daniel's_saving_grace Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Φεύγω για καλοκαιρινές διακοπές και μιας και έχω ADSL θα ήταν καλή ιδέα να αφήσω το PC να κατεβάζει όσο θα λείπω. Το PC μου δε μασάει από συνεχείς ώρες λειτουργίας, έχω άφθονο χώρο στο σκληρό δίσκο οπότε λέω να αφήσω πολλά downloads σε κάποιο P2P πρόγραμμα και να βρω πολλά κατεβασμένα πράγματα όταν επιστρέψω! Βέβαια, επειδή πολλά μπορούν να γίνουν όσο λείπω, ψάχνω το κατάλληλο σχέδιο για να αντιμετωπίσω όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να προκύψουν και που θα σταματούσαν τη διαδικασία... 1ο ζήτημα: ηλεκτρική ισχύς Φυσικά η παρουσία ενός UPS είναι απαραίτητη. Υποθέτω ότι θα πρέπει να συνδέσω μόνο την κεντρική μονάδα και το ADSL modem ώστε να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση διακοπής. Κι αν μεν όσες διακοπές γίνουν είναι σύντομες όλα καλά, αν υπάρχει κάποια μεγαλούτσικη και πιο μεγάλη από την αντοχή του UPS τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είμαι σίγουρος ότι ένα UPS μπορεί να κλείσει αυτόματα τον υπολογιστή λίγο πριν εξαντληθούν οι μπαταρίες του. Μπορεί όμως να τον ξαναανοίξει αφού έχει επιστρέψει η ηλεκτρική ισχύς; Αν η λύση είναι να μπει σε κατάσταση hibernate, μπορεί το UPS να τον ξυπνήσει μετά; 2ο ζήτημα: διατήρηση σύνδεσης Στην παραπάνω περίπτωση υποθέτω θα έχει πέσει η σύνδεση. Θα ζητηθεί επιλογή επανάκλησης και γίνεται να γίνει αυτόματα επανάκληση; Επίσης, σε περίπτωση που είτε ο ISP είτε ο ΟΤΕ έχουν πρόβλημα για κάποιο διάστημα (ας πούμε κάποιες ώρες) και δεν είναι εφικτή η σύνδεση, μπορούν να γίνονται έπ'άπειρον απόπειρες επανάκλησης ή κάποτε σταματάει να προσπαθεί; Μου φαίνεται το δεύτερο αλλά πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; 3ο ζήτημα: το πρόγραμμα Ρ2Ρ να μείναι ζωντανό Κατά την επαναφορά του υπολογιστή από το UPS, θα τρέχει κανονικά ή παίζει να έχει κολλήσει ή να μην μπορεί να συνδεθεί; Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τέτοια ζητήματα; Γενικά, έχετε στο νου σας άλλα προβλήματα που μπορεί να τύχουν ή άλλα μέτρα που πρέπει να πάρω για το απρόσκοπτο κατέβασμα επί ένα μήνα; Είναι επίκαιρο θέμα και πιστεύω μπορεί να αφορά πολλούς που ετοιμάζονται για διακοπές!
Highlander Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2004 Φεύγω για καλοκαιρινές διακοπές και μιας και έχω ADSL θα ήταν καλή ιδέα να αφήσω το PC να κατεβάζει όσο θα λείπω. Το PC μου δε μασάει από συνεχείς ώρες λειτουργίας' date=' έχω άφθονο χώρο στο σκληρό δίσκο οπότε λέω να αφήσω πολλά downloads σε κάποιο P2P πρόγραμμα και να βρω πολλά κατεβασμένα πράγματα όταν επιστρέψω! Βέβαια, επειδή πολλά μπορούν να γίνουν όσο λείπω, ψάχνω το κατάλληλο σχέδιο για να αντιμετωπίσω όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να προκύψουν και που θα σταματούσαν τη διαδικασία... 1ο ζήτημα: ηλεκτρική ισχύς Φυσικά η παρουσία ενός UPS είναι απαραίτητη. Υποθέτω ότι θα πρέπει να συνδέσω μόνο την κεντρική μονάδα και το ADSL modem ώστε να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση διακοπής. Κι αν μεν όσες διακοπές γίνουν είναι σύντομες όλα καλά, αν υπάρχει κάποια μεγαλούτσικη και πιο μεγάλη από την αντοχή του UPS τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είμαι σίγουρος ότι ένα UPS μπορεί να κλείσει αυτόματα τον υπολογιστή λίγο πριν εξαντληθούν οι μπαταρίες του. Μπορεί όμως να τον ξαναανοίξει αφού έχει επιστρέψει η ηλεκτρική ισχύς; Αν η λύση είναι να μπει σε κατάσταση hibernate, μπορεί το UPS να τον ξυπνήσει μετά; [/quote'] Υπάρχει στο BIOS η εντολή RESUME νομίζω αντί για OFF που με το που θα ξανα πάρει ρεύμα, ξεκινάει... Ψάξε το στα power saving settings. 2ο ζήτημα: διατήρηση σύνδεσης Στην παραπάνω περίπτωση υποθέτω θα έχει πέσει η σύνδεση. Θα ζητηθεί επιλογή επανάκλησης και γίνεται να γίνει αυτόματα επανάκληση; Επίσης' date=' σε περίπτωση που είτε ο ISP είτε ο ΟΤΕ έχουν πρόβλημα για κάποιο διάστημα (ας πούμε κάποιες ώρες) και δεν είναι εφικτή η σύνδεση, μπορούν να γίνονται έπ'άπειρον απόπειρες επανάκλησης ή κάποτε σταματάει να προσπαθεί; Μου φαίνεται το δεύτερο αλλά πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; [/quote'] Αυτό είναι θέμα συσκευής Router ή Modem. Δες ρυθμίσεις 3ο ζήτημα: το πρόγραμμα Ρ2Ρ να μείναι ζωντανό Κατά την επαναφορά του υπολογιστή από το UPS' date=' θα τρέχει κανονικά ή παίζει να έχει κολλήσει ή να μην μπορεί να συνδεθεί; Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τέτοια ζητήματα; [/quote'] Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.... Σε εμένα έχει δουλέψει κανονικά. Καλό θα ήταν να βάλεις DC++ που δεν μασάει και πολλά. Γενικά' date=' έχετε στο νου σας άλλα προβλήματα που μπορεί να τύχουν ή άλλα μέτρα που πρέπει να πάρω για το απρόσκοπτο κατέβασμα επί ένα μήνα; Είναι επίκαιρο θέμα και πιστεύω μπορεί να αφορά πολλούς που ετοιμάζονται για διακοπές! [/quote'] Τα παραπάνω είναι από εμπειρίες στο 1 PC που έχω αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά και λειτουργεί 24/7.
MadeBy.Me Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 ρε φίλε , δν πιστεύω να το ξέχασες οτι έχεις ογκοχρέωση πιστεύω για να έγραψες το ποστ σημαίνει οτι δν έχεις λογικά.
ViPeRMaN Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 ayto eleipe re paidia,na eixe ogoxreosi k na afine to pc tou 24/7! imarton dld.ta eykolos enooumena ....
Cleric Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Ena allo problima pou pithanon na prokipsei me tin xrisi p2p einai na koliseis kanena io . Se ena mina polla mporoun na simboun. Akoma kai firewall kai antivirus na exeis egkatestimena , enas minas einai megalo diastima . Ego stin thesi sou den tha to ekana... Pantos aneksartita ti tha kaneis, kales diakopes :wink: !!!
Highlander Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Κοίταξε να δεις. Από τι στιγμή που έχεις Firewall και δεν κατεβάζεις email είναι υπρβολικά απίθανο να κολλήσεις Ιό. Anyway καλές διακοπές....
Leibniz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Kalou kakou vale kai to VNC (freeware remote desktop programma) na to tsekareis pou kai pou.
Highlander Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Θέλω να πιστέυω ότι όταν θα πάει διακοπές δεν θα έχει PC εκεί !!! :P . Αν έχει τότε ναι να βάλει ένα remote. !!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Ας βάλει ένα VNC, κακό δεν κάνει. Σε ένα internet cafe αν βρεθεί, να δει τι παίζεται...
ViPeRMaN Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 kalo xriso to VNC,alla den prepi na iparxei egatestimeno k sto netcafe? diakopes paei to paidi,cd eggatastasis tha kouvala mazi tou ?
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 1: Στο BIOS ρύθμισε να θυμάται σε τί κατάσταση το έχεις πριν την πτώση τάσης, ώστε μόλις έρθει το ρεύμα να ανοίξει μόνος του (νομίζω ότι το λέει AC Back Function. Αν το έχεις στο Memory , αν ήταν κλειστό το PC πριν την διακοπή ρεύματος, θα μείνει κλειστός. Αν ήταν ανοιχτός, θα ξαναανοίξει). 2: Αν έχεις windows XP ενεργοποίησε το remote desktop (δεξί κλικ στο "my computer"-->properties-->Remote-->Allow users to connect remotely to this computer. Έτσι θα μπορείς να συνδεθείς από οποιονδήποτε υπολογιστή στον δικό σου. Αν έχει ο άλλος υπολογιστής WinXP ή 2003 πήγαινε στο start-->Accessories-->communications-->Remote desktop connection. Για παλιότερα λειτουργικά κατεβάζεις δωρεάν τον client από την Microsoft. ΠΡΟΣΟΧΗ! Να μην έχεις κλείσει το port του remote desktop στο firewall. Το πρόγραμμα που θες να τρέχει βάλε το να φορτώνει με τα windows. Αν βάλεις το emule, ενεργοποίησε το web interface, και αν θες να το ελέγχεις με το κινητό εγκατέστησε και το mobile client ( http://mobil.emule-project.net/ ). Έτσι, για να κατεβάζεις και από την παραλία αν θες.
whiteman7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 kala re paidia sobara tha bazate pote to pc na katebazei gia ena mina eno eiste se diakopes?ELEOS...tha kano ego mpania kai tha leo : "mou katebase tora to bad boys 2 i kollise?kai an kollise ti?" AMAN
KenZone Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 kala katse na eixame mia adsl kai ... pote dn 8a stamatage na katevazei .. kala 8a mou peite kai me tin isdn stamataw pote ??
telikiasmenos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Εγω πάντως αν είχα dsl δεν θα τον έκλεινα και 2 μήνες να έλειπα!!!
CyberWalker Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Xoxoxoxoxo!!! Σωστοί οι προλαλήσαντες! Σε λίγο καιρό θα δανείζω το pc μου σε όσους θα κάνουν διακοπές εδώ Κρήτη. Θα βγάλω και διαφήμιση! "Πάρτε από το σπίτι σας κάθε μορφής .dat και .torrent..." Αναλαμβάνουμε resume και συνέχιση του leeching... Αφαιρούμε τα έξοδα από το seeding!"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.