Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις δύο τελευταίες φορές που ανανέωσα το συμβόλαιο σταθερής με την Cosmote, πρακτικά με ανάγκασαν να βάλω το ακριβότερο πρόγραμμα από τις δύο επιλογές που είχα στα 50mbps.

Τόσο στο mycosmote όσο και τηλεφωνικά, δεν με άφηναν να ανανεώσω με τις τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα τους, ούτε να μείνω στο πρόγραμμα που ήμουν.

Κάθε φορά η ίδια δικαιολογία "δεν εμφανίζει κάτι άλλο το σύστημα".

Ξεκίνησα δίνοντας 32.90 πριν 4 χρόνια και σήμερα δίνω 37.90, για το double play στα 50mbps.

Την πρώτη φορά είχα το double play με 6 ώρες προς κινητά και έδινα 32.90 το μήνα, αν θυμάμαι καλά.

Στην επόμενη ανανέωση συμβολαίου το σύστημα εμφάνιζε πάλι το ακριβότερο από τα δύο προγράμματα στα 50mbsp, αναγκάζοντας με ουσιαστικά να πάω στα 34.90 τον μήνα.

Το ίδιο και την τελευταία φορά. Το σύστημα "δεν εμφάνιζε" το φθηνό πρόγραμμα των 50mbps και με υποχρέωσαν να πληρώνω 37.90 το μήνα.

Επειδή και τώρα γίνεται ακριβώς το ίδιο, να περιμένω να λήξει το συμβόλαιο αυτή τη φορά;

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι "προσφορές" στο mycosmote και τηλεφωνικά ή είναι πατέντα της Cosmote να τιμωρεί τους παλιούς της συνδρομητές προκειμένου να μπαίνουν σε πιο ακριβά συμβόλαια;

Επεξ/σία από M_i_k_e_
Δημοσ.

Λιγο πριν ληξει το συμβολαιο , κανε αιτηση να πας αλλου. Την εχεις παντρευτει την cosmote ? Οχι. Οταν δουν την αιτηση , να δεις πως θα τρεξουν να σου κανουν προσφορα...

• Like 1
Δημοσ.
On 12/10/2023 at 01:09, mphxths said:

Λιγο πριν ληξει το συμβολαιο , κανε αιτηση να πας αλλου. Την εχεις παντρευτει την cosmote ? Οχι. Οταν δουν την αιτηση , να δεις πως θα τρεξουν να σου κανουν προσφορα...

Επειδή και εμένα λήγει σύντομα (σε ένα μήνα) το συμβόλαιο, αίτηση κάνω σε νέα εταιρία και μετά περιμένω τηλέφωνο από cosmote; 

Δημοσ.
23 minutes ago, vaggospro said:

Επειδή και εμένα λήγει σύντομα (σε ένα μήνα) το συμβόλαιο, αίτηση κάνω σε νέα εταιρία και μετά περιμένω τηλέφωνο από cosmote; 

Ειναι συνηθισμενη τακτικη. Προσωπικα οταν εκανα αιτηση φορητοτητας στην κινητη , απο vodafone σε nova , ετρεξε η vodafone να μου κανει εξωπραγματικη προσφορα για να με κρατησει. Το ιδιο κανουν και με την σταθερη τηλεφωνια. Αν τους ενδιαφερει να μην χασουν πελατες.

Για τον καταναλωτη ειναι win-win κατασταση. Βρισκεις εναν παροχο που σε καλυπτει τοσο απο αποψη υπηρεσιων αλλα και κοστους , κανεις αιτηση φορητοτητας λιγο πριν ληξει το τρεχον συμβολαιο σου , γιατι πρεπει να υπολογισεις οτι η μεταβαση (αν προχωρησει) θελει καμμια βδομαδα ,και περιμενεις. Αν σε παρει η cosmote και σου κανει καλυτερη προσφορα , κερδος. Αν δεν σε παρει , εισαι σε αλλον παροχο με καλυτερο κοστος , κερδος παλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, mphxths said:

Ειναι συνηθισμενη τακτικη. Προσωπικα οταν εκανα αιτηση φορητοτητας στην κινητη , απο vodafone σε nova , ετρεξε η vodafone να μου κανει εξωπραγματικη προσφορα για να με κρατησει. Το ιδιο κανουν και με την σταθερη τηλεφωνια. Αν τους ενδιαφερει να μην χασουν πελατες.

Για τον καταναλωτη ειναι win-win κατασταση. Βρισκεις εναν παροχο που σε καλυπτει τοσο απο αποψη υπηρεσιων αλλα και κοστους , κανεις αιτηση φορητοτητας λιγο πριν ληξει το τρεχον συμβολαιο σου , γιατι πρεπει να υπολογισεις οτι η μεταβαση (αν προχωρησει) θελει καμμια βδομαδα ,και περιμενεις. Αν σε παρει η cosmote και σου κανει καλυτερη προσφορα , κερδος. Αν δεν σε παρει , εισαι σε αλλον παροχο με καλυτερο κοστος , κερδος παλι.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο άλλος πάροχος έχει κάλυψη μόνο 24mbps, δεν το λες και win-win αν δεν με πάρει πίσω η cosmote. Αλλά όπως τα λες, είναι δεδομήνη η αντιπροσφορά. 

Ερώτηση: Άμεση ή έμμεση ενεργοποίηση πρέπει να κάνω στον νέο πάροχο; Υπάρχει διαφορά;

Επεξ/σία από vaggospro
Δημοσ.
On 12/10/2023 at 00:01, M_i_k_e_ said:

Κάθε φορά η ίδια δικαιολογία "δεν εμφανίζει κάτι άλλο το σύστημα".

Και σε εμένα έτσι έλεγαν πριν 1 μήνα (10 χρόνια πελάτης εντωμεταξύ). Μόλις έκανα αίτηση φορητότητας, να δεις τι ωραία που εμφανίστηκαν όλα στο σύστημα. Τότε βέβαια ήταν ήδη αργα. Εβαλα inalan που ήρθε πρόσφατα στη γειτονιά μου. Τετάρτη πήρα τηλ, Παρασκευή ήρθαν για σύνδεση. 

Δημοσ.
13 minutes ago, vaggospro said:

Ερώτηση: Άμεση ή έμμεση ενεργοποίηση πρέπει να κάνω στον νέο πάροχο; Υπάρχει διαφορά;

Δεν εχω εμπειρια με φορητοτητα σε σταθερη τηλεφωνια , αλλα απο οσα εχω διαβασει στα φορουμς , η διαφορα στα δυο ειδη ενεργοποιησεων ειναι στο δικαιωμα σου να υπαναχωρησεις και μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα. 
Ο αλλος παροχος εχει καλυψη μεχρι 24 και η cosmote παραπανω ? Απο μια καμπινα παιρνεις γραμμη οχι απο πολλες. Αρα αν απο την καμπινα αυτη η cosmote σου δινει παραπανω απο 24 , τοτε και καποιος αλλος παροχος (απο την ιδια καμπινα) θα μπορει να σου δωσει αναλογη ταχυτητα. Καλου κακου , στειλε ενα εμαιλ στο support του "αλλου παροχου" και ρωτα τον για τις διαθεσιμοτητες σε ταχυτητες.

Δημοσ.
1 hour ago, mphxths said:

Δεν εχω εμπειρια με φορητοτητα σε σταθερη τηλεφωνια , αλλα απο οσα εχω διαβασει στα φορουμς , η διαφορα στα δυο ειδη ενεργοποιησεων ειναι στο δικαιωμα σου να υπαναχωρησεις και μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα. 
Ο αλλος παροχος εχει καλυψη μεχρι 24 και η cosmote παραπανω ? Απο μια καμπινα παιρνεις γραμμη οχι απο πολλες. Αρα αν απο την καμπινα αυτη η cosmote σου δινει παραπανω απο 24 , τοτε και καποιος αλλος παροχος (απο την ιδια καμπινα) θα μπορει να σου δωσει αναλογη ταχυτητα. Καλου κακου , στειλε ενα εμαιλ στο support του "αλλου παροχου" και ρωτα τον για τις διαθεσιμοτητες σε ταχυτητες.

Σε κατάστημα ρώτησα, έκαναν έλεγχο και μου είπαν μέχρι 24. Cosmote δίνει μέχρι 100 στην ίδια περιοχή.

Δημοσ.

Προσφατα ειχα το ιδιο θεμα σε ανανεωση με κοσμοτε, μου εδιναν την 24 με 1000 λέπτα προς κινητα στα 32,90. Πραγματικα για γελια, καθε φορα που επερνα το 13888 ο καθε υπαλληλος μου εκανε και αλλη τιμη ακριβοτερη. Κανω αιτηση ακυρωσης στην κοσμοτε αφου ειχε ληξει το συμβολαιο μου και μετα απο 3 ωρες με περνει το τμημα ακυρωσεων και μου δινει 24αρα απεριοριστα κινητα σταθερα και ενα παγιο δωρο στα 27,90 την τιμη δηλαδη που εχουν και στο σαιτ. Σιγουρα με αιτηση φορητοτητας μπορει να πετυχεις καλυτερη τιμη αλλα αν εχεις αγχος μην δεν σε παρει τηλεφωνο η κοσμοτε για αντιπροσφορα, δοκιμασε ετσι και βλεπεις.
Btw σε αλλη συνδεση πληρωνω 38 τον μηνα στην κοσμοτε για 100αρα απεριοριστα κινητα σταθερα και κοσμοτε tv entry, οποτε τα λεφτα αυτα για την 50αρα ειναι απαραδεκτα ακριβα.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο με αίτηση για μεταφορά σε άλλον σου δίνουν χαμηλότερη τιμή τα γερμανικά λαμόγια. Τσεκαρισμένο από πέντε περιπτώσεις....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ σε αναζήτηση, έχω την cosmote fiber 100άρα + απεριόριστα σταθερά + 400' κινητά και EU, με επιδότηση στα 29,90 (με την κατάργηση της έκπτωσης e-bill) που λήγει 25/10. Η Vodafone μου έδινε πραγματικό fiber 100 στα 30,90 αλλά έχω κάκιστες εμπειρίες - με είχαν αφήσει χωρίς σταθερό 20 μέρες. Είχα πάρει 2-3 τηλέφωνα τους κοσμοτέδες και μου έδιναν στα 33,90 ότι έχω, αλλά τους έλεγα "θα το σκεφτώ, θα πάρω κι άλλες προσφορές κ.λπ.", τελικά σήμερα μου έδωσαν την 200άρα + απεριόριστα σταθερά - κινητά στα 33,90, EU όχι αλλά μετά την κατάργηση του roaming ψιλοαδιάφορο.

Δεδομένων των συνθηκών και της σχετικής αξιοπιστίας την δέχτηκα. 

Οπότε αν θέλετε να μείνετε cosmote ίσως πρέπει να περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή και να πάρετε 2-3 "ανιχνευτικά" τηλέφωνα, κάτι θα ξεκοκαλίσετε... 😁

Επεξ/σία από cacau

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...