andreaspA Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Το εχει καποιος? δεν εχω καταλαβει τι κανει, παρολο που εχω καμια 50αρια τουλαχιστον sonoff σε λειτουργια. Τι προσφερει ακριβως αυτο το Hub ?
NikosKallithea Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, andreaspA είπε Το εχει καποιος? δεν εχω καταλαβει τι κανει, παρολο που εχω καμια 50αρια τουλαχιστον sonoff σε λειτουργια. Τι προσφερει ακριβως αυτο το Hub ? https://www.intellihome.gr/product/sonoff-ihost-smart-home-hub-rv1109-ddr4-2gb-version/
andreaspA Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε https://www.intellihome.gr/product/sonoff-ihost-smart-home-hub-rv1109-ddr4-2gb-version/ Τα εχω διαβασει ολα αυτα. Στην πραξη δεν καταλαβαινω τι κανει. "Το iHost Smart Home Hub είναι ένας ιδιωτικός τοπικός διακομιστής για το έξυπνο οικιακό σας σύστημα, όχι μόνο μπορεί να πραγματοποιήσει την τοπική σύνδεση και τον έλεγχο των συσκευών και τη σύνδεση σκηνής, αλλά και να ρυθμίσει την έξυπνη ασφάλεια σύμφωνα με διαφορετικές σκηνές και τα δεδομένα της συσκευής παραμένουν τοπικά και ιδιωτικά." Τι σημαινει δηλαδη αυτο? τι κανει ο ιδιωτικος τοπικος διακομιστης και γιατι μπορει να τον χρειαζομαι ?
vpapadopoulos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Το iHost το παρέλαβα χθες. Είναι controller που πάνω του συνδέονται οι συσκευές, ειτε zigbee, είτε wifi , κάμερες ΑΥΤΟΝΟΜΑ χωρίς να χρειάζεται να ειναι συδεδεμένα στην εφαρμογή στο cloud eWeLink. Χειρίζεσαι τις συσκευές, δημιουργείς scenes που αποθηκεύονται τοπικά. Μπορείς να φτιάξεις ειδικές οθόνες (cast panels) που φορτώνονται απο browsers (κινητά-τάμπλετ) από όπου επιβλέπεις και χειρίζεσαι το Για πιο σύνθετες λειτουργίες-σενάρια με υπολογισμούς , συνθήκες κλπ μπορεις να προγραμματίσεις με node-red . Στην πράξη απαλλάσεσαι από την σύνδεση στο cloud , και φτιάχνεις το δικό σου αυτόνομο ΗΟΜΕ controller. Περισσότερες πληροφορίες στα βιντεάκια εδω: https://www.youtube.com/@csongorvarga/search?query=iHost
andreaspA Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δεν λες το σημαντικοτερο ομως! Οτι αυτες τις συσκευες σταματας να τις βλεπεις remote. Τις βλέπεις μονο local! Τι διαολο μπορει να χρειαζομαι sonoff αν δεν τα βλεπω απομακρυσμενα ?? Το πηρα απο το eshop και το επέστρεψα πισω μολις κατάλαβα τι κάνει.
vpapadopoulos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν αποκόπτεται η σύνδεση των συσκευών απο το cloud - eWeLink εφαρμογή. Δουλευει ταυτόχρονα και παράλληλα, αλλά πρέπει πρώτα να το συνδέσεις με τον eWeLink λογαριασμό που χρησιμοποιείς. Αν χαθεί η σύνδεση στο cloud, δουλεύει τοπικά με τα scenes που έχεις. Το λογισμικό του iHost ειναι το ewelink-cube Φτιάχνω εφαρμογή με αισθητήρες.διακόπτες που θα ελέχει πλήρως τον λέβητα πετρελαίου (καυστήρας, κυκλοφορητής) με λειτουργίες αυτοματισμού και παρακολούθησης/καταγραφής. Δεν θέλεις αυτό να λειτουργεί με εξάρτηση απο το cloud. Αλλά με πλήρη remote παρακολούθηση. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με πλακέτες arduino, ειναι έτοιμο και ωριμο πλέον προιόν. Με πολλές αναβαθμίσεις στο λογισμικό συνεχίζει να προσθέτει αξιοπιστία και νέες λειτουργίες. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2023 από vpapadopoulos
chrismarine Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Το αγόρασα στην έκδοση 4gb ram για να το χρησιμοποιήσω εναλλακτικά ως συναγερμό με κάμερες και αισθητήρες-διακόπτες zigbee ,έχω server home assistant και zigbee2mqtt ,ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό του στηλ plug and play out of the box , ,αυτό που διαπιστώνω είναι ότι είναι σε βρεφικό στάδιο ακόμη καθώς πολλές συσκευές non sonoff δεν υποστηρίζονται ,δεν μπορεί να συγκριθεί με home assistant και τις λειτουργίες αυτού ,ωστόσο δείχνει ότι υπάρχει support και έντονο ενδιαφέρον για να γίνει ένας user friendly home automation server
andreaspA Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/10/2023 στις 4:54 ΜΜ, vpapadopoulos είπε Δεν αποκόπτεται η σύνδεση των συσκευών απο το cloud - eWeLink εφαρμογή. Τι σημαινει το "δεν αποκοπτεται" ? Αφου το ihost το συνδεεις στο ewelink αλλα μονο για OTA updates. Τα sonoff που συνδεεις στο ihost δεν τα βλεπεις απο το ewelink.
csontheline Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βασικά είναι hub για διάφορα πρωτόκολλά. Πχ πες ότι έχεις 2 διακόπτες zigbee, 3 λάμπες wifi και σκέφτεσαι να βάλεις μελλοντικά και 3 πρίζες matter. Αντί να έχεις 3-4-5 εφαρμογές ΚΑΙ εφόσον δεν θέλεις να τα βγάζεις όλα στο ίντερνετ (εάν γίνεται αυτό, πχ στα zigbee δεν νομίζω ότι γίνεται), έχει 1 μόνο μέσω της οποίας βάζεις όλες τις συσκεύες πάνω στο hub. Edit : Λογικά θα χρειάζεσαι VPN για απομακρυσμένη λειτουργία. Εκτός αν παίζει στην εφαρμογή τους, οπότε θα τα παίρνεις όλα εκεί. Αν έχεις δουλέψει google home, είναι το παρόμοιο στυλ (από ότι καταλαβαίνω, δεν έχω το sonoff hub) Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από csontheline
andreaspA Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βρε οτι θελεις συνδεεις επανω του, απλα αυτα που συνδεονται επανω του, δεν βγαινουν στο ewelink. ή στο ihost θα τα συνδεσεις ή στο ewelink, Και το ihost δεν συνδεεται στο ewelink. (για την ακριβεια συνδεεται αλλα μονο για να παιρνει updates). Τα zigbee τα συνδεεις σε ενα hub zigbee που εχει 15€ και τα βλεπεις κανονικα στο ewelink. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από andreaspA 1
chrismarine Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 το ihost είναι ένας μικρός υπολογιστής arm ,τρέχει δικό του λειτουργικό και έχει ενσωματωμένο zigbee interface, ble ,wifi ,όπου μπορούν να συνδεθούν τοπικά έξυπνες συσκευές (ioT) τρέχει επιπλέον docker που του δίνει απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογών ,κάποιοι δοκιμάζουν home assistant κ.α ,έχει μελλοντικές προοπτικές κατά την γνώμη μου και εξελίσσεται συνεχώς ,εναλλακτικά κοστίζει λιγότερο από ένα raspberry pi4 για την ίδια λειτουργία
andreaspA Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 δεν αντιλεγω. Απλα εχει ενα τεραστιο ελατωμα. Οι συσκευές που συνδεοονται επανω του, χανουν την βασικοτερη λειτουργια τους. Την χρηση τους απομακρυσμένα.
chrismarine Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 σωστό αυτό , σίγουρα υπάρχει τρόπος να δεις το ihost απομακρυσμένα αλλά δεν είναι λύση για τον απλό χρήστη , βασικά τώρα το δοκιμάζω με κάποιες συσκευές zigbee που έχω ,αυτό που διαπιστώνω είναι πως οι συσκευές που υποστηρίζουν το ewelink όταν συνδεθούν απευθείας επάνω στο ihost δεν φαίνονται στο ewelink app και μιλαμε για συσκευές zigbee ,δεν ξέρω τι γίνεται με wifi ,που θα πρέπει λογικά να το βλέπει το ewelink και να το σερβίρει επάνω στο ihost εφόσον έχεις κάνει λινκ ihost-ewelink όπως και να έχει είναι μπερδεμένο το πράγμα , και για αυτό τον λόγο εχει docker να τρέξεις ακόμη και home assistant 1
andreaspA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Οποτε δεν δοκιμαζεις κατι. Απλα συνδεεις τις συσκευες επανω στο ihost και τις δουλευεις απο το laptop. Σωστα?
vpapadopoulos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν τις wifi συσκευές τις βάζεις πρώτα στο ewelink, μετά συνδέεις το ihost με το ewelink λογαριασμό και εγκαθιστάς το 'eWeLink Smart Home' στο iHost (docker) από όπου χειρίζεσαι όλες τις συσκευές από το ewelink, παράλληλα με αυτό. Συσκευές zigbee που συνδέονται στο iHost δεν εμφανίζονται στο ewelink. Εγκαθιστώντας το tailscale στο docker iHost, ενεργοποιείς μετά VPN σύνδεση από οοποιοδήποτε απομακρυσμένο δίκτυο με αλλη συσκευή. Η πλατφόρμα iHost εχει ξελιχθεί στις τελευταίες εκδόσεις, και έχει την δυναμική να γίνει εναλλακτική λύση στο Home Automation. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από vpapadopoulos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα