imlost04 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σήμερα ήταν η πρώτη μέρα σχολής και ήμουν σαν το λεμόνι δεν γνώρισα κανέναν συμφοιτητη/τρία μου. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν σχηματίσει ήδη φιλίες ( είναι μικρή περιοχή και όλοι έχουν γνωστούς) απλα δεν ξέρω τι τρέχει με εμένα δεν μπορώ να μιλήσω σε άνθρωπο και απλά το χειρότερο συναίσθημα να είσαι αντικοινωνική. Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω άτομα και τώρα ειδικά που έχουν ήδη παρέες αν ήταν όλοι άγνωστοι μεταξύ τους θα ήταν πιο εύκολο αλλά δεν. Πιστεύω δεν είμαι ενδιαφέρον σαν άτομο και αν δεν μου μιλήσει ο άλλος πρώτα δεν ξέρω πως να συνεχίσω τη συζήτηση . Δεν ξέρω τι να κάνω. Εσείς έχετε βρεθεί σε τέτοια θέση;
SabotazNic Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Σιγουρα θα υπαρχουν-υπαρξουν εργασιες ομαδικες, οποτε σιγουρα ξεκινας απο εκει. Αν τωρα, δεν "πιεσεις" για να κρατησεις επαφες με αυτα τα ατομα, αυτο εξαρταται απο εσενα. Απο εκει και περα, στα μαθηματα, χαιρετησε κανα διπλανο σου, προτεινε καφε κτλ.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Έτσι ήμουν και εγώ κάποτε. Οι φιλίες θα γίνουν στα επόμενα εξάμηνα όταν θα συνεργαστείτε έτσι κι αλλιώς για το διάβασμα στα μαθήματα στα εργαστήρια και στις εργασίες, θα γνωρίσεις και θα βρεις φιλίες θέλοντας και μη.
Mhdenistis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Οι φιλίες θα παραμείνουν υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν επιτυχίες στην εργασία.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συνηθως για να υπαρχουν φιλιες πρεπει να υπαρχουν κοινά. Αυτο μπορει να ειναι οτιδηποτε. Στη σχολη μερικοι πχ ηταν τερμα αρωστοι με cosplay. Μπορει τα κοινα να ειναι και προβληματα παρομοια, αρρωστιες. Αν δε το ειχες ποτε με κοσμο δε προκειται ποτε να το έχεις για αυτο μην στενοχωριεσαι. Μερικοι ανθρωποι απλα δε μπορουν. Επενδυσε στον ευατο σου και στο μελλον και 100% θα βρεις τα ατομα να σου ταιριάζουν. Μερικοι ανθρωποι απλα το εχουν και οργανωνουν τεραστια party, γνωριζουν ευκολα κοσμο, ειναι ψυχη της παρεας κτλ αλλα αυτα πρεπει να το εχεις πως να το κανουμε. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από ΠάρηςΓ
dbrillis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 11 hours ago, imlost04 said: Καλησπέρα σήμερα ήταν η πρώτη μέρα σχολής και ήμουν σαν το λεμόνι δεν γνώρισα κανέναν συμφοιτητη/τρία μου. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν σχηματίσει ήδη φιλίες ( είναι μικρή περιοχή και όλοι έχουν γνωστούς) απλα δεν ξέρω τι τρέχει με εμένα δεν μπορώ να μιλήσω σε άνθρωπο και απλά το χειρότερο συναίσθημα να είσαι αντικοινωνική. Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω άτομα και τώρα ειδικά που έχουν ήδη παρέες αν ήταν όλοι άγνωστοι μεταξύ τους θα ήταν πιο εύκολο αλλά δεν. Πιστεύω δεν είμαι ενδιαφέρον σαν άτομο και αν δεν μου μιλήσει ο άλλος πρώτα δεν ξέρω πως να συνεχίσω τη συζήτηση . Δεν ξέρω τι να κάνω. Εσείς έχετε βρεθεί σε τέτοια θέση; Θα σου πω κατι και δεν θα με πιστεψεις αλλα συμβαινει. Μετα απο λιγο καιρο ολοι οι αντικοινωνικοι μαζευονται και κανουν παρεα.
imlost04 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Θα σου πω κατι και δεν θα με πιστεψεις αλλα συμβαινει. Μετα απο λιγο καιρο ολοι οι αντικοινωνικοι μαζευονται και κανουν παρεα. Δύσκολο γιατί όλοι είχαν κάποιον δεν είδα κανέναν να κάθετε μόνος εκτός από εμένα 🥲 3 ώρες πριν, Narayan είπε Δεν είναι κακό να είσαι μόνη / μόνος. Γενικά σαν άτομο εχω βιώσει τη μοναξιά από πρώτο χέρι και πάντα ήμουν το άτομο που καθόταν μόνο ή κρυβόταν στις τουλετες γιατί είναι φουλ άβολο για μένα να κάθομαι χωρίς κανέναν. Είχα 1-2 φίλες στα σχολικά χρόνια αλλά πολλές φορές κανέναν. Και απλά ποτέ δεν είχα νιώσει πως είναι να είσαι σε μια παρέα και δεν ξέρω καθόλου να επικοινωνώ και απλά ξέρω πόσο απαίσια ένιωθα κάθε φορά και ήθελα να πάω σπίτι.
foniki_melitzana Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 13 hours ago, imlost04 said: Καλησπέρα σήμερα ήταν η πρώτη μέρα σχολής και ήμουν σαν το λεμόνι δεν γνώρισα κανέναν συμφοιτητη/τρία μου. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν σχηματίσει ήδη φιλίες ( είναι μικρή περιοχή και όλοι έχουν γνωστούς) απλα δεν ξέρω τι τρέχει με εμένα δεν μπορώ να μιλήσω σε άνθρωπο και απλά το χειρότερο συναίσθημα να είσαι αντικοινωνική. Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω άτομα και τώρα ειδικά που έχουν ήδη παρέες αν ήταν όλοι άγνωστοι μεταξύ τους θα ήταν πιο εύκολο αλλά δεν. Πιστεύω δεν είμαι ενδιαφέρον σαν άτομο και αν δεν μου μιλήσει ο άλλος πρώτα δεν ξέρω πως να συνεχίσω τη συζήτηση . Δεν ξέρω τι να κάνω. Εσείς έχετε βρεθεί σε τέτοια θέση; όταν ξαναπάς στη σχολή, σήμερα, αύριο, θα δεις κάποια/ον συμφοιτήτρια/τή σου και θα πας να πεις τα εξής πολύ δύσκολα "Καλημέρα! Είμαι η τάδε. Ξέρεις που έχουμε το τάδε μάθημα;/κάποια άλλη ερώτηση, που μπορεί ήδη να ξέρεις την απάντηση αλλά δεν πειράζει και να την ρωτήσεις" Και μετά αρχίζεις κουβέντα, καταγωγές, μουσική, ενδιαφέροντα, επικαιρότητα. Συμφοιτητές σου είναι δεν είναι κάτι το τρομακτικό. 5 1
Narayan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 20 λεπτά πριν, imlost04 είπε Γενικά σαν άτομο εχω βιώσει τη μοναξιά από πρώτο χέρι και πάντα ήμουν το άτομο που καθόταν μόνο ή κρυβόταν στις τουλετες γιατί είναι φουλ άβολο για μένα να κάθομαι χωρίς κανέναν. Είχα 1-2 φίλες στα σχολικά χρόνια αλλά πολλές φορές κανέναν. Και απλά ποτέ δεν είχα νιώσει πως είναι να είσαι σε μια παρέα και δεν ξέρω καθόλου να επικοινωνώ και απλά ξέρω πόσο απαίσια ένιωθα κάθε φορά και ήθελα να πάω σπίτι. Έχεις ρωτήσει τον εαυτό σου αν θέλεις φίλους επειδή σου λείπει η ανθρώπινη επαφή, ή επειδή θεωρείς πως είναι "φυσιολογικό" να έχει κάποιος φίλους; Αν είναι το δεύτερο, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τόσο πολύ τι γνώμη έχουν για σένα οι άλλοι, όταν σε βλέπουν να κάθεσαι μόνη. Το πιο πιθανό είναι είτε να μην το έχουν αντιληφθεί είτε να μην τους νοιάζει.
gokuthelegend Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Το 1ο έτος θα γνωρίσεις πολλά άτομα, ίσως να κάνεις και κάποιες φιλίες, αλλά κανονικούς φίλους θα κάνεις από το 2ο έτος. Προφανώς από την 1η μέρα δεν μπορείς να ξέρεις με ποιους θα ταιριάξεις. Από την δική μου εμπειρία, από τα 100 άτομα που γνώρισα το 1ο έτος καταλήξαμε να γίνουμε φίλοι με 5 άτομα, και ακόμη και 15 χρόνια μετά ακόμη είμαστε φίλοι, μιλάμε, κανονίζουμε reunions κλπ. Από τα υπόλοιπα 100 άτομα, γίναμε απλώς γνωστοί που μιλούσαμε περιστασιακά. 1
Bomber-21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Στις 11/10/2023 στις 11:53 ΜΜ, imlost04 είπε Καλησπέρα σήμερα ήταν η πρώτη μέρα σχολής και ήμουν σαν το λεμόνι δεν γνώρισα κανέναν συμφοιτητη/τρία μου. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν σχηματίσει ήδη φιλίες ( είναι μικρή περιοχή και όλοι έχουν γνωστούς) απλα δεν ξέρω τι τρέχει με εμένα δεν μπορώ να μιλήσω σε άνθρωπο και απλά το χειρότερο συναίσθημα να είσαι αντικοινωνική. Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω άτομα και τώρα ειδικά που έχουν ήδη παρέες αν ήταν όλοι άγνωστοι μεταξύ τους θα ήταν πιο εύκολο αλλά δεν. Πιστεύω δεν είμαι ενδιαφέρον σαν άτομο και αν δεν μου μιλήσει ο άλλος πρώτα δεν ξέρω πως να συνεχίσω τη συζήτηση . Δεν ξέρω τι να κάνω. Εσείς έχετε βρεθεί σε τέτοια θέση; Το πρόβλημα σου είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δούλεψε τη για να βελτιώσεις τη ζωή σου γενικότερα. Θέλει αγώνα, δεν είναι απλό αλλά είναι αμαρτία να περνάει η ζωή έτσι. 1 1
The_Judas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Σε κάποιο εργαστήριο ή μάθημα δοκίμασε να πιάσεις κουβέντα ή να συνεισφέρεις στον διάλογο. Εφόσον δεν τους ξέρεις, αρχικά θα μιλάτε για τα μαθήματα και μετά σιγά-σιγά θα δείτε αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 23 ώρες πριν, imlost04 είπε Δύσκολο γιατί όλοι είχαν κάποιον δεν είδα κανέναν να κάθετε μόνος εκτός από εμένα 🥲 Γενικά σαν άτομο εχω βιώσει τη μοναξιά από πρώτο χέρι και πάντα ήμουν το άτομο που καθόταν μόνο ή κρυβόταν στις τουλετες γιατί είναι φουλ άβολο για μένα να κάθομαι χωρίς κανέναν. Είχα 1-2 φίλες στα σχολικά χρόνια αλλά πολλές φορές κανέναν. Και απλά ποτέ δεν είχα νιώσει πως είναι να είσαι σε μια παρέα και δεν ξέρω καθόλου να επικοινωνώ και απλά ξέρω πόσο απαίσια ένιωθα κάθε φορά και ήθελα να πάω σπίτι. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να εισαι ο εαυτο σου. Κατα καποιο τροπο πρεπει να ακολουθεις το πνευμα της παρεας..
gokuthelegend Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να εισαι ο εαυτο σου. Κατα καποιο τροπο πρεπει να ακολουθεις το πνευμα της παρεας.. Εγώ διαφωνώ. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, ώστε οι φίλοι σου να είναι μαζί σου για αυτό που είσαι. Αν δεν σε σέβονται για αυτό που είσαι τότε δεν τους αξίζει να είναι φίλοι σου. Επίσης δεν υπάρχει κάποιος "νόμος" που να σε υποχρεώνει να κάνεις φίλους από την 1η μέρα, οι φιλίες είναι κάτι που δημιουργούνται με τον καιρό. Ούτε σε υποχρεώνει κάποιος να κολλήσεις για πάντα με αυτούς που γνώρισες την 1η μέρα, μπορεί να γνωρίσεις άτομα και τα επόμενα εξάμηνα ή έτη και παρόλα αυτά να γίνετε πολύ καλοί φίλοι. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από gokuthelegend 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα