billyg599 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, 'Εχω την dell U2719H η οποία είναι πολύ καλή 1440p (για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον). Δεν παίζω παιχνίδια αλλά κυριώς, coding, pdf document reading, writing, κτλ. Παρατήρησα ότι με βολεύει πολύ αν περιστρέψω την οθόνη vertical γιατί μου επιτρέπει να βλέπω ένα pdf Α4 σε άψογο μέγεθος χωρίς να είναι μικρά τα γράμματα. Δλδ αν την έχω horizontal/wide όπως ειναι, και κάνω tile ένα document στο μισό της οθόνης είναι μικρό το κείμενο. Όταν την βάζω όμως vertical είναι πολύ "ψηλή" με αποτέλεσμα το κεφάλι να κουράζεται όταν κοιτώ από πάνω/κάτω συνέχεια. Σκεφτόμουν ή να πάρω μία 24" 1440p για να την βάλω vertical ή ακόμα καλύτερα μία 32" 4Κ. Έχει κάποιος κάποια ιδέα; Ποιο setup έχετε για παρόμοιο πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, billyg599 είπε Καλησπέρα, 'Εχω την dell U2719H η οποία είναι πολύ καλή 1440p (για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον). Δεν παίζω παιχνίδια αλλά κυριώς, coding, pdf document reading, writing, κτλ. Παρατήρησα ότι με βολεύει πολύ αν περιστρέψω την οθόνη vertical γιατί μου επιτρέπει να βλέπω ένα pdf Α4 σε άψογο μέγεθος χωρίς να είναι μικρά τα γράμματα. Δλδ αν την έχω horizontal/wide όπως ειναι, και κάνω tile ένα document στο μισό της οθόνης είναι μικρό το κείμενο. Όταν την βάζω όμως vertical είναι πολύ "ψηλή" με αποτέλεσμα το κεφάλι να κουράζεται όταν κοιτώ από πάνω/κάτω συνέχεια. Σκεφτόμουν ή να πάρω μία 24" 1440p για να την βάλω vertical ή ακόμα καλύτερα μία 32" 4Κ. Έχει κάποιος κάποια ιδέα; Ποιο setup έχετε για παρόμοιο πρόβλημα; πάλι DELL να πάρεις U-series or P-series στις 24" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyg599 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, jgeorgiou said: πάλι DELL να πάρεις U-series or P-series στις 24" Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την Dell όντως. Αξίζει να είναι QHD στις 24" ή στο πιο οικονομικό FHD; Το higher DPI μου αρέσει πολύ αλλά στην υπάρχουσα δεν έχω ενεργοποιήσει το fractional scaling στο λινουξ (MX) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsoul Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Εγώ δουλεύω μεταφράσεις (adobe acrobat/word) με 2 Dell (u2415, u2421he), μια οριζόντια και μια όρθια. Η ειδοποιός διαφορά για μένα είναι ότι και τα δύο μοντέλα έχουν ανάλυση 1920x1200, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 3 cm μεγαλύτερο ύψος για την οριζόντια οθόνη (περισσότερες γραμμές και κείμενο), και μεγαλύτερο πλάτος για την όρθια οθόνη. Η όρθια οθόνη δεν είναι πλέον "ψηλή", όπως γράφεις, είναι όμως πλατιά, κάτι που νομίζω ότι το θέλεις. Στην πράξη δουλεύω δίστηλο pdf από βιβλίο μεγάλου μεγέθους (ιατρικόδείγμα_pdf.pdf, μετάφραση), σε μεγέθυνση 125% και βλέπω όλη τη σελίδα στην όρθια οθόνη (έχω αποκρύψει τις πλαϊνές στήλες) χωρίς να χρειάζομαι οριζόντιο scrolling. Δες τη σελίδα που επισυνάπτω για να καταλάβεις τι εννοώ. Σαν μπόνους και οι δύο οθόνες έχουν usb hub, είναι σε daisy chain, ενώ η u2421e έχει ενσωματωμένο και πλήρες usb c docking station. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyg599 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 On 16/10/2023 at 18:22, katsoul said: Εγώ δουλεύω μεταφράσεις (adobe acrobat/word) με 2 Dell (u2415, u2421he), μια οριζόντια και μια όρθια. Η ειδοποιός διαφορά για μένα είναι ότι και τα δύο μοντέλα έχουν ανάλυση 1920x1200, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 3 cm μεγαλύτερο ύψος για την οριζόντια οθόνη (περισσότερες γραμμές και κείμενο), και μεγαλύτερο πλάτος για την όρθια οθόνη. Η όρθια οθόνη δεν είναι πλέον "ψηλή", όπως γράφεις, είναι όμως πλατιά, κάτι που νομίζω ότι το θέλεις. Στην πράξη δουλεύω δίστηλο pdf από βιβλίο μεγάλου μεγέθους (ιατρικόδείγμα_pdf.pdf, μετάφραση), σε μεγέθυνση 125% και βλέπω όλη τη σελίδα στην όρθια οθόνη (έχω αποκρύψει τις πλαϊνές στήλες) χωρίς να χρειάζομαι οριζόντιο scrolling. Δες τη σελίδα που επισυνάπτω για να καταλάβεις τι εννοώ. Σαν μπόνους και οι δύο οθόνες έχουν usb hub, είναι σε daisy chain, ενώ η u2421e έχει ενσωματωμένο και πλήρες usb c docking station. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ. Εγώ γάφω δημοσιεύσεις σε δίστιλο φορματ και δεν θέλω να κάνω καθόλου scrolling οριζόντιο και κάθετο στο pdf το οποιο κάνω preview. Και εγώ όπως ειπα για 24άρα με βλέπω. Ευχαριστώ για τα τιπς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrox21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Καλησπερα, να σε ρωτησω, την οθονη αυτη πως τη γυρισες σε vertical? Ειναι η βαση της τετοια εξαρχης που γυρναει ή εχεις κανει καποια πατεντα? Γιατι εγω εχω την SE2719H και θελω να τη χρησιμοποιησω σαν 2ο μονιτορ σε καθετη θεση. Ξερουμε αν γινεται και τι βαση θα χρειαστει να αγορασω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsoul Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Οι σειρές Professional & Ultrasharp της Dell έχουν τη δυνατότητα να γυρίζουν όρθιες εξαρχής. Οι σειρές S και Ε όχι. Θα χρειαστείς άλλη βάση, ή βραχίονα, που θα σου δίνει τη δυνατότητα αυτή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 τη δυνατοτητα του zoom ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα