Nikola83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Στο θέμα μου εργάζομαι σε μια μεγάλη εταιρεία της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 10 χρόνια ως υπάλληλος σε μηχανές αυτοματισμού με καθαρό μισθό περίπου 1000 ευρώ. Ζήτησα αύξηση γιατί αυξήθηκε ο όγκος εργασίας και έχω χρόνια να πάρω αύξηση (όχι το ωράριο που είναι 8ωρο) αλλά μου αρνήθηκαν χωρίς να μου πούνε τον λόγο.Έχω εκνευρίσει μ αυτό. Τί να κάνω;Να βγω στην αναζήτηση εργασίας ή να παραμείνω στην εταιρεία που σαν δημόσιο χωρίς απολύσεις και σωστές συνθήκες εργασίας;Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο.
The_Judas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Ψάξε να βρεις κάποια εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο και να στείλεις το βιογραφικό σου. Βλέπεις αναλόγως τις προτάσεις που θα έχεις αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Εννοείται ότι δεν θα παραιτηθείς αν δεν βρεις πρώτα δουλειά που θεωρείς ότι αξίζει. 5 1
Nikola83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ψάξε να βρεις κάποια εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο και να στείλεις το βιογραφικό σου. Βλέπεις αναλόγως τις προτάσεις που θα έχεις αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Εννοείται ότι δεν θα παραιτηθείς αν δεν βρεις πρώτα δουλειά που θεωρείς ότι αξίζει. Αυτό σκέφτομαι να βρω άλλη εργασία και την επόμενη ημέρα να φύγω.Τόσο έχω εκνευριστεί.Αλλά κάνω δεύτερες σκέψεις ότι εδώ είναι σχεδόν δημόσιο και δεν ξέρω τι παίζει σε συνθήκες εργασίας αλλού αφού τόσα χρόνια δεν κάνω αναζήτηση.
jimakos00 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Έχεις απαντήσει από μόνος στις απορίες σου και μην εκνευρίζεσαι τζάμπα. Κάνεις το ίδιο πράγμα εδώ και 10 χρόνια, μέσα στο οχτάωρο και με συνθήκες εργασίας δημοσίου. Δεν θα τα βρεις εύκολα όλα αυτά. Κάτσε στα αυγά σου και άμα βρεις μια δουλειά που είσαι σίγουρος ότι είναι καλύτερη τότε φύγε. Μη κάνεις δοκιμές και τέτοια. Τα ίδια σκατά είναι παντού. 9 1 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Καλό είναι οι αποφάσεις να μη λαμβάνονται εν θερμώ. Και λόγο να σας έδιναν ("δεν έχει η εταιρία περιθώρια" ή "και να φύγεις, σε έχουμε αντικαταστήσει αύριο") πάλι θα σας εκνεύριζε. Ένα όχι σε τέτοιες καταστάσεις προφανώς θα ενοχλήσει. Σταθμίστε ψύχραιμα τα υπέρ και τα κατά. Ηλικία, γνώσεις τυπικές και πρακτικές, περιβάλλον εργασίας. Δεν χάνετε κάτι να βολιδοσκοπήσετε την κατάσταση στην αγορά εργασίας του τομέα σας. Όπως και να έχει, ψυχραιμία. 1
KX7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 30 λεπτά πριν, Nikola83 είπε Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Στο θέμα μου εργάζομαι σε μια μεγάλη εταιρεία της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 10 χρόνια ως υπάλληλος σε μηχανές αυτοματισμού με καθαρό μισθό περίπου 1000 ευρώ. Ζήτησα αύξηση γιατί αυξήθηκε ο όγκος εργασίας και έχω χρόνια να πάρω αύξηση (όχι το ωράριο που είναι 8ωρο) αλλά μου αρνήθηκαν χωρίς να μου πούνε τον λόγο.Έχω εκνευρίσει μ αυτό. Τί να κάνω;Να βγω στην αναζήτηση εργασίας ή να παραμείνω στην εταιρεία που σαν δημόσιο χωρίς απολύσεις και σωστές συνθήκες εργασίας;Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο. Δυστυχώς χωρίς κάποιο πτυχίο έχεις πολύ περιορισμένες επιλογές.
Nikola83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, KX7 είπε Δυστυχώς χωρίς κάποιο πτυχίο έχεις πολύ περιορισμένες επιλογές. Λάθη της νιότης αλλά πιστεύω ότι σε ανάλογες επιχειρήσεις θα μετρήσει η εμπειρία.
keleystis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ψάξε να βρεις κάποια εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο και να στείλεις το βιογραφικό σου. Βλέπεις αναλόγως τις προτάσεις που θα έχεις αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Εννοείται ότι δεν θα παραιτηθείς αν δεν βρεις πρώτα δουλειά που θεωρείς ότι αξίζει. Δεν θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα. Γενικά σκέψου ότι πάρα πολύς κόσμος παίρνει 700 και 800 ευρώ σε δουλειές που είναι κυριολέκτικά σκατά επειδή δεν μπορεί να βρεί κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σου αλλά πρέπει να έχεις πολύ καλή προσφορά για να φύγεις, του στύλ αντίστοιχα μεγάλη εταιρία με τουλάχιστον 200 ευρώ καθαρά τον μήνα πάνω και με ίση ή λιγότερη ταλαιπωρία για να μετακινείσαι μέχρι εκεί. 1
thanasisxask Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 50 λεπτά πριν, Nikola83 είπε Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Στο θέμα μου εργάζομαι σε μια μεγάλη εταιρεία της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 10 χρόνια ως υπάλληλος σε μηχανές αυτοματισμού με καθαρό μισθό περίπου 1000 ευρώ. Ζήτησα αύξηση γιατί αυξήθηκε ο όγκος εργασίας και έχω χρόνια να πάρω αύξηση (όχι το ωράριο που είναι 8ωρο) αλλά μου αρνήθηκαν χωρίς να μου πούνε τον λόγο.Έχω εκνευρίσει μ αυτό. Τί να κάνω;Να βγω στην αναζήτηση εργασίας ή να παραμείνω στην εταιρεία που σαν δημόσιο χωρίς απολύσεις και σωστές συνθήκες εργασίας;Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο. Δικό σου πελατολόγιο δεν μπορείς να κάνεις; γενικά οτι έχει να κάνει με αυτοματισμους πληρώνεται και πολύ καλά μάλιστα.
blitzNikos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Εσύ, χωρίς τυπικά προσόντα, θεωρείσαι ήδη τυχερός. Παίρνεις παραπάνω από το "βασικό" δουλεύωντας σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον. Αυτό θα σκέφτηκαν και δε σου έδωσαν αύξηση. Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, πρέπει να έχεις βρει μια εναλλακτική λύση με σημαντική διαφορά και να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δε θα βρεθείς μπροστά σε κάποια έκπληξη... Και πάλι, θα υπάρχει πάντα κάποιο ρίσκο, που θα πρέπει να αποδεχτείς. Τέλος, να θυμάσαι ότι, όπως έλεγε και ο Βολταίρος, "το καλύτερο είναι εχθρός του καλού" (le mieux est l’ennemi du bien)! 1
Petros Electron Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δεν θελω να σε παρω στον λαιμό μου, αλλα και εγω που δούλευα παλιά σε μεγάλη εταιρία 5χρ σαν τεχνικός/εγκατάστασης αντικλεπτικών συστημάτων και αυξήθηκε η δουλειά τους, τους ζήτησα αύξηση (δεν μου ειχαν κανει ποτε...) και δεν μου απάντησαν καν.. Δεύτερη φορα τους ειπα οτι αν βρω κατι αλλο θα φύγω και παλι δεν "ίδρωσε" καν το αυτι τους.. Τελικά βρηκα άλλου δουλειά, τους ειπα οτι παραιτούμαι και η HR manager με φωναξε για να της πω τον λογο και της ειπα "αφου 2 φορες σας το ειπα,και δεν κάνατε τίποτα!" και μου λεει "άκουσον, άκουσον, Εγω δεν το γνωριζα!!" Καλα τους λεω οτι να ναι, αντε γεια και πηγα στην νεα μου εργασία εννοείται με μεγαλύτερες απολαβές!. Οποτε ψαξου και αν βρεις κατι αξιόλογο πες το τους, οτι εχεις σκοπο να φύγεις και θα δεις πως θα το πάρουν.. Και γενικα σκεψου το και αποφάσισε χωρις βιασύνες το τι ειναι καλυτερο για εσενα.. 9
tzitzikas2 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Χωρίς κανένα πτυχίο 1000€ δεν είναι και άσχημα. Εξαρτάται βέβαια και τις οικογενειακές υποχρεώσεις έχεις ή τι σχετικά.σχεδια έχεις. Άλλο να ζεις μόνο τον εαυτό σου και άλλο να έχεις νοίκι, παιδιά και σύζυγο να θρέψεις. 1000€ για να ζήσει οικογένεια και με νοίκι δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια. Αν δεν βρεις κάτι καλό που να δεχθούν να δώσουν μεγαλύτερο μισθό κάθεσαι εκεί που είσαι και μην τους παραζοριζεις παρά τον θυμό σου γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν
Nikola83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Χωρίς κανένα πτυχίο 1000€ δεν είναι και άσχημα. Εξαρτάται βέβαια και τις οικογενειακές υποχρεώσεις έχεις ή τι σχετικά.σχεδια έχεις. Άλλο να ζεις μόνο τον εαυτό σου και άλλο να έχεις νοίκι, παιδιά και σύζυγο να θρέψεις. 1000€ για να ζήσει οικογένεια και με νοίκι δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια. Αν δεν βρεις κάτι καλό που να δεχθούν να δώσουν μεγαλύτερο μισθό κάθεσαι εκεί που είσαι και μην τους παραζοριζεις παρά τον θυμό σου γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν Δεν έχω ενοίκιο έχω 2 παιδιά και σύζυγο που εργάζεται.Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα αλλά ή έλλειψη σεβασμού στην εργασία που τους βγάζω. 1
basilis_k6 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 ψαχνεις νεα δουλεια εχοντας την ασφάλεια της δουλειας σου. αν βρεις, καλως.
dbrillis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Ψαχνεις νεα δουλεια. Πας στη νεα δουλεια. Κλαις που αλλαξες δουλεια. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις