Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα αναβάθμισα την γραμμή μου από 100Mbps σε 200Mbps (VDSL,Vodafone). Μου στείλανε και σετάρισα το νέο modem/router τους.

Για διαμοιρασμό με ethernet καλώδια και wifi, έχω το router της TP-Link, το Archer AX6000. Με την προηγούμενη ταχύτητα που είχα, όλα δούλευαν ρολόι και έπαιρνα 100 είτε από ethernet είτε από wifi. Τώρα μου κόβει την ταχύτητα στα 100 (αντί για 200). Απευθείας από το modem/router της Vodafone παίρνω 200, άρα το πρόβλημα είναι στο TP-Link. Τα καλώδιά μου είναι cat5e και θεωρητικά πιάνω μέχρι 1Gbps, όπως και το Archer AX6000 δίνει μέχρι 1Gbps. Δεν υπάρχει αναβάθμιση λογισμικού για το TP-Link, το έχω τσεκάρει. Τί κάνω λάθος? 😔 

Επεξ/σία από Dj Beast
Δημοσ.

Για gigabit ταχύτητα χρειάζεται να την υποστηρίζει όλη η αλυσίδα, δηλαδή Router ή switch, καλώδιο και κάρτα δικτύου του υπολογιστή.

Στο καλώδιο πρέπει να είναι τερματισμένα και τα 8 εσωτερικά καλωδιάκια στους αντίστοιχους ακροδέκτες. Υπόψη ότι συχνά τα έτοιμα καλώδια που έρχονται μαζί με τις συσκευές στα κουτιά τους υποστηρίζουν Fast Ethernet ταχύτητα και όχι Gigabit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...