Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα πιο ασφαλές. Ιόνια Πάτρα Γιάννενα μέχρι Αγρίνιο καλά είναι αλλά εν συνεχεία μέχρι την κορυφή μετά το Μέτσοβο φίλε είναι πολύ  ανηφόρα. Ειδικά το κομμάτι μετά την Άρτα τα 22-23 χιλιόμετρα συνεχούς απότομης ανηφόρας (μοναδικότητα στην Ευρώπη) θα είναι πολύ σκληρό για το σκουτερ σου των 170cc και κουραστικό για σένα. Πολλά χιλιόμετρα έρημος - μονότονος - βαρετός δρόμος. Αν είχες μεγαλη μηχανή που θα μπορούσες σε αυτόν το δρόμο να ανοίξεις μέχρι 120-130 θα ήταν διαφορετικά αλλα το σκούτερ δεν μπορείς να το ζορίσεις με μεγαλες ταχύτητες συνεχόμενα.Βάλτα όλα κάτω και αποφάσισε 

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Fronimitis είπε

Εννοείτε είναι αφού είναι αερόψυκτο με 164 κυβικά.

Ενώ τα 125 και 150 κυβικά των Honda,Yamaha, Piaggio είναι όλα υδρόψυκτα.

Αλλά στα λεφτά του και το Sym καλό είναι.Εγω το έδωσα με 108000χλμ στον πατέρα μου χωρίς προβλήματα κι ακόμα κυκλοφορει μια χαρά.

Δηλαδη θελεις να μου πεις αν συγκρινουμε το symphony 125 με το sh mode εχουν τις ιδιες ροπες/καταναλωσεις???

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Δηλαδη θελεις να μου πεις αν συγκρινουμε το symphony 125 με το sh mode εχουν τις ιδιες ροπες/καταναλωσεις???

Αν μιλάμε για το υδρόψυκτο symphony st125 με το υδρόψυκτο sh mode 125 ναι είναι γενικά κοντά,αλλά δεν είναι μόνο το μοτέρ.

Είναι η χαρτογράφηση,η μετάδοση,το βάρος,τα ελαστικά και αλλά που μπορούν να επηρεάσουν τις επιδόσεις.Φυαικα η Χοντα το κάνει πιο καλά,αλλά μην φανταστείς ότι έχουν και τρελές διάφορες σε επιδόσεις και κατανάλωση.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Αν μιλάμε για το υδρόψυκτο symphony st125 με το υδρόψυκτο sh mode 125 ναι είναι γενικά κοντά,αλλά δεν είναι μόνο το μοτέρ.

Είναι η χαρτογράφηση,η μετάδοση,το βάρος,τα ελαστικά και αλλά που μπορούν να επηρεάσουν τις επιδόσεις.Φυαικα η Χοντα το κάνει πιο καλά,αλλά μην φανταστείς ότι έχουν και τρελές διάφορες σε επιδόσεις και κατανάλωση.

To mode καιει 2-2.3λ ενω το st125 ανετα φτανει τα 3λ!  Τα μοτερ δεν ειναι τα ιδια αφου η honda χρησιμοποιει 4 βαλβιδες για οικονομια και ροπη!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

To mode καιει 2-2.3λ ενω το st125 ανετα φτανει τα 3λ!  Τα μοτερ δεν ειναι τα ιδια αφου η honda χρησιμοποιει 4 βαλβιδες για οικονομια και ροπη!

Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι ίδια τα μοτέρ,ίσα ίσα που η Χοντα έγραψα το κάνει καλύτερα.

Το SH mode που τυγχάνει να το έχω για εργασία κιόλας καίει περίπου 2-2,5 λίτρα ,αλλά και το Sym γύρω στα 2.5-3 λίτρα καίει.

Όμως όπως σου είπα παίζουν κι άλλα ρόλο σε επιδόσεις και κατανάλωση.

Επειδή δούλευα με Symphony 200 αερόψυκτο και τώρα με SH mode 125 υδρόψυκτο,οι διαφορές δεν είναι τραγικές.

Σαφώς καλύτερο είναι το Χοντα,πιο οικονομικό και με πιο αθόρυβο μοτερ,αλλά με ενοχλούν τα λεπτά λάστιχα του.Επισης είναι γυμνό.

Όμως τεχνολογικά σε μοτέρ και στήσιμο και τεχνογνωσία δεν θα συγκρίνω καν Honda με Sym.Με διαφορά καλύτερη η Honda.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε επιδοσεις ειναι παρομοια. Επισης το symphony 125 υδροψυκτο εχει και αυτο 4βαλβιδo μοτερ, 2βαλβιδο ειναι το αεροψυκτο "200αρι".

Σε καταναλωση το Mode ειναι λιγο πιο οικονομικο αλλα οχι καποια τρελη διαφορα.

Επισης το Mode εχει πιο μαζεμενες διαστασεις συγκρτικα με τo symphony με οτι συνεπαγεται αυτο σε ανεση και σε ατομα με υψος 1,85+

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/10/2023 στις 10:38 ΠΜ, Fronimitis είπε

Το σκούτερ θα αντέξει αν έχεις καλοσυντηρημενο.

Εσύ όμως δεν ξέρω...

Εγώ μια φορά πήγα από Αιγάλεω στο Κορωπί με το ίδιο σκούτερ κι ήθελα 2 ώρες για να συνέλθει η μέση μου.

Θέλει ανά ώρα διάλειμμα(για σένα όχι για το σκούτερ) και φυσικά όχι τελικές.Να πηγαίνεις μέχρι 80-90 να μην το έχεις στα κόκκινα για ώρα.

Τσεκαρεις ελαστικά και λάδια κι είσαι έτοιμος.

Καλό κουράγιο κι αν χρειαστεί στείλε μου να σου πω έναν καλό φυσιοθεραπευτή!

Στα 18 19 μου ειχα κανει με τον τότε κολλητο πειραια χαλκιδα πειραια ! Με παπι baotian cheetah 110 cc.... Ηταν κ βραδυ, "ευτυχως" ηταν στη μοδα οι xenon λάμπες και βλέπαμε στο δρόμο! Οταν φτασαμε Χαλκίδα κ εκατσα σε ενα παγκακι ενιωθα οτι κατεβηκα μαζι με την σέλα (λες και σφηνωσε στον λωκο μου 😛 ) καναμε μια σταση στο πηγαινε και μια στο ελα, βεβαια κλανεις μεντες μην στην πεσει καποιος ή κατι

Kι εμεις με 90 το πηγαίναμε,  πολυ κρυο για μεσα καλοκαιρι... Ειχε φάση στα διοδια που μας κοιταζε εκπληκτη η ταμιας !

Επεξ/σία από panosno1com
  • Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.. Τελικά το έκανα το ταξίδι χθες από Ζακυνθο προς Τρίκαλα,πήγα με καράβι Κυλλήνη μετά στην Πάτρα,έπειτα Ιονια οδό,μετά Εγνατία και κατέβηκα από τις στροφές στα Μετέωρα.Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία,αλλά ήρθαν 2-3 (ευτυχώς) στιγμές που ναι θα έλεγα ότι χρειάζεται ένα κλικ παραπάνω για να είσαι άνετος σε αυτό το ταξίδι (ίσως 250 κυβικά και πάνω).Δυστυχώς έπρεπε να προλάβω πριν πέσει η νύχτα και το κρύο και οι στάσεις μου ήταν λίγες και 5-10 λεπτά (πλην μια που ήταν μισάωρο έξω απο την Άρτα) ενώ χρειάστηκε για πολυ ώρα να οδηγώ τερματισμενος..Επειδή έπρεπε να το ξεκουράσω αλλά και να χαλαρώσω και γω,μπήκα στο καραβάκι στο ρίο αντί για την γέφυρα αλλά από κει και μετά άρχισα να έχω πρόβλημα...όταν εσβηνα το μηχανάκι για διάλειμμα δεν έπαιρνε με τίποτα μπρος,με αποκορύφωμα στην μεγάλη στάση να μη μπορώ επί 20 λεπτά να βάλω μπροστά.Φταίει η υπερθέρμανση;Κάτι άλλο;Δεν το γνωρίζω αλλά σήμερα πήρε κανονικά μπρος χωρίς πολλά πολλά..Τελος μου βγήκε 420 χιλιόμετρα από το βενζινάδικο της Ζακύνθου μέχρι το σπίτι μου και έβαλα 27€ βενζίνη και γυρισα με περίπου 30-35 χιλιόμετρα απόθεμα.Σορρυ για το σεντόνι απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας που μου δώσατε το θάρρος να δοκιμάσω το πρώτο μου ταξίδι. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, George6633 είπε

Καλημέρα στην παρέα.. Τελικά το έκανα το ταξίδι χθες από Ζακυνθο προς Τρίκαλα,πήγα με καράβι Κυλλήνη μετά στην Πάτρα,έπειτα Ιονια οδό,μετά Εγνατία και κατέβηκα από τις στροφές στα Μετέωρα.Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία,αλλά ήρθαν 2-3 (ευτυχώς) στιγμές που ναι θα έλεγα ότι χρειάζεται ένα κλικ παραπάνω για να είσαι άνετος σε αυτό το ταξίδι (ίσως 250 κυβικά και πάνω).Δυστυχώς έπρεπε να προλάβω πριν πέσει η νύχτα και το κρύο και οι στάσεις μου ήταν λίγες και 5-10 λεπτά (πλην μια που ήταν μισάωρο έξω απο την Άρτα) ενώ χρειάστηκε για πολυ ώρα να οδηγώ τερματισμενος..Επειδή έπρεπε να το ξεκουράσω αλλά και να χαλαρώσω και γω,μπήκα στο καραβάκι στο ρίο αντί για την γέφυρα αλλά από κει και μετά άρχισα να έχω πρόβλημα...όταν εσβηνα το μηχανάκι για διάλειμμα δεν έπαιρνε με τίποτα μπρος,με αποκορύφωμα στην μεγάλη στάση να μη μπορώ επί 20 λεπτά να βάλω μπροστά.Φταίει η υπερθέρμανση;Κάτι άλλο;Δεν το γνωρίζω αλλά σήμερα πήρε κανονικά μπρος χωρίς πολλά πολλά..Τελος μου βγήκε 420 χιλιόμετρα από το βενζινάδικο της Ζακύνθου μέχρι το σπίτι μου και έβαλα 27€ βενζίνη και γυρισα με περίπου 30-35 χιλιόμετρα απόθεμα.Σορρυ για το σεντόνι απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας που μου δώσατε το θάρρος να δοκιμάσω το πρώτο μου ταξίδι. 

Τελικά έκανες το ταξειδι με τα πολλά χιλιόμετρα. Μπράβο βρε θηρίο.Πολλές ανηφόρες μετα το Ρίο ειδικά η καρφωτή για 22 συνεχόμετα χιλιόμετρα μετά την Άρτα. Επειδή γνωρίζω το δρόμο το φοβόμουν από κει αλλα αφού έφτασες ολα καλά. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά το σκούτερ. Λιγα κυβικά λογικό ήταν. Μην το ξανακάνεις όμως🤣

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα σ ρυθμισε βαλβίδες στο 1ο σερβις ή συμπλήρωσες με εξτρα λαδι...οποτε Θα  πέρναγε λαδι στο μπουζί γ αυτο δεν επαιρνε αμεσως.+ότι το πήγαινες κ όσο πάει για πολύ ώρα ηταν φειλ

Φοραγες half face μπαλακλαβα/περιλαίμιο?αν οχι μαλλον σε τρελανε  ο αέρας π έμπαινε από κατω..τα solo ταξιδάκια κ κυριως με αργα μηχανακια δεν προτείνονται..6ωρο το κανες?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kage είπε

Φοραγες half face μπαλακλαβα/περιλαίμιο?αν οχι μαλλκον σε τρελανε  ο αέρας π έμπαινε από κατω..τα solo ταξιδάκια κ κυριως με αργα μηχανακια δεν προτείνονται..6ωρο το κανες?

Σαν ποδηλάτης που έχω κάνει μεγάλο ταξίδι με ποδήλατο διαφωνώ με την άποψη σου όσον αφορά το αργό μέσο.

Αν γνωρίζεις τις δυνατότητες του οχήματος σου και αν είσαι καλά εξοπλισμένος τότε με έναν καλό προγραμματισμό πας παντού.
Γενικά το τρίπτυχο είναι αυτογνωσία, εξοπλισμός, προγραμματισμός. ;)

Βέβαια, αν πηγαίνεις με το ρολόι, όπως ο φίλος, τότε, ναί δεν προτείνεται.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kage είπε

Δεν θα σ ρυθμισε βαλβίδες στο 1ο σερβις ή συμπλήρωσες με εξτρα λαδι...οποτε Θα  πέρναγε λαδι στο μπουζί γ αυτο δεν επαιρνε αμεσως.+ότι το πήγαινες κ όσο πάει για πολύ ώρα ηταν φειλ

Φοραγες half face μπαλακλαβα/περιλαίμιο?αν οχι μαλλκον σε τρελανε  ο αέρας π έμπαινε από κατω..τα solo ταξιδάκια κ κυριως με αργα μηχανακια δεν προτείνονται..6ωρο το κανες?

Για τον αέρα φόρεσα ένα λεπτό που είχα και κάτι έκοψε...7 ωρο το έκανα,έφαγα μια ώρα εκεί με το καραβάκι στο Ρίο που πήγα κάτω από την γέφυρα συν τις φορές που δεν έπαιρνε μπροστά όπου το ίδιο έγινε και την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να το βάλω μπρος επί μισή ώρα και όταν τελικά πήρε το πήγα στον μάστορα όπου μου είπε ότι έφταιγε το ρελε μίζας,μου τον άλλαξε εντός εγγύησης και τώρα προς το παρόν παίρνει κανονικά..

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή τώρα είδα το θέμα:

1. Κατ'αρχάς συγχαρητήρια που το τόλμησες!
  2. Δεν έπρεπε να πας από εκεί που πήγες. Ακόμα και μηχανή μεγάλου κυβισμού να είχες, δεν έπρεπε να πας από εκεί. Οι λόγοι είναι ότι διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο είναι μεν ασφαλείς αλλά τέρμα βαρετές και η άλλη διαδρομή που σου προτείναν (Ιτέα-Δεσφίνα- Άμφισσα κλπ) είναι ταμάμ για μηχανές. Θα γούσταρες ταξίδι!!!

Εγώ πήγα Αθήνα - Γιάννενα τα Χριστούγεννα από Ιονία οδό με μεγάλη μηχανή και βαρέθηκα τη ζωή μου. Χίλιες φορές να πήγαινα από "μέσα" αλλά ξεκίνησα απόγευμα και δεν με έπαιρνε. Αν είχα ξεκινήσει πρωί, θα περνούσα σίγουρα από Μπράλο-Δομοκό-Αμφίκλεια- Μετέωρα (ίσως)...

Συμπερασματικά, στο επόμενο σου ταξίδι, χάραξε καλύτερη διαδρομή, εξοπλίσου κατάλληλα και καλό ταξίδι :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Επειδή τώρα είδα το θέμα:

1. Κατ'αρχάς συγχαρητήρια που το τόλμησες!
  2. Δεν έπρεπε να πας από εκεί που πήγες. Ακόμα και μηχανή μεγάλου κυβισμού να είχες, δεν έπρεπε να πας από εκεί. Οι λόγοι είναι ότι διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο είναι μεν ασφαλείς αλλά τέρμα βαρετές και η άλλη διαδρομή που σου προτείναν (Ιτέα-Δεσφίνα- Άμφισσα κλπ) είναι ταμάμ για μηχανές. Θα γούσταρες ταξίδι!!!

Εγώ πήγα Αθήνα - Γιάννενα τα Χριστούγεννα από Ιονία οδό με μεγάλη μηχανή και βαρέθηκα τη ζωή μου. Χίλιες φορές να πήγαινα από "μέσα" αλλά ξεκίνησα απόγευμα και δεν με έπαιρνε. Αν είχα ξεκινήσει πρωί, θα περνούσα σίγουρα από Μπράλο-Δομοκό-Αμφίκλεια- Μετέωρα (ίσως)...

Συμπερασματικά, στο επόμενο σου ταξίδι, χάραξε καλύτερη διαδρομή, εξοπλίσου κατάλληλα και καλό ταξίδι :)

Σ ευχαριστώ πολύ,είναι και αυτό ότι εγώ ήμουν στην Κυλλήνη περίπου 11:30 και ο χρόνος πιέζε,μιας και δεν είχα ξανακάνει ταξίδι ήθελα να είναι μέρα για οτιδήποτε χρειαστώ...Το επόμενο θα είναι πιο light και μάλλον σε λίγες μέρες μιας και θα πάω από Τρίκαλα Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι από που να πάω τελικά εφόσον φύγω νωρίς..!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...