Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετε. Έχω ενα παιδικό δωμάτιο το οποίο θα μοιράζονται οι κόρες μου ηλικίας 7 & 10. Υποχρεωτικά θα μπει κουκετα και ψαχνω για εξυπνες λυσεις για να μπει και ενα γραφειο στη γωνία που να τις εξυπηρετεί για τα μαθήματά τους.

Οι ωφελιμοι χωροι στους δυο τοίχους που θα μπει το γραφείο είναι 1.65μ + 1.35μ και διπλα απο το γραφειο απο τη μια μερια θα ειναι η κουκετα, απο την αλλη ξεκινα η μπαλκονόπορτα. Πανω απο τα γραφεια σκεφτομαι για κρεμαστά ραφια/ντουλάπια για οργάνωση/αποθηκευση και ιδανικά καπου να μπει και μια συρταριερα. Σκεφτηκα γραφειο με σχημα L η τεταρτημόριο αλλά με δυσκολεύουν λίγο οι διασταστεις και ο περιορισμένος χώρος. Αν έχετε υλοποιησει κατι custom ή εχετε καποιο γραφείο να προτείνετε, ολες οι ιδέες και προτάσεις καλοδεχούμενες.

Οι φωτο, ακομα καλυτερες! Ευχαριστώ.

147672159_tainarou_96_first_floor_first_design_20231014_20f34a.jpg.da554bee2cf49dd098cabb482b8f6b97.jpg

Επεξ/σία από bikey77
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, να βάλεις πτυσσόμενο γραφείο; θα εξοικονομήσεις λίγο χώρο, όταν δεν χρειάζεται..

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
5 ώρες πριν, filip123go είπε

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, να βάλεις πτυσσόμενο γραφείο; θα εξοικονομήσεις λίγο χώρο, όταν δεν χρειάζεται..

Δεν ξέρω αν είναι πρακτικό. Τα παιδια έχουν ένα σωρό πράγματα που ακουμπανε πανω... Μολυβοθηκες, κασετινες κλπ 

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Όχι δυστυχώς. Θα κλείσει όλος ο χώρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Seldon68 είπε

Φτιαξε ενα σκαριφημα με διαστασεις φιλε να καταλαβουμε τον χωρο

147672159_tainarou_96_first_floor_first_design_20231014_20f34a.jpg

Το κρεβάτι είναι 2.00*0.90 και οι τοιχοι ειναι: 1.65 δίπλα στην κουκετα και 1.45 διπλα από τη μπαλκονόπορτα.

Στο σχέδιο έχω βαλει μια ιδεα για κυκλικό γραφειο αλλα αυτο δύσκολα υποδέχεται αποθηκευτικούς χώρους απο κάτω. Τα "κουτιά" πανω απ το γραφεια ειναι τετράγωνες βιβλιοθήκες ΙΚΕΑ Kallax.

Επεξ/σία από bikey77
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, d_gkal είπε

2 κουκετες με το γραφείο τους από κάτω θα τις/σας βόλευε; 

Ναι, φυσικά. Αρκεί να χωράνε. 

Έχω ψάξει αρκετά αλλα δε βρηκα κάτι που να μην ειναι τεράστιο. Δευτερεύων στόχος είναι να μείνει λίγο floorspace να κινούνται άνετα, να καθίσουν κατω να παίξουν κλπ. Δε θέλω να μπουκωσει ο χωρος με όγκο απο τα έπιπλα...

Επεξ/σία από bikey77
Δημοσ.

Ενα κρεβατι πανω απο χαμηλη ντουλαπα και ενα πανω απο γραφειο/βιβλιοθηκη και θα εχουν αρκετο χωρο ελευθερο στο πατωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Ενα κρεβατι πανω απο χαμηλη ντουλαπα και ενα πανω απο γραφειο/βιβλιοθηκη και θα εχουν αρκετο χωρο ελευθερο στο πατωμα.

Το θέμα είναι πως με δύο κρεβάτια, ανάμεσα μένουν 65 πόντοι πάτωμα, θα είναι λες και βρίσκεσαι σε στενό διάδρομο. Η κουκέτα είναι μονόδρομος βάσει των τετραγωνικων όπως το βλέπω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να φτιαξεις παταροκρεββατο με ξυλεία πέργκολας απο Leroy. Εγω σώθηκα!

Εφτιαξα δυο μονά κρεββάτια στον αέρα, και απο κάτω ελευθερο όλο το δωμάτιο.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Να φτιαξεις παταροκρεββατο με ξυλεία πέργκολας απο Leroy. Εγω σώθηκα!

Εφτιαξα δυο μονά κρεββάτια στον αέρα, και απο κάτω ελευθερο όλο το δωμάτιο.

Στείλε μου αν μπορείς καμια φωτό σε μηνυμα. Να μου πεις και στο περίπου κοστος και πως εκανες την κατασκευή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ετσι θα το εστηνα στο σπιτι σου. Εχεις δυο τοιχους σταθερους. Στην γωνια κατω δεξια, η ευκολη λυση ειναι μια κολωνα δαπεδο με ταβανι. Η δυσκολη λυση ειναι ντιζα απο το ταβανι.
Η σκάλα θα σε δυσκολεψει λιγο περισσότερο.

Πηγαινε leroy και praktiker με χρονο, και χαζεψε στην ξυλεια περγκολας τα ξυλα και τα εξαρτηματα. Φαντασου πως μπορει να στηθεί. Θα χρειαστεις κατσαβιδιερα, φαλτσοπριονο, καμια σεγα ή σπαθοσεγα και δραπανοκατσάβιδο για τον τοίχο. Μερικα τρυπανια σιδηρου θα σου φανουν χρησιμα. Σιγουρα χρειαζεσαι βοηθο, ή "μαστορα" αν δεν το χεις με το θέμα.
Δεν ξερω ποιον εχεις γειτονα, που μενεις ή ποιος θα σε δει, αλλα εχε υποψιν σου -οσο παραξενο και αν σου φανει- οτι τυπικα ειναι πολεοδομικη παραβαση. Ειναι σοφίτα. Πρεπει να πεσεις ομως σε πολυ μαλακα γειτονα, που να παρει μυρωδια τι κανεις, να γνωριζει, να σε καρφωσει και να επιμένει.

Τι υψος εχει το δωμάτιο?

1697307208903.jpg

1697307208915.jpg

1697307208924.jpg

1697307208934.jpg

1697307208945.jpg

1697307208956.jpg

New Bitmap image.bmp

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτό και τον κόπο. Δεν ειχα σκεφτει καθόλου την περίπτωση κρεβατιού σοφιτας και όσο το σκεφτομαι, τείνω προς τα εκει.

Πιάνουν τα χέρια μου αλλά με ξυλεία δεν έχω ασχοληθεί οπότε θα φάω πολύ χρόνο και δεν ξέρω αν θα πετύχει. 

Ψάχνοντας λίγο, βρήκα αυτό https://www.ikea.gr/proioda/krevatia/kouketes-krevatia-sofites/stora-krevati-sofita-140x200-cm/70242086/ και νομίζω είναι τέλειο για αυτό που θέλω και θα είναι έτοιμο μπαμ μπαμ χωρίς ταλαιπωρία και λάθη.

Ωστοσο, επειδή το πλανο είναι να γίνει σε κανα μήνα απο τωρα, συνεχίστε να ρίχνετε ιδέες... ολες βοηθούν! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...