Επισκέπτης

wraia erwthsh :)

paizei megalo rolo h tainia , diarkeia kai mege8os se gb (extras , menus klp)

Se megalo va8mo xrisimopoiw to dvd shrink , to opoio den kanei 8aymata vevaia alla an vgaleis ta menu , afhseis ena audio stream kai 2 ypotitlous to apotelesma einai poly kalo.

Panta vevaia goustara ths pinnacle to Instant copy alla ti na to kaneis pou 8elei arketh wra gia na kanei to transcoding.

Me to dvd shrink kai to clone dvd den eixa pote provlhma dedomenou oti to pc den to exw pote ka8hlwmeno na kanei mia douleia , mazi me to dvd shrink vlepw tainia h akouw mp3 kai eimai syndedenos sto internet. Otan prospa8hsa na kanw to idio me to programma ths pinnacle sta8hke adynato. Prepei logika na einai peftei pio vary sth cpu to instant copy

Επισκέπτης

Oso gia to intervideo dvd copy ayta pou lene einai MOUFES , poly psema mallon gia diafhmish , elegan oti to sygkekrimeno programma kanei re-mpeg2 kai oxi trascoding...papari...3s ase pou eidika twra to kalokairi pou trwne hta oi epexergastes 8a sta8ei adynato orismenes fores na oloklhrwseis mia metatroph. Ksexase to

1.Douleuw me to DvdShrink giati to vriskw to pio eukolo kai grigoro xwris na xalaei poly tin poiotita (an kai h poiotita einai ypokimeniko kritirio!).

2.Exw dokimasei kamia 15 diaforetikes markes kai den eixa kanena provlima toso me -r oso kai me +R. Ostoso an theleis 100% symvatotita pare epwnyma diskakia opws Plextor,TDK,TAIYO YUDEN,Intenso,Philips,Sony,Verbatim... Des kai mia lista me epitrapezia DVD kai ti pezoun http://www.dvd-recordable.net/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=19.

Gia to nec des edw http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=383002.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την ανταπόκριση ;-)

Χθες βράδυ κάηκα με το NEC. Ακολουθώντας τα link του migel αλλά και τις οδηγιές από το πολύ καλό thread http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=383002 του εδώ forum πάτσαρα το NEC σε DL με την έκδοση 2k5107v2b5dl του Herrie και τώρα περιμένω να βρω δισκάκια για να δοκιμάσω την τύχη μου! Εάν όλα πάνε καλά τότε γεια χαρά transcoding. Ως τότε όμως μάλλον θα πρέπει να συνεχίσω με τα υπάρχοντα. Να παραθέσω λοιπόν και το ότι χρησιμοποιώντας το Intervideo DVDCopy2 διαπίστωσα ότι αν θέλω να κάνω Customize στο DVD για να κόψω κάποια μέρη υπάρχει πρόβλημα στα μενού του τελικού και αυτό με απογοήτευσε κάπως.

Τώρα βέβαια θα έλεγα ότι το ερώτημα παραμένει «Ποιο κάνει το καλύτερο Transcoding από άποψη οπτικού και ηχητικού αποτελέσματος ανεξαρτήτως υπολογιστικής ισχύς;» γιατί είναι δύσκολο κάθε φορά που θες να αντιγράψεις ένα DVD να το τεστάρεις με δύο-τρία ή περισσότερα προγράμματα για να επιλέξεις το σωστό. Ξέρω μ' έχει φάει τώρα αλλά η άκρατη τελειομανία που με κατατρέχει είναι αρρώστια, ελπίζω όμως να μην είμαι ο μοναδικός ασθενής στον κόσμο.

.... Εάν όλα πάνε καλά τότε γεια χαρά transcoding.....

Πότε,σε κανα δυο χρόνια;Καλύτερα να αγοράζεις δυό-δυό τις ταινίες(για back-up που λένε),παρά να αγοράζεις άδεια d/l.

Μην την ψάχνεις και τόσο πολύ.Οι διαφορές στα transcoding proggies είναι απειροελάχιστες(με κορυφή το Pinnacle Instant Copy+Reg Hack),η πήγαινε 6+ ώρες με cce+ifoedit...

Poly aplo tha pareis to DVDShrink kai tha aferaiseis olous tous allous ipotitlous ektos apo tous ellinikous episis tha aferaisis ton dikanalo ixo (2 chanell). Kai meta analoga vlepeis an exakolouthei na einai pio megalo apo 4.7GB(to DVDShrink exei mia mpara prasini einai mikrotero apo 4.7 kokkini einai megalitero apo 4.7) afereis kai kati apo ta extra p.x na min iparxei ixos sta extra i ipotitloi i na afereseis ligo apo tin poiotita tou video. Otan deis kai einai mikrotero apo 4.7GB tote patas to backup kai meta apo 25lepta peripou perneis to CloneDVD kai to kais se ena diskaki(sinithws Verbatim). Elpizw na vohthisa.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...