whiteman7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 to lete giati den exete adsl...emeis pou exoume (ego prosopika edo kai 8 mines) den xero pia ti na katebaso...as mou alloi se paromoia katastasi me ti diki mou an kano lathos
CyberWalker Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Πάντως πέρα της πλάκας υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί λόγοι για να αφήνεις ένα pc ανοιχτό να επεξεργάζεται δεδομένα ακόμα και αν δεν είναι συνέχεια στο internet. Θα μπορούσε πχ να κατεβάζει την αλληλογραφία μια στις 3 μέρες και να σου στέλνει μόνο τα subjects με τον αποστολέα σε ένα κινητό ή πχ να είχες έναν UDAgent ενεργοποιημένο και να θες να συνδέεται μόνο μια φορά στις 1,2 ημέρες για να παίρνει τα νέα πακέτα προς υπολογισμό κτλ... ή επίσης να θες ρε παιδύ μου να πας σε ένα club και να λείψεις ένα 5ωρο το πρωί... Από το monitoring και μόνο μιας process μπορείς να κρίνεις αν πχ η copia, το rip, η κωδικοποίηση, η εκτύπωση ενός βιβλίου κτλ κτλ πήγε ΟΚ. Γιατι να θες να το ξέρεις; Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι περισσότερο ή λιγότερο πολύπλοκοι και όλοι είναι καθαρά προσωπικοί... Μπορώ να σας πω ένα δικό μου αληθινό γεγονός αλλά μπορώ να φτιάξω και άλλα χίλια τέτοια σενάρια. Ήταν τετάρτη μεσημέρι και σε λίγο έκλειναν τα μαγαζιά. Είχα κατέβει για πρωνό καφεδάκι ενώ το pc εκτύπωνε ένα pdf 150 σελίδων και ταυτόχρονα έκανε ένα batch στο job control ενός άλλου προγράμματος που θέλει αρκετό επεξεργαστή. Έτσι η εκτύπωση γίνοταν αργά και αποφάσισα να το αφήσω να εκτυπώνει και να φύγω από το σπίτι για να προλάβω να κάνω και ψώνια. Στο feeder είχα αφήσει τα τελευταία 180 χαρτιά. Η εκτύπωση κατά διαστήματα είχε παρουσιάσει κολλήματα οπότε ήταν ρίσκο. Κατά διαστήματα σκεφτόμουν "Πήγαν όλα καλά; Να αγοράσω χαρτί από το μοναδικό ανοιχτό μαγαζί (που είναι και πανάκριβο - και που σε λίγο κλείνει και αυτό) ή να περιμένω μέχρι την Πέμπτη;... Λες να κόλλησε και να αναγκαστώ να εκτυπώσω στον γείτονα την αυριανή παράδοση εργασίας που είναι 45 σελίδες;" Για αυτά και για άλλα πολλά είναι καλό να εξασφαλίζουμε fail safe αδιάλλειπτη λειτουργία στο pc μας και ας μην κατεβάζει σώνει και καλά τεράστιους όγκους δεδομένων. Η διαδικασία του pc monitoring είναι κατι που απασχολεί και εμένα και θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσα να καλύψω αυτή την ανάγκη με κάποιο τρόπο. Και διευκρινίζω ότι αυτή είναι άσχετη με το υπέρογκο downloading... το τονίζω απλά και μόνο επειδή μοιάζει να μετατοπίζεται το βάρος της απάντησης ορισμένων στην ακύρωση της ίδιας της ανάγκης που αναγωγικά δημιουργεί το πρόβλημα καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν λύση. Το θέμα δεν είναι να πείσθεί το παλικάρι ότι δεν έχει ανάγκη να κατεβάζει τόσα δεδομένα! Είναι σα να εθελοτυφλούμε και πολύ χειρότερα να συμβιβάζόμαστε εμείς οι ίδιοι... Ελπίζω να έγινε κατανοητή η θέση μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.