kabamaru80 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 17 ώρες πριν, keysmith είπε καμία φωτογραφία στο σύννεφο και αντίο εκβιασμοί. Ενας δίσκος 2ΤΒ έχει 50-60€ και χρειάζονται 3 για να έχεις 3 αντίγραφα όλων των φωτογραφιών σου (το ένα από τα 3 σε απομακρυσμένο σημείο πχ στο πατρικό σου ή στο χωριό και ας συγχρονίζει πιο αργά). Δεν υπάρχει "σύννεφο". Είναι ο Η/Υ κάποιου "αλλού" (ακόμα και αν αυτό ο άλλος είναι η MS) με ότι αυτό συνεπάγεται. Το 2014 (κάπου εκεί?) το έμαθαν καλά οι χρήστες του icloud όταν διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες διάσημων από χακάρισμα του icloud λογαριασμού τους. Ενα bug στον κώδικά του icloud δεν κλείδωνε το account στις πχ 3-4 φορές λάθος προσπάθειας κωδικού όταν οι δοκιμές γινόταν με συγκεκριμένο τρόπο (exploit). Αποτέλεσμα με brute force να βρεθούν αρκετοί κωδικοί και να μπουν σε προσωπικά αρχεία πχ φωτογραφίες χρηστών (και διάσημων). Από τότε βελτιώθηκε πολύ η ασφάλεια αλλά όποιος πιστεύει το θέμα δεν θα μας ξανα- απασχολήσει γελιέται. Το πλεονέκτημα του να έχεις τις φωτογραφίες σου κάπου που απαιτείται φυσική πρόσβαση θα παραμένει πάντα στα τοπικά αντίγραφα. Αξίζει μπροστά στα οφέλη που χάνεις από το "σύννεφο" αν το απαρνηθείς? Διότι και το σύννεφο έχει άλλα οφέλη (κοινή χρήση, πρόσβαση από παντού, αυτόματο πχ backup που δεν είναι αλλά οκ, κτλ κτλ). Αξίζει; Δεν είναι ίδια η απάντηση για όλους. Προσωπικά δεν αισθάνομαι καλά όλες οι φωτογραφίες μου να είναι κάπου στο σύννεφο που μου επιτρέπει από παντού να έχω πρόσβαση αλλά που καποια στιγμή καποιος αλλος μπορεί από παντού να έχει πρόσβαση. Βάλε και το οικονομικό μέσα (πολύ ακριβότερο από το local backup) βάλε και τα mb που απαιτεί στο πάνω κάτω (για κάποιους παραμένει πρόβλημα) και νομίζω εχουμε αρκετούς καλούς λόγους να μην τελειώσουμε με το local backup.. Υ.Γ. υπάρχουν λύσεις και για home cloud να έχεις δικό σου σύννεφο (σε δίσκους στο σπίτι σου) αν τόσο πολύ θες πρόσβαση από παντού των δεδομένων σου. Αυτό δεν είναι πιο ασφαλές κατ ανάγκη ή πιο λειτουργικό, αλλά ίσως είναι πιο φτηνό σε βάθος χρόνου. Αυτό που λες με το iCloud ήταν σε απενεργοποιημένους λογαριασμούς και μάλιστα 5 + χρόνων... Προφανώς είχαν μπει σε κάποιου είδους archive με διαφορετική ασφάλεια από την "κανονική" όπως είχε γράψει τότε η Winstead Actress Mary Elizabeth Winstead posted on Twitter: "To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves. "Knowing those photos were deleted long ago, I can only imagine the creepy effort that went into this." Winstead's comments would suggest iCloud was not at play, as pictures on Apple's service are only viewable online for 30 days." Παρολα αυτά το hacking έγινε στο iOS 7 και θέλουμε να πιστεύουμε πως σήμερα είναι πιο ασφαλές, όχι μόνο της Apple αλλά και των υπολοίπων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα