Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι λογικές επιλογές είναι οι εξης δύο:

α) Ψάχνεις για άλλη δουλειά με καλύτερα λεφτά και μόλις τη βρεις φεύγεις (με κίνδυνο οι συνθήκες να είναι χειρότερες από την τωρινή θέση)

β) Κάθεσαι εκεί που είσαι-χωρίς να χρειαστεί να ξεβολευτείς-με την ελπίδα οτι κάποτε θα σου γίνει αύξηση εφόσον δεν έχεις ανάγκη άμεσα και τα χρήματα (με κίνδυνο να μην σου γίνει αύξηση ποτέ ή ακόμα και να σε διώξουν αν βρουν κάποιον με λιγότερα)

Διαλέγεις και παίρνεις.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 hours ago, Nikola83 said:

Γειά σας και καλώς σας βρήκα.

Στο θέμα μου εργάζομαι σε μια μεγάλη εταιρεία της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 10 χρόνια ως υπάλληλος σε μηχανές αυτοματισμού με καθαρό μισθό περίπου 1000 ευρώ.

Ζήτησα αύξηση γιατί αυξήθηκε ο όγκος εργασίας και έχω χρόνια να πάρω αύξηση (όχι το ωράριο που είναι 8ωρο) αλλά μου αρνήθηκαν χωρίς να μου πούνε τον λόγο.Έχω εκνευρίσει μ αυτό.

Τί να κάνω;Να βγω στην αναζήτηση εργασίας ή να παραμείνω στην εταιρεία που σαν δημόσιο χωρίς απολύσεις και σωστές συνθήκες εργασίας;Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο.

Να ρωτήσω κάτι,  τα προηγούμενα  χρόνια μειώθηκε ο όγκος εργασίας;  κάτι που έγινε σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Σου μειώσανε τον μισθό;

Ακόμα τι ακριβώς θέλεις να πεις όταν λες δημόσιο; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sdikr είπε

Να ρωτήσω κάτι,  τα προηγούμενα  χρόνια μειώθηκε ο όγκος εργασίας;  κάτι που έγινε σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Σου μειώσανε τον μισθό;

Ακόμα τι ακριβώς θέλεις να πεις όταν λες δημόσιο; 

Όσο είμαι στην εταιρεία πάντα ανοδικές τάσεις έχει ο όγκος εργασίας και μόνο μια αύξηση έχει γίνει.Ποτέ μείωση αλλά και δύο φορές μπόνους παραγωγικότητας.

Όταν λέω δημόσιο εννοω ότι δεν απολύουν ότι χαζομάρα και να κάνεις ενώ πολλοί έχουν πάρει και σύνταξη από εκεί μετά από 30-35 εργασίας εκεί.

Δημοσ.

Για ανειδίκευτος θεωρώ ότι είναι πολύ καλά τα 1000 ευρω. Αλλοι με πτυχία και μεταπτυχιακα βγάζουν τόσα με δυσκολία. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση πως πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και δεν ζήτησες μια αύξηση και σίγουρα η συμπεριφορά τους είναι λάθος, εγώ θα έφευγα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Actuary είπε

Για ανειδίκευτος θεωρώ ότι είναι πολύ καλά τα 1000 ευρω. Αλλοι με πτυχία και μεταπτυχιακα βγάζουν τόσα με δυσκολία. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση πως πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και δεν ζήτησες μια αύξηση και σίγουρα η συμπεριφορά τους είναι λάθος, εγώ θα έφευγα 

Στην αρχή υπήρχε φόβος λόγο κρίσης - ανεργίας γενικά στην κοινωνία για να ζητησω αύξηση.Φοβήθηκα.Τωρα όμως που η πρώτη και τελευταία αύξηση που μου έκαναν ήταν πριν τρία χρόνια και μου αρνήθηκαν πρόσφατα έχω εκνευριστει.

Δημοσ.

Από κι θα πάρεις κι εσύ σύνταξη κι άστα αυτά τα μυστήρια περί εκνευρισμού και σεβασμού. Αυτό που αλλάζεις δουλειά κάθε λίγα χρόνια και πας στα περισσότερα υπάρχει μόνο στην Αμερική.

• Sad 1
Δημοσ.

Φτιαχνεις βιογραφικο και στελνεις αιτησεις σε αλλες θεσεις. Προσοχη γιατι πολλοι κελαηδανε και εχουν ακουσει εκδικητικες απολυσεις για τετοιους λογους.

Κανε συνεντευξεις με αλλες εταιριες και δες το εργασιακο περιβαλλον, τις προοπτικες και κυριως την αμοιβη. Αν ειναι να πας σε αλλη εταιρια με 1100-1200 και να παρεις το ρισκο να πεσεις σε ζωα η/και η δουλεια σου να ειναι πολυ πιο αγχωδης δεν αξιζει προφανως το ρισκο. Αποψη μου θες τουλαχιστον 1300 το μηνα, ιδανικα 1400 για να φυγεις και να αξιζει το ρισκο.

Το ανιδεικευτος που λενε πολλοι αρα καλα τα 1000 ειναι ατοπο. Ο ανθρωπος εχει 10 χρονια εμπειρια στη βιομηχανια πανω σε αυτοματισμους, αυτο ειναι μεγαλη ειδικευση και προφανως πολυ σημαντικη εμπειρια.

Φιλε κανε την ερευνα σου, δες τι παιζει στην πιατσα. Και στη χειροτερη μπορει να καταλληξεις οτι δεν αξιζει το ρισκο, δουλεια εχεις ετσι κι αλλιως οποτε το ξαναβλεπεις σε κανα χρονο ξανα.

Βασικο, ποτε δεν παραιτουμαστε πριν βρουμε την επομενη θεση. Εξαιρεση μονο αν πεσεις σε εξαιρετικα τοξικο περιβαλλον που σου καταστρεψει την ψυχικη υγεια.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Nikola83 είπε

αλλά μου αρνήθηκαν χωρίς να μου πούνε τον λόγο.Έχω εκνευρίσει μ αυτό.

Δεν χρειάζεται καν να τους ζητήσεις τον λόγο. Ξέρεις πολλούς εργοδότες που θα ήθελαν να δώσουν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους; Δεν γουστάρουν απλά να δώσουν αύξηση, όπως το 99.99% των εργοδοτών. Φοβούνται επίσης μην γίνει γνωστό στους υπόλοιπους συναδέλφους σου και απαιτήσουν και αυτοί αυξήσεις. 

Μιας και λες ότι δουλεύεις έτη με αυτόν τον μισθό και στην ίδια εταιρεία. Θα ήταν καλό να ψάξεις για κάτι καλύτερο με καλύτερες αποδοχές. Έχεις όλο το δίκαιο με το μέρος σου δηλαδή, ειδικά εφόσον αύξησαν και τον όγκο εργασίας. 

Edit: Εννοείται πως δεν παραιτείσαι από την δουλειά σου αν δεν βρεις νέα και δεν υπογράψετε την σύμβαση. 

Αξίζει να φύγεις και να ρισκάρεις τουλάχιστον για πάνω από 300 ευρώ σε σχέση με τον παλιό μισθό αλλά και σύγκριση με το ωράριο που θα έχεις. Μην εκπλαγείς αν σου πουν ότι θα δουλεύεις 10 η 12 ώρες και το πραγματικό ωραριο να είναι από 1 ως 3 ώρες παραπάνω. Ενώ στην παλιά δουλειά το ωράριο ήταν σταθερό και γνωστές οι συνθήκες. Επισης υπάρχει και η πιθανότητα για γαϊδούρι εργοδότη. Τα στσθμιζεις όλα και παίρνεις μια απόφαση. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 hour ago, Nikola83 said:

Όσο είμαι στην εταιρεία πάντα ανοδικές τάσεις έχει ο όγκος εργασίας και μόνο μια αύξηση έχει γίνει.Ποτέ μείωση αλλά και δύο φορές μπόνους παραγωγικότητας.

Όταν λέω δημόσιο εννοω ότι δεν απολύουν ότι χαζομάρα και να κάνεις ενώ πολλοί έχουν πάρει και σύνταξη από εκεί μετά από 30-35 εργασίας εκεί.

Στο πρώτο μήνυμα γράφεις οτι δεν έχει γίνει αύξηση,  εδώ τώρα αναφέρεις μια + μπονους.

Το να μην απολύουν κόσμο οτι βλακεία και να κάνει πραγματικά είναι στα ατου, + τα δώρα που θα πάρεις ενώ στο δημόσιο πλέον γιοκ.

Θα με πείραζε αν κάνανε αυξήσεις σε άλλους που δουλεύουμε μαζί και όχι σε εμένα, θα έλεγα ηρέμησε, σκέψου το λίγο  πριν κάνεις μια κίνηση που μάλλον θα την μετανιώσεις.

11 minutes ago, Basilhs23___ said:

Δεν χρειάζεται καν να τους ζητήσεις τον λόγο. Ξέρεις πολλούς εργοδότες που θα ήθελαν να δώσουν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους; Δεν γουστάρουν απλά να δώσουν αύξηση, όπως το 99.99% των εργοδοτών. Φοβούνται επίσης μην γίνει γνωστό στους υπόλοιπους συναδέλφους σου και απαιτήσουν και αυτοί αυξήσεις. 

Μιας και λες ότι δουλεύεις έτη με αυτόν τον μισθό και στην ίδια εταιρεία. Θα ήταν καλό να ψάξεις για κάτι καλύτερο με καλύτερες αποδοχές. Έχεις όλο το δίκαιο με το μέρος σου δηλαδή, ειδικά εφόσον αύξησαν και τον όγκο εργασίας. 

Έχει λάβει ήδη μια αύξηση (πριν 3 χρόνια) όπως λέει + μπονους

Δημοσ.

Κοίτα, δεν έχεις πτυχία... Ήδη είσαι σε ένα καλό επίπεδο για ανειδίκευτος. Αν το εργασιακό περιβάλλον είναι ευχάριστο και σου αρέσει ο χρόνος που περνάς εκεί μέσα κιόλας μη φύγεις ούτε αν βρεις άλλου με εως 100€ παραπάνω. Για πολύ περισσότερα μπορεί να αξίζει το ρίσκο της νέας δουλειάς και το αν θα ταιριάξεις με νέους συναδέλφους και νέα αφεντικά κτλπ. Επίσης στην επόμενη δουλειά θα στα βάζουν σωστά τα λεφτά?? Επίσης αν δεν έχεις βάρδιες πάλι κάτσε εκεί που είσαι γιατί πλέον η βιομηχανία το γυρνάει σε 3βαρδο όλο και περισσότερο. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Οι περισσότεροι γράψατε ότι αξίζει για πολύ περισσότερα για να φύγω και αυτό θα κάνω.Θα στείλω βιογραφικό σε ανάλογες επιχειρήσεις και εξαρτάται από τις προσφορές - συνθήκες εργασίας τι θα κάνω.

Θα καταπνιξω τον εκνευρισμό μου και βλέποντας και κάνοντας.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nikola83 είπε

Κατεβασε και λιγο ρυθμους, αμα αυτοι δεν πληρωνουν εσυ γιατι να σκιστεις?

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 6
Δημοσ.

Ασε στην άκρη τον εκνευρισμό για να μην πάρεις αποφάσεις εν ψυχρώ.

Επίσης, εφόσον λες ότι δεν απολύουν εύκολα, να είσαι τυπικός αλλά πιο χαλαρός στην εργασία σου.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Κατεβασε και λιγο ρυθμους, αμα αυτοι δεν πληρωνουν εσυ γιατι να σκιστεις?

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.Είμαι τυπικός σε βαθμό κοροϊδίας.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Nikola83 είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Οι περισσότεροι γράψατε ότι αξίζει για πολύ περισσότερα για να φύγω και αυτό θα κάνω.Θα στείλω βιογραφικό σε ανάλογες επιχειρήσεις και εξαρτάται από τις προσφορές - συνθήκες εργασίας τι θα κάνω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Οι συνάδελφοι σου έχουν πάρει αύξηση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...