andreaspA Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, leftermann είπε δυο κρεβάτια-πατάρι μπουκώνουν εντελώς το δωμάτιο, τα κρεβάτια πατάρι είναι σε 1,5μ ύψος, αντε να τα παραγγεί΄λεις λίγο παραπάνω, αλλά όσο πιο πάνω τόσο πιο πολύ το παιδί θα βράζει από την ζέστη το καλοκαίρι. Οπότε θα έχεις μεν άδειο πάτωμα, αλλά θα έχεις το ταβάνι σου στο 1,50 και θα είστε σκυφτοί, κυρίως οι γονείς. Και τα παιδιά όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα. Δεν χρειαζεται το κρεββατι να εχει υψος 1.20 και 1.50 μετρο. Το παταροκρεββατο αναλογα με το υψος του δωματιου, θα παει εκει που να αφηνει 70 ποντους στο κρεββατι. Σε 70 ποντους χωρο, ανεβαινουν και ενηλικες και κοιμουνται.
bikey77 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, leftermann είπε τα κορίτσια μου έχουν 18 μηνες διαφορά και το δωμάτιό τους είναι σχεδόν σαν το δικό σου, λίγο πιο μεγάλο (315Χ370) αλλά με αλλιώς την μπαλκονόπορτα (φάτσα στην είσοδο). Η γνώμη μου: 1. Στο γωνιακό γραφείο που δείχνεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να κατσουν να μελετήσουν ή να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να σκοτωθούν, σχεδόν φάτσα η μια στην άλλη. Τρια χρόνια διαφορά είναι πολλά, όταν η μεγάλη γκομενίζει η μικρή θα ζωγραφίζει αρκουδάκια ακόμα. 2. δυο κρεβάτια-πατάρι μπουκώνουν εντελώς το δωμάτιο, τα κρεβάτια πατάρι είναι σε 1,5μ ύψος, αντε να τα παραγγεί΄λεις λίγο παραπάνω, αλλά όσο πιο πάνω τόσο πιο πολύ το παιδί θα βράζει από την ζέστη το καλοκαίρι. Οπότε θα έχεις μεν άδειο πάτωμα, αλλά θα έχεις το ταβάνι σου στο 1,50 και θα είστε σκυφτοί, κυρίως οι γονείς. Και τα παιδιά όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα. Τι έχω κάνει εγώ: - την ντουλάπα όπως εσύ, - κουκέτα ικεα φτηνή ξύλινη που με πατέντα την σήκωσα +30-40 εκ από το πάτωμα, οπότε κατω από το κατω κρεβάτι έχει αρκετό χώρο, μπορούν να βάλουν διάφορα πράγματα, να μπούν από κάτω να παίξουν, πιο μικρές στρώνανε κάτι χαλιά και κουβέρτες και το κάνανε φωλίτσα, τώρα που μεγάλωσαν το έχουν αποθήκη. Εννοείται αν το κάνεις αυτό πρέπει να πατεντάρεις και σκάλες και για τα 2 κρεβάτια. Όλο αυτό μπαίνει φάτσα απέναντι από την είσοδο, στο πλάτος του δωματίου, γωνία αριστερά. Δίπλα και ανάμεσα με την μπαλκονόπορτα ίσως χωράει συρταριέρα. - τα γραφεία μπαίνουν στον τοίχο μολις μπεις δεξιά. Εγω έχω κάνει πατέντα με δυο βιβλιοθήκες ικεα (νομιζω Μπιλι τις λέει το ικεα) και τάβλες νοβοπάν λιλά χρώματος από ξυλέμπορο, γραφειάρες λέμε, στην περίπτωσή σου θα έχει η καθεμία γραφείο περίπου 60 βάθος Χ 130 πλάτος, αεροδρόμιο. και επειδή και έτσι ακόμα φαγώνονταν έβαλα και ένα υφασμάτινο παραβάν ανάμεσα στα δυο γραφεία που ανεβοκατεβαίνει, το κατεβάζουν και δεν βλέπουν η μια την άλλη όταν μελετάνε (βοηθάει πάρα πολύ!). - τέλος αγόρασα και ένα καλό δίκανο, κάθε κοριτσοπατέρας είναι καλό να έχει ένα δίκανο . Καλή συνέχεια. Νομίζω πως φταίει το σχέδιο και πολλοί δεν κατάλαβαν τις διαστάσεις και ενώ θέλουν να βοηθήσουν, δεν τους βοηθά το συμπέρασμα που βγάζουν από τα μέτρα του δωματίου. Εσύ και 2-3 ακόμη έχετε πέσει μέσα και είναι spot on οι προτάσεις σας. Ευχαριστώ όλους που έχουν δωσει τις συμβουλές τους, το εκτιμώ πραγματικά! 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μακάρι να είχαμε κι εμείς δωμάτιο με τέτοιες διαστάσεις! Αγόρι και κορίτσι συνυπήρξαν αρμονικά σε αυτό το δωμάτιο! Κουκέτα με συρτάρια για τα παιχνίδια. Ντουλάπα δίπλα στην κουκέτα. Και απέναντι βιβλιοθήκη και δύο μικρά γραφεία. Ο χώρος για παιχνίδι ανάμεσα σε κουκέτα και βιβλιοθήκη/γραφεία ήταν 1.30 μ. Ευτυχώς όταν μπήκαν στην εφηβεία μπορέσαμε να αλλάξουμε σπίτι και να έχει το κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο! Όπως πρότεινε και ο basilis_k6 ένα γραφείο από την κουκέτα μέχρι τον τοίχο φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση. Το μεγάλο αβαντάζ στο δικό σας δωμάτιο είναι η θέση της μπαλκονόπορτας, σε μενα μου χαλαει πολλές απο τις επιλογές. 1
Omnio3 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Η ντουλάπα μετακινείται; Αν ναι θα σου κέρδιζε λίγο χώρο αν έβαζες την κουκέτα στη θέση της Διαφορετικά, θα έβαζα δύο γραφειάκια αντικριστά με διαχωριστικό στη μέση 1
bikey77 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Η ντουλαπα ειναι εντοιχισμένη, ειναι μέρος του δωματίου, όχι έπιπλο. Τα γραφεία δε χωράνε αντικρυστά. Ενα γραφειο εχει βάθος περιπου 50-60 εκατοστα, αμα βαλες καρεκλα και τον χώρο που χρειαζεται πίσω της για να μπορει να σηκωνεται το παιδι, τοτε το δεύτερο γραφειο και καρεκλα θα ειναι ακριβώς μπροστά απ τη μπαλκονόπορτα, πραγμα οχι πολύ πρακτικό...
m3ltd0wn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Καμία φορά η λύση ίσως είναι ριζοσπαστικη... Εσείς σε τι δωμάτιο κοιμάστε; να ανταλλάξετε δωμάτιο με τα παιδιά; 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, andreaspA είπε Δεν χρειαζεται το κρεββατι να εχει υψος 1.20 και 1.50 μετρο. Το παταροκρεββατο αναλογα με το υψος του δωματιου, θα παει εκει που να αφηνει 70 ποντους στο κρεββατι. Σε 70 ποντους χωρο, ανεβαινουν και ενηλικες και κοιμουνται. Κουκέτα καραβιού περισσότερο χώρο έχει...
Omnio3 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Θα μπορούσες επίσης να βάλεις 2 κουκέτες 1.90x90 σε σχήμα Γ, με γραφείο από κάτω. Και ραφάκια στο ενδιάμεσο. 4
andreaspA Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Κουκέτα καραβιού περισσότερο χώρο έχει... Δεν χρειαζονται περισσοτερο χωρο δυο παιδια για να κοιμηθουν. Αντιθετα κερδιζουν ολο το δωματιο τους για να διαβασουν και για να παίξουν. Τα κρεββατια καταλαμβανουν στα συγχρονα αστικα σπιτια, παραπανω απο το 50% των δωματιων, και τα χρησιμοποιουμε μόνο για υπνο. 16 λεπτά πριν, Omnio3 είπε Θα μπορούσες επίσης να βάλεις 2 κουκέτες 1.90x90 σε σχήμα Γ, με γραφείο από κάτω. Και ραφάκια στο ενδιάμεσο. Ωραια ιδέα, αλλά δεν θα χωρεσουν. 90 ειναι τα στρωματα + 10 το κρεββατι σιγουρα, βαλε και κατι σοβατεπια που δεν θα πας τερμα ακρη... δεν χωρανε οι κουκετες ετσι. Μονο αν ειναι κατασκευη, που μετα θα εχει προβλημα με τα στρωματα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από andreaspA 1
basilis_k6 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, leftermann είπε - τα γραφεία μπαίνουν στον τοίχο μολις μπεις δεξιά. Εγω έχω κάνει πατέντα με δυο βιβλιοθήκες ικεα (νομιζω Μπιλι τις λέει το ικεα) και τάβλες νοβοπάν λιλά χρώματος από ξυλέμπορο, γραφειάρες λέμε, στην περίπτωσή σου θα έχει η καθεμία γραφείο περίπου 60 βάθος Χ 130 πλάτος, αεροδρόμιο. και επειδή και έτσι ακόμα φαγώνονταν έβαλα και ένα υφασμάτινο παραβάν ανάμεσα στα δυο γραφεία που ανεβοκατεβαίνει, το κατεβάζουν και δεν βλέπουν η μια την άλλη όταν μελετάνε (βοηθάει πάρα πολύ!). νομίζω δεν χωράνε. το γραφείο θα φτάνει πολύ κοντα στην πορτα και θα αφηνει πολύ λιγο χωρο αναμεσα σε αυτο και την ντουλάπα για να περπατας ανάμεσα. 1
Omnio3 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 55 minutes ago, andreaspA said: Ωραια ιδέα, αλλά δεν θα χωρεσουν. 90 ειναι τα στρωματα + 10 το κρεββατι σιγουρα, βαλε και κατι σοβατεπια που δεν θα πας τερμα ακρη... δεν χωρανε οι κουκετες ετσι. Μονο αν ειναι κατασκευη, που μετα θα εχει προβλημα με τα στρωματα. Θα στα φτιάξει ο ξυλουργός όσο θες και τα στρώματα όλες οι εταιρίες στα φτιάχνουν σε ότι διάσταση θες. (grecostrom,mediastrom κλπ)
andreaspA Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Omnio3 είπε Θα στα φτιάξει ο ξυλουργός όσο θες και τα στρώματα όλες οι εταιρίες στα φτιάχνουν σε ότι διάσταση θες. (grecostrom,mediastrom κλπ) Αρκετά πάνω απο 1000€ θελει για αυτο που περιγραφεις. Ξυλουργος για να φτιαξει custom κρεββατι, και custom στρωμα.
bikey77 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 53 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Η αλλαγή υπνοδωματίου που προτάθηκε? Δεν έχουμε μπει ακομα στο σπίτι, τώρα θα μπούμε. Το αλλο υ/δ δεν βολεύει με τίποτα και ειναι και ακόμα μικρότερο.
akis9117 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Στις 14/10/2023 στις 10:52 ΜΜ, bikey77 είπε Ωστοσο, επειδή το πλανο είναι να γίνει σε κανα μήνα απο τωρα, συνεχίστε να ρίχνετε ιδέες... ολες βοηθούν! Αν έχεις instagram ρίξε μια ματιά στο παρακάτω, για μένα έχει ωραίες ιδέες (θα βρεις διάφορες γαι δωμάτιο). Δεν ξέρω βέβαια πως μπορούν να πραγματοποιηθούν, μια και νομίζω δεν είναι Ελλάδα. Αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου κάτι μπορείς κάνεις. https://instagram.com/lk4id?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ== 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα