thodoris20s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή από το PC της υπογραφής μου, καθώς ετοιμάζω ένα νέο build σε barebone case για το σαλόνι, όπου εκεί θα μπει ο 3200G για να έχει και ενσωματωμένα γραφικά, οπότε το main pc μου μένει χωρίς CPU. Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν επεξεργαστή σχετικά οικονομικό και future proof. Από παιχνίδια παίζω κατά 99% Dota 2, αλλά θέλω να έχω την επιλογή να όποτε μου καπνίσει να μπορώ να παίξω και κανένα άλλο παιχνιδάκι πιο απαιτητικό και σύγχρονο, τύπου Forza, F1 κλπ. Κατά τα άλλα η χρήση του είναι απλή, browsing, ταινίες, WFH με χρήση προγραμμάτων Office, κυρίως excel κλπ. Σκέφτομαι να βάλω αυτόν, αλλά θα ήθελα και τις προτάσεις σας. Να διευκρινίσω ότι οι μνήμες ram μου είναι 32gb και το τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά corsair 600W. Στον υπάρχον επεξεργαστή μου έχω βάλει αυτή την ψύκτρα καθώς η stock έκανε έναν πολύ σπαστικό θόρυβο και με εκνεύριζε. Μελλοντικά θα αναβαθμιστεί και η GPU, αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες καθώς την Dota το υπάρχον σύστημα την παίζει αρκετά καλά, με χαμηλωμένα settings βέβαια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Πληθώρα επιλογών σε am4 και μάλιστα με καλές τιμές. R5 5500 η πιο οικονομική επιλογή. Πιο mid επιλογή ο 5600 που έχει περισσότερη cache, δυστυχώς στην παρούσα μητρική δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς το pcie4 που φέρει. Μετά ξεφεύγεις σε 8πύρηνο 5700x. Δεν υπάρχει νικήτής. Όλα με συν και πλήν. Αν διαθέτεις τα 130 πήγαιινε για 5600, αν τα σκέφτεσαι(οικονομικά) δε θα δεις μεγάλες διαφορές με τον 5500. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 48 minutes ago, thodoris20s said: Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή από το PC της υπογραφής μου, καθώς ετοιμάζω ένα νέο build σε barebone case για το σαλόνι, όπου εκεί θα μπει ο 3200G για να έχει και ενσωματωμένα γραφικά, οπότε το main pc μου μένει χωρίς CPU. Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν επεξεργαστή σχετικά οικονομικό και future proof. Από παιχνίδια παίζω κατά 99% Dota 2, αλλά θέλω να έχω την επιλογή να όποτε μου καπνίσει να μπορώ να παίξω και κανένα άλλο παιχνιδάκι πιο απαιτητικό και σύγχρονο, τύπου Forza, F1 κλπ. Κατά τα άλλα η χρήση του είναι απλή, browsing, ταινίες, WFH με χρήση προγραμμάτων Office, κυρίως excel κλπ. Σκέφτομαι να βάλω αυτόν, αλλά θα ήθελα και τις προτάσεις σας. Να διευκρινίσω ότι οι μνήμες ram μου είναι 32gb και το τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά corsair 600W. Στον υπάρχον επεξεργαστή μου έχω βάλει αυτή την ψύκτρα καθώς η stock έκανε έναν πολύ σπαστικό θόρυβο και με εκνεύριζε. Μελλοντικά θα αναβαθμιστεί και η GPU, αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες καθώς την Dota το υπάρχον σύστημα την παίζει αρκετά καλά, με χαμηλωμένα settings βέβαια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ότι και cpu να διαλέξεις θα θεωρείται πολυτέλεια για την rx460. Είσαι άτυχος γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό αγόραζες καινούργιο των 3600 στα 70€. Θα ήταν ιδανική λύση. Αν έχεις βλέψεις για καλύτερη κάρτα πάρε τον 5600 να ξεμπερδεύεις από cpu. Δεν πρόκειται να χρειαστείς κάτι παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δεν είναι ότι πιέζομαι οικονομικά, απλά είμαι απλός χρήστης και casual gamer (αν μπορείς να με πεις και έτσι) γι αυτό και δεν βρίσκω τον λόγο να ξεφύγω. Νομίζω με τον 5600 θα είμαι κομπλέ για αρκετά χρόνια. Στις γιορτές ίσως και αργότερα ίσως αλλάξω και την GPU. Έχετε να μου προτείνετε κάποια value for money; Η περίοδος τώρα είναι καλή για μία τέτοια αγορά; Βλέπω ότι ο 3600 παίζει στα 86€ στο σκρουτζ. Μήπως να τσιμπήσω αυτόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση nickol-us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 23 λεπτά πριν, thodoris20s είπε Δεν είναι ότι πιέζομαι οικονομικά, απλά είμαι απλός χρήστης και casual gamer (αν μπορείς να με πεις και έτσι) γι αυτό και δεν βρίσκω τον λόγο να ξεφύγω. Νομίζω με τον 5600 θα είμαι κομπλέ για αρκετά χρόνια. Στις γιορτές ίσως και αργότερα ίσως αλλάξω και την GPU. Έχετε να μου προτείνετε κάποια value for money; Η περίοδος τώρα είναι καλή για μία τέτοια αγορά; Βλέπω ότι ο 3600 παίζει στα 86€ στο σκρουτζ. Μήπως να τσιμπήσω αυτόν; https://www.cpubenchmark.net/compare/3481vs4807/AMD-Ryzen-5-3600-vs-AMD-Ryzen-5-5500 R5 3600, εφάμιλλες επιδόσεις σε gaming με τον r5 5500, κυρίως λόγω της αυξημένης cache. Ο 5500 έχει σημαντικά καλύτερο single core που θα εκμεταλλευτείς στις περισσότερες καθημερινές εργασίες (browsing κτλ). Προσωπικά θα επέλεγα τον 5500 ανάμεσα στους δύο, Φυσικά καλύτερος ο 5600 και όλοι οι παραπάνω σημαντικά καλύτεροι από τον 3200g Να υποθέσω οτι παίζεις σε 1080p; Η πιο vfm κάρτα εδώ και καιρό σε 1080p είναι η Rx 6600. Για dota δε το συζητάω, λογικά το σηκώνει και σε 4k η συγκεκριμένη. Σε 1080p πιθανώς μαξάρει τα περισσότερα παιχνίδια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Η οθόνη μου είναι 1440p 75hz, οπότε εάν έχω την δυνατότητα να παίξω σε αυτή την ανάλυση ακόμα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Edit: Τελικά η GPU μου είναι η 560 και όχι η rx460 που είχα βάλει στην υπογραφή μου λανθασμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα