Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω δοκιμάσει τα continental eco contact 6 ? τα οποία τότε τα είχα γιατί έκανα πιο μικρές διαδρομές, επειδή είναι πιο μαλακά. Νομίζω οκ ηταν.

Έχω επίσης δοκιμάσει Hankook eco 2 (μαλακά πλαϊνά, σκληρή γόμα νομίζω) τα οποία με τον καιρό είχαν γίνει κούτσουρο και δεν πιάνανε.

Τώρα εχω Bridgestone t005, σκληρά από ότι διαβάζω, επίτηδες λόγω μεγάλων διαδρομών και πολλών χλμ. Ευχαριστημένος είμαι, έχω κάνει 30.000χλμ. οκ

Ήθελα να βάλω ένα ζευγάρι καινούργιο αλλά καταργήθηκαν.

Μου πρότειναν goodyear, τα οποία διαβάζω έχουν μαλακά πλαϊνά, οπότε μαγουλιάζει και σκίζονται.

Τα Continental UltraContact είναι σαν τα eco contact ? Μαλακή γόμα, μαλακά πλαϊνά κτλ;

Falken?

Κοιτάω κράτημα σε βρεγμένο Α οπότε λίγες οι επιλογές σε αυτή τη διάσταση

Ευχαριστώ όλους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ήθελα να βάλω ένα ζευγάρι καινούργιο αλλά καταργήθηκαν.

Υπάρχουν ακόμα και έχουν βγει και έχουν βγει και τα 6αρια που τα αντικαθιστούν. 

Δημοσ.
10 minutes ago, Nabuko said:

Υπάρχουν ακόμα και έχουν βγει και έχουν βγει και τα 6αρια που τα αντικαθιστούν. 

Μήπως δεν υπάρχουν σε αυτή τη διάσταση; 14αρα ζαντα;;;

Τα 6αρια υπάρχουν σε ζάντα 17'' και πάνω. από το 2024 και σε 16αρα

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, μπαρμπαγιωργος said:

Κοιτάω κράτημα σε βρεγμένο Α οπότε λίγες οι επιλογές σε αυτή τη διάσταση

Για κρατημα σε βρεγμενο, τα ΤΟΠ ειναι τα UNIROYAL

μαλακα ομως, τα εχω φορεσει σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα, σε 195/50/15 ειχα τον αερα στα 33, καθε 2,5 χρονια αλλαγη ελαστικου αλλα εχεις ησυχο το κεφαλι σου

Δημοσ.
32 minutes ago, bezan said:

Για κρατημα σε βρεγμενο, τα ΤΟΠ ειναι τα UNIROYAL

μαλακα ομως, τα εχω φορεσει σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα, σε 195/50/15 ειχα τον αερα στα 33, καθε 2,5 χρονια αλλαγη ελαστικου αλλα εχεις ησυχο το κεφαλι σου

δε βγάζει θερινά. 4 εποχών ή χειμώνα

+ είναι πολύ μαλακα

ευχαριστώ για την απάντηση

• Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, μπαρμπαγιωργος said:

δε βγάζει θερινά. 4 εποχών ή χειμώνα

Μία χαρά βγάζει. Τα γνωστά και αγαπημένα RainExpert, που είναι η πιο κλασική της σειρά, θερινά είναι. Όσο για το θέμα που δε θέλεις «μαλακά», είναι λόγω φθοράς, ή σε ανησυχεί κάτι άλλο; Διότι και τα Continental UltraContant, ενώ είναι μαλακά, βγάζουν πολύ εύκολα 50+ χιλιάδες χλμ.

Δημοσ.
32 minutes ago, Haldol said:

Μία χαρά βγάζει. Τα γνωστά και αγαπημένα RainExpert, που είναι η πιο κλασική της σειρά, θερινά είναι. Όσο για το θέμα που δε θέλεις «μαλακά», είναι λόγω φθοράς, ή σε ανησυχεί κάτι άλλο; Διότι και τα Continental UltraContant, ενώ είναι μαλακά, βγάζουν πολύ εύκολα 50+ χιλιάδες χλμ.

δεν τα ειδα στο σκρουτζ. τα εχω ακουσει ομως

για τη μαλακή γόμα το σκέφτομαι λόγω φθοράς.

για τα μαλακά πλαϊνά (πχ goodyear) το σκέφτομαι λόγω κρατήματος και καρούμπαλου κτλ

τα conti eco 6 που ειχα, ουτε 40 χιλιαδες δεν εβγαλαν και "μαγούλιαζαν" στις στροφλες. τα χανκουκ πολλά χλμ, επίσης μάγουλο, αλλά κούτσουρο μετά από 2-3 χρόνια και δεν έπιαναν! τα bridgestone δείχουν οκ προς το παρων.

Δημοσ.

Falken sincera sn110 έχω βάλει μετά από Conti Premium 5 και έχω να πω ότι είναι άψογα. Όμως τα έχω μόνο 1 χρόνο και 4 μήνες. Θα δούμε όταν φορτώσουν χλμ και χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, μπαρμπαγιωργος said:

δεν τα ειδα στο σκρουτζ. τα εχω ακουσει ομως

για τη μαλακή γόμα το σκέφτομαι λόγω φθοράς.

για τα μαλακά πλαϊνά (πχ goodyear) το σκέφτομαι λόγω κρατήματος και καρούμπαλου κτλ

τα conti eco 6 που ειχα, ουτε 40 χιλιαδες δεν εβγαλαν και "μαγούλιαζαν" στις στροφλες. τα χανκουκ πολλά χλμ, επίσης μάγουλο, αλλά κούτσουρο μετά από 2-3 χρόνια και δεν έπιαναν! τα bridgestone δείχουν οκ προς το παρων.

Κοίτα, και πιτόγυρο κάθε μέρα, αλλά και six - pack, δε γίνεται. Η μαλακή γόμα ναι, σίγουρα έχει περισσότερη φθορά. Ταυτόχρονα όμως έχει και περισσότερο κράτημα, ακριβώς λόγω αυτής της αυξημένης τριβής. Τα μαλακά πλαϊνά, ναι, «μαγουλιάζουν». Αλλά ενισχυμένα πλαϊνά θα βρεις σε λάστιχα επιδόσεων. Τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, το αυτοκίνητο που φοράει 185/60/14 μάλλον δε θα τα ζεστάνει ούτε μεθαύριο, οπότε κι αυτά θα καταλήξουν να σου γλιστράνε (κι αυτό φυσικά, ΑΝ βρεις τέτοιο λάστιχο).

Φοράς 185/60/14, άρα έχεις κάποιο αρκετά παλιό και πιθανότατα και αδύναμο αυτοκίνητο. Δεν οδηγείς κάτι σπορ. Οπότε βάλε ένα λάστιχο από το μεσαίο ράφι, και οδήγα πιο ήρεμα. Έτσι ούτε το κράτημα θα σε απασχολεί, ούτε το μαγούλιασμα, ούτε και η φθορά (όλα τα mid-range ελαστικά, είναι μία χαρά ως προς τη φθορά). 

Αν το'χεις τόσο καημό με τη σπορ οδήγηση, πούλα το και πάρε κάτι με πιο σπορ προσανατολισμό. Και δεν εννοώ καινούρια 911 ε. Απλά κάτι που να είναι σπορ, ώστε να μπορείς να το οδηγήσεις όπως θες, αλλά και να μπορείς να βάλεις ελαστικά που να κάνουν για τέτοια χρήση. Πάρε ξέρω 'γω ένα MX-5, ούτε 5Κ δεν έχουν. Γιατί το άλλο που θέλεις εσύ κυριολεκτικά δε γίνεται.

Δημοσ.
26 minutes ago, Haldol said:

Κοίτα, και πιτόγυρο κάθε μέρα, αλλά και six - pack, δε γίνεται. Η μαλακή γόμα ναι, σίγουρα έχει περισσότερη φθορά. Ταυτόχρονα όμως έχει και περισσότερο κράτημα, ακριβώς λόγω αυτής της αυξημένης τριβής. Τα μαλακά πλαϊνά, ναι, «μαγουλιάζουν». Αλλά ενισχυμένα πλαϊνά θα βρεις σε λάστιχα επιδόσεων. Τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, το αυτοκίνητο που φοράει 185/60/14 μάλλον δε θα τα ζεστάνει ούτε μεθαύριο, οπότε κι αυτά θα καταλήξουν να σου γλιστράνε (κι αυτό φυσικά, ΑΝ βρεις τέτοιο λάστιχο).

Φοράς 185/60/14, άρα έχεις κάποιο αρκετά παλιό και πιθανότατα και αδύναμο αυτοκίνητο. Δεν οδηγείς κάτι σπορ. Οπότε βάλε ένα λάστιχο από το μεσαίο ράφι, και οδήγα πιο ήρεμα. Έτσι ούτε το κράτημα θα σε απασχολεί, ούτε το μαγούλιασμα, ούτε και η φθορά (όλα τα mid-range ελαστικά, είναι μία χαρά ως προς τη φθορά). 

Αν το'χεις τόσο καημό με τη σπορ οδήγηση, πούλα το και πάρε κάτι με πιο σπορ προσανατολισμό. Και δεν εννοώ καινούρια 911 ε. Απλά κάτι που να είναι σπορ, ώστε να μπορείς να το οδηγήσεις όπως θες, αλλά και να μπορείς να βάλεις ελαστικά που να κάνουν για τέτοια χρήση. Πάρε ξέρω 'γω ένα MX-5, ούτε 5Κ δεν έχουν. Γιατί το άλλο που θέλεις εσύ κυριολεκτικά δε γίνεται.

Καταλαβαίνω τι λες.

Θέλω κάτι παρόμοιο με τα Bridgestone t005

Τα Goodyear διάβασα σε αρκετές αξιολογήσεις οτι σκίζονται στο πλάι και κάνουν καρούμπαλα από λακούβες. 

Δημοσ.

Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα EcoContact που φοραω στο Υaris Verso, όλως τυχαίως σε αυτή τη διάσταση. Πολύ μέτριο φρένο, πολύ μαλακά, μετά από τέσσερα χρόνια δεν έχουν ουσιώδη φθορά (35.000χλμ περίπου) αλλά δεν τα εμπιστεύομαι. Σύντομα θα πάρω κάτι άλλο μάλλον Bridgestone t005 Γενικώς με τα Eco λάστιχα υπάρχει θέμα με το κράτημα και φρένο τα οποία θυσιάζουν για μικρότερη αντίσταση κύλισης και ένα κέρδος το πολύ 3-4% στην κατανάλωση καυσίμου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Η πρώτη γενιά MX-5 "φορούσε" 185/60/14 😕

Αν κάποιος έχει κρατήσει ένα τέτοιο δεν δικαιούται να κινείται κάπως παιχνιδιάρικα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...