Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση βανδαλισμών αυτοκινήτου σε πιλοτή πολυκατοικίας!!

bill_viper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα, 

Διαμένω στην επαρχία, σε σπίτι που νοικιάζω από το 2014. Βάζω το αυτοκίνητο μου στην πιλοτή της πολυκατοικίας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, ούτε έχω κάποιες έχθρες κτλ. μιας και είμαι πολύ συγκαταβατικός άνθρωπος (ούτε τίποτα χρωστούμενα σε κοινόχρηστα κτλ.).

Το τελευταίο δίμηνο όμως αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με κλειδιές στο αμάξι μου. Είχα ένα Volvo XC40 το οποίο μέσα σε 1 μήνα μου τράβηξαν 2 φορές κλειδιές ενώ βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή. Από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που παρκάρουν τα οποία είναι κατά πολύ μικρότερης αξίας δεν έκαναν τίποτα σε κανένα. Έβαψα 2 φορές την πόρτα με ένα κόστος 500+€, όπου το πούλησα προ ημερών.

Εδώ και λίγες μέρες χρησιμοποιώ ένα Peugeot 2008 2022 μοντέλο μέχρι να περάσουν οι 6-8 μήνες αναμονής για το καινούριο μου αμάξι. 
Μέσα στην πρώτη εβδομάδα που το παρκάρω στην πιλοτή πάλι μου τράβηξαν κλειδιά μάλιστα με σχέδιο αυτή τη φορά…
Επίσης και πάλι δεν πείραξαν κανένα άλλο αυτοκίνητο στην πιλοτή.

Κατά πάσα πιθανότητα γίνεται από «καλόπαιδα» που συχνάζουν σε μεγάλο πάρκο κολλητά με την πολυκατοικία μου. Μάλιστα μόλις χθες που είχε βγάλει η σύζυγος το παιδί στο πάρκο είδε 15χρονο με μαχαίρι πάνω του. Βλέπεις 18χρονα-20χρονα με φάτσες και συμπεριφορά κακοποιών στοιχείων.

Επειδή και το αμάξι που περιμένω είναι μίας άλφα αξίας δε ξέρω τι να κάνω για να αντιμετωπίσω αυτό το θέμα. Στη συνέλευση που το ανέφερα έφεραν αντίρρηση για κάμερες έστω και μόνο στο δικό μου χώρο που παρκάρω γιατί είναι κοινόχρηστος.

Δε ξέρω πως να προστατέψω την περιουσία μου…

Επειδή εδώ και μια εβδομάδα πάει να σπάσει το κεφάλι μου οποιαδήποτε γνώμη / βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!!!

Επεξ/σία από bill_viper
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μερικά σημαντικά σημεία.

Τι άλλαξε το τελευταίο δίμηνο ειδικά την εβδομάδα 10ήμερο που έγινε η 1η χαρακιά. Συνήθως τέτοιες πράξεις είναι εκτόνωση πρόσφατης αντίδρασης στη ψυχολογία του ατόμου που του μπήκες στο μάτι. Αν θυμηθείς επακριβώς τις προηγούμενες ημέρες έχεις μεγάλη πιθανότητα να βρεις ποιος.

Το να έγινε από άνθρωπο άσχετο με τη πολυκατοικία επίσης μη το αποκλείεις. Υπάρχουν άπειρα ψυχάκια έξω που μπορεί να βρίστηκες στο φανάρι, να κράτησε τη πινακίδα σου, να βρήκε διεύθυνση με γνωστό σε τμήμα ή ασφάλεια, και να πέρασε απλά ένα βράδυ να στο χαρακώσει.

Γενικά καλό είναι να σκεφτείς πιο σφαιρικά, ποιός θα έπαιρνε ευχαρίστηση από μια τέτοια πράξη, και ποιός ξέρει και που μένεις.

Τα καλόπαιδα απέναντι στο πάρκο δρούν τυφλά και ισοπεδωτικά και θα χαράκωναν και τα υπόλοιπα. Όχι μόνο το δικό σου.

Μπορείς να πας στο τμήμα της περιοχής και να ρωτήσεις αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στους γύρω δρόμους. Μπορείς να αφήσεις και μια μήνυση κατ αγνώστων ώστε να υπάρχει ένα πρώτο σημείο με τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβεις αργότερα. Καλύτερα από τώρα παρά να τρέχεις αργότερα.

Μια κουκούλα με συναγερμό που να διαθέτει περιμετρικό ραντάρ με ρυθμιζόμενη ευαισθησία ώστε να μη βαράει και με μια γάτα που περνάει από κάτω και μια εσωτερική κάμερα είναι λύσεις αποτροπής που δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

• Like 2

Κατά την γνώμη μου. Έχεις πρόβλημα με κάποιον συγκεκριμένο από την πολυκατοικία. 

Ασε την κάμερα στην πολυκατοικία, όταν χαρακωσουν η κάνουν κάτι και στα υπόλοιπα αμάξια τοτε θα βάλουν. 

Δυστυχώς λύση άμεση δεν υπάρχει πέραν από το να παρκάρεις το αμάξι αλλού και γενικά μακριά από την πολυκατοικία σας. 

Μερικές λύσεις τώρα, που πρέπει να είσαι προσεκτικός και νομικά μπορείς να έχεις θέματα. Σημειώνεις ημέρες και ώρες που βρήκες χαρακιές στο αμάξι μήπως μπορείς να προσδιορίσεις στο περίπου αν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που περνάνε και το κάνουν. 

Μπορείς να αφήσεις παρκαρισμένο κάπου στην πυλωτή το αμάξι σου και να βάλεις κρυφά κάμερα μέσα να κοιτάει προς το μέρος που χαρακωσαν να δεις την φάτσα αυτού που θα κάνει κάτι. Άμα είναι άσχετος από την πολυκατοικια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν είναι από την πολυκατοικία τώρα, κολλάς στο τζάμι του αμαξιού πως καταγράφεται έρχεσαι μετά από λίγες μέρες και του λες σε είδα από την κάμερα είτε πάμε σε ένα συνεργείο και πληρώνεις την ζημιά είτε θα κινηθώ νομικά. Δεν ξέρω άμα σε καλύπτει η ασφαλιστική για αυτό. 

Το νέο σου αμάξι, δυστυχως σου λέω ότι θα σου κάνουν το ίδιο και χειρότερο, το περιμένουν πως και πως. Έχεις θέμα με κάποιον, τώρα όπως είπαν πριν, σκέψου με ποιον, μήπως τσακωθηκες με κάποιον που σε ξέρει από την περιοχή έψαξε και ρώτησε κανέναν γείτονα και έμαθε πως μένεις εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλήθεια, έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις στην πιλοτή; Η θέση που το βάζεις είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος που νοικιάζεις , και περιγράφεται στο συμβόλαιο μίσθωσης;

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Βάλε 2 κάμερες στο αμάξι και άσε τους να λένε. Ούτως ή άλλως δεν θα φαίνονται. Οταν τον πιάσεις τότε ξεχέσιμο σε όλη την πολυκατοικία. Σίγουρα είναι κάποιος κομπλεξικός από την πολυκατοικία σου. 110% !!

• Like 2
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, greekfragma είπε

Μερικά σημαντικά σημεία.

Τι άλλαξε το τελευταίο δίμηνο ειδικά την εβδομάδα 10ήμερο που έγινε η 1η χαρακιά. Συνήθως τέτοιες πράξεις είναι εκτόνωση πρόσφατης αντίδρασης στη ψυχολογία του ατόμου που του μπήκες στο μάτι. Αν θυμηθείς επακριβώς τις προηγούμενες ημέρες έχεις μεγάλη πιθανότητα να βρεις ποιος.

Το να έγινε από άνθρωπο άσχετο με τη πολυκατοικία επίσης μη το αποκλείεις. Υπάρχουν άπειρα ψυχάκια έξω που μπορεί να βρίστηκες στο φανάρι, να κράτησε τη πινακίδα σου, να βρήκε διεύθυνση με γνωστό σε τμήμα ή ασφάλεια, και να πέρασε απλά ένα βράδυ να στο χαρακώσει.

Γενικά καλό είναι να σκεφτείς πιο σφαιρικά, ποιός θα έπαιρνε ευχαρίστηση από μια τέτοια πράξη, και ποιός ξέρει και που μένεις.

Τα καλόπαιδα απέναντι στο πάρκο δρούν τυφλά και ισοπεδωτικά και θα χαράκωναν και τα υπόλοιπα. Όχι μόνο το δικό σου.

Μπορείς να πας στο τμήμα της περιοχής και να ρωτήσεις αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στους γύρω δρόμους. Μπορείς να αφήσεις και μια μήνυση κατ αγνώστων ώστε να υπάρχει ένα πρώτο σημείο με τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβεις αργότερα. Καλύτερα από τώρα παρά να τρέχεις αργότερα.

Μια κουκούλα με συναγερμό που να διαθέτει περιμετρικό ραντάρ με ρυθμιζόμενη ευαισθησία ώστε να μη βαράει και με μια γάτα που περνάει από κάτω και μια εσωτερική κάμερα είναι λύσεις αποτροπής που δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Επειδή είμαι άνθρωπος που γενικά δε βγαίνω, δεν πολύ κυκλοφορώ στην πόλη, η δουλειά μου είναι σε χωριό 30km εκτός πόλης, η ρουτίνα μου είναι σπίτι/οικογένεια - δουλειά. Θέλω να πω με αυτό, ότι δεν έχω με κάποιον έχθρα, με όλους συναναστρέφομαι και μιλάω στην πολυκατοικία (η οποία σημειωτέον είναι στο σύνολο τους οικογενειάρχες όλοι). Έχοντας στο μυαλό μου αυτά, πιθανολογώ ότι δεν είναι κάποιος που με έχει βάλει στο μάτι. 

Πιθανότερο, θα έλεγα, ότι είναι το γεγονός ότι βλέπουν ένα αυτοκίνητο x αξίας και το κάνουν μόνο και μόνο για αυτό.

Επίσης, να αναφέρω, ότι η θέση μου στην πιλοτή είναι και η μοναδική που έχει φως το βράδυ από τις 4 στο σύνολο που υπάρχουν στην πολυκατοικία.  

Κουκούλα το σκέφτηκα κι εγώ, απλά μετά θα έχω θέμα ότι δε θα μπορώ να τη βάζω όταν το αυτοκίνητο είναι με σκόνες/λάσπες γιατί γδέρνει και τρώει το βερνίκι. Επίσης, αν κάποιος θέλει να το κάνει δεν είναι τίποτα να σηκώσει τη κουκούλα.

Εσωτερική κάμερα το σκέφτηκα αλλά δε ξέρω τι είδους κάμερα, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου. Π.χ. Μία action camera με ευρυγώνιο φακό θα άντεχε η μπαταρία της και η μνήμη της να καταγράφει 12-15-20 ώρες συνεχόμενα;

3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Κατά την γνώμη μου. Έχεις πρόβλημα με κάποιον συγκεκριμένο από την πολυκατοικία. 

Ασε την κάμερα στην πολυκατοικία, όταν χαρακωσουν η κάνουν κάτι και στα υπόλοιπα αμάξια τοτε θα βάλουν. 

Δυστυχώς λύση άμεση δεν υπάρχει πέραν από το να παρκάρεις το αμάξι αλλού και γενικά μακριά από την πολυκατοικία σας. 

Μερικές λύσεις τώρα, που πρέπει να είσαι προσεκτικός και νομικά μπορείς να έχεις θέματα. Σημειώνεις ημέρες και ώρες που βρήκες χαρακιές στο αμάξι μήπως μπορείς να προσδιορίσεις στο περίπου αν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που περνάνε και το κάνουν. 

Μπορείς να αφήσεις παρκαρισμένο κάπου στην πυλωτή το αμάξι σου και να βάλεις κρυφά κάμερα μέσα να κοιτάει προς το μέρος που χαρακωσαν να δεις την φάτσα αυτού που θα κάνει κάτι. Άμα είναι άσχετος από την πολυκατοικια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν είναι από την πολυκατοικία τώρα, κολλάς στο τζάμι του αμαξιού πως καταγράφεται έρχεσαι μετά από λίγες μέρες και του λες σε είδα από την κάμερα είτε πάμε σε ένα συνεργείο και πληρώνεις την ζημιά είτε θα κινηθώ νομικά. Δεν ξέρω άμα σε καλύπτει η ασφαλιστική για αυτό. 

Το νέο σου αμάξι, δυστυχως σου λέω ότι θα σου κάνουν το ίδιο και χειρότερο, το περιμένουν πως και πως. Έχεις θέμα με κάποιον, τώρα όπως είπαν πριν, σκέψου με ποιον, μήπως τσακωθηκες με κάποιον που σε ξέρει από την περιοχή έψαξε και ρώτησε κανέναν γείτονα και έμαθε πως μένεις εκεί. 

Συνονόματε, δες την απάντηση μου παραπάνω γιατί δε νομίζω να είναι κάποιος από την πολυκατοικία. 

Οι κλειδιές έγιναν σε ακαθόριστα χρονικά σημεία, η πρώτη έγινε απόγευμα κατά από τις 18:00 έως τις 19:00 και οι επόμενες δύο φορές πιθανολογώ βράδυ.

Όπως επίσης από πάνω έχω γράψει τον προβληματισμό μου για την εσωτερική κρυφή κάμερα. Έχεις κάτι να προτείνεις;

3 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Συνήθως αυτά γίνονται λόγο πάρκιγνκ ή ηχορύπανσης

Κάγκουρας με volvo λίγο δύσκολο οπότε ψηφίζω το πρώτο

Στο ίδιο σημείο της πιλοτής παρκάρω σχεδόν 9 χρόνια. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα. Πλέον μου έχει γίνει ψυχολογικό, τις προάλλες το βράδυ στον ύπνο μου έβλεπα ότι μου χάραζαν το αμάξι..

Γενικά κάποιος θα μπορεί να πει ότι είναι λαμαρίνες μην ασχολείσαι. Έχω φτύσει αίμα και ατελείωτα ξενύχτια άγχους για να μπορέσω να πάρω αυτές τις λαμαρίνες..

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις στην πιλοτή; Η θέση που το βάζεις είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος που νοικιάζεις , και περιγράφεται στο συμβόλαιο μίσθωσης;

Σωστά, στο συμβόλαιο του διαμερίσματος περιλαμβάνεται η θέση πάρκινγκ στην πιλοτή.

2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Βάλε 2 κάμερες στο αμάξι και άσε τους να λένε. Ούτως ή άλλως δεν θα φαίνονται. Οταν τον πιάσεις τότε ξεχέσιμο σε όλη την πολυκατοικία. Σίγουρα είναι κάποιος κομπλεξικός από την πολυκατοικία σου. 110% !!

Κάποια πρόταση για κάμερες γιατί δεν έχω ιδέα; Τι είδους κάμερες θα μπορούσαν να καταγράφουν τόσες ώρες συνεχόμενα; Θα άντεχε η μπαταρία τους; Η μνήμη τους;

Στην πολυκατοικία είμαστε 7-8 οικογένειες με παιδιά όλοι μας. Είναι family friendly που λέμε. Με όλους μιλώ, με κανέναν ποτέ 9 χρόνια τώρα δεν είχα και συνεχίζω να μην έχω πρόβλημα.

Αναζήτησε τον ένοχο σε προβλήματα των παιδιών με άλλα πιτσιρίκια της πολυκατοικίας, της γειτονιάς ή στο σχολείο.

Ειδικά αν έχεις πάει τα παιδιά με το αμάξι και σε έχουν δει οτι είσαι ο γονιός με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Το να βάλεις μια κάμερα εντός του οχήματος με μια μπαταρία που θα διαρκεί κάποιες ώρες ή όταν αντιλαμβάνεται κίνηση θα ενεργοποιείται αν έχει μικρή αυτονομία, είναι μια λύση που πρέπει να τη σκεφθείς σοβαρά.

Τώρα αν πιάσεις ανήλικο με την κάμερα να σου χαρακώνει το αμάξι,  καλό είναι να συζητήσεις και με τον δικηγόρο της οικογένειας τις επόμενες κινήσεις 

Το χωριό είναι πολύ περιορισμένη κατάσταση για ενόχους. Όλα μαθαίνονται και όλα δείχνουν ποιος ενήλικος ή ποιά τσογλανάκια κάνουν τέτοια.

βάλε μια πινακίδα ότι ο χώρος παρακολουθείται απο κάμερες και βάλε και ένα προβολέα με αισθητήρα κίνησης.Για να ολοκληρώσεις το σκηνικό υπάρχουν ψευτικες κάμερες που μπορείς να βάλεις.

• Like 1

7 minutes ago, bill_viper said:

Σωστά, στο συμβόλαιο του διαμερίσματος περιλαμβάνεται η θέση πάρκινγκ στην πιλοτή.

Οκ έτσι λέει, αλλά όντως είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος; Το έχεις επιβεβαιώσει διαβάζοντας το συμβόλαιο και την πράξη οριζοντίου ιδιοκτησίας; Ρωτάω γιατί γνωρίζω μια τέτοια περίπτωση, το μισθωτήριο ανέφερε για θέση στάθμευσης αόριστα ενώ το διαμέρισμα δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις κάμερα, απλά και μόνο μήπως μπορέσεις και δεις ποιος το κάνει, σαν αποδεικτικό μάλλον δεν θα μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις. Πρόταση για κάτι συγκεκριμένο δυστυχώς δεν έχω.

• Confused 1

1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Τα παιδιά στο σχολείο μήπως τσακώθηκαν με τίποτα αλλά παιδιά; 

Και το κρατάνε αρμένικο ότι αμάξι παίρνει να το χαρακώνουν? Ελα ρε παιδιά. Θα το έκαναν μία και τέλος. Εδώ είναι κάποιος ψυχάκιας της πολυκατοικίας. Το ότι όλοι είναι οικογενειάρχες δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ισα ίσα που αυτοί και αν κάνουν αίσχη. 

• Like 2

Κακώς ρώτησες για να βάλεις κάμερα. Υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν μόνο το αυτοκίνητο δηλαδή ορίζεις το σημείο που γίνεται καταγραφή αν φοβάται κάποιος κερατάς/κερατού στην πολυκατοικία σου.

Κάποιος έχει θέμα ζήλιας με εσένα προσωπικά.... σου έχει ζητήσει κανείς δανικά από την πολυκατοικία και αρνήθηκες;

Καινούριο αμάξι θα στο ρημάξουν 10000% βάλε ένα φίλο σου μέσα επί πληρωμή να τους πιάσετε και τέλος.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...