George6633 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα στην παρέα,δουλεύω σεζόν στη Ζάκυνθο και σε 2 βδομάδες φεύγω πίσω για Τρίκαλα.Πάντα ήθελα να κάνω ενα ταξίδι με το δίτροχο και τώρα μου έχει μπεί έντονα η ιδέα εφόσον ο καιρός ειναι καλός.Έχω ένα sym symphony st 200 αερόψυκτο τo οποίο πήρα καινούργιο τον Νοέμβριο που μας πέρασε και πριν λίγο καιρό του έκανα το σερβις (έχω σχεδόν 5000χλμ).Τι πρέπει να προσέξω πέρα απο τα απαραίτητα(μπουφάν μηχανής,κράνος,αέρα στα λάστιχα κλπ)?Πρέπει να το ξαναπάω στο συνεργείο για έλεγχο?'Εκανα το καθιερωμένο σερβις περίπου πριν 100χλμ.Τέλος,όταν ήρθα με το λεωφορείο ήρθαμε απο Καρδίτσα,Λαμία,Αμφισσα κλπ...Προτείνετε κάποια αλλη διαδρομή φεύγοντας απο Πάτρα προς Τρίκαλα?Κάθε βοήθεια και γνώμη καλοδεχούμενη.
kostasbm Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 14 minutes ago, George6633 said: Καλημέρα στην παρέα,δουλεύω σεζόν στη Ζάκυνθο και σε 2 βδομάδες φεύγω πίσω για Τρίκαλα.Πάντα ήθελα να κάνω ενα ταξίδι με το δίτροχο και τώρα μου έχει μπεί έντονα η ιδέα εφόσον ο καιρός ειναι καλός.Έχω ένα sym symphony st 200 αερόψυκτο τo οποίο πήρα καινούργιο τον Νοέμβριο που μας πέρασε και πριν λίγο καιρό του έκανα το σερβις (έχω σχεδόν 5000χλμ).Τι πρέπει να προσέξω πέρα απο τα απαραίτητα(μπουφάν μηχανής,κράνος,αέρα στα λάστιχα κλπ)?Πρέπει να το ξαναπάω στο συνεργείο για έλεγχο?'Εκανα το καθιερωμένο σερβις περίπου πριν 100χλμ.Τέλος,όταν ήρθα με το λεωφορείο ήρθαμε απο Καρδίτσα,Λαμία,Αμφισσα κλπ...Προτείνετε κάποια αλλη διαδρομή φεύγοντας απο Πάτρα προς Τρίκαλα?Κάθε βοήθεια και γνώμη καλοδεχούμενη. πολύ ωραία διαδρομή αυτή που ήρθες.....πολλές στάσεις και όχι σανίδα το γκάζι,καλυτερα να έχεις ένα σταθερό τέμπο ....φεύγεις πρωί πρωί για να μην έχεις το άγχος ότι θα σε πιάσει νύχτα και εννοείται κοιτάς και το καιρό για βροχη 2 1
JakeKaufman Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Πολύ επικίνδυνη διαδρομή. Εγώ θα την απέφευγα και θα έστελνα το σκούτερ με μεταφορική
George6633 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Πολύ επικίνδυνη διαδρομή. Εγώ θα την απέφευγα και θα έστελνα το σκούτερ με μεταφορική Με μεταφορική το έφερα αλλά μου άρεσε η διαδρομή είναι η αλήθεια και σκέφτομαι να στείλω την βαλίτσα με μεταφορική αντί για το μηχανάκι,σίγουρα είναι επικίνδυνη γιαυτό θέλω να ξέρω τι εναλλακτικές έχω και αν είναι καλύτερες.
SaFiS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Κανε την κ@βλα σου με συνεση και προσοχη. Τα υπολοιπα ειναι να ‘χαμε να λεμε. Η ζωη ειναι μικρη και χρειαζεται εμπειριες. Και απο το σπιτι σου μπορει να βγεις και να παθεις κατι. Περυσι τον Ιουνιο πηγα απο Θεσσαλονικη στο Nis της Σερβιας με 125αρα διχρονη Vespa (τις παλιες με τις ταχυτητες). Φετος με την 200αρα μου πηγα Ελβετια για την Πανευρωπαϊκη και μεσα Ιουλιου πηγα Νοτια Ιταλια σε συναντηση τοπικου κλαμπ. Ολα γινονται αρκει, να υπαρχει θεληση και σχεδιασμος… 7 1
Fronimitis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Το σκούτερ θα αντέξει αν έχεις καλοσυντηρημενο. Εσύ όμως δεν ξέρω... Εγώ μια φορά πήγα από Αιγάλεω στο Κορωπί με το ίδιο σκούτερ κι ήθελα 2 ώρες για να συνέλθει η μέση μου. Θέλει ανά ώρα διάλειμμα(για σένα όχι για το σκούτερ) και φυσικά όχι τελικές.Να πηγαίνεις μέχρι 80-90 να μην το έχεις στα κόκκινα για ώρα. Τσεκαρεις ελαστικά και λάδια κι είσαι έτοιμος. Καλό κουράγιο κι αν χρειαστεί στείλε μου να σου πω έναν καλό φυσιοθεραπευτή! 1 1
George6633 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SaFiS είπε Κανε την κ@βλα σου με συνεση και προσοχη. Τα υπολοιπα ειναι να ‘χαμε να λεμε. Η ζωη ειναι μικρη και χρειαζεται εμπειριες. Και απο το σπιτι σου μπορει να βγεις και να παθεις κατι. Περυσι τον Ιουνιο πηγα απο Θεσσαλονικη στο Nis της Σερβιας με 125αρα διχρονη Vespa (τις παλιες με τις ταχυτητες). Φετος με την 200αρα μου πηγα Ελβετια για την Πανευρωπαϊκη και μεσα Ιουλιου πηγα Νοτια Ιταλια σε συναντηση τοπικου κλαμπ. Ολα γινονται αρκει, να υπαρχει θεληση και σχεδιασμος… Ευχαριστώ,Μετά από αυτό το απίστευτο ταξίδι που έκανες το δικό μου δεν είναι κάτι οπότε θα το κάνω λοιπόν εφόσον το επιτρέψει ο καιρός...υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να πάρω για τα ελαστικά (πχ κάποιο αφρό) που είναι tubeless αν χτύπα ξύλο πατήσω κάτι και σκάσει;η οτιδήποτε άλλο... Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από George6633
basilis_k6 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, SaFiS είπε Κανε την κ@βλα σου με συνεση και προσοχη. Τα υπολοιπα ειναι να ‘χαμε να λεμε. Η ζωη ειναι μικρη και χρειαζεται εμπειριες. Και απο το σπιτι σου μπορει να βγεις και να παθεις κατι. Περυσι τον Ιουνιο πηγα απο Θεσσαλονικη στο Nis της Σερβιας με 125αρα διχρονη Vespa (τις παλιες με τις ταχυτητες). Φετος με την 200αρα μου πηγα Ελβετια για την Πανευρωπαϊκη και μεσα Ιουλιου πηγα Νοτια Ιταλια σε συναντηση τοπικου κλαμπ. Ολα γινονται αρκει, να υπαρχει θεληση και σχεδιασμος… πηγες θεσ/νικη - ελβετια με 200αρα βεσπα?
SaFiS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, basilis_k6 said: πηγες θεσ/νικη - ελβετια με 200αρα βεσπα? Οχι μονο εγω, 68 συμμετοχες ειχε η Ελληνικη αποστολη με 31 διχρονες βεσπες και 25 τετραχρονες νεας γενιας… 4
basilis_k6 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, SaFiS είπε Οχι μονο εγω, 68 συμμετοχες ειχε η Ελληνικη αποστολη με 31 διχρονες βεσπες και 25 τετραχρονες νεας γενιας… 2.000χλμ δλδ. πόσες μερες κάνατε να πατε? αυτο πρεπει να ειναι πανω απο 5+5.
SaFiS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 56 minutes ago, basilis_k6 said: 2.000χλμ δλδ. πόσες μερες κάνατε να πατε? αυτο πρεπει να ειναι πανω απο 5+5. Επειδη με την παρεα μου το συνδυασαμε και με επισκεψη στο μουσειο της Piaggio και γενικα γυρισαμε αρκετα μερη στην Ιταλια, το καναμε 12 ημερες… 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 5 ώρες πριν, Fronimitis είπε Το σκούτερ θα αντέξει αν έχεις καλοσυντηρημενο. Εσύ όμως δεν ξέρω... Εγώ μια φορά πήγα από Αιγάλεω στο Κορωπί με το ίδιο σκούτερ κι ήθελα 2 ώρες για να συνέλθει η μέση μου. Θέλει ανά ώρα διάλειμμα(για σένα όχι για το σκούτερ) και φυσικά όχι τελικές.Να πηγαίνεις μέχρι 80-90 να μην το έχεις στα κόκκινα για ώρα. Τσεκαρεις ελαστικά και λάδια κι είσαι έτοιμος. Καλό κουράγιο κι αν χρειαστεί στείλε μου να σου πω έναν καλό φυσιοθεραπευτή! Αν το συγκρινουμε με ιδιας κατηγοριας σε honda ή piaggio δεν ειναι λιγοτερο ροπατο/νευρικο με μεγαλυτερη καταναλωση???
Fronimitis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Αν το συγκρινουμε με ιδιας κατηγοριας σε honda ή piaggio δεν ειναι λιγοτερο ροπατο/νευρικο με μεγαλυτερη καταναλωση??? Εννοείτε είναι αφού είναι αερόψυκτο με 164 κυβικά. Ενώ τα 125 και 150 κυβικά των Honda,Yamaha, Piaggio είναι όλα υδρόψυκτα. Αλλά στα λεφτά του και το Sym καλό είναι.Εγω το έδωσα με 108000χλμ στον πατέρα μου χωρίς προβλήματα κι ακόμα κυκλοφορει μια χαρά. 2
papoys1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μελέτα καλά τη διαδρομή πριν ξεκινήσεις. Καλό είναι να κανονίσεις και τις στάσεις σου από πριν ώστε να μην χρειάζεται να αποφασίσεις τελευταία στιγμή. Μπες γκουγκλη δες και κάνε ένα σχεδιάγραμμα να μην πηγαίνεις στα τυφλά. Το κομάτι Ιτέα - Δελφοί - Αμφισσα - Θερμοπύλες λίγο δύσκολο ,κουραστικό και ερημικο. Πρόσεχε τα αγριογούρουνα🤣 1 1
George6633 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Μελέτα καλά τη διαδρομή πριν ξεκινήσεις. Καλό είναι να κανονίσεις και τις στάσεις σου από πριν ώστε να μην χρειάζεται να αποφασίσεις τελευταία στιγμή. Μπες γκουγκλη δες και κάνε ένα σχεδιάγραμμα να μην πηγαίνεις στα τυφλά. Το κομάτι Ιτέα - Δελφοί - Αμφισσα - Θερμοπύλες λίγο δύσκολο ,κουραστικό και ερημικο. Πρόσεχε τα αγριογούρουνα🤣 Αυτό μου είπε και ένας φίλος που μίλησα πρίν οτι δεν μου προτείνει να πάω απο εκεί αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια να πάρω την Ιονία οδό μετά την Πάτρα και να βγω στα Γιάννενα για Εγνατία και να κατέβω απο κει με προσόχη απο Μετέωρα μεριά...Αν είχα κάνει όλες τις πιθανές διαδρομές έστω με αυτοκίνητο θα είχα μια εικόνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα