Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Τι σύμπτωση ε;Σαν να ακούω Ελληνες στη Γερμανία,να βρίζουν όλη μέρα τα πάντα εκεί και να εκθειάζουν πόσο τέλεια είναι στην Ελλάδα, και όταν έρχονται Ελλάδα κάνουν ακριβώς το αντίστροφο. Και τους λέω αφού είναι τόσο χάλια εκεί γιατί δεν γυρνάτε Ελλάδα; Εχω ζήσει πολλά χρόνια Κολωνια και Ντισσελντορφ.Τα πάντα έχει,και μπαρ,και κλαμπ,και άψογα εστιατόρια και νυχτερινή ζωή και ένα καρο αξιοθέατα.Είναι μεγάλες πόλεις βέβαια,όχι καμμία μικρή πόλη στη Σουηδία. Επίσης έχει ένα καρο πολυτελείας σούπερ μάρκετ με ότι μπορείς να φανταστείς από ποικιλία και ποιότητα. Ελλαδα γύρισα μόνιμα πριν 13 χρόνια,για διάφορους λόγους,αλλά πηγαινοέρχομαι ακόμα 3-4 φορές το χρονο. Ζευγαρι γνωστό μου έφυγε Βιέννη,μια από τις κορυφαίες πόλεις στο κόσμο από ποιότητα ζωής,στα πάντα,και δεν ξαναγυρνάνε Ελλάδα παρα μόνο για διακοπές στα νησιά. 26 λεπτά πριν, andreaspA είπε αυτο. Ενα σνιτσελακι. Σαν τον σκύλο. Παιρνεις ενα πιατο φαι μπροστα σου και τρως. Αλλιώς 3 burger μικρα σχετικα, μια σιζαρς μικρη και δυο μπυρες βαρελι, 86.40€ σε εμπορικο κέντρο στο Ινστμπουργκ. Σαλατα 6,9€. Τι σαλατα? στο μπωλ που βαζεις το γιαουρτι με μελι στο σπιτι. Ενα φύλλο μαρουλιου εχει μεσα και μια τσιμπιά λάχανο. ψωμι 3€ σε προσφορά η μπαγκετα στο interspar (αυτη που εχει 0.70 εδω στο lidl) Να μην σχολιασω οτι, οτιδηποτε εφαγα στην Αυστρια ηταν τρισάθλιο απο θέμα ποιότητας. 24€/κιλο το μοσχάρι στον χασάπη και ειναι χειρότερο απο το Ολλανδιας του Σκλαβενίτη. 20€/κιλο το κοτοπουλο το μαριναρισμενο. 23€/κιλο ζαμπον για τοστ (2.30 τα 100γραμ) Αν εξαιρεσεις ενα μοσχαρι με τηγανισμενα κρεμμυδια και πατατες που εφαγα στην Βιέννη, το αμεσως καλυτερο ηταν πιτσα του Lidl μαργαριτα ενισχυμένη με τυρια πιτσας και σαλαμια. 3,7€ ο καφες στο χαρτινο απο το Mpreis 25,000€ ντουλαπια κουζινας που τα φτιαχνει ο Δημητρης ο μαραγκος μου στην Ελλαδα με 4-4500€. 3000€ η μπαταρία κουζίνας που σου δινει ζεστο, κρυο νερο και νερο με gas. σπιτια απο το παραμυθι με 3 γουρουνακια. Τουβλετα επανω σε μια τσιμεντενια βαση, χωρις κολωνες, χωρις σεναζια, με καποια συγκολητικη ουσια στην μεση (οχι λασπη) και 16 ποντους θερμοπροσωψη απεξω. Ευτυχώς που δεν εχουν σεισμούς. 1.76€/λιτρο η αμολυβδη και 2€/λιτρο το diesel βαλε και αλλα 1000/μηνα για ψυχοφάρμακα για να την βγάλεις , αφου στις 19.00 πρεπει να πας σπιτι να πεθανεις για να αναστηθεις το πρωι να πας στην δουλειά, οπότε.... Για να ζησεις και οχι να επιβιωσεις στην επαρχιακή Αυστρια, οικογενεια με 2 παιδια, θες 7-8000€ τον μηνα εισοδημα. Στην βιεννη δεν το συζητώ.... ασε που ειναι και κακιασμενοι, αγενης, ξεφτιλισμένοι γερμανοι. Αθλια ρατσα η Βιεννέζοι. Οι Τιρολεζοι ειναι ετη φωτος μπροστα. Ιταλοι βλέπεις στο γονίδιο... EDIT : Βλέπω "Τοποθεσία Salzburg", οποτε μην τα λεω εγω. Τα ξέρεις πολύ καλύτερα απο εμένα. Δεν θα τα βρεις ποτε. Δεν υπαρχουν υλικα ποιοτικα για να φτιαξεις αυτα που τρως εδω. Μου ελεγε ο φιλος μου ο Αρης με τα χοιροστασια. "Το χειροτερο χοιρινο της Ελλαδος ειναι καλυτερο απο το καλυτερο εισαγωμενο" Ο λόγος? Δεν υπαρχουν τοσο χαλια τροφες στην Ελλαδα για να ταισουν τα γουρουνια. Εσυ σε ποια χώρα ζεις;
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, jmmys είπε Εσυ σε ποια χώρα ζεις; Στην Ελλάδα φυσικά!
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Κατάλαβα. Σε τέτοια περίπτωση η φυγή όχι μόνο εκτός αλλά και εντός σε άλλο μέρος, θα σου κακοφανεί αρκετά. Λίγοι άνθρωποι κατ' εμέ έχουν τέτοια ζωή σήμερα, εκτός αν μένεις σε κανένα χωριό ή και καμιά οικογενειακή πολυκατοικία και είστε όλοι μαζεμένοι συγγενείς κτλ και βλεπόσαστε κάθε μέρα. Edit: Το θέμα με τα φαγητά και την κουζίνα έχω βαρεθεί να το συζητάμε κάθε φορά που ανοίγει thread για την μεταναστευση από το 2009. Ωραία όλα αυτά, αλλά αν δεν βγαίνεις οικονομικά, είσαι μέσα στην ανασφάλεια, συν όλα τα γνωστά προβλήματα και στρεβλώσεις της χώρας της νοοτροπίας και του κράτους, δεν μπορείς να χαρείς την ζωη σου εδώ, καλύτερα έξω. Αν δεν γουστάρεις την κουζίνα της εκάστοτε χώρας, μαθαίνεις να μαγειρεύεις μόνος σου, ψάχνεις να βρεις υλικά στα σούπερ μάρκετ που να ταιριάζουν με τα δικά μας και ξεκινάς ψάξιμο με αναζήτηση. Τις προάλλες είχα ανοίξει κουβέντα με τον φίλο που ήρθε από Αγγλία, εκεί ελάχιστοι μαγειρεύουν και προτιμούν κάτι έτοιμα γεύματα που τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα, ωραία λέει πως είναι. Αν εμένα σε οικογενειακή πολυκατοικία πίστεψε με θα είχα ήδη μετανάστευσει σε άλλο πλανήτη!!! Καλοί οι συγγενείς αλλά όχι να μένεις μαζί τους χαχα μένω 10 λεπτά από το κέντρο της Ρόδου περιοχή τρεις όποιος είναι από Ρόδο ξέρει! Όσο για το φαγητό κλπ έχεις δίκιο δεν μπορείς να τα βγάζεις ίσα ίσα και να λέμε για ταβέρνες και διασκέδαση...
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 17 λεπτά πριν, jmmys είπε Ζευγαρι γνωστό μου έφυγε Βιέννη,μια από τις κορυφαίες πόλεις στο κόσμο από ποιότητα ζωής,στα πάντα,και δεν ξαναγυρνάνε Ελλάδα παρα μόνο για διακοπές στα νησιά. Πολύ όμορφη. Πολύ οργανωμενη. Πολύ πεθαμένη. Πολύ αγενης ανθρωποι, και 20% του πληθυσμου με μαντήλα στο κεφάλι.
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, andreaspA said: αυτο. Ενα σνιτσελακι. Σαν τον σκύλο. Παιρνεις ενα πιατο φαι μπροστα σου και τρως. Αλλιώς 3 burger μικρα σχετικα, μια σιζαρς μικρη και δυο μπυρες βαρελι, 86.40€ σε εμπορικο κέντρο στο Ινστμπουργκ. Σαλατα 6,9€. Τι σαλατα? στο μπωλ που βαζεις το γιαουρτι με μελι στο σπιτι. Ενα φύλλο μαρουλιου εχει μεσα και μια τσιμπιά λάχανο. ψωμι 3€ σε προσφορά η μπαγκετα στο interspar (αυτη που εχει 0.70 εδω στο lidl) Να μην σχολιασω οτι, οτιδηποτε εφαγα στην Αυστρια ηταν τρισάθλιο απο θέμα ποιότητας. 24€/κιλο το μοσχάρι στον χασάπη και ειναι χειρότερο απο το Ολλανδιας του Σκλαβενίτη. 20€/κιλο το κοτοπουλο το μαριναρισμενο. 23€/κιλο ζαμπον για τοστ (2.30 τα 100γραμ) Αν εξαιρεσεις ενα μοσχαρι με τηγανισμενα κρεμμυδια και πατατες που εφαγα στην Βιέννη, το αμεσως καλυτερο ηταν πιτσα του Lidl μαργαριτα ενισχυμένη με τυρια πιτσας και σαλαμια. 3,7€ ο καφες στο χαρτινο απο το Mpreis 25,000€ ντουλαπια κουζινας που τα φτιαχνει ο Δημητρης ο μαραγκος μου στην Ελλαδα με 4-4500€. 3000€ η μπαταρία κουζίνας που σου δινει ζεστο, κρυο νερο και νερο με gas. σπιτια απο το παραμυθι με 3 γουρουνακια. Τουβλετα επανω σε μια τσιμεντενια βαση, χωρις κολωνες, χωρις σεναζια, με καποια συγκολητικη ουσια στην μεση (οχι λασπη) και 16 ποντους θερμοπροσωψη απεξω. Ευτυχώς που δεν εχουν σεισμούς. 1.76€/λιτρο η αμολυβδη και 2€/λιτρο το diesel βαλε και αλλα 1000/μηνα για ψυχοφάρμακα για να την βγάλεις , αφου στις 19.00 πρεπει να πας σπιτι να πεθανεις για να αναστηθεις το πρωι να πας στην δουλειά, οπότε.... Για να ζησεις και οχι να επιβιωσεις στην επαρχιακή Αυστρια, οικογενεια με 2 παιδια, θες 7-8000€ τον μηνα εισοδημα. Στην βιεννη δεν το συζητώ.... ασε που ειναι και κακιασμενοι, αγενης, ξεφτιλισμένοι γερμανοι. Αθλια ρατσα η Βιεννέζοι. Οι Τιρολεζοι ειναι ετη φωτος μπροστα. Ιταλοι βλέπεις στο γονίδιο... EDIT : Βλέπω "Τοποθεσία Salzburg", οποτε μην τα λεω εγω. Τα ξέρεις πολύ καλύτερα απο εμένα. Δεν θα τα βρεις ποτε. Δεν υπαρχουν υλικα ποιοτικα για να φτιαξεις αυτα που τρως εδω. Μου ελεγε ο φιλος μου ο Αρης με τα χοιροστασια. "Το χειροτερο χοιρινο της Ελλαδος ειναι καλυτερο απο το καλυτερο εισαγωμενο" Ο λόγος? Δεν υπαρχουν τοσο χαλια τροφες στην Ελλαδα για να ταισουν τα γουρουνια. Πιο άκυρο post δεν έχω διαβάσει περί Αυστρίας, πήρες ΌΛΑ τα άκρα και τα έβαλες σε 1 post... άμα κάτσουμε να βρούμε τα άκρα τις ελλάδος, τότε είμαστε μια σάπια χωρα. Όλα αυτά που γραφεις, ναι υπάρχουν, αλλα δεν είναι ο κανόνας. Από περιέργεια, ποσο έκατσες Αυστρία? Τότε εξήγησε μου πως εγώ και οι γυναικα μου που περνάμε 4000 τον μηνα μαζί (το 2020) και καταφέραμε να πάρουμε διαμέρισμα (έχοντας 2 αυτοκίνητα), με 8000 το μηνα ζεις σαν κακομαθημένος νέο-έλληνας ναι. Στις 19:00 ανοίγουν τα bar εδώ στο Salzburg, κλείνουν στις 03:00 και μετά έχει και "after" άμα θες μέχρι τις 07:00. Αλλα μάλλον δεν τα "ξες" καλά, και τα "άκουσες" από άλλους. Το καλοκαίρι έχεις λίμνες με κρυστάλλινα νερά και τον χειμώνα κανεις ski (η Austria έχει ανάλογα νούμερα σε τουρισμό όπως και η Ελλάδα). Αλλα ΕΥΤΥΧΏΣ που δεν σας αρέσει εδώ σε εσάς τα κακομαθημένα, δεν γεμίζει η χωρα με άτομα τα οποια έφυγα για να αποφύγω. 4 minutes ago, andreaspA said: Πολύ όμορφη. Πολύ οργανωμενη. Πολύ πεθαμένη. Πολύ αγενης ανθρωποι, και 20% του πληθυσμου με μαντήλα στο κεφάλι. Τουρίστες λέγονται. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Sugizo 10 1
csontheline Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, Sugizo said: Τουρίστες λέγονται. Ή επενδυτές, εξαρτάται την οπτική. 1
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Sugizo είπε Από περιέργεια, ποσο έκατσες Αυστρία? 15 μέρες και γυρισα πριν απο μια εβδομάδα. Στο ινστμπουργκ παντως δεν ειδα κανενα μπαρ να ανοιγει στις 19.00 Καταπληκτικες λίμνες πραγματι, και χιονοδρομικα κεντρα - πιστες παντου. Δεν ειπα ποτε ότι δεν ειναι πανεμορφα τα τοπια. Απιστευτα πραγματικά! Μοναδικα! μπορεις να βολτάρεις μέσα στα ελατα και να χαζευεις τις αγελαδες που βοσκουν χορταρι στα βοσκοτόπια. Τι απο ότι εγραψα ειναι λάθος ? Το οτι δεν θελεις 8000 οικογενιακο εισοδημα αλλα 4000 ? Απο οτι ειδα , τα 4000 που λες, δεν αντιστοιχουν ουτε σε 2000 στην Ελλαδα. Με 2000 οικογενειακο εισοδημα στην Ελλαδα με 2 παιδια, δεν ζεις. Επιβιώνεις.
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, andreaspA said: 15 μέρες και γυρισα πριν απο μια εβδομάδα. Στο ινστμπουργκ παντως δεν ειδα κανενα μπαρ να ανοιγει στις 19.00 Καταπληκτικες λίμνες πραγματι, και χιονοδρομικα κεντρα - πιστες παντου. Δεν ειπα ποτε ότι δεν ειναι πανεμορφα τα τοπια. Απιστευτα πραγματικά! Μοναδικα! μπορεις να βολτάρεις μέσα στα ελατα και να χαζευεις τις αγελαδες που βοσκουν χορταρι στα βοσκοτόπια. Τι απο ότι εγραψα ειναι λάθος ? Το οτι δεν θελεις 8000 οικογενιακο εισοδημα αλλα 4000 ? Απο οτι ειδα , τα 4000 που λες, δεν αντιστοιχουν ουτε σε 2000 στην Ελλαδα. Με 2000 οικογενειακο εισοδημα στην Ελλαδα με 2 παιδια, δεν ζεις. Επιβιώνεις. A να μπράβο, με 2000 στην ελλάδα δεν ζεις, με 4000 στην Αυστρία αγοράζεις διαμέρισμα... Σε 15 μέρες, έκρινες ΌΛΗ την χωρα και την ποιότητα ζωής της... τι να πω. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Sugizo 5 2
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Sugizo είπε Αλλα ΕΥΤΥΧΏΣ που δεν σας αρέσει εδώ σε εσάς τα κακομαθημένα, δεν γεμίζει η χωρα με άτομα τα οποια έφυγα για να αποφύγω. Ειδες τα ψυχολογικα που ελεγα? Επιτιθεσαι σε καποιον γιατι σου έθιξε την νεα πατριδα, χωρίς να έχεις να πεις τιποτα σαν αντιλογο. Απλά ότι "δεν θέλεις 8000, θέλεις 4000". Εγω λεω οτι με 4000 στην Αυστρια, δεν χεζεις για να μην πεινάσεις! Πάς και τρώς τα σκουπίδια απο το Interspar και το Mpreis και τρως doner σε τούρκους μουτζαχεντίν. 1
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Just now, andreaspA said: Ειδες τα ψυχολογικα που ελεγα? Επιτιθεσαι σε καποιον γιατι σου έθιξε την νεα πατριδα, χωρίς να έχεις να πεις τιποτα σαν αντιλογο. Απλά ότι "δεν θέλεις 8000, θέλεις 4000". Εγω λεω οτι με 4000 στην Αυστρια, δεν χεζεις για να μην πεινάσεις! Πάς και τρώς τα σκουπίδια απο το Interspar και το Mpreis και τρως doner σε τούρκους μουτζαχεντίν. Για να το λες εσύ που μας έκατσες 15 ολόκληρες μέρες, κάτι ξέρεις, άσε με εμενα να πεινάω στο διαμέρισμα μου, με τα 2 μου αυτοκίνητα και τις αποταμιεύσεις μου να μεγαλώνουν. 1 2
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Sugizo είπε με 4000 στην Austria αγοράζεις διαμέρισμα... αναλογα τι εννοει ο καθενας διαμερισμα. Και εδω με 2000 εισοδημα αγοραζεις διαμερισμα. 2αρι στην πλατεια βαθης. Πες μας και τι σπίτι αγόρασες να καταλάβουμε, γιατί οποιο real estate και να χαζεψα, ψιλονορμαλ σπιτακια στο Tirol πανω 5-6000€/τμ κατ ελαχιστο (που είναι λίγο σε σχέση με το κόστος κατασκευής). 600.000€ τα 100τμ δηλαδη που σημαινει 2500-3000 δοση δανειου. ξαναλέω! στο tirol. Περιμενω να μαθω αν στο σαλτσμπουργκ ειναι τοσο διαφορετικα τα πραγματα.
csontheline Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, andreaspA said: 15 μέρες και γυρισα πριν απο μια εβδομάδα. Εμπειρικά, χωρίς να γνωρίζω τι έζησες, σε 15 μέρες όχι την χώρα, τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους δεν γνωρίζεις, ούτε τους δρόμους τριγύρω από το σπίτι σου δεν προλαβαίνεις να μάθεις. 1
fotisg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 On 11/10/2023 at 18:06, mix@lis said: Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να εκφέρω την γνώμη μου σχετικά με την μετανάστευση και πως είδα τα πράγματα στη Σουηδία. Είναι καθαρά προσωπικές οι απόψεις και προφανώς κάποιοι δεν θα συμφωνήσετε. Παρακαλώ όμως να μην το μαμήσουμε το θέμα για να γίνει μια ωραία κουβεντούλα. Θετικά Οδηγική παιδεία: Πολύ καλή συμπεριφορά στους δρόμους με σχεδόν απόλυτη τήρηση των κανόνων οδήγησης. Αν σε πιάσουν μεθυσμένο ή έχεις κάνει κάποια σημαντική παράβαση έχει μεγάλη επιβολή προστίμου και την έχεις πατήσει άσχημα! Και μπράβο τους γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Σύστημα παιδεία: Ίσως από τα καλύτερα που υπάρχουν! Κράτος/Οικονομία: Πολύ δυνατή οικονομία και ένα κράτος που προσφέρει αρκετές παροχές στους εργαζομένους. Επίσης έχει πολύ δυνατά σωματεία. Γενικά θα έλεγα οτι υπάρχει μία οργάνωση στο μεγαλύτερο κομμάτι του κράτους με τήρηση των νόμων και με πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Αρνητικά Σύστημα Υγείας: Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο απο της Ελλάδας, πάντως καλύτερο δεν είναι. Μόνο φαινομενικά είναι καλύτερο (υποδομές, μηχανμήματα κλπ). Έχουν τεράστια έλλειψη σε γιατρούς. Επίσης οι περισσότεροι απο αυτούς είναι άπειροι ενώ η πλειοψηφία είναι κακοί γιατροί. Για να ασχοληθούν ουσιαστικά μαζί σου θα πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος. Φαγητό: Δεν έχουν παραδοσιακά νόστιμα φαγητά που να τους χαρακτηρίζουν. Ό,τι αθλιότητα υπάρχει σε φαγητό θα το βρείς στη Σουηδία. Για λαχανικά και φρούτα δεν το συζητώ καν. Πανάκριβα και άθλια σε γεύση και ποιότητα. Τιμές: Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει ακρίβεια στη Σουηδία όμως δεν σε επηρεάζει τόσο γιατί οι μισθοί είναι καλοί. Όμως κάποια αναγκαία προιόντα είναι εξωφρενικά ακριβά! Διαμονή: Αν δεν έχει δικό σου σπίτι τα πράγματα είναι ζόρικα. Ενοίκια στον θεό συν οτι σπάνια θα βρείς μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Σχεδόν κάθε χρόνο πρέπει να είσαι στο ψάξιμο για άλλο σπίτι. Αφήστε που πολλοί μένουν σε δωμάτια! Αν είναι δυνατόν, να μένεις με άλλους 2-3 αγνώστους στο ίδιο σπίτι και να μοιράζεσαι κουζίνα και τουαλέτα. Έλεος! Καιρός: Ασχολίαστο! Τρόποι διασκέδασης: Για εμένα το θεωρώ σημαντικό να μπορώ να πάω σε ένα τσιπουράδικο, σε ένα ουζερί ή σε ένα ταβερνάκι και να απολαύσω το φαγητό μου με λίγο κρασάκι. Αυτό προσωπικά με ευχαριστεί και με ξεκουράζει. Εδώ όμως δεν υπάρχουν αυτά. Απλώς τα ξεχνάς. Εν ολίγοις, αυτό που τους “σώζει” είναι η κάποια οργάνωση του κράτους και η δυνατή οικονομία! Πολιτισμικά και κοινωνικά δεν έχουμε καμία σχέση. Ο τρόπος ζωής, ο καιρός, οι συνήθειες της καθημερινότητας και ο τρόπος διασκέδασης(δεν εννοώ τα μπουζούκια) δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Θεωρώ πως σε αυτούς τους τομείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Δεν μας βλέπουν ούτε με τηλεσκόπιο! Οκ έχουμε τεράστια θέματα στην Ελλάδα αλλά δεν μπορώ να τα ισοπεδώσω όλα. Αν τα ζυγίσω τα πράγματα προσεκτικά,, μάλλον η ζυγαριά γέρνει προς την μεριά της Ελλάδας. Δεν ξέρω ίσως φταίω κι εγώ που τα βλέπω έτσι, ίσως επηρεάζομαι συναισθηματικά που άφησα πίσω τους ανθρώπους μου, ίσως “φταίνε” οι συνήθειες μου, ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν αφήνεις έτσι εύκολα τον τόπο σου. Τελικά είναι σκληρό να αφήνεις την Ελλάδα. Αλλά από την άλλη είναι επίσης σκληρό να ζείς στην Ελλάδα της ανέχειας. Αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα τι να τα κάνεις τα καλά της Ελλάδας?Απλά τα παρατάς όλα και πας κάπου για μία καλύτερη ζωή. Συμφωνώ. Μάλλον είναι παρακινδυνευμένο αλλά θα τολμήσω να πω οτι, αν έχεις δικό σου σπίτι και είσαι ακόμη και σε μία μέτρια οικονομική κατάσταση, δεν αξίζει για κανένα λόγο να αφήσεις όλη σου την ζωή στην Ελλάδα και να πας στo εξωτερικό. Ζούμε σε μία απο τις ωραιότερες χώρες του κόσμου! Έχω ήδη δώσει παραίτηση και λίγες μέρες θα είμαι πίσω στην Ελλάδα. Πώς τα βλέπετε εσείς τα πράγματα περί μετανάστευσης; Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας. Επειδή έχω μεταναστεύσει 3 φορές σε Ευρωπαικές χώρες και έχω γυρίσει στην Ελλάδα "άρων άρων", δυστυχώς είναι μια συζήτηση που δεν θα μπορέσεις ποτέ να μοιραστείς με Έλληνες ( της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού ) διότι θα πέσουν να σε φάνε. Παρόλες τις 3 αποτυχημένες προσπάθειες μου, ακόμα με τσιγκλάει η ιδέα του εξωτερικού ( ίσως δοκιμάσω ξανά κάποια στιγμή ), αλλά καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ αυτά που γράφεις, έχω νιώσει ακριβώς το ίδιο και συμπάσχω. Μια μόνο συμβουλή απο πλευράς μου, αν είσαι λίγο καιρό εκει (λιγότερο από 1 έτος), κάνε την καρδιά σου πέτρα και μείνει λίγο ακόμα ίσως καλυτερέψει... Υ.Γ. Πουθενά στον κόσμο δεν είναι ιδανικά όπως έχουμε στο μυαλό μας πριν πάμε για μόνιμα, παντού κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, το θέμα είναι η δική σου ζυγαριά που γέρνει. Δυστυχώς ώς Έλληνας, και εγώ δεν βρίσκω τον εαυτό μου να ξεκολλάει εύκολα από τον τόπο μου. 1
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, csontheline είπε Εμπειρικά, χωρίς να γνωρίζω τι έζησες, σε 15 μέρες όχι την χώρα, τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους δεν γνωρίζεις, ούτε τους δρόμους τριγύρω από το σπίτι σου δεν προλαβαίνεις να μάθεις. Φυσικα και δεν μαθαινεις. Παιρνεις μια ιδεα όμως, και σιγουρα μαθαινεις και 10 πραγματα ακομα απο ανθρωπους που εχεις παει να επισκεφτεις οι οποιοι μενουν εκει 6 χρονια και εχεις καθημερινη επαφη μαζι τους οσο ειστε μακρια. Συνεπως εχεις και απο μακρια μία κάποια αποψη για το αν το "βγηκαμε για φαγητο" υπάρχει ή δεν υπάρχει σαν εννοια. Απλα οταν πας, επιβεβαιωνεις το γιατι δεν υπαρχει στην ζωη μιας οικογενειας εκει. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 34 λεπτά πριν, andreaspA είπε Στην Ελλάδα φυσικά! Γερμανία δεν είπες ότι μένεις; 13 λεπτά πριν, andreaspA είπε Φυσικα και δεν μαθαινεις. Παιρνεις μια ιδεα όμως, και σιγουρα μαθαινεις και 10 πραγματα ακομα απο ανθρωπους που εχεις παει να επισκεφτεις οι οποιοι μενουν εκει 6 χρονια και εχεις καθημερινη επαφη μαζι τους οσο ειστε μακρια. Συνεπως εχεις και απο μακρια μία κάποια αποψη για το αν το "βγηκαμε για φαγητο" υπάρχει ή δεν υπάρχει σαν εννοια. Απλα οταν πας, επιβεβαιωνεις το γιατι δεν υπαρχει στην ζωη μιας οικογενειας εκει. Κοίταξε σχεδόν τα ίδια κλισέ και ακόμα χειρότερα τα έχω ακούσει από Γερμανούς για τη ζωή στην Ελλάδα.Καμμία αντικειμενικότητα.Υπάρχουν και αυτοί,όπως και εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις