VCDencoder Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Παιδια αν κανεις εχει δοκιμασει SATA σε RAID-0/1 ας γραψει την γνωμη του αν αξιζει να επενδuσει κανεις σε SΑΤΑ RAID σε σχεση με PATA Raid. Γενικα εχετε δει διαφορα στα WinXP??? Μηπως το SATA 2.0 με command queing ειναι πολυ καλυτερο??
madsc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Το δοκιμάσαμε με 2 raptor (36g x 10.000rpm) πάνω σε onboard controller της Epox, βάζοντας το λειτουργικό επάνω του. Αρκετά πιο γρήγορο από 1 raptor μόνο του αλλά περισσότερο μπελαλίδικο στο setup του os μας βγήκε. Συγκρίνοντας με scsi raid 0 σε 10.000, που είναι το επόμενο βήμα, σίγουρα αξίζει τα λεφτά του καθώς με scsi raid0 ανεβαίνεις πολύ σε κόστος. Επειδή είναι σχετικά νέες τεχνολογίες κ αρκετοί χρήστες έχουν συναντήσει προβλήματα με τα drivers για τον controller αν πας να στήσεις os επάνω του σιγουρέψου ότι η δισκέτα με τα drivers αναγνωρίζει κανονικά το raid 0 στο win setup. Με sata 2 δεν έχω ασχοληθεί. /sc
Asterakias Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Σίγουρα αξίζει ... το έχω στήσει και το λατρεύω σε epox, abit και δεν το αλλάζω πλέον ... παραθέτω μερικούς από τους λόγους ... 1. ακόμη και με κοινούς δίσκους είναι ταχύτερο από το PATA, και αυτό θα το δεις στο Multitasking... έχεις σαφώς πολύ χαμηλότερο Utilisation του επεξεργαστή, και δεν ξέρω γιατί, σε σχέση με το PATA και τους γ...νους PROMISE ... 2. Βάζοντας Raptor 10000 το σύστημα κοντράρει άνετα scsi raid με μηδαμινές διαφορές ... για τη διαφορά κόστους δε θα το συζητήσω ... 3. Από τη στιγμή που θα κάνεις Update το bios του Silicon image στην τελευταία έκδοση, θα πάθεις πλάκα τόσο με Driver (τους τελευταίους) κτλ... ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα λύνονται... (στην πρώτη έκδοση αν συναντήσεις πρόβλημα κατά το Setup και δε βλέπει τους drivers από τη δισκέτα, βγάλε την και ξαναβάλτην και πες στα xp na ξανακοιτάξουν ... έχει γέλιο αυτό το bug, πρέπει να το ομολογήσω... ) 4. με Dynamic disks από XP ή 2000 και ένα καλό defrag έχεις ηρεμήσει ... Καλή απόλαυση σε ταχύτητες ...! ! !
VCDencoder Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Paidia sas euxaristo polu. H epomenh agora mia mobo mr SATA RAid...kai 2x200Gb diskoi will do the job!!!cheers
Asterakias Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 στο προσωπικό μου Pc Στο σπίτι έχω τον τελευταίο χρόνο σχεδόν sata raid 0 και 2x250 μαχορια και δεν έχω κανένα πρόβλημα ...
unre@l Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 στο προσωπικό μου Pc Στο σπίτι έχω τον τελευταίο χρόνο σχεδόν sata raid 0 και 2x250 μαχορια και δεν έχω κανένα πρόβλημα ... 2x250!! File me tromazeis! xexexe! pare kana disko giati den sou ftanoun!
glyfada7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 exw 2sata 120 re raid kai enan 80 ide gia backup. to sityma einai pio grigoro se genikes grammes
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 exo amd 64 bit me 512 ddr kai sata raid 0 me onboard controller tou msi k8t me 2 160 serial ata diskous me 8 cache.para poli kala.prin ixa 2 x 80 gb ide western digital me 8 cache episis poli kala.kolosimferei.eixa skeftei na ftiaxo tetraplo raid alla allaxa gnomi.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 to basiko pou tha eprepena poume ine ti cluster size tha doseis gia na pigenei kalitera.sorry gia to double post
Asterakias Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 στο προσωπικό μου Pc Στο σπίτι έχω τον τελευταίο χρόνο σχεδόν sata raid 0 και 2x250 μαχορια και δεν έχω κανένα πρόβλημα ... 2x250!! File me tromazeis! xexexe! pare kana disko giati den sou ftanoun! χεχε! κι εγώ αυτό έλεγα ... δε θα έχω ξανά πρόβλημα με χώρο στο δίσκο... και μετά ήρθε η 384 DSL ... χαχα... περιμένω τα 400άρια ... ποτέ δεν ικανοποείται ο άνθρωπος φίλε τελικά ...
VCDencoder Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Nai exo diavasei sxetiko test sto PC magazine Pro gia to cluster size...se genikes grammes osos pio megalo toso pio grigora ta pragmata otan asxoloumaste me emegala arxeia. Alla etsi xanoume xoro sto disko gia ta mikra arxeia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.