teo_gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας. Σε λίγο καιρό θα χρειαστώ ενα όχημα για πολλά χλμ, όπως λέω και στον τίτλο. Λόγω οικογένειας σκεφτόμουν ενα SUV. Λόγω εργασίας χρειάζομαι κατι οικονομικό γιατί θα κάνω τουλάχιστον 500χλμ την εβδομάδα σε Εγνατία οδό. Και αυτό θα διαρκέσει για τουλάχιστον 3 χρόνια... Είμαι μεταξύ Nissan Qashqai και Renault Kadjar. Επίσης σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο καθώς οι εποχές δύσκολες... Επίσης θεωρώ οτι το diesel είναι η λογική επιλογή γιατί χρειάζομαι την οικονομία καυσίμου οπωσδήποτε. Να είμαι ειλικρινής το Kadjar εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο (οχι οτι είναι άσχημο το Qashqai..) και ξέρω οτι φοράνε ίδιο μοτέρ...αλλά η παραγωγή του Kadjar σταμάτησε και λίγο προβληματίζομαι... Κάθε άποψη και άλλη πρόταση δεκτή!!
Ntinaras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, teo_gr είπε Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας. Σε λίγο καιρό θα χρειαστώ ενα όχημα για πολλά χλμ, όπως λέω και στον τίτλο. Λόγω οικογένειας σκεφτόμουν ενα SUV. Λόγω εργασίας χρειάζομαι κατι οικονομικό γιατί θα κάνω τουλάχιστον 500χλμ την εβδομάδα σε Εγνατία οδό. Και αυτό θα διαρκέσει για τουλάχιστον 3 χρόνια... Είμαι μεταξύ Nissan Qashqai και Renault Kadjar. Επίσης σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο καθώς οι εποχές δύσκολες... Επίσης θεωρώ οτι το diesel είναι η λογική επιλογή γιατί χρειάζομαι την οικονομία καυσίμου οπωσδήποτε. Να είμαι ειλικρινής το Kadjar εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο (οχι οτι είναι άσχημο το Qashqai..) και ξέρω οτι φοράνε ίδιο μοτέρ...αλλά η παραγωγή του Kadjar σταμάτησε και λίγο προβληματίζομαι... Κάθε άποψη και άλλη πρόταση δεκτή!! Budget? τα χλμ ανα ημερα ειναι σταθερα η παιζουν?
korakios Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, teo_gr είπε Λόγω εργασίας χρειάζομαι κατι οικονομικό γιατί θα κάνω τουλάχιστον 500χλμ την εβδομάδα σε Εγνατία οδό. Και αυτό θα διαρκέσει για τουλάχιστον 3 χρόνια... μεταχειρισμένο βενζίνης και μετατροπή σε υγραέριο (φθηνότερο απο πετρέλαιο) ή Arona / Kamiq cng με προϋπόθεση οτι σε εξυπηρετούν πρατήρια στη διαδρομή σου ,αλλά υπόψιν έχουν μικρότερο χώρο αποσκευών και απο την κανονική έκδοση βενζίνης Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από korakios
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 42 λεπτά πριν, teo_gr είπε Renault Kadjar 1500cc diesel.
teo_gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Budget? τα χλμ ανα ημερα ειναι σταθερα η παιζουν? Budget max 22-23k Μια που θα πηγαίνω 250 χλμ και την μεθεπόμενη μέρα που θα επιστρέφω 250 χλμ. Ενα πηγαινε-ελα την βδομάδα δηλαδή και μικρό μετακινήσεις εντός πόλης τις άλλες μέρες 33 λεπτά πριν, korakios είπε μεταχειρισμένο βενζίνης και μετατροπή σε υγραέριο (φθηνότερο απο πετρέλαιο) ή Arona / Kamiq cng με προϋπόθεση οτι σε εξυπηρετούν πρατήρια στη διαδρομή σου ,αλλά υπόψιν έχουν μικρότερο χώρο αποσκευών και απο την κανονική έκδοση βενζίνης Τις μετατροπές σε υγραέριο τις φοβάμαι ρε συ με την έννοια ότι το μοτέρ χάνει χρόνο ζωής σε αντίθεση με το diesel που πάει πολύ. Όσο για kamiq cng είναι οριακή η διαδρομή μου για πρατήριο..φοβάμαι ότι θα ξεμείνει κάποια μέρα που θα ξεχαστώ.. Αν υπήρχαν πρατήρια θα ήταν πρώτη μου επιλογή. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από teo_gr
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Για πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρομους και με μεγάλους χώρους είναι τα στέισον αλλά οι προκαταληψεις στην Ελλάδα δεν τα ευνοούν 5
teo_gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 11 λεπτά πριν, andreaspA είπε 1500cc diesel. Να μην ανησυχώ λες που σταμάτησε η παραγωγή του; 1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε Για πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρομους και με μεγάλους χώρους είναι τα στέισον αλλά οι προκαταληψεις στην Ελλάδα δεν τα ευνοούν Ενδιαφέρουσα σκέψη.. Καμιά πρόταση;
korakios Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, teo_gr είπε Τις μετατροπές σε υγραέριο τις φοβάμαι ρε συ με την έννοια ότι το μοτέρ χάνει χρόνο ζωής σε αντίθεση με το diesel που πάει πολύ. αν είναι σωστή η μετατροπή με υγραέριο το μοτέρ θα σου βγάλει παραπάνω χιλιόμετρα 4 λεπτά πριν, teo_gr είπε Όσο για kamiq cng είναι οριακή η διαδρομή μου για πρατήριο..φοβάμαι ότι θα ξεμείνει κάποια μέρα που θα ξεχαστώ.. αν είναι ένα πρατήριο στη διαδρομή σου , όντως θα έχεις θέμα (πχ βλάβη) , αλλά να ξεχαστείς να γεμίσεις δε νομίζω πάντως με βενζίνη 150 χλμ τα βγάζεις , δλδ μια στο τόσο την καις να μη βατραχιάσει 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, teo_gr είπε Να μην ανησυχώ λες που σταμάτησε η παραγωγή του; Ενδιαφέρουσα σκέψη.. Καμιά πρόταση; Έτσι πρόχειρα μου έρχεται το Σκόντα οκταβια. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά τέτοια ταξί με φυσικό αέριο https://www.skoda.gr/models/new-octavia/octavia-sports-wagon
Ntinaras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 17 λεπτά πριν, teo_gr είπε Budget max 22-23k Μια που θα πηγαίνω 250 χλμ και την μεθεπόμενη μέρα που θα επιστρέφω 250 χλμ. Ενα πηγαινε-ελα την βδομάδα δηλαδή και μικρό μετακινήσεις εντός πόλης τις άλλες μέρες Τις μετατροπές σε υγραέριο τις φοβάμαι ρε συ με την έννοια ότι το μοτέρ χάνει χρόνο ζωής σε αντίθεση με το diesel που πάει πολύ. Όσο για kamiq cng είναι οριακή η διαδρομή μου για πρατήριο..φοβάμαι ότι θα ξεμείνει κάποια μέρα που θα ξεχαστώ.. Αν υπήρχαν πρατήρια θα ήταν πρώτη μου επιλογή. Diesel η υγραεριο εργοστασιακο τοτε Τα γαλλικα τα πανε καλα και στις 2 περιπτωσεις. 2
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 22 λεπτά πριν, teo_gr είπε Να μην ανησυχώ λες που σταμάτησε η παραγωγή του; Απο τους καλυτερους diesel Κινητηρες που εχουν βγει ποτέ. 23 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Για πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρομους και με μεγάλους χώρους είναι τα στέισον αλλά οι προκαταληψεις στην Ελλάδα δεν τα ευνοούν Συμφωνω, αλλα αλλη χαρη εχει το SUV. Οσο ψηλοτερα καθεσαι, τοσο πιο ξεκουραστο ειναι το ταξιδι. 3
johnkou77 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Μπορεις να κοιταξεις και για το captur diesel,λιγο που εψαξα αν εισαι Αθηνα υπαρχει ενα ελληνικο με 31000χιλιομετρα στo car.gr 2
SaFiS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Και εγω θα πω για Station… Ιανουαριο πηραμε το Megane Grandtour 1.5dci (K9K) με αυτοματο κιβωτιο (EDC6). Προηγουμενο αυτοκινητο Laguna II 1.8 με υγραεριο και 420k απροβληματιστων χλμ. Πιστευω, απο τα ομορφοτερα SW, ανεση, χωροι, γαλλικο περπατημα. Σχεδον Full εκδοση BOSE, μου βγηκε στα 17k (πηρα ιστορικο απο Renault και Ολλανδια απο ανεξαρτητο φορεα με την εκει πινακιδα, απειραχτα χλμ, αρχικη 34500€ εκει). Ηδη εχουμε κανει 19k χλμ. μεχρι τωρα. Αν και ειχε γινει σερβις, επειδη δεν εμπιστευομαι κανεναν εκτος απο τον μηχανικο μου, το εκανα ενα γενικο (ιμαντες, αντλια νερου, λαδια μοτερ / σασμαν, κτλ.) ωστε να ξερω τι μου γινεται… 12
terry308 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Σε station υπάρχουν και τα leon / octavia cng με 40λτρ βενζίνης (μεταχειρισμένα πάντα) 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, terry308 είπε Σε station υπάρχουν και τα leon / octavia cng με 40λτρ βενζίνης (μεταχειρισμένα πάντα) Έβαλα πιο πάνω σύνδεσμο για να πλαναρουμε λίγο! 33 λεπτά πριν, andreaspA είπε Συμφωνω, αλλα αλλη χαρη εχει το SUV. Οσο ψηλοτερα καθεσαι, τοσο πιο ξεκουραστο ειναι το ταξιδι. Για εμένα όσο πιο ξάπλα τόσο πιο ξεκούραστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα