Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα UPS Cyberpower CP1300EPFCLCD
https://www.cyberpower.com/eu/en/product/sku/cp1300epfclcd
, στο οποίο εδώ και αρκετό καιρό είχε τελειώσει η μπαταρία. Με το που έπεφτε το ρεύμα έσβηναν τα πάντα.

Μετά από αρκετό καιρό, αποφάσισα να πάω να αλλάξω μπαταρίες. Επειδή θα ήταν η πρώτη φορά που θα άλλαζα μπαταρίας στο συγκεκριμένο, το πήρα παραμάσχαλα και πήγα στον Καυκά. Το ανοίξαμε εκεί, βγάλαμε τις μπαταρίες που έχει μέσα για να τις δούμε, είναι αυτές που φαίνονται στο συνημμένο.

Τα είδαν αυτά εκεί και μου έδωσαν κάποιες μπαταρίες 12V, 7A, είναι αυτές:
https://www.kafkas.gr/ilektronika/bataries-fortistes/molyvdou/sunlight-bataria-molyvdou-blok-12v-7ah-epanafortizomeni_187798

Όντως ταιριάζουν και τις έβαλα, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να δουλεύουν, απλά με προβληματίζει ότι είναι σαν να έχει χαμηλώσει η φωτεινότητα της οθόνης, φαίνονται μεν οι ενδείξεις, αλλά αρκετά πιο αχνές. Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν είναι οι αυθεντικές μπαταρίες;

Στο προφανές τεστ πάντως του να κλείσω το πολύπριζο δούλεψε κανονικά (και μου έλεγε ότι είχε ρεύμα για περίπου 15 λεπτά), έτρεξα και ένα διαγνωστικό από το software που το πέρασε επιτυχώς.

Αλλά επειδή είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα, με ρεύματα δεν παίζουμε, ήθελα να ρωτήσω κανέναν πιο έμπειρο με χρήση UPS αν μπορώ να είμαι ήσυχος ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Cyberpower_Battery.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν εννοείς ότι παίζει να είναι ιδέα μου το ότι είναι πιο χαμηλή η ένταση των ενδείξεων δεν ισχύει, είναι εμφανώς χαμηλωμένη, υπό γωνία δεν φαίνεται καν, πρέπει να το δεις ακριβώς από μπροστά. 

Δεν ξέρω αν βγάζοντας την μάσκα για να βγάλω την μπαταρία κουνήθηκε κανένα καλώδιο για το backlight, δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, αν είναι ασφαλής η χρήση του το αφήνω κι έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Sadako είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν εννοείς ότι παίζει να είναι ιδέα μου το ότι είναι πιο χαμηλή η ένταση των ενδείξεων δεν ισχύει, είναι εμφανώς χαμηλωμένη, υπό γωνία δεν φαίνεται καν, πρέπει να το δεις ακριβώς από μπροστά. 

Δεν ξέρω αν βγάζοντας την μάσκα για να βγάλω την μπαταρία κουνήθηκε κανένα καλώδιο για το backlight, δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, αν είναι ασφαλής η χρήση του το αφήνω κι έτσι.

Μηπως εχει καπου ρυθμιση φωτεινοτητας και εγινε ρεσετ με την ολη διαδικασια;

Το ειχα καποτε αυτο το ups , αλλα δε θυμαμαι ομολογω αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. 

Οπως και να εχει θεμα ασφαλειας δε τιθεται. Δεν εχει καν σχεση με τις μπαταριες αυτο. Ισως κατι οντως κουνηθηκε, και απλα φευγει φως προς το πλαι κτλ.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε

Κάτι πάτησες και άλλαξες την φωτεινότητα της οθόνης. Ψάξε στο manual. 

Το σκέφτηκα να σου πω, αλλά με μια πρώτη ματιά δεν βρήκα το manual. Θα κοιτάξω καλύτερα μπας και το βρω. Πάντως τα κουμπάκια που έχει μπροστά τα πάτησα (έχει κι ένα "Display", αλλά άλλαζε απλά τις πληροφορίες που έδειχνε μπροστά η οθόνη) και δεν έκανε κάτι.

EDIT: Μπα, το κατέβασα το manual από την σελίδα του προϊόντος (ένα 2σέλιδο είναι βασικά), η μόνη άλλη επιλογή που έχει είναι κρατώντας πατημένο το display να κλείνει τελείως το LCD Display. On/Off δηλαδή, τίποτα το ενδιάμεσο.

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Sadako είπε

Το σκέφτηκα να σου πω, αλλά με μια πρώτη ματιά δεν βρήκα το manual. Θα κοιτάξω καλύτερα μπας και το βρω. Πάντως τα κουμπάκια που έχει μπροστά τα πάτησα (έχει κι ένα "Display", αλλά άλλαζε απλά τις πληροφορίες που έδειχνε μπροστά η οθόνη) και δεν έκανε κάτι.

EDIT: Μπα, το κατέβασα το manual από την σελίδα του προϊόντος (ένα 2σέλιδο είναι βασικά), η μόνη άλλη επιλογή που έχει είναι κρατώντας πατημένο το display να κλείνει τελείως το LCD Display. On/Off δηλαδή, τίποτα το ενδιάμεσο.

Ούτε κάποια δυνατότητα για επαναφορά όλων των ρυθμίσεων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...