panatha1369 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Εχω κατι ηχεια sony 180watt rms μαζι με ενα sub sony ιδιας εντασης και θελω να τα συνδεσω στο pc..εχουν τα κλασικα καλωδια μαυρο/κοκκινο..Υπαρχει κατι που θα εκανε αυτη τη δουλεια?
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Εχω κατι ηχεια sony 180watt rms μαζι με ενα sub sony ιδιας εντασης και θελω να τα συνδεσω στο pc..εχουν τα κλασικα καλωδια μαυρο/κοκκινο..Υπαρχει κατι που θα εκανε αυτη τη δουλεια? https://www.skroutz.gr/s/4418001/Metatropeas-3-5mm-male-se-RCA-2x-female.html https://www.skroutz.gr/s/9334708/Metro-Metatropeas-3-5mm-male-se-RCA-2x-female-534011.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/4378981/Proel-AT128-Metatropeas-3-5mm-male-se-RCA-2x-female.html
panatha1369 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 ειναι τα ηχεια που ειχε το mhc rg595..μαυρο κοκκινο καλωδιο αλλα στο τελος ειχε μονο τα συρματακια..ειχα δει παλιοτερα κατι σαν μεικτη που μπορουσες να βαλεις τετοια ηχεια..
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, panatha1369 είπε μαυρο κοκκινο καλωδιο αλλα στο τελος ειχε μονο τα συρματακια.. Καλημέρα και συγγνώμη για την αρχική μου απάντηση. Κατάλαβα λάθος. Γράφεις ότι έχεις τα ηχεία μόνο, αλλά λανθασμένα θεώρησα ότι έχεις και την κεντρική μονάδα, η οποία δεν έχει μόνο κασετόφωνο, CD player και EQ. Φιλοξενεί τους ενισχυτές για τα δύο δορυφόρια και το subwoofer. Ένα σημαντικό θέμα είναι το εξής. Τα ηχεία αυτά παίζουν σωστά; Ή κάποιο από τα τρία τους είναι φεύγα ή (μισο)χαλασμένο; Αν δεν το γνωρίζεις με μεγάλη σιγουριά, θα πρέπει να τα δοκιμάσεις πρωτού μπεις σε έξοδα. Να σου φέρουν έναν ενισχυτή ή να πας σε κάποιον να τα ακούσετε προσεκτικά, τα δορυφόρια εναλλάξ μια το ένα μετά το άλλο. Το sub μόνο του. Απλή μέτριση με το πολύμετρο δεν είναι πάντοτε αρκετή. Η καλύτερη λύση θα ήταν να μπορούσες να βρεις την κεντρική μονάδα του. Ακομά και χαλασμένη, να πας να σου την φτιάξουνε. Όσο και να πάει σε συμφέρει από την εναλλακτική. Η πρώτη εναλλακτική, για να παίξουν μαζί με το sub, περιλαμβάνει 3 κανάλια ενίσχυσης, επιπλέον διαχωριστή συχνοτήτων (crossover) και ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Ακόμα και με πολύ μικρούς και ανεπαρκείς για αυτά τα ηχεία ενισχυτές, θα δώσεις δυο τρία κατοστάρικα τελείως μίνιμουμ. Για να παίζουν όσο δυνατά έπαιζαν με τη δικιά τους μονάδα πέντε κατοστάρικα. Και θα τα έχεις σε τρεις ξεχωριστές συσκευές με μεταξύ τους καλώδια, αν δε σου τα κάνει κάποιος ιδιοκατασκευή. Δεν ξέρω αν είχες κάτι τέτοιο κατά νου και πως σου ακούγεται. Δε νομίζω ότι αξίζει, πάντως γίνεται, ακόμα και χωρίς την αυθεντική του μονάδα να κάνεις αυτά ηχεία να παίζουν το ίδιο καλά. Η άλλη εναλλακτική σου είναι να βάλεις τα δορυφόρια μόνο, με ένα μικρό ενισχυτή και να ξεχάσεις το sub. Αν δεν τους πάρεις τα μπάσα να τα στείλεις σε sub (προηγούμενη εναλλακτική), δεν έχει νόημα να βάλεις μεγάλο ή ακριβό ενισχυτή. Δε θα ακούγονται άσχημα αν απλώς θες ηχεία για τον υπολογιστή σου και αποτελεί μια πρακτική και οικονομική λύση. Απλώς δε θα έχεις εντυπωσιακό μπάσο για εφέ στις ταινίες (π.χ. εκρήξεις) ούτε μεγαλύτερη ένταση για μικρές μαζώξεις των ~10-15 ατόμων. Θα είναι λίγο μεγάλα μεν, pc speakers δε. Αν σε ενδιαφέρει αυτή η λύση, δώσε μου ένα budget να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμμένο στέρεο ενισχυτή.
panatha1369 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Τα ηχεια παιζουν κανονικα..μονο το cd παιζει σωστα οποτε να ναι..Μαλλον σκεφτομαι να παω να φτιαξω το cd ..Γιατι κατα τα αλλα ειναι αρκετα τιμιο σαν συνολο..300 ευρω το ειχα παρει ολο το συστημα το 2009.. https://www.e-shop.gr/sony-mhc-rg595-p-PER.704019 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, panatha1369 είπε Τα ηχεια παιζουν κανονικα..μονο το cd παιζει σωστα οποτε να ναι.. Αν καταλαβαίνω σωστά, μόνο το CD είναι χαλασμένο; 56 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Μαλλον σκεφτομαι να παω να φτιαξω το cd ..Γιατι κατα τα αλλα ειναι αρκετα τιμιο σαν συνολο..300 ευρω το ειχα παρει ολο το συστημα το 2009.. Ε ναι ρε συ, αυτό να κάνεις. Να φτιάξεις και το CD αν σου βρουν ανταλλακτικά. Αλλιώς βάζεις ένα dvd/cd player στο pc. Το pc σου το συνδέεις στο χαμηλά στην πρόσοψη της μονάδας με καλώδιο mini jack (μικρό καρφί). Έχει δύο βύσματα. Όχι στο αριστερά, είναι έξοδος για ακουστικά εκεί και θα την κάψεις, αν βάλεις το pc. Στο δεξιά συνδέεις, θα πρέπει να γράφει "audio in". Το επιλέγεις και σαν input το audio in και είσαι έτοιμος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα