dhm21911 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, dawnvibe είπε Είναι πιο ασφαλές Χωρίς το αποτύπωμα...δεν θα μπορείς να μπεις στον λογαριασμό σου Πολλές Αμερικανικές ταινίες βλέπετε 😂😂😂 Εγω παντως εχω παρει δακτυλικο πανω σε λαδοκολλα πριν πολλα χρονια τωρα δεν ξερω αν δουλευει.
svartevarg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, georgiosmix είπε Google και η λέξη προσωπικό πάνε μαζί ?? Και όλοι νομίζουν ότι η Microsoft είναι πιο επιθετική όσον αφορά την πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.
RcManiac Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, dawnvibe said: Είναι πιο ασφαλές Χωρίς το αποτύπωμα...δεν θα μπορείς να μπεις στον λογαριασμό σου ή τον κωδικό ξεκλειδώματος. (PIN) Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από RcManiac 1
than06 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Τα βιομετρικά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα passkeys πέρα από την απόδειξη πως έχεις το passkey. Είναι σαν να έχεις έναν password manager και να ζητάει κάθε φορά το pin (ή δαχτυλικό αποτύπωμα) για να εμφανίσει τον κωδικό ή και να τον κάνεις autocomplete. Γιατί τόση πρεμούρα για "βιομετρικά"; Απλοποίηση της τεχνολογίας για τον μέσο άνθρωπο. Σαν να λέμε κωδικός sms αντί για 2fa. Σύντομα το bitwarden και λοιποί password managers θα προσφέρουν δυνατότητα για αποθήκευση passkeys και θα λειτουργόυν πάνω κάτω σαν να έχεις κωδικό πολλών εκατοντάδων χαρακτήρων. Χωρίς υποχρέωση βιομετρικών. Γιατί τότε όλοι λένε για βιομετρικά; Επειδή έτσι μένεις στο walled garden της google, microsoft or apple, whatever you choose. https://vimeo.com/827447812 3
buffos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, nick_corobos είπε Δεν μου αρέσει αυτό. Το κάνει το yahoo εδω και τουλάχιστον 5 χρόνια και δεν είναι ωραίο. Προτιμώ κωδικό και μετά approve απο κινητό, παρά μόνο approve απο κινητό Καταλαβαίνεις οτι αυτό που περιγράφεις είναι ειναι το 2FA που δεν αλλάζει και δεν έχει καμιά σχέση. Το passkey αντικαθιστά τα χιλιάδες password που έχουμε με ένα. Πως έχεις ένα password manager για να έχεις τα 18ψήφια password (που πρέπει να έχεις αλλιώς δεν συζητάμε καν). Και έχεις ένα masterpassword που πρέπει αν είναι σιδηρόδρομος (αλλιώς πάλι δεν συζητάμε καν) και επειδή βαριέσαι και δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που μπαίνεις να δίνεις αυτό τον σιδηρόδρομο, βάζεις το δάχτυλο... Ε λοιπόν, αντι να πηγαίνεις μέσω κίνας, πως είναι το sign in with google, έτσι θα είναι και το sign in with passkey. Απλά οταν θα υποστηρίζεται και από σελίδες, δεν θα χρειάζεται να δημιουργείς λογαριασμό πουθενά και θα είναι transparent. Αυτό δεν καταργεί το 2FA. Αυτό πάλι θα χρειάζεται, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη, σε καινούργιες (not trusted) συσκευές, ή σε όλες ανάλογα με την υπηρεσία (πχ η aws διαγράφει το session είτε είσαι σε trusted υπολογιστή είτε όχι , και καλά κάνει). 2
freegr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Ο χρόνος θα δείξει ποσό ωφέλιμο εινσι αφού υπάρχουν κι άλλοι μέθοδοι πιστοποίησης όπως μοναδικός κωδικός στο ΚΙΝΗΤΟ κλπ
ZoReN Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, than06 said: Τα βιομετρικά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα passkeys πέρα από την απόδειξη πως έχεις το passkey. Είναι σαν να έχεις έναν password manager και να ζητάει κάθε φορά το pin (ή δαχτυλικό αποτύπωμα) για να εμφανίσει τον κωδικό ή και να τον κάνεις autocomplete. Γιατί τόση πρεμούρα για "βιομετρικά"; Απλοποίηση της τεχνολογίας για τον μέσο άνθρωπο. Σαν να λέμε κωδικός sms αντί για 2fa. Σύντομα το bitwarden και λοιποί password managers θα προσφέρουν δυνατότητα για αποθήκευση passkeys και θα λειτουργόυν πάνω κάτω σαν να έχεις κωδικό πολλών εκατοντάδων χαρακτήρων. Χωρίς υποχρέωση βιομετρικών. Γιατί τότε όλοι λένε για βιομετρικά; Επειδή έτσι μένεις στο walled garden της google, microsoft or apple, whatever you choose. https://vimeo.com/827447812 Το NordPass το οποίο χρησιμοποιώ έχει είδη την δυνατότητα για passkeys 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Άρα τελικά καταλήγουμε ότι πλέον είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να έχουμε κινητό και όχι μόνο αλλά επίσης να το έχουμε κολλημένο στο χέρι μας 24 ώρες το 24ωρο! 1
ZoReN Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, Dr.Fuzzy said: Άρα τελικά καταλήγουμε ότι πλέον είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να έχουμε κινητό και όχι μόνο αλλά επίσης να το έχουμε κολλημένο στο χέρι μας 24 ώρες το 24ωρο! Δε νομίζω γιατί δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις login μόνο με passkeys. Μπορείς να κάνεις όπως και σήμερα 1
snakething Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 21 ώρες πριν, jmirko15 είπε Άρα το μόνο που θα χρειάζεται κάποιος είναι το κινητό σου; Πως είναι αυτό "πιο ασφαλή";.. Ασφαλές. 2
svartevarg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε Άρα τελικά καταλήγουμε ότι πλέον είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να έχουμε κινητό και όχι μόνο αλλά επίσης να το έχουμε κολλημένο στο χέρι μας 24 ώρες το 24ωρο! Προς το παρόν όχι. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες τεχνολογίες πιο ασφαλείς και πρακτικές και προς Θεού δεν αναφέρομαι σε τσιπάκια στον εγκέφαλο και στο χέρι. 2
jcnstd100 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, svartevarg είπε Προς το παρόν όχι. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες τεχνολογίες πιο ασφαλείς και πρακτικές και προς Θεού δεν αναφέρομαι σε τσιπάκια στον εγκέφαλο και στο χέρι. Χρησιμοποιώ passkey για να μπω στο Google μέσω Mac το οποίο έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη κλειδοθήκη iCloud. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με τα Apple IDs καθώς απαιτείται iOS 17, iPhone ή iPad.
Hacker?pcs Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 14/10/2023 at 09:51, jmirko15 said: Άρα το μόνο που θα χρειάζεται κάποιος είναι το κινητό σου; Πως είναι αυτό "πιο ασφαλή";.. Το κινητό γιατί να σε νοιάζει αν το κλέψουν από θέμα ασφάλειας; Ασφαλισμένο με αποτύπωμα είναι, αν κάνει factory reset με account και όλο το filesystem είναι κρυπτογραφημένο, δεν μπορεί να πάρει δεδομένα σου ο κλέφτης Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από Hacker?pcs
nick_corobos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, buffos είπε Καταλαβαίνεις οτι αυτό που περιγράφεις είναι ειναι το 2FA που δεν αλλάζει και δεν έχει καμιά σχέση. Το passkey αντικαθιστά τα χιλιάδες password που έχουμε με ένα. Πως έχεις ένα password manager για να έχεις τα 18ψήφια password (που πρέπει να έχεις αλλιώς δεν συζητάμε καν). Και έχεις ένα masterpassword που πρέπει αν είναι σιδηρόδρομος (αλλιώς πάλι δεν συζητάμε καν) και επειδή βαριέσαι και δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που μπαίνεις να δίνεις αυτό τον σιδηρόδρομο, βάζεις το δάχτυλο... Ε λοιπόν, αντι να πηγαίνεις μέσω κίνας, πως είναι το sign in with google, έτσι θα είναι και το sign in with passkey. Απλά οταν θα υποστηρίζεται και από σελίδες, δεν θα χρειάζεται να δημιουργείς λογαριασμό πουθενά και θα είναι transparent. Αυτό δεν καταργεί το 2FA. Αυτό πάλι θα χρειάζεται, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη, σε καινούργιες (not trusted) συσκευές, ή σε όλες ανάλογα με την υπηρεσία (πχ η aws διαγράφει το session είτε είσαι σε trusted υπολογιστή είτε όχι , και καλά κάνει). Προτιμώ το 2FA. Τώρα για trysted υπολογιστή είναι άλλη κουβέντα. Σε υπολογιστή που δεν είναι δικός μου δεν θα έμπαινα στο mail μου σε καμία περίπτωση
Petran83 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Στις 14/10/2023 στις 2:27 ΜΜ, SeaLion είπε Αν έχουμε πολλαπλά accounts, ή shared λογαριασμούς (εταιρικούς, από και πιο απλά κοινά projects) τι γίνεται; Εγώ έχω π.χ. Google account αποκλειστικά για το YouTube, άλλο προσωπικό, άλλο επαγγελματικό και πάει λέγοντας, τα οποία δεν τα έχω βάλει όλα στο κινητό μου. Σε ένα device τα βάζουμε όλα; Και -σημαντικό- αν χαθεί ή χαλάσει η συσκευή; Πάλι στήσιμο όλα από την αρχή; Με έναν καλό password manager και 2fa αυτά τα κανονίζεις μία φορά και ξενοιάζεις (που λέει ο λόγος...) Ναι κι εμένα ως τώρα αυτή είναι η απορία μου. Έχω χάσει το pixel, μου και τα έχω ξαναδτήσει όλα κάμποσες φορές . Το 2fa λέγεται ότι πλέον επαναφέρει τους λογαριασμούς που έχεις αποθηκεύσει αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ. *Πάντως αφήνω ένα περιθώριο δικής μου πατάτας Τα κλειδιά πρόσφατης πάλι.....μου έφυγε ο κωλος να αποδείξω ότι είμαι εγώ διότι δεν είχα πρόσβαση στο λογαριασμό μου και δεν μπορούσα έτσι να μπω πχ στο web banking να πάρω ανάλογα μέτρα ασφαλείας κλπ Το καλό με τα passkeys είναι ότι μπορεί να έχεις πολλά. Οπότε έτσι μπόρεσα να ανοίξω τιν Password Manager που είχα στον υπολογιστή *Αν κάνεις το λάθος να κατεβάσεις τον password Manager στο PC και δεν έχεις passkey ή κοντά σού τη συσκευή δεν μπορεί να ανοίξει Συμπέρασμα; Ξέρω γω, αυτή η πρακτική θα βολεύει μόνο αν στο μέλλον μας τσιπαρουν 😀 11 ώρες πριν, jcnstd100 είπε Χρησιμοποιώ passkey για να μπω στο Google μέσω Mac το οποίο έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη κλειδοθήκη iCloud. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με τα Apple IDs καθώς απαιτείται iOS 17, iPhone ή iPad. Ωχ! Άλλο μανίκι αυτό! Και οι δύο ίδιες τεχνολογίες χρησιμοποιούν αλλά για κάποιο λόγο δεν τις μοιράζονται και την πληρώνουμε εμείς στο τέλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα