ideal09 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε αυτο. Ενα σνιτσελακι. Σαν τον σκύλο. Παιρνεις ενα πιατο φαι μπροστα σου και τρως. Αλλιώς 3 burger μικρα σχετικα, μια σιζαρς μικρη και δυο μπυρες βαρελι, 86.40€ σε εμπορικο κέντρο στο Ινστμπουργκ. Σαλατα 6,9€. Τι σαλατα? στο μπωλ που βαζεις το γιαουρτι με μελι στο σπιτι. Ενα φύλλο μαρουλιου εχει μεσα και μια τσιμπιά λάχανο. ψωμι 3€ σε προσφορά η μπαγκετα στο interspar (αυτη που εχει 0.70 εδω στο lidl) Να μην σχολιασω οτι, οτιδηποτε εφαγα στην Αυστρια ηταν τρισάθλιο απο θέμα ποιότητας. 24€/κιλο το μοσχάρι στον χασάπη και ειναι χειρότερο απο το Ολλανδιας του Σκλαβενίτη. 20€/κιλο το κοτοπουλο το μαριναρισμενο. 23€/κιλο ζαμπον για τοστ (2.30 τα 100γραμ) Αν εξαιρεσεις ενα μοσχαρι με τηγανισμενα κρεμμυδια και πατατες που εφαγα στην Βιέννη, το αμεσως καλυτερο ηταν πιτσα του Lidl μαργαριτα ενισχυμένη με τυρια πιτσας και σαλαμια. 3,7€ ο καφες στο χαρτινο απο το Mpreis 25,000€ ντουλαπια κουζινας που τα φτιαχνει ο Δημητρης ο μαραγκος μου στην Ελλαδα με 4-4500€. 3000€ η μπαταρία κουζίνας που σου δινει ζεστο, κρυο νερο και νερο με gas. σπιτια απο το παραμυθι με 3 γουρουνακια. Τουβλετα επανω σε μια τσιμεντενια βαση, χωρις κολωνες, χωρις σεναζια, με καποια συγκολητικη ουσια στην μεση (οχι λασπη) και 16 ποντους θερμοπροσωψη απεξω. Ευτυχώς που δεν εχουν σεισμούς. 1.76€/λιτρο η αμολυβδη και 2€/λιτρο το diesel βαλε και αλλα 1000/μηνα για ψυχοφάρμακα για να την βγάλεις , αφου στις 19.00 πρεπει να πας σπιτι να πεθανεις για να αναστηθεις το πρωι να πας στην δουλειά, οπότε.... Για να ζησεις και οχι να επιβιωσεις στην επαρχιακή Αυστρια, οικογενεια με 2 παιδια, θες 7-8000€ τον μηνα εισοδημα. Στην βιεννη δεν το συζητώ.... ασε που ειναι και κακιασμενοι, αγενης, ξεφτιλισμένοι γερμανοι. Αθλια ρατσα η Βιεννέζοι. Οι Τιρολεζοι ειναι ετη φωτος μπροστα. Ιταλοι βλέπεις στο γονίδιο... EDIT : Βλέπω "Τοποθεσία Salzburg", οποτε μην τα λεω εγω. Τα ξέρεις πολύ καλύτερα απο εμένα. Δεν θα τα βρεις ποτε. Δεν υπαρχουν υλικα ποιοτικα για να φτιαξεις αυτα που τρως εδω. Μου ελεγε ο φιλος μου ο Αρης με τα χοιροστασια. "Το χειροτερο χοιρινο της Ελλαδος ειναι καλυτερο απο το καλυτερο εισαγωμενο" Ο λόγος? Δεν υπαρχουν τοσο χαλια τροφες στην Ελλαδα για να ταισουν τα γουρουνια. Εντελώς εκτός πραγματικοτητας αυτα που γραφεις. Εσυ δεν πηγες για διακοπες, για να γυρισεις ελλαδα και να κραξεις μου φαινεται πηγες. Καμία σχεση, τα ιδια και χειροτερα θα μπορουσε να πει καποιος για Ελλαδα σε αλλους τομεις(που να ευσταθουν βεβαια). Για να καταλαβεις τι ειναι μια χωρα πρεπει να κατσεις χρονια και να επενδυσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 16 ώρες πριν, mary είπε Ο καθένας τα βάζει κάτω και ζυγίζει τι θέλει από την ζωή του. Θες να βγάζεις ίσα ίσα τα προς το ζην και να περνάς καλά με ήλιο, μπουζούκια, ταβέρνα, και θάλασσα; αλλά ταυτόχρονα να ανέχεσαι τον Νεάντερταλ γείτονα, τους άθλιους δρόμους, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, την αδικία σε όλους του τομείς; ΚΆΤΣΕ ΕΛΛΆΔΑ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ. Για τον κάθε "εσένα". Αλλά μην περιμένεις ότι όλοι είναι το ίδιο με σένα και μην νομίζεις ότι όλοι ζουν στο Λονδίνο μαζί με άλλους 6 σε μια τρύπα και πληρώνουν 1000£. Εμείς ήμασταν αρκετά τυχεροί. Αν και εγώ άργησα κανένα χρόνο να βρω δουλειά και ζούσαμε μόνο με τον μισθό του ενός. Πριν πάμε όμως είχαμε ψάξει για το κόστος ζωής και ήταν έτοιμος να δεχτεί προσφορά για δουλειά μόνο αν ήταν πάνω από ένα ποσό, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Μετά που βρήκα δουλειά, ήταν όλα πολύ πιο εύκολα. Είμαστε σχεδόν 7 χρόνια στην Βόρεια Ιρλανδία, ο Αλέξανδρος έχει αλλάξει 3 φορές δουλειά με πολύ καλή αύξηση μισθού από θέση σε θέση και εγώ τώρα είμαι στη 2η δουλειά μου (3ος χρόνος) και μόλις πήρα τη 2η αύξηση. Από διασκέδαση κλπ, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν για μπουζούκια έτσι και αλλιώς. Τα πρώτα 3 χρόνια λίγα πράγματα (ούτε αυτοκίνητο δεν είχαμε, μέναμε καρακεντρο πόλης), κάνα σινεμά και κανα ντελιβερι απέξω αλλά όλα αυτά τα χρόνια, 3 φορές το χρόνο πάμε διακοπές. Τα τελευταία 3 χρόνια βγαίνουμε σε καλά ακριβά εστιατόρια και απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω τη φύση. Οι οικονομικές απολαβές πάντοτε με στόχο την αποταμίευση και φέτος καταφέραμε και πήραμε σπίτι. Η δόση του δανείου αρκετά πιο χαμηλή από το ενοίκιο που θα δίναμε αν ανανεωναμε ξανά στο διαμέρισμα. Αν και τα έξοδα έχουν εκτοξευθεί (νέο πάτωμα σε σαλονι/κουζίνα επειδή δεν μας άρεσε το παλιο, κρεβατοκάμαρα γιατί το διαμέρισμα ήταν επιπλωμένο, πλυντήριο /στεγνωτηριο γιατί το διαμέρισμα τα παρείχε, custom built ντουλάπες) , πάλι μας έχουν μείνει στην άκρη. Για μένα : η μετανάστευση άξιζε με τα 1000! Ακριβως ετσι και γω, ιδια εμπειρια απο Μαντεστερ και Γλασκωβη. Τρως μια φρικη στην αρχη με την ελλειψη ηλιου, αλλα οταν μπεις σε προγραμμα με δουλεια, γυμναστηριο, δουλειες σπιτιου κλπ, ξεχνας τον ηλιο. Και στην Ελλαδα αν δουλευεις και εχεις ενα προγραμμα, παλι δεν τον απολαμβανεις οσο θες. Οταν πηγα εγω με την τοτε σχεση μου ειχε μονο εκεινη δουλεια, εγω αρχισα να ψαχνω και γραφτηκα αμεσα στον αντιστοιχο ΟΑΕΔ και επαιρνα επιδωμα £77/εβδομαδα (αν ειχα νοικιασει σπιτι θα ηταν παραπανω. Ημασταν τυπικα φιλοξενουμενοι, παρ ολο που πληρωναμε ενα ενοικιο). Επρεπε να πηγαινεις καθε 2 εβδομαδες να δειχνεις ολες τις αιτησεις που εχεις κανει και να σου προτεινουν κι αυτοι δουλειες ή σεμηναρια. Μου ειχαν κλεισει να κανω σεμηναρια CISCO εντελως δωρεαν που κοστιζαν 5-6000 λιρες, αλλα βρηκα δουλεια νωριτερα και τα εχασα τελικα. Γενικα υπηρχε μεγαλη βοηθεια στην αρχη και ηταν ευκολα τα πραγματα, αφου μεσα σε 1.5 μηνα ειχα βρει και γω δουλεια. Ενοικιο στο κεντρο Μαντσεστερ το 2013-14 ηταν γυρω στις £600 σε δυαρι καινουριο επιπλωμενο. Μετα τελη του 14 φυγαμε για Γλασκωβη και βρηκαμε σπιτι πιο εξω απο το κεντρο μονοκατοικια με κηπο κλπ με £575 το μηνα, το οποιο μετα απο 1 χρονο το αγορασαμε κιολας γιατι ηταν φθηνοτερο το δανειο απο το ενοικιο. Τρελους μισθους δεν παιρναμε, αλλα ζουσαμε ανετα και κατεβαιναμε Ελλαδα Πασχα και καλοκαιρι, αλλα και ταξιδι στην Ευρωπη σιγουρα ενα το χρονο. Ζουσαμε αξιοπρεπεστατα! Το πιο σημαντικο για μενα ηταν ομως η απολυτη ηρεμια που ειχαμε. Οταν ερχομασταν Ελλαδα για διακοπες εβλεπες αυτη την τρελα και την ανομία που κυριαρχει παντου και ελεγες ευτυχως που εφυγα. Για διακοπες μια χαρα ειναι η Ελλαδα. Απο το 19 που επεστρεψα εγω δυσκολευτηκα πολυ να προσαρμοστω και ακομα μου λειπει η ηρεμια που ειχα στο UK. Ισως καποια στιγμη να ξαναπαω... 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, volman said: Όταν έρθει κρίση στην Αυστρία, το πολύ πολύ να του κόψουν τον μισθό 10%-15% ή να τον απολύσουν και να βρει αλλού δουλειά με μισθό ελαφρώς μικρότερο. Εδώ θα διαλυθεί το σύμπαν, δεν θα βρεις δουλειά, θα ανέβει κατακόρυφα η φθορά της ψυχικής σου υγείας και θα κλαις την μοίρα σου. Πάνω σε αυτά, την ασφάλεια που νιώθεις στην εργασία σου, απλά δεν περιγράφεται, από τις απλές δουλειές που έκανα στην αρχή, μέχρι τώρα που είμαι σε μεγάλη εταιρία, δεν υπήρξε ούτε 1 ημερα που να αγχώθηκα ότι μπορεί να χάσω την δουλειά μου. Έχω κράξει προισταμενους επειδή δεν κάναν καλά την δουλειά τους, και μου λέγανε συγγνώμη και ευχαριστώ για το feedback. Τι να σχολιάσεις. 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, volman said: Έπαθαν σοκ γιατί γνωρίζουν ότι με τα ίδια χρήματα (ή και λιγότερα) μπορούν να πάνε σε καλύτερα μέρη με την ίδια ποιότητα (ή καλύτερη) φαγητού/υπηρεσιών. Δεν είναι και τόσο τρομερή η Ελλάδα για διακοπές, οι μεσογειακές χώρες έχουν ανέβει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είναι τεράστια επιτυχία και κάνεις λάθος. Οι ανεπτυγμένες χώρες (και όχι η Ελλάδα) έχει περιόδους που ρέει το χρήμα (για λίγα χρόνια) και έχει περιόδους μιζέριας. Όταν έρθει κρίση στην Αυστρία, το πολύ πολύ να του κόψουν τον μισθό 10%-15% ή να τον απολύσουν και να βρει αλλού δουλειά με μισθό ελαφρώς μικρότερο. Εδώ θα διαλυθεί το σύμπαν, δεν θα βρεις δουλειά, θα ανέβει κατακόρυφα η φθορά της ψυχικής σου υγείας και θα κλαις την μοίρα σου. Αν μπορείς (γιατί θέλει ικανότητα) να ενσωματωθείς σε οργανωμένη κοινωνία μπράβο και μαγκιά σου. Αλλιώς κάθεσε Ελλάντα να αγοράσεις 230 χιλιάρικα χρέπι, να ανέχεσε τον τουρκόγυφτο που μένει στις διπλανές πολυκατοικίες αλλά να έχεις τον ήλιο. Η ηχορύπανση από το πειραγμένο παπάκι του γύφτου έχει άλλη γλύκα. Ξερεις τι σπιτι αγοραζεις στην Ελλαδα με 230.000 σε μιση ωρα αποσταση απο πολη των 150Κ πληθυσμο; Ποσα τ.μ. και σε ποσα στρεμματα οικοπεδο, με το σπιτι στη μεση του οικοπεδου για να εχεις αποσταση ασφαλειας απο τους παντες; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Προσωπικά δεν έχω ζήσει ποτέ στο εξωτερικό, αλλά θέλω λίγο να σταθώ στο θέμα "νοίκι". Στην Ελλάδα, ο καθαρός βασικός μισθός είναι κοντά στα 700 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Αν υποθέσουμε πως το μέσο νοίκι για ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα - κλουβί είναι κοντά στα 300 ευρώ, μένουν στην άκρη 400 ευρώ. Με αυτά τα 400 ευρώ πρέπει κάποιος να πληρώσει Μια από τις ακριβότερες τιμές για το ρεύμα - ενέργεια του σπιτιού στην Ευρώπη (νομίζω είμαστε στο top 5 ακρίβειας στο ρεύμα) Μια από τις ακριβότερες τιμές για σταθερό και κινητό (ίσως να είμαστε και στο top 3 ακρίβειας) Αν υποθέσουμε πως κάποιος χαλάει μόνο 150 ευρώ τον μήνα για φως / νερό / τηλέφωνο / κινητό, μένουν στην άκρη 250 ευρώ. Όλα αυτά για έναν άνθρωπο που μπορεί να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, σε άθλιες εργασιακά συνθήκες, χωρίς να πληρώνεται γιορτές, Σ/Κ, με καινούργια νομοσχέδια που του στερούν και τα τελευταία δικαιώματα του. Πάμε τώρα στο παράδειγμα της Σουηδίας. Ας υποθέσουμε πως κάποιος βγάζει 2500 ευρώ. Ας υποθέσουμε ξανά πως πληρώνει 1500 ευρώ νοίκι για ένα μικρό αξιοπρεπές διαμέρισμα. Με τα 1000 ευρώ που έχει στην άκρη, αν πληρώνει 200 ευρώ τον μήνα για φως / νερό / τηλέφωνο / κινητό, έχει στην άκρη 800 ευρώ. Όλα αυτά σε μια χώρα που η υπερωρία πληρώνεται, το ΣΚ και οι γιορτές πληρώνονται διπλά (από όσο γνωρίζω), και τα εργασιακά δικαιώματα τα σέβονται. Προσωπικά, τι να μου πει ο καιρός και η διασκέδαση όταν θα ξέρω ότι θα ζω με αξιοπρέπεια; Ακόμα και αν το παραπάνω παράδειγμα είναι άστοχο και δεν περισσεύουν 800 ευρώ τον μήνα αλλά περισσεύουν λιγότερα, θα ξέρω τουλάχιστον πως θα ζω με εργασιακή αξιοπρέπεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Ωραία τα ταβερνάκια ,ο φραπές ,ο ήλιος,η θαλασσα αλλά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τέλος του μήνα. 11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Μα δε μιλάμε για πλεμπαίους των 700€ εδώ. Αυτοί είναι τελειωμένοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Ukforthemoment said: Ωραία τα ταβερνάκια ,ο φραπές ,ο ήλιος,η θαλασσα αλλά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τέλος του μήνα. δεν ειναι μονο αυτο: δυστηχως στην Ελλαδα οι πιο πολλοι εργαζομενοι εχουν σταματησει να κανουν ονειρα (να χτισω, να παω διακοπες ενα μηνα εξωτερικο, να παρω το χ αμαξι κτλ) 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 11 minutes ago, archer100 said: Ξερεις τι σπιτι αγοραζεις στην Ελλαδα με 230.000 σε μιση ωρα αποσταση απο πολη των 150Κ πληθυσμο; Ποσα τ.μ. και σε ποσα στρεμματα οικοπεδο, με το σπιτι στη μεση του οικοπεδου για να εχεις αποσταση ασφαλειας απο τους παντες; Πες μου τώρα και τι αξία θα έχει μετά τις φωτιές ή και τις πλημμύρες. Επίσης με ποιο ποσό αποζημιώνεσε για την ψυχική φθορά που θα υποστείς όταν θα συμβεί το παραπάνω ή κάποια άλλη παρόμοια καταστροφή; Και εντάξει, εγώ μπορώ να δουλέψω σε οποιοδήποτε κατσικοχώρι επιλέξει λόγω επαγγέλματος. Ο φίλος στην Αυστρία θα πρέπει να δουλέψει σε εταιρία και οι περισσότερες δουλείες βρίσκονται Αθήνα. Για αυτό άλλωστε η μισή Ελλάδα βρίσκεται εδώ. Οπότε "Τι σπίτι αγοράζεις μισή ώρα απόσταση από πόλη με 150Κ πληθυσμό" δεν εξυπηρετεί το 95% των ανθρώπων που συμμετέχουν στο παρόν νήμα. 17 minutes ago, Sugizo said: Πάνω σε αυτά, την ασφάλεια που νιώθεις στην εργασία σου, απλά δεν περιγράφεται, από τις απλές δουλειές που έκανα στην αρχή, μέχρι τώρα που είμαι σε μεγάλη εταιρία, δεν υπήρξε ούτε 1 ημερα που να αγχώθηκα ότι μπορεί να χάσω την δουλειά μου. Έχω κράξει προισταμενους επειδή δεν κάναν καλά την δουλειά τους, και μου λέγανε συγγνώμη και ευχαριστώ για το feedback. Τι να σχολιάσεις. Ξέρω φίλε, δυστυχώς. Είναι τόσα μικρά, καθημερινά πραγματάκια που νομίζεις ότι τελικά η Ελλάδα βρίσκεται σε άλλον πλανήτη και όχι στην Ευρώπη. Τελικά κατάλαβα ότι αυτοί που έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ευρώπης αλλά στο βόρειο τμήμα της Αφρικής δεν είχαν άδικο. Εγώ στα 46 μου κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω. Πρώτα ο θεός φεύγω άνοιξη του 24. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, volman είπε Εγώ στα 46 μου κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω. Πρώτα ο θεός φεύγω άνοιξη του 24. Ολα να σου πάνε όπως τα θες. Ιδια ηλικία την έκανα και εγώ (είμαι 50 τώρα) ,και αναθεματίζω που δεν το έκανα νωρίτερα. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 30 λεπτά πριν, phanispal είπε Εντάξει, μεγάλο πράγμα η συνήθεια, αλλά κάπως υπερβολικό αυτό που λες. Στην Ελλάδα αν έχεις λεφτά είσαι αρχηγός, λίγα απ' τα αρνητικά σε επηρεάζουν. Το ίδιο θα πει και ο Αυστριακός,Γερμανός για τη χώρα του.Αυτό μου έδειξε η εμπειρία μου. Κολλητός μου οδοντίατρος στη Κολωνια,Γερμανός,έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα,του λέω θα μπορούσες να εμένες μόνιμα Ελλάδα ακόμα και με παραπάνω χρήματα;Απλά γέλασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, volman said: Πες μου τώρα και τι αξία θα έχει μετά τις φωτιές ή και τις πλημμύρες. Επίσης με ποιο ποσό αποζημιώνεσε για την ψυχική φθορά που θα υποστείς όταν θα συμβεί το παραπάνω ή κάποια άλλη παρόμοια καταστροφή; Και εντάξει, εγώ μπορώ να δουλέψω σε οποιοδήποτε κατσικοχώρι επιλέξει λόγω επαγγέλματος. Ο φίλος στην Αυστρία θα πρέπει να δουλέψει σε εταιρία και οι περισσότερες δουλείες βρίσκονται Αθήνα. Για αυτό άλλωστε η μισή Ελλάδα βρίσκεται εδώ. Οπότε "Τι σπίτι αγοράζεις μισή ώρα απόσταση από πόλη με 150Κ πληθυσμό" δεν εξυπηρετεί το 95% των ανθρώπων που συμμετέχουν στο παρόν νήμα. Ξέρω φίλε, δυστυχώς. Είναι τόσα μικρά, καθημερινά πραγματάκια που νομίζεις ότι τελικά η Ελλάδα βρίσκεται σε άλλον πλανήτη και όχι στην Ευρώπη. Τελικά κατάλαβα ότι αυτοί που έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ευρώπης αλλά στο βόρειο τμήμα της Αφρικής δεν είχαν άδικο. Εγώ στα 46 μου κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω. Πρώτα ο θεός φεύγω άνοιξη του 24. Γιατι να πιασουμε τα ακρα, τις φωτιες και τις πλημμυρες; Η μηπως εξωτερικο δεν εχει φυσικες καταστροφες ακομα και σε κορυφαιες χωρες οπως ΗΠΑ και Ιαπωνια; Σε φυσιολογικες συνθηκες, δεν υπαρχει καμια απολυτως συγκριση μεταξυ των ελληνικων σπιτιων στην επαρχια με ολες τις χωρες του εξωτερικου. Να παραδεχτω πως τα κεντρα των ελληνικων πολεων εχουν χτιστει χαλια, στριμωχνοντας 3-4οροφες πολυκατοικιες κολλητα τη μια στην αλλη και τριγυρω απεραντα χωραφια, δηλαδη στριμωξιδι χωρις λογο και χωρις σχεδιο, αυτο να το παραδεχτω. Αλλα να συγκρινω ελληνικα επαρχιακα σπιτια (σχεδον ΟΛΑ τα σπιτια στα χωρια) με αυτα του εξωτερικου, με τιποτα. Καμμια συγκριση, χαωδης διαφορα, αβυσσος, τιτανιο χασμα. Ειδικα για 230.000 ευρω. Επαναλαμβανω ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (και μαλιστα του εξωτερικου με επιδοτηση, δηλαδη προυποθεσεις) Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από archer100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Το ίδιο θα πει και ο Αυστριακός,Γερμανός για τη χώρα του.Αυτό μου έδειξε η εμπειρία μου. Κολλητός μου οδοντίατρος στη Κολωνια,Γερμανός,έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα,του λέω θα μπορούσες να εμένες μόνιμα Ελλάδα ακόμα και με παραπάνω χρήματα;Απλά γέλασε. Ναι αλλά έχει σημασία γιατί δε θα έμενε. Έπρεπε να τον ρωτήσεις να δούμε τι θα έλεγε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Εγώ Ελλάδα τέλη του 90 πάσχιζα να βρώ δουλειά στον τομέα μου. Φυλλάδια και αυτοκόλλητα σε πολυκατοικίες η κύρια απασχόλησή μου. Από το 1999 μέχρι το 2004 δούλευα χωρίς πρόσληψη στον τομέα μου. Τον παρακαλούσα να με προσλάβει, αλλά τίποτα. 2004 έφυγα και ήρθα Κύπρο, με λίγα ρούχα, ένα λαπτοπ και ελάχιστα χρήματα. Ήταν η καλύτερη κίνηση της ζωής μου. Το προσωπικό μου μάθημα ζωής, το οποίο περνάω τώρα στο 6 χρονών παιδί μου είναι ένα: Δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ας είσαι ο πρώτος, ας είσαι και ο τελευταίος. Μή σταματάς να προσπαθείς. Πάντα θα καταφέρνεις κάτι. Από κεί και πέρα, όπου γής και πατρίς παιδιά. Τώρα με τη τεχνολογία όλοι οι δικοί σου άνθρωποι είναι μία βιντεοκλήση μακριά. 13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, archer100 said: Γιατι να πιασουμε τα ακρα, τις φωτιες και τις πλημμυρες; Όταν τα έχεις κάθε χρόνο, δεν είναι και τόσο άκρα. 7 minutes ago, archer100 said: Αλλα να συγκρινω ελληνικα επαρχιακα σπιτια (σχεδον ΟΛΑ τα σπιτια στα χωρια) με αυτα του εξωτερικου, με τιποτα. Καμμια συγκριση, χαωδης διαφορα, αβυσσος, τιτανιο χασμα. Αν θες, εξήγησέ το παραπάνω. Χάσμα σε τι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις