Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω βρει κάποιο ολοκληρωμένο άρθρο που να γράφει τι ισχύει για τον Εοπυυ. 

η μητέρα είχε πάρει προ 4ετιας αναπηρικο με 25% συμμετοχή. 

Τώρα έχει και 90% αναπηρία πιστοποιημενη από τα κεπα. 

Δικαιούται να πάρει τώρα που πέρασε η 4ετια με 0% λογω κεπα  νέο αμαξιδιο;

διαβάζω ότι δίνεται ανά 4ετια νέο σε περίπτωση καταστροφής; 

τι σημαίνει αυτό; το ελέγχουν το παλιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι.... είναι στα 4 χρόνια για τα χειροκίνητα και 6 για τα ηλεκτρικά.

Δεν το έχω ψάξει γιατί τώρα θα ξεκινήσω διαδικασία για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού της συζύγου, αλλά νομίζω ότι απλά  γράφει ο γιατρός ολοκληρωτική καταστροφή  (έτσι εγινε  σε αντικατάσταση μαξιλαριού με αεροκυψέλες).

Το 0% το δικαιούται αλλά είναι τελείως θεωρητικό.... από τότε που ξεκίνησε να πληρώνονται απευθείας τα καταστήματα από τον ΕΟΠΥΥ τα χρεώνουν στην τιμή καταλόγου και αφαιρούν την συμμετοχή του ΕΟΠΠΥ απο την τιμή καταλόγου όχι απο την τιμη προσφοράς ....

ηξηξη.jpg

Για να καταλάβεις οτι ένα από τα ηλεκτρικά αμαξίδια που κοιτάζω για την σύζυγο το πουλάνε όλοι  2100 με 2250....  θεωρητικά  δεν θα έπρεπε να πληρώσει τίποτα  γιατι  ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει 2310.... και όμως θέλουν  άλλα  σχεδόν 1000 ευρώ για να το αγοράσουμε

Μου είχε τύχει πριν 2..3 χρόνια  σε βοήθημα που έψαχνα,  να ζητάνε να πληρώσεις πιο πολλά αν το έπαιρνες με ΕΟΠΠΥ απο την τιμή που το αγόραζες χωρίς συνταγή

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
9 ώρες πριν, The_Judas είπε

Δεν έχω βρει κάποιο ολοκληρωμένο άρθρο που να γράφει τι ισχύει για τον Εοπυυ. 

η μητέρα είχε πάρει προ 4ετιας αναπηρικο με 25% συμμετοχή. 

Τώρα έχει και 90% αναπηρία πιστοποιημενη από τα κεπα. 

Δικαιούται να πάρει τώρα που πέρασε η 4ετια με 0% λογω κεπα  νέο αμαξιδιο;

διαβάζω ότι δίνεται ανά 4ετια νέο σε περίπτωση καταστροφής; 

τι σημαίνει αυτό; το ελέγχουν το παλιο;

Δικαιούται να πάρει ναι, και να ξερεις οτι η αποζημίωση πλέον φτάνει τα 2000€  απο 1080€ που ήταν. Φυσικά πρέπει να βρεις καποιον σωστό επαγγελματία για να συνεργαστείς γιατί όλως τυχαίως τα αμαξίδια που είχαν 2000€ θα πάνε 3000€ εν μια νυκτί.

Δημοσ.

Απλό αμαξίδιο είναι όχι ηλεκτρικό, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Την 1η φορά που πήραμε... δώσαμε 80 ευρώ σε γιατρό και μετά 25% συμμετοχή... για αμαξίδιο 200 ευρώ! Ηταν κοροϊδία δηλαδή καλύτερα να το αγόραζα από το σκρουτζ.

Γι' αυτό τώρα το ψάχνω επειδή έχει πλέον χαρτί από το ΚΕΠΑ μήπως γλιτώσω το 25%.

Δημοσ.

Να παρετε ενα με μεσαιες σε μεγεθος πισω ροδες αν δεν μπορει να το χρησιμοποιησει η ιδια ειναι πολυ πιο πρακτικο στο σπιτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και αλλάζω αμαξίδια συνέχεια θα σου πω ότι ναι μπορείς να πάρεις αμαξίδιο ανά 4 χρόνια σε περίπτωση ολικής καταστροφής. Η αποζημίωση φτάνει τα 2000€ πλέον και δεν έχεις καθόλου συμμετοχή αν η πάθηση επιφέρει κινητική αναπηρία και αναγράφεται και από το ΚΕΠΑ. Βέβαια όπως έγραψαν και παραπάνω στις περισσότερες περιπτώσεις θα δεις αλλη τιμή για αγορά μέσω ταμείου και άλλη για αγορά χωρίς χρήση ταμείου. Ψάξε το όμως γιατί μπορεί το ίδιο αμαξίδιο αλλά με διαφορετικό όνομα να το βρεις κάπου 500 και κάπου αλλού 2000

Επεξ/σία από Extacy156
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία φορά που πήρα μέσω ταμείου ήταν προ covid εποχή και τα είχα συνταγογραφήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Απλά τα είχα πάει στο δίπλα γραφείο από του doctor και μου είχε βάλει ένας ελεγκτής κάποιες σφραγίδες.1 λεπτό υπόθεση. 

Με τον covid άλλαξαν κάποιες διαδικασίες και δεν ήθελαν σφραγίδα κάποιες συνταγές. Δεν ξέρω βέβαια αν περιλαμβάνονταν και συνταγογραφήσεις περί αμαξίδιου σε αυτές.

Τα τελευταία αμαξίδια τα έχω πάρει εκτός ταμείου οπότε δεν ξέρω τι παίζει.

Αν μιλήσεις με κάποιο κατάστημα με ορθοπεδικά θα ξέρουν σίγουρα να σου πουν την διαδικασία 

Επεξ/σία από Extacy156
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, The_Judas είπε

Απλό αμαξίδιο είναι όχι ηλεκτρικό, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Την 1η φορά που πήραμε... δώσαμε 80 ευρώ σε γιατρό και μετά 25% συμμετοχή... για αμαξίδιο 200 ευρώ! Ηταν κοροϊδία δηλαδή καλύτερα να το αγόραζα από το σκρουτζ.

Γι' αυτό τώρα το ψάχνω επειδή έχει πλέον χαρτί από το ΚΕΠΑ μήπως γλιτώσω το 25%.

Αν είναι για αμαξίδιο της τάξης των 200 ευρώ  πρέπει να τα βάλεις κάτω να δεις αν σε συμφέρει.

Γιατί αν πληρώσεις τον γιατρό να σου το γράψει  (μια λύση είναι να στο γράψει γιατρός σε νοσοκομείο χωρίς να πληρώσεις)  συν τα επιπλέον που θα πληρώσεις μπορεί να βγαίνει ακριβότερα.... τώρα βλέπω αμαξίδιο  που κάνει 170 ευρώ με αρχική αρχική 268, αφαιρώντας τα 161 που πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ θα πρέπει να πληρώσεις  107 ευρώ, αν έχεις πληρώσει και 80 το γιατρο .... βγαινει ακριβοτερα.

11 ώρες πριν, G.bar είπε

Δικαιούται να πάρει ναι, και να ξερεις οτι η αποζημίωση πλέον φτάνει τα 2000€  απο 1080€ που ήταν. Φυσικά πρέπει να βρεις καποιον σωστό επαγγελματία για να συνεργαστείς γιατί όλως τυχαίως τα αμαξίδια που είχαν 2000€ θα πάνε 3000€ εν μια νυκτί.

4 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Μιας και αλλάζω αμαξίδια συνέχεια θα σου πω ότι ναι μπορείς να πάρεις αμαξίδιο ανά 4 χρόνια σε περίπτωση ολικής καταστροφής. Η αποζημίωση φτάνει τα 2000€ πλέον και δεν έχεις καθόλου συμμετοχή αν η πάθηση επιφέρει κινητική αναπηρία και αναγράφεται και από το ΚΕΠΑ. Βέβαια όπως έγραψαν και παραπάνω στις περισσότερες περιπτώσεις θα δεις αλλη τιμή για αγορά μέσω ταμείου και άλλη για αγορά χωρίς χρήση ταμείου. Ψάξε το όμως γιατί μπορεί το ίδιο αμαξίδιο αλλά με διαφορετικό όνομα να το βρεις κάπου 500 και κάπου αλλού 2000

2000 και για την ακρίβεια 2310  ειναι για ηλεκτρικό αμαξίδιο...

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στο ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΠΥ ανάλογα με τον τύπο του αμαξιδίου

Για τα απλά αμαξίδια  είναι 161 ευρώ,  για ειδικού τύπου  445  και για ελαφρού τύπου  1080  και αντικατάσταση κάθε 4 χρόνια

Για ηλεκτρικά είναι  2310   και κάπου στα 3500 (δεν θυμάμαι ακριβώς) για τα βαρέως τύπου και αντικατάσταση  κάθε 6 χρόνια.

Δυστυχώς η  άλλαγη  στον κανονισμό του ΕΟΠΠΥ  να μην πληρώνει ο ασφαλισμένος  αλλά να αποζημιώνεται   απ ευθειας το κατάστημα λειτούργησε σε βάρος των ασφαλισμένων. Ναι μεν το καλό είναι οτι δεν βγάζεις χρήματα από την τσέπη να πληρώσεις και να περιμένεις  μέχρι και δυο μήνες να σου τα επιστρέψει ο ΕΟΠΠΥ  αλλά οι τιμές πέταξαν... χρεώνουν πια την τιμή καταλόγου (χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν αυξηθεί οι τιμές)  και εκεί που δεν επιβαρυνόσουνα  η ηταν πολυ μικρό το ποσο που επιβαρυνόσουνα.... τώρα για το ίδιο προϊόν πρέπει να επιβαρυνθείς ένα σημαντικό ποσό. 

Το 2016 αγοράστηκε το ηλεκτρικο αμαξίδιο της συζύγου  2600 (η τιμή του τότε 2600 μεχρι 3100) και ο ΕΟΠΠΥ μας πλήρωσε 2550 (τόσο ήταν τότε η αποζημίωση)....  Σήμερα η τιμή του είναι 1950 εως 2150   αλλά παρότι ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει 2310 ζητάνε και άλλα 740 ευρώ γιατι το χρεώνουν τιμή καταλόγου  3050.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, teot είπε

Αν είναι για αμαξίδιο της τάξης των 200 ευρώ  πρέπει να τα βάλεις κάτω να δεις αν σε συμφέρει.

Γιατί αν πληρώσεις τον γιατρό να σου το γράψει  (μια λύση είναι να στο γράψει γιατρός σε νοσοκομείο χωρίς να πληρώσεις)  συν τα επιπλέον που θα πληρώσεις μπορεί να βγαίνει ακριβότερα.... τώρα βλέπω αμαξίδιο  που κάνει 170 ευρώ με αρχική αρχική 268, αφαιρώντας τα 161 που πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ θα πρέπει να πληρώσεις  107 ευρώ, αν έχεις πληρώσει και 80 το γιατρο .... βγαινει ακριβοτερα.

2000 και για την ακρίβεια 2310  ειναι για ηλεκτρικό αμαξίδιο...

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στο ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΠΥ ανάλογα με τον τύπο του αμαξιδίου

Για τα απλά αμαξίδια  είναι 161 ευρώ,  για ειδικού τύπου  445  και για ελαφρού τύπου  1080  και αντικατάσταση κάθε 4 χρόνια

Για ηλεκτρικά είναι  2310   και κάπου στα 3500 (δεν θυμάμαι ακριβώς) για τα βαρέως τύπου και αντικατάσταση  κάθε 6 χρόνια.

Δυστυχώς η  άλλαγη  στον κανονισμό του ΕΟΠΠΥ  να μην πληρώνει ο ασφαλισμένος  αλλά να αποζημιώνεται   απ ευήθειας το κατάστημα λειτούργησε σε βάρος των ασφαλισμένων. Ναι μεν το καλό είναι οτι δεν βγάζεις χρήματα από την τσέπη να πληρώσεις και να περιμένεις  μέχρι και δυο μήνες να σου τα επιστρέψει ο ΕΟΠΠΥ  αλλά οι τιμές πέταξαν... χρεώνουν πια την τιμή καταλόγου (χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν αυξηθεί οι τιμές)  και εκεί δεν επιβαρυνόσουνα  η ηταν πολυ μικρό το ποσο που επιβαρυνόσουνα.... τώρα για το ίδιο προϊόν πρέπει να επιβαρυνθείς ένα σημαντικό ποσό. 

Το 2016 αγοράστηκε το ηλεκτρικο αμαξίδιο της συζύγου  2600 (η τιμή του τότε 2600 μεχρι 3100) και ο ΕΟΠΠΥ μας πλήρωσε 2550 (τόσο ήταν τότε η αποζημίωση)....  Σήμερα η τιμή του είναι 1950 εως 2150   αλλά παρότι ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει 2310 ζητάνε και άλλα 740 ευρώ γιατι το χρεώνουν τιμή καταλόγου  3050.

Εγώ μιλάω για αμαξίδιο ελαφρού τύπου (3500€+)που το ποσό "επιδότησης" ήταν 1080€. Τον τελευταίο καιρό διάβασα κάπου ότι έγινε μια αναθεώρηση του ποσού επιδότησης για τον συγκεκριμένο τύπο αμαξίδιου και έφτασε τα 2000€. Ακόμα δεν έχω μπει στην διαδικασία να αγοράσω μεσω ταμείου για να δω ότι όντως ισχύει αυτή η επιδότηση μιας και η 4ατια μου λήγει του χρόνου. Αυτό που πήρα πέρσι πληρώθηκε όλο από την τσέπη. Του χρόνου θα δούμε 

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/diplasiasmos-apozimiosis-gia-ta-anapirika-amaksidia-anerxetai-sta-2-000-eyro/

Επεξ/σία από Extacy156
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Εγώ μιλάω για αμαξίδιο ελαφρού τύπου (3500€+)που το ποσό "επιδότησης" ήταν 1080€. Τον τελευταίο καιρό διάβασα κάπου ότι έγινε μια αναθεώρηση του ποσού επιδότησης για τον συγκεκριμένο τύπο αμαξίδιου και έφτασε τα 2000€. Ακόμα δεν έχω μπει στην διαδικασία να αγοράσω μεσω ταμείου για να δω ότι όντως ισχύει αυτή η επιδότηση μιας και η 4ατια μου λήγει του χρόνου. Αυτό που πήρα πέρσι πληρώθηκε όλο από την τσέπη. Του χρόνου θα δούμε 

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/diplasiasmos-apozimiosis-gia-ta-anapirika-amaksidia-anerxetai-sta-2-000-eyro/

Έχεις δίκαιο δεν το γνώριζα.... για τα ελαφρού τύπου έχει αλλάξει σε 2000, οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ήταν.  Το επιβεβαίωσα με το κατάστημα που συνεργάζομαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...