Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, archer100 said: Στο θεμα της δουλειας, εχεις δικιο, αν και υπαρχουν αρκετες ευκαιριες και επαρχια. Ωστοσο στο θεμα των συγχωριανων, κρατα μικρο καλαθι. Δε θελεις να μαθεις πως ειναι να ζεις ως ξενος-μεταναστης αναμεσα σε βορειους ρατσιστες. Οχι πως ολοι ειναι ρατσιστες, αλλα καποιοι ειναι και πολυ. Μαλιστα οι Αυστριακοι ειναι αρκετα. ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ να μαθεις πως ειναι να ζεις σε εναν οικισμο οπου θα εχεις τριγυρω σου μπολικους ντιοπιους ρατσιστες και θα σε βλεπουν ως τον ξενο-μεταναστη ακομα και εισβολεα. Θα παρακαλας να σου φερουνε Ελληνες καραβλαχους για να τους σφιχταγκαλιασεις... Καταλαβαίνω πως έχεις την άποψη σου και την σέβομαι, αλλα μην πετάς αρλούμπες, αν μην τι άλλο, συνάντησα ΜΟΝΟ σεβασμό κάθε φορα που ανέφερα πως είμαι Έλληνας... Για κάποιο περίεργο λόγο, οι Αυστριακοί λατρεύουν την ελλάδα και τους έλληνες. 2 1
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, Sugizo said: Aμα μπορείς να διαθέσεις η να πάρεις δάνειο 230k στην Ελλάδα, προφανώς δεν είσαι στην κατηγορια για μετανάστευση. Τώρα την σύγκριση που κανεις, εάν συγκρίνουμε αντίστοιχα βίλες πανορματος θεσσαλονίκης με εδώ, τότε οι εδώ τιμές πάνε στα 800k+ και η ποιότητα είναι στον θεό, μιλάμε τα 20-30 χρονια σε σπίτι/διαμέρισμα εδώ δεν είναι τίποτα. Ελλάδα λόγο υγρασίας, η κατάσταση τους είναι χαλια. Το θέμα είναι και αυτό που ξεχνάτε πάντα, ΑΝΑΛΟΓΙΚA. Αναλογικά λοιπον, πήρα ένα τίμιο διαμερισματάκι, πολύ φτηνά(!) μέσο κρατικού προγράμματος για νέες οικογένειες. Πως θα κανεις λοιπόν συγκρίσει στις ίδιες τιμές, όταν ο μισθος μου είναι τετραπλάσιος από τον μισθό του κολλητού μου στην ελλάδα? Φιλε μου η συγκριση με ολο το πακετο (σπιτι + εργασιακες ευκαιρες + απολαβες, κλπ) στην περιπτωση σου και σε πολλες αλλες περιπτωσεις, δειχνουν ξεκαθαρα την πλαστιγγα προς το εξωτερικο. Και ευχομαι να ειστε γεροι και να χαρειτε τα οσα χτισατε με την αξια σας εξω. Εξ αλλου εχω και ο ιδιος μεταναστευσει στο παρελθον και θα το προτεινα στον οποιονδηποτε βρισκετε σε διλλημμα. Εγω εστιασα καθαρα στην κουβεντα περι σπιτιων μεμονωμενα. Το θεμα στεγασης στις περισσοτερες βορειες χωρες ειναι μεγαλο αγκαθι, ενω αντιθετα Ελλαδα, λογω και νοοτροπιας, αυτη τη στιγμη 13-10-2023 εξω απο τις πολεις εχει πραγματικα ΑΣΣΥΛΗΠΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ σε σπιτια και αλλου ειδους ακινητα και δεν υπαρχει καμια συγκριση 2 minutes ago, Sugizo said: Καταλαβαίνω πως έχεις την άποψη σου και την σέβομαι, αλλα μην πετάς αρλούμπες, αν μην τι άλλο, συνάντησα ΜΟΝΟ σεβασμό κάθε φορα που ανέφερα πως είμαι Έλληνας... Για κάποιο περίεργο λόγο, οι Αυστριακοί λατρεύουν την ελλάδα και τους έλληνες. Μα δεν αναφερθηκα σε εσενα συγκεκριμενα. Πιστεψε με υπαρχουν πολλοι που το βιωνουν αυτο ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ 1
Nabuko Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Στις 11/10/2023 στις 6:06 ΜΜ, mix@lis είπε Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να εκφέρω την γνώμη μου σχετικά με την μετανάστευση και πως είδα τα πράγματα στη Σουηδία. Θετικά Γενικά θα έλεγα οτι υπάρχει μία οργάνωση στο μεγαλύτερο κομμάτι του κράτους με τήρηση των νόμων και με πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Εσύ που τα ζεις από κοντά, ισχύουν αυτά ή είναι υπερβολές των ΜΜΕ? Σουηδία: Ώρα μηδέν για το μεταναστευτικό - Κατεβάζει τον στρατό στον δρόμο μετά από τις συγκρούσεις συμμοριών
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 14 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω (γιατί ήδη έχουν ειπωθεί πολλά) είναι για τους ανειδίκευτους εργάτες που πιστεύουν ότι εδώ είναι σκατά και στο εξωτερικό είναι τέλεια, απλά γελάω.. Καλή συνέχεια. Τέλεια δεν ειναι πουθενά,δεν χαρίζει κανείς τίποτα.Αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεις να κάνεις και τίποτα αλλο απο χαμαλοδουλειές ως ανειδίκευτος.Και απο τα 40 με 45 δεν βρίσκεις καν δουλειά.
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Sugizo said: Καταλαβαίνω πως έχεις την άποψη σου και την σέβομαι, αλλα μην πετάς αρλούμπες, αν μην τι άλλο, συνάντησα ΜΟΝΟ σεβασμό κάθε φορα που ανέφερα πως είμαι Έλληνας... Για κάποιο περίεργο λόγο, οι Αυστριακοί λατρεύουν την ελλάδα και τους έλληνες. Και για του λογου το αληθες, εχουν γραφτει περιστατικα, πολυ καιρο πριν: https://www.patriotaki.net/forum/έλληνες-εντός-και-εκτός-ελλάδας/μετανάστευση-στην-ευρώπη/3675-στην-αυστρία-με-οικογένεια#post108784 Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από archer100
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Στα 28 μου, έχω πάει Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία. Από όλα αυτά τα μέρη, θα έμενα μόνο στα 3 τελευταία. Η Ν. Ιταλία ήταν μία τακτική, ωραία και ευνομούμενη (!!!!) εκδοχή της Ν. Ελλάδας. Πολύ πιο μπροστά από όσο νομίζουμε είναι, απλά δεν έχει δουλειές. Η Κων/πολη είναι ο ομφαλός της Γης, τι να... κλάψουν μπροστά της Παρίσια, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτες και λοιπές βαρετίλες. Κάθε 2 στενά αλλάζει η αίσθηση του τόπου και του τοπίου, όσο αλλάζει σε 15 λεπτά ποδήλατο στο Αμστερνταμ. Αδιανόητο εύρος επιλογών, διασκέδασης, εκδρομών, βόλτας, ψώνιων κλπ κλπ. Καθαρότερη της Αθήνας, αλλά πιο βαβούρικη και μποτιλιαρισμένη. Εκεί που θα έτρεχα αύριο, αν παρουσιαζόταν ευκαιρία, είναι το Δουβλίνο. Καθαρό, χαλαρό, της μπυρο-παρεοκουλτούρας που μ'αρέσει, πράσινο, ήπιος καιρός (ποτέ πολύ κρύο - ποτέ πολλή ζέστη). Δυστυχώς εκτός τεκ σεκτορ δεν εχει πολλά να κάνεις ως επάγγελμα, ενώ οι τιμές ακινήτων πλέον έχουν ολότελα ξεφύγει. Άμστερνταμ, Παρίσι, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, μακριά - μακριά. Βρώμα, μαντήλα, γυφτο-τουρισμός, ανασφάλεια, αφίσες με drag queens και κάτι μαύρους ράπερς από πολιτισμό, μηδέν τοπικό χρώμα και σπαρίλα. 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, phanispal είπε Εσύ είπες ότι τον ρώτησες αν θα ερχόταν ακόμα και με περισσότερα χρήματα απ' όσα παίρνει τώρα εκεί. Επειδή έχει μάθει με την εκεί νοοτροπία.Δεν τον ενδιαφέρουν μπουζουκια,τσίπουρα,ούτε έχει αναγκη την θάλασσα και τον ήλιο.Βεβαια και Κολωνια μια χαρά έχει ήλιο και ζεστά καλοκαιρια και γενικά ήπιους χειμώνες. Θα πάει τα ΣΚ εκδρομές,χειμώνα για σκι,καλοκαιρι σε νησιά αλλά και σε τροπικά μέρη,τύπου Καραϊβική,έχει καλό σύστημα υγείας,πολύ καλά πανεπιστήμια για τα παιδιά του,η πόλη εχει τα πάντα απο θέμα διασκέδασης για την δική ΤΟΥ νοοτροπία.Εμένα μου αρεσει πιο πολύ το πιτογυρο,εκείνον το curry wurst.Μας αρέσουν και τα δυο βέβαια.Έχει μονοκατοικία με αυλή,γκαζόν και ψησταριά. Όπως και εγώ αν μου έλεγες Ελλάδα με 2 χιλιάρικα καθαρά και δικο μου σπίτι ή Κολωνία με 5 χιλιάρικα και δικο μου σπίτι,θα επέλεγα Ελλάδα. Ο καθένας βέβαια ειναι διαφορετικός. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από jmmys
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, MikhailBakurin είπε Στα 28 μου, έχω πάει Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία. Διακοπές; 1
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, archer100 said: Και για του λογου το αληθες, εχουν γραφτει περιστατικα, πολυ καιρο πριν: https://www.patriotaki.net/forum/έλληνες-εντός-και-εκτός-ελλάδας/μετανάστευση-στην-ευρώπη/3675-στην-αυστρία-με-οικογένεια#post108784 Δεν ήθελα να σχολιάσω, αλλα ας πάμε και εκεί. Κάτι που έγραψε 1, 5, 10 σε ένα forum.. στην ελλάδα ο ρατσιμος είναι πολλαπλάσιος, στο εγγυούμαι. 12 χρονια εδώ, στην "πιο ρατσιστική" περιοχή και καλά τις αυστρίας, από τα 50-60 άτομα που γνωρίζω προσωπικά, ο μονος ρατσιμος που θυμάμαι, ήταν από γερμανό πολίτη, ναι. Δεν λέω πως δεν έχει ρατσιστές, αλλα γνωρίζω πως είναι κατακριτέο εδώ το να είσαι ρατσιστής (λόγο του παρελθόντος) και εάν το πετύχεις παράδειγμα στην δουλειά, θα τον απολύσουν απλά, μιας και το κράτος σε προστατεύει 100%. Γενικά, από αυτά που έζησα και από τον κύκλο μου, μονο τα καλύτερα λένε για τους έλληνες (προφανώς η πλακα ότι τους χρωστάμε λεφτά, ήταν επίκαιρη πριν 10 χρονια) 3 1
volman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 22 minutes ago, jmirko15 said: Wildfires seldom burn more than 3,000 acres in New York per year. https://nysfocus.com/2023/07/25/new-york-canada-wildfire-adirondack-catskills https://www.dec.ny.gov/lands/42438.html Μπράβο για την ενημέρωση. Γράψε τώρα σε πόσες από αυτές τις "φωτιές" εκκενώθηκε η πόλη, λήφθηκαν έκτακτα μέτρα, κάηκαν σπίτια, επί 1 μήνα όλη η χώρα ασχολήθηκε μόνο με αυτό το θέμα, κτλ κτλ κτλ.
giwfys Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 21 minutes ago, The_Judas said: Μην κάνουμε όμως άστοχες συγκρίσεις. Στην Σουηδία δεν υπάρχει θεσμοθετημένος βασικός μισθός αλλά κατά μ.ο ο βασικός είναι γύρω στα 1600... δεν ζεις ούτε εκεί με 1600. Ούτε μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις του στυλ: Υπάλληλος στο Jumbo Ελλάδας vs senior προγραμματιστής στη Σουηδία. Καπου μπερδευεσαι. Η πρωτη χαοτικη διαφορα ειναι οτι ο "βασικος" που λες στην Ελλαδα ειναι ο στανταρ μισθος για πολλους εργαζομενους λογω εκμεταλλευσης των εργοδοτων. Στη σουηδια τα 1600 τα παιρνουν ελαχιστοι ανειδικευτοι και πρωτοεμφανιζομενοι στην αγορα εργασιας. Ενας υπαλληλος σουπερ μαρκετ που ειναι 10 χρονια στην ιδια θεση θα εχει μεγαλυτερο μισθο απο εναν νεο, σε αντιθεση με την ελλαδα που βασικος ειναι ο μισθος του 30/40% των υπαλληλων.. Επισης στην Ελλαδα ενα ζευγαρι 2 υπαλληλων τζαμπο δεν εχουν στον ηλιο μοιρα. Δηλαδη 1400 ευρω τι να πρωτοκανεις. Εχετε δει ποσο εχουν παει τα ενοικια ελλαδα? Τιμες σουπερμαρκετ και τιμες βενζινης ιδιες με σουηδια. Στη Σουηδια ακομα και 2 υπαλληλοι ταμιες θα κανουν μια κανονικη ζωη, θα παρουν δανειο για σπιτι, θα εχουν λεφτα στην ακρη για διακοπες, θα ζησουν μια κανονικη ζωη. 36 minutes ago, archer100 said: Ποιοτητα κατασκευης, χωροι, περιγυρος, φυση, ηλιοφανεια, κοστος Με 230.000 σημερα αγοραζεις την ακριβοτερη βιλα ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μαζι και απειρο οικοπεδο με δεντρα, κηπους, μπαξεδες, ψησταριες, βεραντες, γκαραζ Σοβαρα τωρα θελετε να συγκρινουμε σπιτια απο ελληνικα χωρια με ξενα σπιτια για τις ιδιες τιμες; Οπως ειπα, παραδεχομαι πως τα σπιτια των ελληνικων πολεων, που ειναι το 95% σε πολυκατοικιες, χανουν κατα κρατος απο τα ξενα, απλα και μονο οτι στα ξενα ειναι ολα σχεδον μονοκατοικιες με αυλιτσες, κλπ Αλλα να συγκριθουν εκεινα τα σπιτια με τα μεγαθηρια των ελληνικων χωριων ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ, ειναι αστειο Ασχετως που ο νεοελληνας που εχει μεγαλωσει με 100% αστικο προσανατολισμο, δεν αντιλαμβανεται τι θησαυρους εχει μερικα λεπτα οδηγηση απο το σπιτι του Καπου μπερδευεσαι ρε φιλε. Ξερεις καποιον που αγορασε σπιτι εχοντας απο το μηδεν μεταναστευσει σε χωριο οπως ο φιλος?? Τι ακριβως συγκρινεις, και ποιος εχει 230 χιλιαρικα ελλαδα αν δεν ειναι βολεμενος απο γονεις/οικογενειακη περιουσια. Η χαοτικη διαφορα με τον φιλο απο αυστρια ειναι οτι αυτος μπορεσε και αγορασε κατι εστω που στην Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε μια στο ΔΙΣ να αγορασει κατι και απλα θα επιβιωνε με το ζορι και ευρω ευρω στην κυριολεξια στο ενοικιο 1 2
xgol Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 43 λεπτά πριν, archer100 είπε Ποιοτητα κατασκευης, χωροι, περιγυρος, φυση, ηλιοφανεια, κοστος Με 230.000 σημερα αγοραζεις την ακριβοτερη βιλα ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μαζι και απειρο οικοπεδο με δεντρα, κηπους, μπαξεδες, ψησταριες, βεραντες, γκαραζ Σοβαρα τωρα θελετε να συγκρινουμε σπιτια απο ελληνικα χωρια με ξενα σπιτια για τις ιδιες τιμες; Οπως ειπα, παραδεχομαι πως τα σπιτια των ελληνικων πολεων, που ειναι το 95% σε πολυκατοικιες, χανουν κατα κρατος απο τα ξενα, απλα και μονο οτι στα ξενα ειναι ολα σχεδον μονοκατοικιες με αυλιτσες, κλπ Αλλα να συγκριθουν εκεινα τα σπιτια με τα μεγαθηρια των ελληνικων χωριων ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ, ειναι αστειο Ασχετως που ο νεοελληνας που εχει μεγαλωσει με 100% αστικο προσανατολισμο, δεν αντιλαμβανεται τι θησαυρους εχει μερικα λεπτα οδηγηση απο το σπιτι του Πρεπει να συγκρινεις ομως και τι παροχες εχεις σε ενα χωριο του εξωτερικου και τι παροχες ως κατοχος του αντιστοιχου χωριου στην Ελλαδα. Και εννοω τις παροχες στην κοινοτητα που μενεις.
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, Ukforthemoment said: Διακοπές; Μόνο στην Τουρκία και τη Γερμανία. Όλα τα άλλα ήταν συνέδρια, μεγάλης όσμωσης με τους ντόπιους. Καμία σχέση με τουρισμό, οι συνάδελφοι μας πήγαιναν απευθείας στα ντόπια στέκια. Και άνω της "τυπικής" τουριστικής διάρκειας (15-20 μέρες, στην Ιταλία ήταν 25, ακόμα και κάρτα σιμ πήρα τότε - 2016). Βέβαια, και στην Τουρκία, τώρα που το σκέφτομαι, σε επαφή με ντόπιους πήγα, απλά φίλους Τούρκους που έχουν μετοικήσει Αθήνα. Οπότε ούτε εκεί πήγα ως άκυρος ξένος που κατεβαίνει από αεροπλάνο και περιπλανιέται στην Ταξίμ σα να'ρθε από το Μπορντώ.
giwfys Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, Ducatista said: Συγνώμη για την παρέμβαση φίλε μου αλλά για να πας εξωτερικό να μείνεις σε 70 τετραγωνικα σε χωριό και να το πληρώσεις και 230 μετά την έκπτωση με δάνειο 1000 και τα έξοδα σου κανένα 2000 σου μένει περίπου 1000 για να βάζεις στην άκρη δεν το λες και τεράστια επιτυχία εκτός και αν στην Ελλάδα πραγματικά ήταν σκούρα τα πράγματα Δεν ξερω σε τι πλανητη ζειτε πραγματικα. Προφανως προερχεστε απο φραγκατη οικογενεια και τα εχετε ολα λυμενα. 1
suboy99 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, archer100 said: Και για του λογου το αληθες, εχουν γραφτει περιστατικα, πολυ καιρο πριν: https://www.patriotaki.net/forum/έλληνες-εντός-και-εκτός-ελλάδας/μετανάστευση-στην-ευρώπη/3675-στην-αυστρία-με-οικογένεια#post108784 Έχω την ακριβώς αντίθετη εμπειρία από την κοπέλα. Τους Βιενέζους τους αντιπαθούν όλα τα άλλα τα κρατίδια και γενικά έχουν μια σνομπ συμπεριφορά σε όλους (αναφέρομαι και στους ίδιους τους Αυστριακούς από άλλο κρατίδιο). Προσωπικά μόνο αναφωνήματα εντυπωσιασμού έχω ακούσει όταν αναφέρω την Ελλάδα. Σεβάσου την χώρα που κατοικείς. Το να πάω σε μια άλλη χώρα να ζήσω και να απαιτήσω να βρω ίδιες συνθήκες με την Ελλάδα είναι καθαρά βλακεία. Αν δεν αρέσει σε κάποιον ο τρόπος και συνθήκες ζωής, φεύγει και πάει αλλού. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις